Foto Stockholm

Vimmel -Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge

Vimmel är veckans ord att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Utmaningen i sig är att med bild /och/eller/ text – tolka ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med.

Ett vimmel av människor i lördags i Stockholms city.Helgvimmel i Stockholms city.

Mitt i detta vimmel på stan fanns Centerpartiets ordförande Annie Lööf. Och mitt i vimlet på Sergels torg stötte jag på Centerpartiets ledare, Annie Lööf.

Vimmel –

ett myller av människor var det i Stockholms city i helgen. Nästan kö för att ta sig fram. Dels var det en hel del arrangemang kring valet som var i söndags och dels var det strålande vackert väder som lockade många in till stan. Jag promenerade från Södermalm ner till city och passerade genom Stockholm innerstads gröna lunga, Kungsträdgården och här var det nästan kö för att ta sig fram.

Mer vimmel i Kungsträdgården där det var ett 60-tal "food trucks" som presenterade sin mat. Kungsträdgården hade lockat extra många besökare denna lördag.

Många besökare är det alltid i Kungsträdgården och så året om. Men lördagens matmässa här hade lockat ettt 60-tal ambulerande matvagnar , “food truck”, för att presentera sitt utbud. Och intresset var stort.  Till vissa matvagnar ringlade köerna långa och hos andra var det betydligt luftigare. Mat från världens alla hörn serverades men jag tyckte utbudet av varianter på hamburgare och olika korvar tog över.

Även en tävling pågick, “Food Truck SM” där ett 20-tal matvagnar var med som skulle bedömas av en jury.  Här handlade det om smak, uppläggning-presentation, helhetsintryck, hygien, service och kreativitet. Även ätvänlighet, hur bra det gick att äta de olika rätterna på ståendes eller gåendes fot. Och juryn som bedömde det hela var anonym. Vem som vann har jag ingen aning om.

Lång kö var det till denna våffelvagn.

Att hitta en sittplats var en utmaning och en del hade lyckan med sig och fick plats vid ett bord. Några regndroppar föll och visst går det bra med paraply som tak.

Lyckan att hitta ett bord att sitta vid.

 

Men många slog sig ner runt om i parken. Gick fint det också.

För egen del hoppade jag över maten här och köandet och drog mig tvär över gatan till varuhuset NK. Här blev det en sen lunch i lugn miljö och med bordsservering.

Mitt val blev chèvre chaud, gratinerad getost, med honungsrostade rödbetor, fikonmarmelad och andra fräscha tillbehör.

 

Titta gärna in här för att läsa och se fler av veckans vimlande tolkningar

 

 

 

38 svar på ”Vimmel -Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Det var verkligen gott om folk där men samtidigt så kan det också vara mysigt med lite liv i luckan! I vår lilla håla märks det att turister och sommargäster åkt hem igen, På gott och på ont!

  Kram och ha en bra dag!

  1. Här kan man tack och lov välja om man vill vimla eller inte och för en stund kan det vara trevligt. Men jag föredrog lunch i lugn och ro .
   Stockholm lever ju mer eller mindre hela året. Kan tänka mig att det märks att sommargästerna lämnat dina trakter. På gott och ont.
   Kram och trevlig tisdag.

  1. Jag gjorde det enkelt för mig och ett vimmel var det. Men inte direkt så kreativt. Kul som vanligt att se ditt bidrag.

 2. Det var verkligen vimmel, herregud så mycket folk! Alla ville ut i det fina vädret, förstår jag.
  Din lunch där, den kniper jag gärna. Mums!
  Våfflor, det blir sällan numera, fast jag har våffeljärn, så är det lättare att steka en pannkaka, på något vis, när jag är ensam.
  Ha en fin tisdag och stor kram!

  1. Här var det vimmel av stora mått. Och kul att se men att stå i en lång kö för mat är inte direkt min grej . Men NKs lunch var riktigt god och lugn och behaglig miljö. Våfflor gör jag ibland men oftare crepes kanske. Pankisar blir det också. Önskar dig också en fin tisdag. Stor kram

 3. Härligt när det är mycket folk i rörelse. Men ska man slå sig ner och äta vill jag också helst ha lite mer lugn och ro!
  Stor kram

  1. Här var det väl mycket och full fart. Ett tag räckte bra och sedan lunch på NK . Klart lugnare och väldigt gott. Stor kram och trevlig tisdag .

  1. Här var det verkligen ett vimlande folkliv och roligt att var med i vimlet ett tag. Men skönt sedan med lunch i lugnare miljö.Hoppas du hittad enågot gott att äta.

 4. Skönt med lite lugn och ro efter det vimmlet. Men fina vimmelbilder har du fått och förstår om det var långa köer till matevagnarna….för visst blir man sugen då man vistas ute. Ha en fortsatt bra vecka! =)

  1. Stockholm verkligen vimlade av liv i helgen. Men skönt att luncha i lugnare miljö. Önskar dig också en fin vecka?

  1. Centern fick vara med mest för att det blev så här i vimlet. Ingen direkt politisk tanke. Och vad gällde båten som passerade tyckte jag det var en kreativ idé. I Kungsan var det vimmel av stora mått och jag tittade runt ett tag. Men lunch ville jag äta i en lugnare miljö. Kanske är dte åldern som gör sig påmind…Lunchen på NK var riktigt god och i lugn miljö .

  1. Här i Kungsan är det ofta mycket folk i rörelse och så helar året om. Men detta var nog bland det mesta jag sett här. Ett rejält vimmel var det.
   Kram!

  1. Tusen takk! Det var lugnare att äta inne på NK än att vara mitt i vimlet i Kungsträdgården. Men god stämning var det-
   Önskar dig en fin vecka.

 5. Annorlunda vimmel på den här sidan av Atlanten. 17e årsdagen av 9/11 .
  Många ceremonier i olika delar av landet.
  Det vimlar också av bilar, som flyr Syd och Nord Carolinas stränder för att undkomma
  hurricanen Florence, som lär ska blir en bjässe.

  Stockholm ser underbart ut!
  Här är vi på fjärde dagen av regn. Grått, vått och rått! 🙁

  1. Jag minns så väl den 11 september. Kan ta fram minnena när som. Hade den dagen kontakt med min väninna i Washington, i Mac Lean. Förstår att dte är ceremonier i olika delar av landet. Just nu talar de på svensk tv om orkanen Florence och vad som kanske kommer att hända. Tänk dessa starka naturkrafter.
   Stockholm har haft fint sensommarväder men idag kändes att hösten var på gång med en del regn.
   Och det är ju höst.

 6. Bättre bidrag hade du ju knappast kunna bjuda på! Helt perfekta till temat, men jag förstår att du inte åt där. Alldeles för stressigt och att leta efter en ledig sittplats tar ju en stund, och då har maten kallnat. Precis som i Kungsan så var det också alldeles för många Food Trucks med hamburgare på Täby Food Market. Inte så många korvar dock. Roligt är att även jag la upp vimmelbilder från Täby Market, men de är såklart inte i närheten av dina – typ “stan på landet”-känsla i mina;-)
  Food Truck SM:s vinnare hittar du här: http://www.mynewsdesk.com/se/stockholmsmassan/pressreleases/matsas-mat-vinner-food-truck-sm-2018-2683809

  1. Bidraget blev inte det mest kreativa men vimmel var det. Kändes lite lugnare och trevligare ute hos er. Stort tack för länken. Nu vet jag också vilka som vann tävlingen. Måste förstås in och se dina vimmelbilder. Men de du la upp till Skyltsöndag var ju toppen. Har firat barnbarn idag och varit på Lokes i kväll så jag är sent hemma. Full fart!

 7. Men oh, för en matälskare är ju detta det optimala, foodtrucks! Jättebra att man bedömer ätvänlighet, jag bojkottar oftast tacos för de går ju inte att äta utan att slafsa. Du är alltid i händelsernas centrum, där det är puls, rena motsatsen till här hos mig, men jag har ju fått uppleva bägge. Men det suger i tarmen när jag ser dina fina foton över Kungsan. Men “allt har sin tid” är mitt favoritcitat, och precis så är det. Tack för jättefint inlägg, jag tycker du fångade Annie perfekt, hon är en frisk fläkt i vårt politiska rum! Kram

  1. Visst har allt sin tid och jag kan känna ibland att skärgården kanske är min framtid. Om jag har någon. Vem vet. Och du har ju upplevt storstadens puls och nu upplever lite mer lugn i mer naturnära omgivningar. Och via våra bloggar så delar vi med oss och det ger så mycket. Och Annie fångade jag mitt i vimlet.
   Kram!

 8. Vilket härligt vimmel! Kungsträdgårdens matmässa har jag besökt ett par gånger, kul att uppleva miljön och stämningen, men gillar inte att ”ståäta” eller att klämma ner sig om man nu lyckas hitta stjärterum! Ett bra val med lunch på NK!
  Hörs!

  1. Vill man se vimmel i Stockholm, eller att uppleva det på plats är både kungsan och City allseles utmärkta platser. Men efter att ha vimlat runt ett tag var det skönt att bänka sig bekvämt inne på NK och bli serverad vid ett bord. En är inte så ung längre…
   Många tankar till dig.

 9. Jag tycker det är jobbigt när det blir FÖR mycket folk, är kanske lite folkskygg? 🙂 Nej, men att inte få sittplats när man ska äta är lite störande – jag föredrar att göra som du gjorde där 😀

  Härliga vimmelbilder!

  1. Tack! En vimlande massa folk var dte här i Kungsan och även runt hela stan denna helg- Kanske hade valet lockat ut än fler människor. EFter att ha vimlat runt var det skönt att slå sig ner bekvämt inne i lugnet på NK för en god lunch.
   Trevlig onsdag!

 10. Morn morn söstra!
  Jag vimlar runt här med båtbuss, skärgårdskänsla, mord i blicken och fastnar för villan, nytt o gammalt lite böcker och mat mat 🙂
  Tack för turerna i det sköna! Fin fångst i vimlet av Annie!
  Stor må gott kram.

  1. Gomorron! Vad trevligt att du vimlar med och full fart är det här mellan varven.
   Önskar dig det bästa, “söstra mi”.
   Stor kram!

  1. Här vimlade det av folk och tur med vädret var dte också. Men skönt att sedan dra sig tillbaka till en lugnare miljö.
   Stor kram!

 11. Heisann, det er tydeligvis tid for folkemasser, festivaler, konserter, aktiviteter hvor store og små samles. Siste innspurt før vi går i hi i og med at kulda setter inn. Flott innslag, Ditte ;:OD)

  1. Tusen tack! Ja, nu är den tid då mycket händer. Och denna helg var det mycket på gång och många som var ute och “vimlade”.
   Ha det gott!

  1. Tack! Nej,i Stockholm vimlar det ofta och mycket och nu var det ju både val och med många politiker på plats i City och även matmässa i Kungsan drog många besökare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *