Trevligheter

Vi firade. Visst gjorde vi det. Sju år har gått…

Sju år har gått sedan yngsta barnbarnet William kom till världen och vi firade det igår med ett utomhuskalas hemma på deras innergård i Uppsala.  (Men beroende på rådande COVID 19 var det inte lämpligt med något barnkalas.)  Att tiden går snabbt är liksom ingen nyhet utan mer ett konstaterande. Och yngre verkar en ju inte bli direkt.

Den här dagen när  när William föddes, den 13 september 2013, minns jag så väl. Vi höll på att ta upp vår segelbåt inför hösten men tankarna var inte på båten utan i Uppsala. Skulle det bli en bebis denna dag eller inte. Storebror Max födelse missade jag helt för då, 2010, bodde och jobbade jag i Peking. Så det hann gå tre månader innan  jag mötte honom. Och det var just i Peking. Hans första resa dit. Men det kom att bli fler.

Fint väder i Stockholm men med kraftiga vindar. Och fint väder var det även den 13 september 2013, den dagen då William  kom till världen. Här utsikt från Skansbron över Hammarbykanalen och “vår kaj” till vänster.

Vi firade

denna “stora dag” med ett trevligt utomhuskalas i Uppsala.Och att vädret var gynnsamt tackar vi extra för. Paket hör ju till och innehållet i dem varierade en hel del.  William har nu i höst börjat första klass så en del av paketen var riktade till en skolkille. Ett  av dem  innehöll en fantastiskt fin fotobok som Williams farmor satt samman. Foton tagna under åren 2017 – 2019  och från olika miljöer. Boken har lite text på varje sida som nu blir lagom för William att läsa.

Stort grattis finaste William på din sjuårsdag. (Bilderna här tagna av Williams farmor)

Många paket var det. Och bland presenterna fanns också en större sparkcykel. 

Storbror Max fick testa.

Och mormor Ditte var inte sen att hänga på.

William övervakar att det går rätt till. 

Dotter Liv  ansvarar för att grillkolen tar sig.  Korv är på gång.

Uppsala. Vi firande W med paket, korv och en Scooby Doo tårta. Vi firade William med paket, korv och tårta.

 

Och visst hör det till att få en tårta till sin födelsedag. Gäller både Max (född i januari) och William En önsketårta som moster Helen bakar. Tårtan görs helt från grunden vad gäller allt. William hade önskat sig chokladbottnar med en fyllning  av dels hallonmousse och dels chokladmousse. Helen har även på egen hand färgat in marsipanen från vitt till brunt. Gjort med hjälp av kakao och en process som var rejält tidskrävande.

Tårtan är rejält hög och väldigt god. Chokladbottnarna var luftiga och lätta och fyllningarna väl avvägda. Men gillar man inte choklad är det ju knepigt. Men detta var den tårta William önskat sig.

Vi firade med en fantastisk Scooby Doo tårta. Lätta chokladbottnar, två lager chokladmousse och två lager hallonmousse. Och med ett lock av marsipan som färgats med kakao. Vi firade och åt tårta med god aptit. En härlig födelsedag.

 

40 svar på ”Vi firade. Visst gjorde vi det. Sju år har gått…”

 1. Vilket härligt födelsedagsfirande och jag hoppas att William var nöjd. Som chokladfantast så kan jag bara säga att tårtan var helt in min smak! Dessutom så är den otroligt fin så vilket hantverk 😀

  Kram och god måndag!

  1. Det blev ett väldigt lyckat kalas på alla sätt och fint att vi kunde vara utomhus. William var jättenöjd. Han had eju önskat sig tårtan och vi alla tyckte om den. Helen hade gjort allt från grunden. Chokladbottnarna var luftiga och samspelade fint med hallonmoussen (färska hallon) och chokladmoussen.
   Du hade helt klart gillat tårtan.
   Och den var rejält hög dessutom.
   önskar dig en fin måndag och hoppas vädret är ok. för uteaktiviteter.
   Kram!

  1. Vi hade verkligen tur och fint att kalasa utomhus. Tårtan var magnifik och så god. Dotter H är verkligen en tårtkonstnär. Och med allt gjort helt från grunden. Ja, tårtan tål att visas och alla har ju inte Instagram så den fick bildmässigt återanvändas.
   Banankaka är också gott.
   Skönt med en promenad. Har också varit ute ett par timmar idag och det är här +20 grader. Men mycket fukt i luften.

 2. Vilket härligt kalas du var med på! Fina barnbarn båda två. Tänk att de har en så duktig moster till att baka tårtor! Hon är ju fantastisk till att göra häftiga skapelser!
  Att ha tur med vädret var ju en höjdare också.
  Här har solen skinit så gott i flera timmar nu, tacksam.
  Trevlig måndag, stor kram!

  1. Jättetrevligt och så fint att ses ute. Och tur att vädret var med oss. Helen är fantastiskt duktig på att göra tårtor och allt görs också från grunden. Det är så roligt när pojkarna önskar sig en tårta och får bestämma tema och fyllning.
   Här har det varit ganska mulet idag men +20 så det blev 8 km promenad men med pauser. Skönt för dig med sol.
   Ha det fint.
   Stor kram

 3. Grattis till William i efterskott!
  Vilken läcker fotobok farmor hade gjort. Det är något att titta i hela livet. Tur med vädret hade ni!
  Oh, dessa fantastiska tårtor som moster Helen alltid fixar till era guldklimpar!
  Kraar

  1. Tackar! Ska framföra det! Fotoboken är en jättefin present och fint att samla en del av barnbarnens upplevelser o just ord och bild. Ska ha det i åtanke.
   Tårtan var lika enastående i år som den varit tidigare år. Och hon lägger ju ner väldigt mycket tid engegemang i dem. William hade önskat sig Scooby Doo Och så blev det.
   Kram och trevlig vecka.

 4. Den tårtan hade gått åt på direkten här hos oss. Hon levererar som alltid, moster Helen.
  Fint inlägg från mormor med fina bilder från farmor 😊
  Bra att ni kunde ha födelsedagsfirandet utomhus. Grattis till 7-åringen 😊

  1. Tackar! Tårtan var så god och inte alls mäktig trots både chokladmousse och hallonmousse i fyllningarna. Den var ju också rejält hög- Helen läggenr ner mycket jobb på tårtorna och vi andra äter med glädje.
   Och tur med vädret hade vi ju verkligen.

 5. Så underbart, tillsammans i alla härligheten. Albumet från farmors där med text. Sparkcykeln. Den är så fina dina pojkar som blir större och vi blir äldre! Tack för att jag kunde delta på ett hörn från mitt här!
  Stor kram

  1. Du hade trivts här med oss. Helt klart. Säkert hade du också tagit dig en tur på Williams nya sparkcykel- Och albumet/bolrn i text och bild som William fick av sin farmor var så fint. Pojkarna är verkligen fina men pren går alltför fort.
   Stor kram.
   PS Tittar in på din tolkning i morgon. Vill göra min egen innan jag tittar.

 6. Vilken fest och god mat/ tårta!
  Grattis William på 7 års dagen. Härligt att vädret var soligt och behagligt för att kunna sitta ute. Vilken fin sparkcykel och otrolig fin tårta!!
  Nu kunde jag även denna gång länka mig till din blogg utan problem.
  Ha det gott!
  Kram <3

  1. Det blev ett fint kalas utomhus och trevligt att ses.Och vi gör det med avstånd. Tur med vädret hade vi också. Ja, William är hela sju år. Tiden rusar iväg. William var så glad både för sina presenter och för den jättefina tårtan som han önskat sig. Hans “moster Helen” är verkligen så duktig på att göra tårtor. Sparkcykeln var kul och jag testade-
   Fint att du nu kunde länka direkt.
   Kram! Ha det fint du också.

 7. Vilket härligt födelsedagskalas i det fina vädret! Vilken tur ni hade där. Fina William 7 år. Som du säger tiden går fort. Å så fina presenter han fick denna charmiga kille. Gissar att han var supernöjd. Fotoboken var ju en strålande idé, både roliga minnen och “lektion” i ett. Smart.
  Tårtan är ju som vanligt ett konstverk. Helen går verkligen all in med sina fantastiska bakverk. Konstigt att hon inte jobbar som bagare/konditor. Hon är fantastiskt duktig och lägger sin själ i dessa konstverk.

  1. Vi hade verkligen tur att vädret var med oss. Lite blåsigt men här på innergården var det lä. Och fint att kunna kalasa utomhus. Visst går tiden fort. Minns ju så väl den dag han föddes. Och visst var han nöjd med alla presenter. Fotoboken är så fin och på olika sätt-
   Helen är jätteduktig med både tårtor, bakverk och matlagning. Men hon är sjukgymnast och jobbar ju som det. Men det är jättemycket jobb, tar lång tid, att få till tårtorna för det allt görs från grunden.
   Och visst finns själen med i tårtorna. Hon är ju gudmor till båda pojkarna och de betyder mycket för henne.

 8. Vilken tur ni hade som kunde fira ute, lördagen var värre ur den aspekten. Härlig tårta som tar tid verkligen, matlagning en barnlek i jämförelse. Och jag tror kalaset var i Fålhagen säger en student från Uppsala, tyvärr varit tillbaka bara en gång i år och tänkt på alla där och gemenskapen för länge sedan, vi har kontakt men ses sällan. Nu hoppas vi på den utlovade solen i huvudstaden. Ha det så bra.

  1. Visst hade vi tur med vädret och fint att kunna vara ute så att vi alla kunde vara med och kalasa.
   Tårtan var en “önsketårta” och både väldigt god och fin.. Jadå, vi var i Fålhagen.Helt rätt. Uppsala är ju en härlig stad. Har också pluggat här, men fö länge, länge sen. Förr åkte jag ganska ofta hit med tåget till “de mina” men nu när det varit Coronatider så blir det inte så ofta.
   Hoppas du snart kan ta en tur till Uppsala .
   Ha det fint du också.

  1. William var så nöjd och glad och fint att vi kunde ses och “kalasa” utomhus. Och tårtan som han önskat sig blev så lyckad.Och vi åt alla med god aptit.
   Helen är verkligen en mästare på att göra tårtor och allt är gjort från grunden.

 9. Underbart inlägg och så fina och levande bilder av dina härliga barnbarn. En lycka och en gåva som måste förvaltas och tas på allvar. Långt ifrån alla givet…du är avundsvärd och jag önskar er alla allt gott! Stora kramen!

  1. Tack, Gertie! Det blev en väldigt trevlig dag och med fint väder så att “kalasa” utomhus gick riktigt bra. Tiden går fort, jag blir äldre och det blir ju barnbarnen också.
   Tänker på er och hoppas ni har det bra på er resa. Är så spänd på allt ni fått se och uppleva. Är med i tankarna.
   Stor kram!

 10. Vilket härligt kalas och vilka braiga presenter 🙂
  Helen är verkligen superduktig på att göra vackra och kreativa tårtor! För mig som älskar både choklad, hallon och marsipan såg den helt fantastiskt god ut också 🙂

  Ha en finfin dag!

  1. Det blev ett lyckat kalas och William var så glad och nöjd. Och tur med vädret hade vi. Tårtan med Scooby Doo hade William önskat sig och den var försvinnande god.
   Önskar er en fin tisdag.

 11. Men såå fin tårta & tiden går fort redan 7 år mitt ena blir 8 nästa månad 🙂 såå fin tårta må jag säga o att vara ute funkar ju ännu 🙂 fin dag kram

  1. Kalaset blev så lyckat och tur hade vi med vädret. Tårtan var ju så fin och väldans god men den tar väldigt lång tid att göra. Dotter H är verkligen en tårtkonstnär. (Men hon är sjukgymnast till yrket och jobbar som det)
   Önskar dig en trevlig tisdag
   Kram
   PS Ibland blir det knas med kommentarerna på din blogg. Blogg.se trilskas…)

 12. Härlig födelsedag och fira ute i naturen, helt underbart.
  Tårtan den skulle ha smakat mig, helt klart, jag tycker nästan för mycket om choklad. Din dotter verkar vara duktig ´på att baka tårtor. En sådan stor tårta och som dessutom ser så god och fin ut. Hon verkar ha en härlig fantasi.
  Modigt av dig att sparka på den cykeln.
  Trevlig tisdag önskar jag dig.
  Varm kram!

  1. Det blev ett lyckat födelsedagsfirande och så fint att vi kunde vara utomhus. Tårtan blev då god! Och just blandningen av lager med chokladmousse och hallonmousse blev väldigt lyckad. Även bottnarna var så luftiga.Dotter Helen är jätteduktig på att baka tårtor och jag vet att det tar lång tid att testa och modellera. Och hon färgar också in marsipanen på egen hand. William hade önskat sig en Scooby Dom tårta och även var den skulle fyllas med. Och moster Helen ordnade detta.
   Det var kul att testa sparkcykeln men Wiliam övervakade det hela.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   Stor kram

 13. Vilket roligt firande. Och tur med vädret hade ni också så ni kunde vara utomhus. Och alltid lika fina tårtor på deras kalas.
  Stor kram

  1. Det blev ett väldigt trevligt och lyckat kalas och med bra uteväder.
   Och tårtan var verkligen en höjdare på många sätt.
   Stor kram

 14. Grattis till 7-åringen! Vilket härligt kalas det blev, fint väder, suverän tårta och vilka fina presenter! Hurra!
  Kul att se att du vågade prova sparkcykeln!
  Kram!

  1. Tackar, å Williams vägnar. Kalaset blev så lyckat och vädret var vänligt mot oss så vi kunde ju vara utomhus- William var så glad för sin tårta och den var så god. Jodå, jag testade sparkcykeln och under Williams övervakning.
   Kram

  1. Tack, å Williams vägnar. Det blev en lyckad dag på alla sätt och tur med vädret hade vi.Och William var så nöjd och glad.
   Och visst måste sparkcykeln testas. Roligt”

 15. Ni hade fin tur med vädret på födelsedagsfirandet, visst går åren fort! Tårtan såg läcker ut, endast färgen som kanske inte gladde ögat.
  Undrar om jag fixat att åka på elscotern, Simon köpte en då när de kom i ropet och han tog sig fram överallt med den men undrar om han har den kvar…
  Bästa presenten tyckte jag ändå var fotoboken även om kanske födelsedagsbarnet uppskattar den mer när han blir lite äldre
  Kramen

  1. Visst hade vi tur med vädret så tanken att vara utomhus och kalasa fungerade. William had eönskat sig en Scooby Doo tårta och han är ju brun. Så det fick bli så. DEn var verkligen läcker och Helen hade ägnat massor av tid åt att färga vit marsipan brun med kakao. Men jag håller helt med dig färgmässigt. (För flera år sedan hade han önskat sig en “ketshuptårta” vilket han fick . Och den var röd. T
   Nu var detta ingen elscooter utan en sparkcykel. Men jag har här i stan testat en elvariant. Dock där det var folktomt. Är så irriterad på alla som far fram som illbattingar.
   Fotoboken gjorde stor succé redan nu. Så fin.
   Kram och trevlig onsdag.

  1. Det blev ett bra firande och kalas utomhus. Och tur med vädret. Sparkcykeln var uppskattad och jag fick testa. Tror William var nöjd med sin dag. Så bra att sonens hus kom med på bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *