Stockholm Trevligheter

Veckans trevligheter avlöser varandra

Här har veckans trevligheter avlöst varandra och fler av dem är i raskt antågande. Stockholm med omgivningar har också mycket av det mesta att erbjuda. Och som tämligen pigg pensionär tar jag gärna för och till mig av det som jag tycker är trevligt och som piggar upp.

Besöket på gallerian Mall of Scandinavia var en av veckas trevligheter.En tur till Solna och “Mall of Scandinavia” har det blivit.

Veckans trevligheter

har hitintills varierat och bjudit på en god och varierad blandning där kultur,(Nobelmuseet med Martin Luther King utställningen) promenader, jobb, vänner, mat och dryck varit goda ingredienser. Ändå är det idag bara onsdag och det verkar vara fler trevligheter som väntas i resten av veckan.

Solna, närmsta grannstad till Stockholm och  Mall of Scandinavia fick ett besök. Mall of Scandinavia invigdes i november 2015  och är med sina ca 170 butiker och 42  restauranger både Sveriges och Nordens största shoppingcentra. Femton olika biosalonger finns på plats, varav fyra VIP salonger där dryck och mindre matiga tilltugg kan medfölja besökarna. Besöket här gjordes med de kombinerade Stockholms och Torreviejavännerna Susan och Preciosa.

Välbesökt galleria. Och precis som Täby Centrum en bit norr om stan så har man satsat på trevlig miljö.

Susan och jag ska leta “pysselsaker”. Nej, inte till mig… (Bild lånad av Preciosa. )

Lite ätbart kändes viktigt och “Le Croissant” blev ett bra val för en lättare lunch. Gott och fräscht!

Väldigt gott! Sallad med parmaskinka.

Sergels torg, ständigt under ombyggnad känns det som, passerade jag en eftermiddag på vägen hem från ett trevligt och inspirerande besök på den resebyrå jag arbetar för. Så mycket roligt som kommer att hända på resejobbfronten i sommar och höst. En del “gamla” resor som bl.a Bohuslän, Höga kusten, Harstena och Dalhalla blir det och även flera “nya” resmål. (Som jag dock besökt tidigare och väl känner till)

 

Vänner, god mat och dryck är ofta ett vinnande och trevligt koncept. Så också gårdagskvällens middag, som åts på restaurang Stekpannan vid Södra station, tillsamman med vänner och tidigare arbetskamrater. Gott och väldigt trevligt.

Så trevligt att ses igen. Mycket prat och många skratt. 

Pasta “frutti di mare” – rejält med läckra skaldjur blev valet för oss alla tre. Riktigt gott.

 

 

35 svar på ”Veckans trevligheter avlöser varandra”

 1. Vilken mysig kvalitetstid och så mycket du har hunnit med . Ännu är det onsdag och veckan är inte slut. Det gäller verkligen att ta vara på dagarna dessa vinterdagar och umgås med kära och nära. Ha en trevlig dag Ditte?
  Kram

  1. Den här veckan är fylld av trevligheter och omväxling så det är bara att tacka och ta emot. Uppskattar det verkligen.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram!

 2. Eftersom jag är som jag är så fnissade jag lite åt ‘Le Croissant – The French Coffee House’ som serverar parmaskinka i Sverige. De hade ju kunnat skippa engelskan i alla fall, kan man tycka.

  Är det Preciosa som är med på bild där också?! Bredvid Susan på näst sista bilden, alltså.

  Du har verkligen mycket planerat! Men du gillar ju det så då är det bra.

  1. Nej P är aldrig med på någon/ några bilder. Men hon var med oss här på
   Mall of Scandinavia. Jag fnittrade också åt skylten men gott att äta serverades. Mycket är det som händer

  2. Hann inte klart. Mycket är planerat och jag trivs väldigt bra med det. Att varva med att göra mindre gör jag ju också.

 3. Trevligheter ska man ha mycket av tycker jag 🙂 Och att träffa vänner och äta och dricka gott är verkligen trevligt!
  Stor kram!

 4. Det ser verkligen gott ut, din mat. Dalhalla, när gör ni den turen. Dit skulle jag gärna vilja, kanske med dig som guide. Jag är inte s å mycket för sällskapsresor, jag vill göra som jag vill. Men just dit tror jag det vore bra med en arrangerad resa. Du får gärna dela med dig om informationen till mig när den väl är ute till allmänheten.

  Du är fantastisk till att variera ditt liv och hitta på olika “trevligheter”.

  1. Gott och så trevligt var det både i Solna och på restaurangen här på Söder. Jag mailar dig info om resan . Men den är i början av juli.
   Jag tycker om att vara aktiv så länge jag kan och trivs med det. Önskar dig fortsatt fina dagar.

 5. Mycket klokt! Man ska leva gott när man har möjlighet till det. Trevligheter kan man inte få tillräckligt mycket av.
  De matiga bilderna ser goda ut. Ibland längtar jag till att bo i en storstad. Någon gång en liten stund i alla fall. I alla fall när jag läser dina inlägg.
  Fortsätt som du har börjat. Ha trevligt!

  1. Jag försöker att hitta på olika “trevligheter” varje dag. Och trevligt är att också att sitta och läsa en bok. Något jag gärna också gör.Jag tycker det är bra att vi kan dela med oss av våra vardagsliv och får ju på så sätt ta del av både landet och staden av varandra.
   Just nu är jag på väg hem från Åland med Birka Paradise (Furusund passeras) Det har varit en festkryssning och riktigt trevligt. Tror t.o.m. att maken och jag sänkte medelåldern.
   Ha det gott och jag önskar dig en trevlig torsdag.

 6. Många trevligheter som varit så här långt i veckan – kul att träffa så många vänner 🙂
  Många roligheter på gång också! Det ska va gött att leva… 😀

  Ha en toppenkväll!

  1. Ibland avlöser trevligheterna varandra och det är mer än full fart. Och ibland blir det lite lugnare. Men jag tänker att det är lika bra att passa på så länge man kan och orkar.
   Kvällen blev jättetrevlig och dator och telefon av och bortkopplade.
   Önskar er en fin torsdag.

 7. Du är verkligen en fena på att hitta på trevligheter, eller att finna dem! Kul! Jag gillar också sånt men du är steget långt före. Men man tar ju den takt som känns bra för stunden. Vilket reseprogram du fått!

  Mycket god mat och dryck och det sitter alltid bra!
  Nu ska jag göra mig lite mat och det kan bli ett glas rött till detta.

  Har varit på stan och handlat underkläder på “Strumpan”, kvalitet där. Det gick fint att cykla.
  Ha en skön kväll och varm kram!

  1. Jag tar gärna tillfällena som kommer till vara och trevligheter kan man nästan inte få för mycket/många av. Men emellanåt vilar jag mig i form också. Vet att du också gärna rör på dig och gillar när det händer saker.
   Mina jobbrelaterade resor blir många i sommar och höst och med en hel del nytt. (Har varit på platserna men inte jobbat med dem innan)
   Vi hade en väldigt rolig kväll och var på festkryssning med Birka Paradis. (Är fortfarande nu torsdag morgon till sjöss)
   Varm kram

 8. Vilken trevlig vecka så här långt och så mycket du har hunnit med. Tyvärr blir det inte lika mycket spontana saker när man sliter i gruvan men var sak har sin tid. Trevligt med så många arbetsrelaterade resor som väntar! Nytta med nöje skulle jag vilja säga 😀

  Kram och god kväll!

  1. Minns när jag slet i min “gruva”. Då ägde man ju inte tiden som jag i princip gör nu. Stor skillnad. Sen att åldern drar ner takten lite får en ta. DE arbetsrelaterade resorna ser jag verkligen fram emot och de blir både många och varierade. Mycket att läsa in men så roligt. Absolut “nytta med nöje”- Eller tvärt om.
   Kram och trevlig torsdag.

  1. Lika bra att passa på att ta trevligheterna när de dyker upp. MoS får nog få ett mytt besök snart men då en vardag när det inte är “utflyktsdag” och så många är lediga.

 9. Härligt med en vecka fylld med trevligheter på alla fronter! Mall of Scandinavia har ju samma ägare som Täby Centrum – Unibail Rodamco. Men MoS är ju större såklart. Vet inte om du la märke till gallerians gula och svarta reklamskyltar? Om ja, antar jag att du kände igen dom från en blogg nära dig;-)
  Din pasta såg gudomligt god ut:-)

  1. Jodå, jag såg reklamskyltarna och vet att jag sett dem på en väldigt bra blogg nära mig. Jag har tidigare bara varit i MoS vid ett par tillfällen på kortare besök. Men jag får nog ta en heldag här. Täby C tycker jag också om men lite längre för mig att åka. Men det är ändå smidigt med tåget från Östra- Har tidigare kombinerat besök här med besök i Apple butiken. Men när jag bodde i Väsby var Täby C ett mer frekvent besöksmål. (Dock var det ju mycket mindre då.)

 10. Så trevligt att du varit i mina nya hoods ,och visst är det trevligt och luftigt på MoS, men jösses så många restauranger det finns, det visste jag inte att de var 42 i antalet! Då har vi många kvar att prova!
  Maten på söder såg inte dum ut den heller! Underbart att träffa vänner och umgås!
  Kram!

  1. Jag sände dig en tanke när jag var här och får nog göra ett heldagsbesök här snart. Har bara varit här kortare tider. Och lugnast är nog att komma en vardag och ha riktigt god tid på sig. Och restaurangutbudet var verkligen rejält tilltaget.
   Restaurang Stekpannan är riktigt bra och läget nära Stockholm Södra är väldigt praktiskt.
   Kram!

 11. Jag jobbade i Solna förut, men då fanns inte denna gigantiska byggnad. Nu bor barnbarnet Simon i “Blåkulla” och när jag hälsade på honom visade han stolt upp shoppingcentrat där han själv lagt ut golvet…kan tala om att bakom många av plattorna på golven finns personliga meddelanden…
  Däremot var inte första bilden bekant, antingen missade jag den platsen eller så glömde jag bort den efter besöket på Systembolaget… Kram

  1. Vad roligt med barnbarnet Simon som bor helt nära Mall of Scandinavia. Och så roligt med meddelanden bakom plattorna.
   Gallerian här är stor så kanske ser det lite olika ut på de olika våningsplanen.
   Kram och trevlig torsdag.

 12. Oj, oj, så mycket du hinner med! Mall of Scandinavia har jag tänkt besöka, men det har inte blivit av än. Låter trevligt med alla jobbresorna… alltid trevligt att åka tillbaka till ställen man varit på, men även trevligt med nya. 🙂
  Ha en fortsatt trevlig vecka!
  Kram!

  1. Nu har det blivit en hel del och jag trivs med det. Och sedan kommer andra dagar då jag mer vilar mig i form. Ser verkligen fram emot alla trevliga resor, både privat och i jobbet. Och även om man återkommer så ser man mycket nytt och har kvar även det gamla. Bra tycker jag.
   Önskar dig också en fin fortsatt vecka. Ser att du också har en hel del trevligheter runt dig.
   Kram!

 13. Hej Ditte!
  Du är på böljan den blå, om den är det nu! Fin bild du tog på “konstverket” på första våningen!
  Ha en bra hemresa om ni inte redan angjort “bryggan” 🙂
  Kram och tack för senast! P ♥♥

  1. Vi är nu på väg mot Stadsgården igen och har haft det jätteroligt. Så festligt! Och trevligt hade ju vi också när vi var ute. Stort tack själv. Kram!

 14. Solna centrum har jag besökt många gånger, förr om åren. Inte dom senaste åren. Där är det verkligen stort och många affärer
  Så fina ni är där på bilden.
  Kristallkronan pryder sin plats.
  Du är i gång mycket och det är bra, nyttigt och roligt. Mera jobbresor på gång, kan jag tänka mig.
  Det är otroligt så de håller på vid Sergels torg.
  Varm kram till dig.

  1. Förr var jag ofta till Sona Centrum för det blev naturligt när mina föräldrar bodde i Solna. Mall of Scandinavia hade jag bara besökt en gång tidigare men det var väldigt stort och fräscht och med många sittplatser runt om om man behöver vila en stund.
   Här är det en del som händer och jag trivs med det. Och än så länge orkar jag.
   Jobbresor blir det många av i sommar och jag ser fram emot dem alla. Svårt att ha en favorit men Höga kusten är en av dem.
   Vad gäller Sergels torg så kan en undra när de ska ha byggt färdigt…
   Vram kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *