Foto Stockholm

Veckans Söderblandning – Med fokus på skyltar

Söndag! Och det innebär också att det är dags för “Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller. Med väldigt fri tolkning. Även denna vecka bjuder jag på skyltar/ bilder från mina hemmakvarter här på Södermalm i Stockholm. Varsågod! Veckans Söderblandning är serverad.

Balkong med utsikt. Hammarbykanalen och allt som händer där och längs kajerna ger både god och varierad underhållning.Många båtar är det också som passerar.

 

Veckans Söderblandning

Kustbevakningen och polisen tar sig ofta ut och in mellan Mälaren och Saltsjön genom Hammarbyslussen. Mycket att stå i nu undre sommartider. Mycket  beroende på att många oerfarna båtförare ger sig ut. 

Men alla kör inte så snabbt. Har nu i vår och sommar sett fler och fler eldrivna båtar och de tar det lugnt.  Men de måste ju också laddas. Den här verkade ha fått slut på elen  och vände före slussen.Kanske finne reservbatteri.

Stockholm. Södermalm. En miljövänlig båt platsar förstås i veckans Söderblandning. En miljövänlig båt passar förstås in i veckans Söderblandning.

Prideveckan är här och mycket blir digitalt i år. Paraden också. I år blir ju ingen parad på vanligt sätt utan den blir digital. Men igår hölls det ändå en vattenparad på Riddarfjärden i Stockholm och vi såg en del båtar som deltog passera här i kanalen. För egen del har jag har nog sedan början av 2000-talet sett alla “prideparader” här i Stockholm. Men nu är det ju inte direkt “som vanligt” med något.  Förra året var jag på plats och hade med ett inlägg från paraden till Skyltsöndag.

Är det “Pridevecka” så är det. En segelbåt med dubbla prideflaggor är ett givet inslag i veckans Söderblandning.

En del promenader

runt om på Södermalm har det blivit under veckan. Och jag har extra noterat allt folkliv ute och också all grönska som Söder så generöst bjuder oss på.

Skånegatan, en av Stockholms “Sommargator.” Här ligger de mindre butikerna och serveringarna sida vid sida.

Stockholm . Södermalm. Skånegatan. En bild som passar bra in i veckans Söderblandning. Vänlig och grönskande och med en bänk att sitta på. En bild/skylt som passa bra in i veckans Söderblandning. Skånegatan. En bänk att sitta på, vackra växter och en trevlig uppmaning från Stockholms stad att kasta skräpet i tunnan. Tycker för egen det är självklart.  Men kanske inte.

Vid bänkarna på Skånegatan fann jag den här skylten. Och visst är detta ett trevligt initiativ.

Stockholm. Södermalm. Skånegatan. Här kan man låna spel . Absolut en skylt som passar in i veckans SöderblandningSkylten platsar absolut i veckans Söderblandning. Och det här känns lite som den “Söderanda” man kan uppleva här.

Jag öppnade locket och såg flera olika spel.

 

Södermalm har många parker

och en eftermiddag i veckan tittade jag in i den lilla Axel Landquists park. Jag tog ett varv runt parken, vilken snabbt var avklarat. Den är bara 80 x 30 meter. Och sedan slog jag till på en “gelato” . (En glass som görs av mjölk och med naturliga råvaror. (Mer om gelaton via länken)

Här är det småskalighet som gäller. God gelato och väldigt trevlig personal.

Här noterade jag också handspriten. Riktigt rolig etikett och en fin flaska.  Och givetvis ligger Stockholms bränneri på Söder. Alldeles i närheten av parken.

Given att vara med i veckans Söderblandning. Handsprit från Stockholms bränneri på Södermalm i Stockholm. Given att vara med i veckans Söderblandning.

Sista skylten tar oss  till fyra av Södermalms parker; Virusparken= Vitabergsparken, Nystorget=Nytorget,  IVA Los Park =Ivar Lo Johanssons park, Blecksnorsparken= Blecktornsparken.

Många fler finns men kanske svårare att kombinera namnmässigt med budskapet. “Håll avstånd”

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Veckans Söderblandning – Med fokus på skyltar”

 1. Snyggt skyltat som vanligt och trevliga bilder från ditt närområde. En stadsdel där det alltid händer något får man väl säga 😀

  Kram och god söndag!

  1. Tackar! Ja, en hel del finns det här på Söder. Mycket av det mesta.
   Önskar dig också en fortsatt fin söndag-
   Kram

 2. Vilka fantastiska och roliga skyltar du hittat!! Parkskylten är mitt i prick 😀
  Sen funderar jag på taket på elbåten, kan det månne vara en solpanel där?? Ja, det var bara når jag fick för mig 🙂
  Tack för härlig skyltning, Ditte, kram på’re

  1. Tack! En del från veckan och mina kvarter.
   Jodå, det var solpanel på taket. Behövs nog för att komplettare laddningen. Tystgående är i alla fall dessa båtar.
   Visst är parkskylten om handspriten bra. Och den är “på riktigt”.
   Kram och jag önskar dig en bra start på veckan.

 3. Jag är nog lite efter min tid, för jag tänker aldrig på att det finns el-båtar! Så himla bra! Synd att prideparaden inte görs i år, men budskapet går ändå fram får man hoppas.
  Jag gillar idén med sällskapsspel som sedan skänks till barn och ungdomar! Kreativitet när den är som bäst!
  Kramar

  1. Har sett en hel del elbåtar men tror inte de gör sig på öppet vatten. Knepigt med laddningen även med solpanel.Visst är det trist att Prideveckan blir digital men jag hoppas också den får uppmärksamhet.
   Missade båtprideparaden igår. Tyvärr. Men såg en del båtar passera utanför hos oss.
   Blev riktigt förvånad när jag såg montern med spelen här- Och de brukar vara i användning- Visst är det en god tanke.
   kram

 4. Haha, sista skylten!

  Rolig med spelen, Kalaha är kul. Minns att jag spelade det på fritids när jag var liten, hade sedan en app på en gammal mobil med det. Den fina blomsterodlingen, väldigt smakfull!

  1. Visst är “handspriten” bra! Skrattade gott. Och testade. Gillade verkligen att spel finns här och lånas ut och att de sedan skänks vidare när “sommargatan” här upphör i september. Brukar nu spela en del Uno med barnbarnen.Även Kalaha.
   Här längs gatan är det det så fint och roligt att de vackra planteringarna får finnas kvar. Så mysigt att sitta här en stund.

 5. Så bra idé att ha en låda med sällskapsspel för utlåning.
  Intressant med Gelato, ska kolla länken.
  Läcker etikett på flaskan med handsprit som dessutom är närproducerad. 🙂
  Kul skylt med nya namn på parkerna i coronatider.

  1. Även idag blev det en del gott och blandat från mina kvarter. Och flera goda exempel. Detta med spelen här är nytt för i år. Och en succé Fint att de sedan skänks vidare när “Sommargatan” upphör i september. Gelato här i stan har blivit väldigt populärt.Och kanske extar på Söder. Den kan också göras vegetarisk och vegansk . Kanske därför.
   Gillar verkligen den närproducerade handspriten och givetvis testade jag den.
   Parkskylten är fyndig tycker jag. Lite humor mitt i allt…

 6. Snyggt skyltat! Har faktiskt aldrig sett en el-båt förut. Här blir jag direkt nyfiken och undrar hur lång körsträckan är.
  Har heller aldrig sett en offentligt uppställd låda med sällskapsspel. En absolut strålande idé. Flaskan med handspriten från Stockholms Bränneri är extremt fyndig och världens bästa reklam för företaget, speciellt då flaskan skiljer sig så mycket från de vanliga tråkiga behållarna. Sista skylten – hahaha! Där fick jag faktiskt tänka till, bra galghumor där, fyndigt och kreativt!
  En toppen skyltmix! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tackar! Har i sommar sett en hel del elbåtar och det varierar hur långt de kan köra på en laddning. Beror på hur snabbt man kör och hur stort batteriet är. De är dock väldigt dyra . Mer finns att läsa här i länken http://www.livetombord.se/praktisktbatagande/artiklar/artiklar/20200227/det-varas-for-el-och-hybrider/
   Visst är idén här med sällskapsspel bra. Och de verkar vara flitigt utlånade. Bra att de när “Somargatan” är slut i september skänks vidare.
   Jag fastnade extra för handspritsflaska och testade förstås innehållet. Gillad både flaskan och att innehållet är närproducerat. Folkungagatan.
   Sista skylten har ju ett bra budskap och det förs ju fram med humor.
   Söder levererar även denna vecka.

 7. Så har du hittat fyndiga skyltar igen! Ja, de finns ju överallt,, det gäller bara att ha ett öga för dem. Och komma på nya vyer.
  Sista skylten var ju bäst, tycker jag, haha.
  Handspriten har man gjort pengar på. I mars fanns ingen att köpa någonstans. Efter det har det poppat upp flera som ändrat inriktning.
  På Kinnekulle har man utökat vodkatillverkningen med handsprit och vunnit respekt. Och nu finns handsprit även på apoteken. Märkligt.
  God natt och stor kram!

  1. Här hemma på Söder finns många riktigt fyndiga skyltar. Sista skylten har ju ett bra budskap med en humoristisk vinkling. Vad gäller handsprit så gillar jag verkligen den här. Humor, i snygg förpackning och alldeles närproducerad.På Södermalm.
   Kram från balkongen i sena kvällen och en stor kram.

 8. Sällskapsspel är trevligt – jag har spelat både Uno, Kalaha och schack – men i dessa tider måste man väl sprita alla spelpjäser oavbrutet, det tror jag tar bort en del av nöjet.

  1. Visst är det ett gott initiativ med spelen. Och man kan ju ha plast/gummihandskar när man spelar. Så några som hade det. Och flera var i gång och spelade.

 9. Den sista skylten hade nog tillverkats under skratt och glam. Att jobba på reklambyrå är allt bra skoj! Kreativitet och fyndighet krävs, det gäller att sticka ut, o det gjorde sannerligen dessa berömda sevärdheter…
  Sällskapsspelsidén var brilliant! Så länge sedan jag spelade Uno, det var ett favoritspel under flera år, vi brukade ha spelkvällar med kompisar. Bridge har jag aldrig lärt mig..
  Vilken gemytlig skyltblandning du bjuder på!
  Kram

  1. Jag skrattade gott åt fyndigheten i sista bilden. Kan också tänka mig att man skrattade när den tillverkades.Bra med en humoristisk påminnelse.
   Uno spelar jag ofta med barnbarnen och visst är det roligt. Kul idé med sällskapsspel. Bridge har jag bara testat men inte mer.
   Söder levererade trevliga skyltar denna vecka och det tar jag gärna fasta på.
   Kram

 10. Så bra skyltat! Den sista skylten med alla smeknamn på parkerna var rolig.
  Och handspriten från Stockholms bränneri,
  SÅ fint att man kan få låna spel där.
  Ha en bra start på veckan!
  Kram

  1. Tackar! Söder levererar! Och påminnelse om avstånd behövs och lite roligt att göra det med humor. Parkerna är ju välbesökta.
   Handspriten är också fyndig och helt närproducerad. Från Folkungagatan.
   Spelen här på Skånegatan var i bruk och en kul idé tycker jag också.
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram

 11. Sista skylten absolut sista skylten, med en rolig och fin “spetsfyndighet”!
  Inge fel på de övriga heller, du leverar ett välfylt inlägg! Söder mitt hjärta 🙂
  Stor kram

  1. Påminnelser behövs och att göra det med humor gillas. Humor även här vad gäller handspriten. Och visst levererar Södermalm.
   Stor kram

 12. Som alltid en alldeles fantastisk skyltsamling och en härlig skyltning! Sista skylten var lite extra kul 🙂
  Ha en ny fin vecka!
  Kram

  1. Tack! Påminnelser om avstånd och försiktighet och sista skylten påminde om detta och med humor.
   Jag gillade också handspriten! Humor där också!
   Kram och trevlig måndag.

 13. Snyggt skyltat – som alltid här hos dig 🙂
  Kul idé med sällskapsspelen, kanske får det nån att titta upp från telefonen i alla fall 🙂
  Sista skylten är ju hur fyndig som helst!

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tackar! Visst är det bra med sällskapsspelen! Och de var i användning. Fanns ett par “boxar” för dem.
   Och sista skylten är ju en påminnelse med humor. Gillas!
   Önskar er också en fin start på veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *