Allmänt

Vilodag här hemma

Idag har jag en vilodag här hemma. Jag vet inte vad jag tycker om det men å andra sidan är ju det av mindre vikt. kroppen är inte helt pigg . En del snö kom i natt och visst den lyser upp. Men med snön kom också ett par minusgrader och det i sin tur kan innebära viss halka. (Minns hur jag här i stan känt mig som Bambi på hal is när jag varit ute på hala gator)  I vanliga fall skulle jag nog gett mig ut där det sett “bra ut”  men benen och kroppen är inte så stadiga just idag. Lite sviter efter det “dropp” jag fick igår i samband med behandling av min benskörhet, osteoporos.(Har ju också ytterligare en ryggproblematik.)

Södermalm. Hemma. Vilodag i sällskap meden vacker amaryllis. En vilodag  hemma känns ovant. Men så får det bli. Och stängeln med sin blomma från julamaryllisen piggar upp.

En vilodag

hemma är för mig både ovanligt och ovant. Men idag blir det så. Kroppen är inte riktigt med mig. Så jag tar mig mellan sängen, soffan, min hörnfåtölj och köksbordet. Och utsikten har jag med mig i stort sett hela tiden.

Stockholm. Södermalm. Vilodag hemma . Norra Hammarbyhamnen. Vilodag hemma. Nu en stund vid datorn och vid köksbordet. Utsikt mot Hammarbykanalen, kajen, Hammarbyslussen och en del av västra Hammarby sjöstad.

Åter till gårdagen. Det var då dags för mig att på Capio Ringen, min vårdcentral, få dropp som ett led i behandlingen av osteoporos. Detta tog runt 30 minuter och sedan traskade jag hem. Några biverkningar kan uppstå och det hade jag fått tydlig info om. Och man bör inte planera in några aktiviteter dagarna efter. För min del är det idag inte aktuellt med några direkta aktiviteter.

Gårdagens förberedelser inför  droppet. Allt klart.

Dropp pågår.

 

30 svar på ”Vilodag här hemma”

 1. Även om du inte är van vid vilodagar så kan det behövas en sådan någon gång då och då. Det känns väl som ett ypperligt tillfälle att ta det dagen efter behandlingen i alla fall. Vi är precis hemkomna från lunchpromenaden och det var verkligen bitande kallt i vinden.
  Önskar dig en fortsatt bra torsdag!

  Kram

  1. Så sant! Och jag har vilat idag men också stundtals en aktiv vila från soffa, fåtölj, och säng.
   Hoppas jag kan ta en sväng ut i morgon. Har en tandläkartid så det får bli så-
   Tack, önskar dig också en fin torsdag.
   Kram

 2. Att vila är nog så viktigt =) Men jag vet….när man är van att hålla igång och göra som man vill, men plötsligt säger kroppen något annat. Bara att acceptera / gilla läget och lyssna.
  Du får sätta dig och läsa en bra bok och ibland höja blicken och titta på din ståtliga Amaryllis. Kram

  1. Har varit en flitig vilare idag.Men har ändå till viss del varit aktiv med en del arkivjobb som jag utfört från sängen. Jag gillar inte läget men jag har accepterat det. Bra så.
   Jag har både läst, tittat på amaryllisen, lyssnat på bok och bickat ut. Och vilat.
   Kram och tack för omtanken.

 3. Vinter älskar jag , men halkan är otäck, det går så fort, så ligger man där och har slagit huvudet i!
  Du gör klokt i att ta hand om dig själv idag, en vilodag när kroppen inte är OK. Tur att du har sån härlig utsikt.
  Visste inte att du hade benskörhet och visste inte heller att man kan bli behandlad med dropp. det låter ju bra, hoppas det fungerar också.
  Förstår att den vackra amaryllisen piggar upp! ,-) Jag brukar ju följa med på alla fina promenader du gör fast jag sitter ju då och njuter framför datorn ,-)
  Önskar dig bättring nu från det där eländet och njut nu av en vilodag.
  VARM KRAM Primrose ,-)

  1. Ja, idag är det vila so gäller. Och den blir hemma.
   Varvar med soffan, köksbordet,en fåtölj och sängen. Orkar inte så mycket annat.
   Benskörhet har jag och min mamma hade det också. Man ser det genom bentäthetsmätning och detta dropp ska jag ha 1-2 ggr/år plus kalk och d-vitamintabletter.Dessutom mycket rörelse och det får jag .
   Hoppas kunna komma ut igen i morgon en sväng i samband med att jag ska till tandläkaren-
   Kram

 4. Du aktiva kvinna, du kan också behöva vila rn dag då och då.
  Så bra att det finns behandling för benskörhet. Hoppas atg biverkningarna inte håller i sig så länge. Njut av utsikten!
  Krya på! Kram

  1. Idag är det helt klart vilodag. Orkar nästan inte röra mig. Droppet är ett led i behandlingen och kan bromsa och lindra åkomman. (Mamma hade också osteoporos och detta kan vara är ärftligt) Biverkningarna från droppet kan hålla i sig ett par tre dagar och det känns tämligen ok-
   Tack för omtanken.
   Kram

 5. Du har absolut inte missat nåt därute. Det blåser stormstyrka och den lilla snön som hat kommit blåser runt näsan och den som ligger kvar vid 2,8 minusgrader bildar isfläckar.
  Zoledronsyra har jag aldrig hört talas om som behandling mot benskörhet. Intressant. Jag lider ju också av eländet och ryggdiagnosen delar vi ju också till stor del. Så den behandlingen ska jag definitivt fråga min läkare om.
  I motsats till mig är du ju betydligt mera aktiv. Jag tycker det är skönt hemma och inte göra nåt förutom läsa en bok eller som nu kolla skidskytte. Å snart börjar ju OS så..
  Krya på dig nu och “take it easy beföre you go crazy”!

  1. Jag hoppas en del på detta och efter bentäthetsmätningen och en del andra undersökningar så verkade detta bra. Även min mamma hade osteoporås och det kan vara ärftligt. Har också tillskott av D vitamin och kalk.
   Kanske kan denna behandling även vara bra för att lindra hos dig.
   Jag ska ju röra på mig och gör det gärna. Men idag gav det sig själv. Har dock ägnat mig åt arkivjobb hemma, plus radiolyssning och en bok så tiden går snabbt.
   Räknar med att vara ok i morgon för tankläkarbesök.

  1. Jadå! Och idag kan jag inget annat så det fick ge sig. Annars är rörelse bra för mig men då måste jag helst kunna röra mig. Idag är det inte så.
   Droppbehandlingen är en del och tanken är att den ska bromsa och hjälpa till tillsammans med D vitamin och kalktabletter samt rörelse. Har ju också en annan ryggskada som ställer till det.

 6. Det blev en passade dag att vila på, eller i alla fall att vara inomhus.
  Vi tog en kort tur i morse, men bara 20 minuter. Det var snö, halt, kallt och mycket kall nordanvind. Inte skönt alls. Hoppas vädret är bättre i morgon då du måste gå till tandläkaren. Lycka till med det.
  Jobbigt detta med dina problem med kroppen. Det är ju så, vi måste rätta oss efter hur kroppen är och försöka att göra det bästa vi kan för att hålla igång med det vi kan. Du är ju så duktig med att promenera och aktivera dig och med gymnastik och jag vet inte allt, så jag förstår att denna dag känns , ja annorlunda. Hoppas att du är bättre i morgon.
  Fint att få se dina bilder. Den sista bilden visade jag Mysingen och frågade honom om han kände igen något. “Ja, det kramande paret”, sa han. Vi har nämligen ett likadant salt och peppar kar som du har där vid fönstret. Fin Amaryllísblomma också.
  Krya på dig och varm kram till dig med många tankar.

  1. Jadå! En “bra dag” att vara i viloläge. Har avbokat tandläkartiden för jag är inte alls i form och har fått en ny i slutet av nästa vecka. Blir bra- Visst är det så att vi har den kropp vi har men det tar tid för acceptans. Mina svårigheter har ökat och på ganska kort tid så knoppen har inte alls hunnit med här i svängarna. Ja, inte kroppen heller.
   Hoppas också jag har mer ork i morgon och jag vet ju att detta går över på några dagar.
   Det kramande paret köpte jag med hem från Peking och tycker om dem. Väldigt roligt att ni också har liknande.
   Amaryllisen har piggat upp extra idag.
   Tack för fin omtanke.
   Varm kram

 7. Men det var väl skönt att lyssna på kroppen och vila dig i form.
  Så du har fått dropp, hoppas det förbättrar din benskörhet. Jag äter tabletter i förebyggande syfte då jag är på gränsen.
  När Sigge levde var vi ute jämt, men jag kan tycka det är skönt att ta en slappardag ibland nu. Jag är ju lite äldre också.
  Under den vecka som jag var borta har jag hållit mig helt ifrån bloggarna, hade annat att tänka på.
  Önskar dig fin form!
  Stor kram!

  1. Idag var det inget val utan att vila in bättre form- Droppet är ett komplement som gör behandlingen mot osteporos mer gynnsam. Kalk och D-vitamintabletter ingår också plus lite annat. Och detta dropp lär vara ganska effektivt tillsammans med den andra behandlingen. Man får liksom “hela paketet”. Jag vill helst ut varje dag för kroppen behöver det och jag tycker om det. Men idag gav det sig själv.
   Formen återkommer och sysslolös är jag inte. Har en del roliga jobb att ta tag så lite av det har jag gjort.
   Stor kram.
   Så roligt att dina dagar i Värmland blev lyckade och omväxling piggar oftast upp-

 8. Ovanligt för dej att inte gå ut på dina dagliga promenader, men ibland måste man lyda “doctors order”. Jag vilar mej verkligen i form nu, rastlös är bara förnamnet, men är man förkyld så är man! Hoppas du vilat dig i form så att du åter kan komma ut i morgon, fast om nu vädret tillåter?
  Sköt om dej!
  Kram från en blivande orolig farmor!

  1. Ja, märklig känsla. Men benen bar mig knappast inomhus så lika bra att jag förblev här.
   Ska de o det kan bli ett par km senare idag. Droppet “tog rejält”.
   Förstår att du är rastlös. Hoppas och önskar att du blir bättre så att din operation kan bli av på tisdag.
   Ja, farmor! Så spännande!Håller tummarna!
   Varm kram

 9. Med tanke på det vädret vi fick under natten, har även vi hållit oss inne. Maken har visserligen varit ute med snöslungan på våran infart och hos grannarna. Hoppas du mår bättre i morgon och ta det försiktigt när du går ut.

  1. Kan förstå det! Här i stan var de igång och plogade men benen bar mig knappt inomhus så det var lika så bra att jag förblev där. Idag är jag bättre men lite matt men en kortare runda ska jag få till och med stor försiktighet. Vädret är ju strålande.
   Trevlig fredag.

 10. Duktigt av dig att följa doktorns order och vila dig i form! Inte lätt för en som vanligtvis är väldigt aktiv på många vis. Fortsätt att ta det lugnt och lyssna på kroppen!
  Kram

  1. Kände tyvärr inte att det fanns några val. Benen bar mig tyvärr inte. Är piggare idag men fortfarande “matt i lacken” så det blir en hemmadag idag också. Kanske dock en liten runda för det är strålande vackert väder.
   Kram!

 11. Önskar dig snar bättring. Jag har fått sånt dropp 2 ggr, men fick inga biverkningar tack o lov.
  Var och mätte benskörheten i november och fick svar igår av VC. Hade lite förbättring men läkaren ville att jag skulle komma och ta lite prover.
  Hoppas innerligt att du känner dig bättre idag.
  Styrkekramar/A-K

  1. Tack, för omtanken. Jag är bättre idag men igår var det illa. Jag fick nog alla biverkningar man kan få. Och så brukar det inte vara för min del så de samlade väl ihop sig här. Benen bar inte riktigt. Fint att du klarade dig från biverkningar.
   Ska se om det kan bli en sväng ut senare idag men har ingen brådska.
   Strålande sol är det här.
   Kram

 12. Bästa Ditte!
  Du är klok nog att lyssna på kroppen … även om det tar emot att avstå din promenad, så är det säkert det bästa just nu. Dumt att bege sig ut i halkan!
  Hoppas nu du repar dig snabbt!
  Mina tankar finns hos dig och jag skickar en varm kram!

  1. Tack, Anki för din omtänksamhet. Igår hade jag fullt upp med att ens kunna röra mig inomhus. Kunde knappast det, så att ge mig ut var inte ens tänkbart.
   Idag är jag bättre och det är skönt för gårdagen vill jag inte ha tillbaka.
   Antar att droppet ska hjälpa mig och jag lyckades nog få alla biverkningar som fanns angivna och samtidigt. (Brukar inte känns några sådana av annat så jag var inte alls beredd)
   Varm kram

 13. Nu har du ju en väldigt giltig orsak till din vilodag, även om jag förstår att det känns lite trist. Har du fått sprutorna flera gånger så du kan jämföra hur du känt dig efteråt? Jag har testats för osteoporos eftersom jag brutit så många ben i kroppen, men inget sådant föreligger. Förmodligen bara maximal otur…
  Bra att något kan göras för att avhjälpa skelettet att urkalkas. En dags vila kommer att göra dig gott. Det finns ju massor av intressanta program du kan passa på att kika på, inte minst på Kunskapskanalen. Hoppas du snart är piggelin igen
  Varm kram

  1. Helt klart! Kroppen var helt olydig så jag hade fullt upp med att ens kunna röra mig. Fick nog alla biverkningar man kan få. Ovant för mig för jag brukar inte alls reagera på liknande. Men, undantag finns uppenbarligen. Detta var första droppet och nästa kommer om 10-12 måmader och den lär inte ge så mycket biverkningar. Man kan ju undra vad de droppar in. Har läst på men knepigt att begripa. Kunskapskanalen gillar jag och likaså P1. Orkade inte direkt läsa men lyssnade på bok.
   Tack för omtanken.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *