Allmänt

Vet du i vilka sammanhang du eller din blogg förekommer

I slutet av april skrev  jag ett inlägg  där jag ville varna för att många svenska bloggares inlägg  hamnar på oseriösa sidor. Sidor där man inte alls vill förekomma. Det är lätt hänt. Oftast vet du själv dessutom inte om att detta och kan följaktligen inte reagera. Och skulle man hitta sig själv här så är det en jättesvår nöt att knäcka för att komma bort härifrån.

Molnen kommer sakteliga in över Torrevieja. Lite symboliskt. För moln har kommit i min väg. Vet du var du kan finnas på sociala media? Jga visste det inteTorrevieja och ett vackert Medelhav. Men en del moln hopar sig- Kanske är det symboliskt. Nu vet jag att det finns moln på min blogghimmel- Men vet du var dina inlägg finns på sociala media?

Jag visste inte – Vet du?

I april fick jag av en slump veta om denna oseriösa samlingssida. Och här ligger inlägg från svenska bloggare, stora som små. Sidan/bloggportalen suzieweathers (länkar inte dit för den uppmärksamheten vill jag inte ge) har  hundratals svenska bloggar och artiklar från svensk press som ligger här. Både hela inlägg och delar av dem.

Det räcker bra att söka på Google eller annan söksida för att få upp sidan jag nämnde och där ser man budskapet som framgår tydligt. Längst ner på varje bloggsida/artikelsida finns också ett sexistiskt budskap. Här finna prinsessan Estelle, familjen Wahlgren, artiklar om skådespelare, artister och mycket annat. Allt med liknande budskap-

Vågorna går höga och slår upp mot klipporna. Det vill till att stå emot-  

Vad kan man göra? Och finns det något att sätt att stoppa detta

Jag har på olika sätt försökt att kontakta wordpress.com för att sidan ligger där. Tyvärr har responsen varit dålig. Vidare har jag också fått besked om att det, precis som på Facebook och andra sociala medier, är lätt att öppna ett fejkkonto. Går att göra på de flesta bloggportaler. Och många oseriösa använder sig av detta. Har också sett att   delar av blogginlägg eller annan info. på sociala media som “hamnat fel” och det lär  inte vara förbjudet.

Jag fick ett tips av en bloggläsare att ta bort min “pingfunktion”. Alltså en funktion som i detta sammanhang betyder ungefär att ett blogginlägg är för kännedom och att ett nytt inlägg är publicerat. Jag har tagit bort funktionen och hoppades att detta  kunde hjälpa. Men tyvärr har det ännu inte gjort det.  Tacksamt emot fler förslag. Och hur skulle ni, bloggare eller läsare, förhålla er till det hela. 

På en del bloggportaler finns den funktionen inlagd, men kan tas bort. Och på en del måste man lägga in den om man vill att omgivningen/läsare ska veta att bloggen är uppdaterad. (Mer om ping, som också används i flera andra datorsammanhang finns att läsa här)

 

Tycker att detta förfaringssätt som denna “fejkperson” använder sig av är bedrövligt. Och känslan av att finnas här har gjort att jag funderar på om det är värt att fortsätta blogga. Men å andra sidan har ingen kontaktat mig “i frågan”, vilket i alla fall känns bra.

Hur funderar ni som läser? Och kanske finns ni också med i detta stora “register” och utan att veta om det.

 

 

28 svar på ”Vet du i vilka sammanhang du eller din blogg förekommer”

 1. Det här är inte alls okej så jag förstår att du reagerade. Hur tog du bort den funktionen undrar jag… Ser att detta inlägg finns med 🙁 Så irriterande. Grrr…

  Kram

  1. Tyvärr fanns jag med här idag igen.Så uppenbarligen har det inte hjälpt att ta bort “ping” funktionen. Men om du tittat så såg du säkert många kändisar här också. Säkert vet folk inte om att de finns med här-
   På panelen så gick jag in på inställningar -skriva och längst ner där kan “pingomatic” finnas med. Jag tog bort den, men tydligen hamnar jag alltså här ändå. Bedrövligt.
   Kram och trevlig lördag.

   1. Synd att det inte hade avsedd effekt. Visst borde det vara en självklarhet på vilka sidor man vill synas. Märkligt att det inte går att stoppa 🙁

    1. Vi får se. Jag har fått nya tips via en bloggläsare och ska testa dem. Och som jag skrev massor av människor, kända och okända finns här och vet troligen inte alls om det.
     Kram!

 2. Det är ju tråkigt att det ska vara så. Jag har fått kommentarer nån gång från “nätroll” vet inte om det är nåt sånt.
  Men jag ska kika lite närmare på det. Det är ju synd om man ska behöva sluta med bloggen för att andra gör sånt.
  Jag läser mycket på din, skriver inte alltid men följer. Kram och trevlig lördag.

  1. Visst är det! Och här finns massor med svenska bloggar och svenska artiklar. Inte ens det svenska kungahuset är undantaget, men de vet nog inte om detta.
   Jag tycker det är obehagligt och man verkar inte direkt ha några som helst rättigheter i detta sammanhang. Så trist.
   Jag önskar dig också en fin lördag.
   Kram!

 3. Detta är ett obehagligt inslag i bloggvärlden. Inte så mycket att sätta emot verkar det som heller. Att sluta blogga är ju på något sätt att “låta förstörare vinna”. Men att figurera i osmaklig sammanhang har sitt pris och blir en glädjedödare. Så går mina funderingar så här långt.
  Kram

  1. Visst är det! Och jag är verkligt illa berörd. Men att detta ska kunna fortgå förstår jag inte. Ska skriva ett PM i morgon till det svenska hovet och påtala att bl.a prinsessan Estelle figurerar här. Tror inte de vet om det.
   Visst är det så att sluta blogga ger makten till det “onda” men det känns inte som om jag längre vill vara en del av detta. Blir så sorgsen över att det inte verkar gå att stoppa. Och undrar vad alla svenska kändisar som finns här, både döda och levade , skulle tycka. Mne jag ska kontakta några svenska tidningar och se om något kan få stopp på det hela.
   Tar kraft från mig.
   Kram!

 4. Vi är hela tiden exponerade i allt vad vi gör på nätet. Det går att hitta oss på alla möjliga vis. Vi vill ju gärna ha läsare och vi länkar hit och dit.
  Det är klart att det finns troll som älskar att använda detta på felaktigt sätt. Man får trösta sig med att det kanske inte leder till någonting ändå.
  Så sluta blogga, det tycker jag inte!
  Ha det så bra och stor kram!

  1. Ja, på denna sida finns många kändisar och de flesta vet nog inte om att de figurerar på denna denna sida. Tror inte kungafamiljen skulle tänka sig att prinsessan Estelle figurerar här. Det värsta är att man är tämligen rättslös. Nej, förhoppningsvis leder det ingenstans.
   Stor kram!

 5. Jag vet inte riktigt var och hur jag figurerar där ute i cyberspace. Men eftersom jag skriver offentliga inlägg så kan ju vem som helst egentligen använda det till vilket syfte som helst.
  Jag har också fått såna där “pingar”, men har inte brytt mig. Raderar dom bara.
  Bloggvärlden har gett mig så mycket gott, inte minst kontakten med dig och Mr B 🙂
  Några egentliga direktattackerande “troll” har jag – tack och lov – inte stött på trots allt. Inte som jag vet i alla fall.

  Ha en fin kväll!

  1. Kan tycka som du gör men reagerar ändå starkt och mest över att det anses vara ok. WordPress.com har inga vettiga svar att ge och dessa gratisbloggar kan de inte styra eller ens kontrollera. Många fejkkonton florerar.
   Men jag tror inte det svenska hovet eller prinsessan Estelles föräldrar uppskattar att hon är med i dessa sammanhang. Ja, ingen annan som figurerar här heller. Men de flesta vet inte ens om det. Kanske något dör svensk press att ta tag i.
   Om du tittar på sidan jag nämnde, kanske du redan gjort det, så är det illa. En sida i USA som samlar på mängder av svenska bloggar i ett speciellt syfte. Och här på sidan finns det mängder av dem. De flesta vet inte att de figurerar här.
   Visst har bloggvärlden gett mig mycket men det finns en gräns.
   Just här är det inte ens “troll” som är ute utan här handlar det om helt andra syften.

  1. Nej, och är just det som är kruxet. Mängder av svenska bloggare/bloggar finns här och de flesta vet nog inte om det. Ska kontakta svensk media och se om de kan göra något. Skulle inte tro att det svenska hovet är road av att prinsessan Estelle förkommer här. Trist är det att detta ens ska kunna var möjligt.

 6. Så himla trist! Googlade namnet du inte länkade, men jag fick inte upp någonting som ens var i närheten av vad du beskrev. Gjorde det med iPhone och inte med datorn, då jag inte vill lämna några spår på denna oseriösa sajt. Visst är man rättslös och vet i stort sett inte vad man ska göra. För hjälp får man ju uppenbarligen inte av någon. Suck.
  Att du återigen har drabbats är så himla trist.

  Att sluta blogga och låta en sådan skitsajt vinna – ALDRIG!!!

  1. Visst är det! Jag ska skicka en blänkare till svensk press och även till hovet.För jag tror inte de vill att pronsessan Estelle ska figurera här. Mängder av svenska kändisar finns här och de flesta vet nog inte ens om det.
   Och tänk att det ska vara så svårt att få människan avstängd. Men med fejkkonton kan man komma långt och lågt.
   Men jag är här i gott sällskap av bl.a. Josefin Nilsson(avliden för länge sen) delar av familjen Wahlgren, prinsessa Estelle och många andra.
   Nej, jag är ju en fighter och vill inte ge mig.Men detta är absolut inte ok.

  1. Riktigt trist och här på “hennes sidor” ligger mängder av svenska bloggar, både kändisbloggar och vanliga, och de flesta vet inte alls om det. Tror inte hovet skulle uppskatta att prinsessan Estelle finns här.
   Vad gäller FB finns där massor av konton som är fejk och det mesta kan även där tas och användas i andra syften. I syften man kanske inte alls vill förekomma.
   Visst är detta en trist utveckling.

 7. Ja tänk att det alltid måste finnas baksidor med vad man än gör, Jag googlade men blev inte klokare. Måste ta ställning om jag får reda på att min sida figurera någonstans. ge inte upp, snälla, vi får hitta ett sätt att knäcka dem på

  1. Jag hade stavat namnet fel i ilaska. Rätt är suzie weathers
   och där ligger mängder av svenska bloggare. “Stora” som “små”, kändisar och icke kändisar.
   Om fler nu vet om att de kanske ligger här så är vi många som kan reagera och på olika sätt.
   Kram! Tack för stöd!

 8. Hej, så trist att det inte hjälpte med mitt tips hur man stoppar dessa pingbacks.
  Surfade runt och som jag förstår så har Wordpres en egen meny-panel. Det är nog därifrån du ska avaktivera detta. Länkar till sida jag hittade, skrolla ner till rubriken ”Stänger av dem” så finns en tydlig beskrivning. Se också efter att de inte finns bland dem som prenumirerar på din blogg. Hoppas det hjälper denna gång. Kram Ingalill
  https://www.webhostingsecretrevealed.net/sv/blog/wordpress-blog/should-you-disable-trackbacks-and-pingbacks-on-wordpress-posts/

  1. Hej Inga- Lill!
   Stor tack! Jag är verkligen glad för din hjälp. Jag har nu testat även denna funktion och hoppas detta ska hjälpa.Och bland de som prenumererar på bloggen finns inte denna robot/person eller vad det nu är. Bra så. Men de får ju på något sätt vetskap när jag skriver en ny post. Och här ligger ju mängder av skådespelare, artister samt både större och mindre bloggar. Bedrövligt!

 9. Så trist detta … konstigt att inte WP bara kan stänga av och stoppa såna där oseriösa sidor som drivs av fejkade profiler.
  Att sluta blogga känns fel – det är ju som att ge upp!
  Blir intressant att se vad hovet säger om att Estelle figurerar där …
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

  1. Visst är det trist! Och här ligger mängder med svenska bloggare och artiklar från svenska tidningar – alla med samma syfte.
   Att sluta blogga är att ge upp men en del av lusten försvinner. Ska imorgon maila hovet om detta och även ett par svenska kvällstidningar.
   Tack, för stöd.
   Önskar dig också en fin söndag.
   kram!

  1. Visst är det bedrövligt att detta ens förekommer. Men det gör det ju. Här ligger mängder av svenska blogginlägg och artiklar från svensk press och med ett budskap längs ner på sidan där nog ingen vill vara. Mängder av “kändisbloggare” finns här och jag tror inte de vet om det.

 10. Jag blir både förbannad och ledsen. Vilka jävla (ursäkta) idioter det finns. Dom får inte vinna. Hoppas att det tar skruv om Hovet börjar rota i detta! Kram och upp med hakan! <3

  1. Visst är detta bedrövligt och det verkar heller inte finnas något stopp på människan eller om det är en robot. Ska i veckan nu maila hovet och jag kan inte tänka mig att de vill att prinsessan Estelle eller andra medlemmar av kungafamiljen ska förekomma här. Men de flesta vet ju inte om att de förekommer här och reagerar inte på grund av det. Ska även maila ett par kvällstidningar för en del artiklar om kändisar kommer ju därifrån liksom från den svenska “skvallerpressen”.
   Hakan har kommit upp lite och jag har blivit mer och mer förbannad. Kanske bra det.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *