Skyltar

Veckans skyltar! Fjärde advent dags igen för Skyltsöndag

Redan söndag!  Och dags igen för en både trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Veckans skyltar är fångade under den gångna veckan och under gång i Stockholm och Uppsala.

Slussenområdet i Stockholm bjuder på många roliga uppmaningar. Tyckte den här platsar bland veckans skyltar. Vill man ta ”snygga bilder” i  området runt Slussen gör man klokt i att följa hänvisningarna. Tycker helt klart den här platsar bland i veckans skyltar.

Veckans skyltar

Först ut i skyltparaden idag kommer en från Slussenområdet  i Stockholm. Slussen är under kraftig ombyggnad och man vet aldrig här riktigt vilken väg man ska eller får ta. Det varierar en hel. Runt slussen finns många  roliga skyltar  för att pigga upp de som passerar. Och kanske är det tur!  I alla fall behövligt. Och reklambyrån byter ut dem ganska ofta.

I Stockholmstrakten har det under veckan varit grått och det är en av anledningarna till att  jag har inte direkt längtat efter några långpromenader. Men jag har  nästan ändå dagligen trotsat det trista vädret och  gett mig ut en vända. Och visst finns det ljuspunkter även här i närområdet på Söder. 

Jag passerar nästan dagligen Gunnarssons konditori på Götgatan och stannar ofta och tittar in i skyltfönstren.

En lussesemla kvarar också hedersamt in bland veckans skyltar. Något helt nytt för mig; en Lussesemla. Kvalar absolut in bland veckans skyltar. Känns väl mäktig så jag skulle inte köpa den.

På Stockholms Central stötte jag på denna skylt. Nu skulle jag inte till Arlanda utan det var Uppsala som var målet.

Svårt att inte lägga märke till denna reklam för Flygbussarna.

Uppsala är ju verkligen en cykelstad av stora mått och man är tydlig med sina skyltar. Att sedan cyklisterna tar ut svängarna både på trottoarer och gångbanor är en helt annan sak.

Trots tydlig skyltning ser jag inte en cykel just här.

I Uppsala åt vi lunch på restaurang ”Klang Market” och även här mötte oss en tydlig skylt. Bra här! (Har i Stockholm på en del restauranger sett att man ska beställa maten först och sedan leta bord. Tycker det är väldigt bakvänt)

Bra här! Inget tvivel om hur man ska göra här på restaurang ”Klang Market”.

Fler skyltar

”Våra drömmars stad” – ett konstverk som jag såg i några stora fönster i Uppsala fastnade jag verkligen för. Och på olika sätt. Jag tittade på husen och miljöerna och försökte i bilderna leta efter  några kända Uppsalaprofiler.  Kunde jag hitta Owe Thörnqvist, Gösta Knutsson,Pelle Svanslös, Fadime Sahindal, Hans Rosling, Veronica Maggio eller Stina Wollter.

"Våra drömmars stad" ett intressant konstverk i Uppsala platsar absolut in bland veckans skyltar. Intressant! Passar absolut in bland veckans skyltar. 

Här sitter Stina Wollter på en bänk.

Några få julkort har jag skrivit och ville få iväg. Men trots ivriga försök att få tag på julfrimärken fick jag där se mig besegrad. Alltså de var slut i alla de tio kiosker och butiker jag besökte. Men de vanliga Sverigefrimärkena fick duga. Och just när jag ska posta mina kort kommer det fram en ”herre” och undrar om jag inte tänker på miljön. Jag förstod först inte sammanhanget men fann mig snabbt. Jag låtsades inte förstå, skakade på huvudet, log och stoppade mina kort i lådan.  Hoppas de kommer fram i tid.

Och några ljuspunkter till. Hemifrån kajen hos oss. (Har tagit många bilder här så just denna har inte varit med tidigare)

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

46 svar på ”Veckans skyltar! Fjärde advent dags igen för Skyltsöndag”

 1. Det var många spännande skyltar hos dig idag! Våra drömmars stad var onekligen jätteintressant 🙂 Det är ett roligt tema det här med skyltarna, tycker jag. Ha en fin söndag, Ditte.

  1. Tack! Jag stannade ett bra tag vid ”Våra drömmars stad”- Väldigt roligt tänkt och jag tror även jag hittade mig själv här på bilderna. Och visst är det roligt det här med skyltar. Så kul att se andras funderingar och även att tänka själv.
   Önskar dig också en fin fjärde advent.

 2. Så snyggt skyltat hos dig och vilka delikatesser Gunnarssons visar upp. Jag tycker det är bra att några av oss ser till att alla på PostNord inte blir arbetslösa. Vissa människor har helt onödiga synpunkter på saker som inte angår dem.

  Kram och ha en fin 4:e advent!

  1. Tackar! Och att stanna till hos Gunnarssons piggarar upp. Alltid snyggt skyltat. Vad gäller Post Nord vet man ju inte om leveranserna kommer fram till jul men jag hoppas. Tänkte just som du här om synpunkten på min miljövänlighet. Men jag fann mig. Orkade inte debattera.
   Önskar dig också en fin fjärde advent.

 3. Fantastiska skyltar du bjuder upp med, klart som korvspad att dom måste byta ut skyltarna vid slussen när dom aldrig blir klara. Ni måste vara rätt less nu 😉

  1. Slussen var ju underdimensionerad redan på 1930-talet och värre blev det med all ökad trafik. Verkar som om det tar minst fem år till innan det blir klart. Säkert längre än så-Skyltarna vid Slussen är ett försök att hålla de som passerar på gott humör. Och ibland lyckas det. Men man vet knappast från en dag till en annan hur man ska gå här. Undviker eländet så mycyket som möjligt men ska jag gå ner till stan så måste jag passera här.
   Önskar dig en fin fjärde advent.

 4. Lusse-semla lät ju spännande..fast här där jag bor har de inget tillgängligt vad jag vet…nog mest nere i stan isåfall…får väl kolla runt imorgon.

  Ja, grått och trist även här, jag hoppas kylan kommer nu med lite snö men så blir det väl inte tyvärr.
  Men jag väntar på det goda så länge det behövs…arbetar man som jag på skola så har man ett oändligt tålamod som övats upp under många år. 😉

  Ha det fint nu.

  1. Kanske är Lusse-semla en ny variant. Men jag avstår.Känns väl mäktigt. Läste att IKEA visst också sålde dem.
   Verkar vara olika nyanser av grått i hela landet så det vita lär vi få vänta på. Tur att du tränat upp ditt tålamod. Jag hade det nog också mer när jag befann mig i skolans värld.
   Önskar dig en fin fjärde advent.

 5. Det där konditorifönstret skulle jag kunna stå och titta in i länge…inte bara för skyltarnas skull. Jag föredrar nog också en lussekatt för sig och en fastlagsbulle för sig. Blandningen är inget för mig. Vilket trevligt konstverk. Det måste locka många att titta på det. Hittade du dig själv där. Ha en fin fjärde adventssöndag.

  1. Jag och många med mig stannar till här vid Gunnarssons för att titta. Och visst är det fint gjort. Blandningen av lussekatt och semla är inget för mig heller. Men kanske lite nytänkande som några nappar på. Konstverket här i Uppsala föll mig i smaken och jag stannade länge här och tittade. Kul att leta personer och tänka sig in i miljön.
   Kanske att jag kunde se mig själv här i ett par varianter.
   Önskar dig också en fin fjärde advent.

  1. Här är ju inte direkt så muntert nu med all ombyggnad så skyltarna känns i alla fall lite uppiggande. Fint att de byts ut då och då dessutom.

  1. Aha, är det fler som säljer dessa saffranssemlor. Kan förstå att du petade bort lite grädde.
   Önskar dig en fin fjärde advent och trevlig resa. Vi är också snart på väg.

 6. Jag håller med Znogge=) Vi är ett fåtal som skickar julkort till Jul. Vi vill heller inte att Post Nord ska gå sysdlolösa. Jag har skickat både lite Julkort och paket från Spanien. Knepigt uttalande från en främling=/ Väldigt fina skyltar! Lussekattsemlan såg ju något intressant ut men lite för mycket för min smak. Trevlig Advent 🎄🎅
  Kram

  1. Tackar° Och lite Uppsala blev det bland dagens skyltar också. Några julkort och något litet paket blev det. Men jag blev väldigt förvånad över den främmande mannens kommentar. Bra att då inte begripa språket…Att hålla Post Nord sysselsatta är vi ju några som försöker göra. Kanske kan det leda till att det blir bättre utdelning och service. Hoppas!
   Lussesemlan kändes väl mäktig för mig också. Den och det andra fick förbli skådebröd.
   Önskar dig också en fin fjärde advent.
   Kram

 7. Ett av dina absolut bästa bidrag till Skyltsöndag! Enastående!
  Slussens skyltar är nog bland det med innovativa jag sett. Den reklambyrån är värd varenda öre (av våra skattepengar). Sedan kan jag ju undra vad som just nu är attraktivt att fota vid Slussen, om man nog inte vill dokumentera den gigantiska byggarbetsplatsen förstås.
  Man kan säga om Gunnarsson vad man vill, men deras jul skyltning är fantastisk. Å Lussesemlor har jag aldrig sett någon annanstans. Måste vara deras uppfinning. Kul med nya innovativa bakverk.
  Teckningarna och inte minst texten till ”Drömmars” stad är otroligt vackra. Gillas skarpt!
  Själv skickar jag alltid de få julkorten jag nuförtiden postar med vanliga frimärken, för då slipper man ju ”måste-datumet” den 16 december. Å den PK-herren borde sköta sitt tycker jag. Hatar sådana personer – grrrrrrrr.
  Sista bilden med igloon är fantastisk – surrealistiskt så det förslår:-)

  Tusen tack för en härlig Skyltsöndag och länken:-)

  1. Stort tack! Det fick bli lite från veckan som varit. Och jag är själv ganska nöjd med variationen. Och vad gäller Slussen så är det nytt nu igen hur man får gå så tur att pigga skyltar muntrar upp en. De byts ju också ut ganska ofta. Väl värda våra skattepengar. Gunnarssons skyltning lockar mig till att stanna men efter den dyra och trista räkmackan jag fick där i höstas stammar jag utanför. I alla fall ett tag till. Läste här på bloggen i en kommentar att IKEA i Umeå har Lussesemlorna så kanske finns de även här- Väl mäktiga för mig.
   ””Våra drömmars stad” tycker jag de har fått till så bra i Uppsala. Och här i fönstren kan alla som passerar titta.Gillade verkligen detta.
   Vad gäller mannen som hade synpunkter på min miljövänlighet/ovänlighet är jag glad att jag inte låtsades förstå. Hade bitit ifrån rejält och orkade inte det. Men jag postade det jag skulle. Bra så. Hoppas nu Post Nord sköter sig.
   Vad gäller Thaiiboat tog jag en hel serie bilder. Riktigt läcker i sin belysning.

  1. Konditoriet här har alltid lockande skyltning men i mitt tycke känns en ”lusse-semla” väl mäktig. Läste att de även lär finns på en del IKEA varuhus.
   önskar dig också en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
   Kram

 8. Riktigt fin skyltkavalkad och dina bilder från kajen hemifrån är alltid beundransvärda. Jag har sett vyn IRL och avundas bostadsläget 😀
  Det där med att skicka julkort eller inte, är ens eget val. Jag brukar älska detta men fann i år att jag i stället stödde två behjärtansvärda hjälpmål, nämligen ”Sjukhusbarnen” med allvarliga sjukdomar och ”Vid din sida”, de hemlösa ”osynliga” åldringarna.
  Jag säger en riktigt God Jul nu, för i morgon bitti drar jag till Dalsland och bloggen får vila.
  Varm kram!

  1. Tack! Och visst bor vi fint här. Skulle har svårt att inte bo vid vattnet. Och det är vackert runt oss här på kajen alla årstider. Jag har skickat några få julkort i år och i övrigt stöttat Läkare utan gränser lite extra. Och visst är det bra att stötta annat så är behjärtansvärt. Verkligen.
   Önskar dig en fin resa i morgon. Vi har nu påbörjat vår tur men jag har datorn med mig. Önskar dig ocksåen riktigt God Jul med de dina och Ett Gott Nytt År.
   Stor kram

 9. Jisses, några få julkort skapar nog inte någon miljökris. Finns väl värre saker folk får i brevlådan i så fall. Julkorten skänker ju i alla fall glädje och kan användas som bokmärke eller något sedan.

  Gillade instruktionsskylten vid matstället. Hur ofta har man inte undrat i vilken ordning det ska ske. Oftast här i Spanien är det ju beställning och betalning vid bordet men det är inte alldeles självklart.

  1. Just så tänkte jag också men orkade inte ta en diskussion vid brevlådan där mängder av människor passerar. Lika bra att skaka på huvudet och rycka på axlarna. Och någon miljöbov är jag inte.Några få julkort blev det och i övrigt blir det hälsningar på annat sätt. Finns ju telefon också.Här i Stockholm är det ofta oklart om man ska beställa först eller ta en plats först. Och bra att det finns uppsatt vad som gäller. Förenklar en hel del- Och visst är det så i Spanien att man ofta beställer och betalar vid bordet. Men det finns ju undantag och då blir man ju oftast upplyst om det. Bra så!

 10. Nej men vänta här nu, vad gav den gubben rätten att ifrågasätta varför du skickade julkort :-o. Nog för att vi ska tänka på miljön men sånt där blir jag bara provocerad av, kan folk sköta sitt?! Det andra jag läser här är om ombyggnaden vid Slussen, var längesen jag besökte vår huvudstad nu men hört mycket om detta tycker det är ganska spännande att följa på håll 😀

  1. Jag undrade också det tyst för mig själv. Men orkade inte bemöta något så dumt så så jag låtsades inte alls förstå vad han sa, Står man vid en brevlåda och det är en massa folk runt om känns det inte optimalt.
   Slussen byggs om rejält och man vet inte riktigt från en dag till en annan hur man ska gå eller ta sig fram. Men lite roliga skyltar piggar i alla fall upp. Jag går ofta här och ser vad som händer varje vecka. Men det tar nog många år innan allt är klart.

 11. Konstverket Mina drömmars stad var helt underbar. Färgerna i pastell, persongalleriet, ja allt. Och i övrigt har du en oas att ösa ur vad gäller miljöer, skyltar och upplevelser! Kram

  1. Visst är det! Jag stannade här ett bra tag och tittade. Fanns så mycket att se och fantisera om. Ja, en del har hänt i veckan och jag tar skyltarna med mig som jag fångat under gång.
   Kram

 12. Härlig skyltning hos dej! Och en byggkran kom med, till BP:s förtjusning anar jag!
  Flygbussarna gör verkligen stor reklam, och jag åker gärna med dem till Arlanda, sist tog vi taxi, och han körde förskräckligt dåligt, jag ångrar att vi inte tog bussen!
  Lussekattsemla, ja, varför inte, men då måste man vara hungrig för att orka äta upp den!
  Tjusig skyltning på Gunnarssons, helt klart!
  Bra att du låtsades oförstående till den tokiga mannen, han får verkligen ta och sköta sitt han!
  HA en bra kväll!
  Kram

  1. Tackar! Vad gäller flygbussarna så tycker jag de är bra och de går i alla väder och utan stopp. Vad gäller Arlanda Express vet man inte och de är mycket dyrare dessutom. Jag har varit med om att vi beställt taxi som inte kommit och det är inte kul när ett plan väntar. Jag skulle inte testa Lusse-semlan för den skulle vara alltför mäktig. Men säkert köper några den. Såg i en kommentar att IKEA i Umeå hade den så kanske finns den även i på deras Stockholmsvaruhus. Och visst är Gunnarssons bra på att skylta. Många stannar och tittar och många går också in och handlar .
   Jag är glad att jag när mannen kom och hade synpunkter låtsades att jag inte begrep på vad han sa. Kändes enklast. Orkade då inte ta en diskussion mitt på gatan.
   Är nu på väg på böljan den blå. Spännande att se vad detta bli. Men vi har haft en fin kväll ombord med god mat och dryck.
   Kram!

 13. Det är helt klart, att du får GULDMEDALJEN i dag!
  Fantastiska foton av vackra, roliga och intressanta skyltar.
  Inte en skylt – men det sista fotot är absolut NUMERO UNO !!!
  (tänk, så annorlunda Stockholm var, när jag bodde där 1947-51)

  1. Stort tack, Ruth! Vad glad jag blir. Jag blev själv väldigt nöjd med den sista bilden och den här restaurangen, Thaiboat, alldeles på kajen där vi bor, lockar många gäster året om.
   Ja, visst har Stockholm förändrats men en hel del finns också kvar.Och tur är det.
   Bosse och jag passar också här på att önska dig en riktigt God Jul.

  1. Jag tar oftast några bilder när jag passerar Slussen- Och tillropen på skyltarna piggar upp mitt i röran av ombyggnationen. Sista bilden är jag också riktigt nöjd med och färgerna och belydningen kom fram ganska bra.

  1. Tackar! Ja, en del gott och blandat blev det från veckan som varit. För egen del blev jag väldigt förtjust i konstverken/husen i Uppsala-
   Önskar dig också en riktigt God Jul-
   Kram

  1. Tackar! Ja, en del blev det från veckan som varit och i variation.
   Önskar dig också en riktigt God Jul-
   Kram

 14. Tråkigt med gråväder! Men dina skyltar piggar upp. Lussesemla har jag inte heller sett tidigare, men den såg ju faktiskt riktigt god ut 😄
  Stor kram!

  1. Visst är det, men vädret rår en inte på så det är bara att hitta på trevligheter för egen del- Vet av en kommentar att det i alla fall i Umeå finns Lussesemlor på IKEA så de kanske finns på olika IKEA varuhus både inom Sverige och utomlands. Men för mig kändes den väl mäktig.
   Stor kram.

 15. Vilken häftig skyltning!
  Gillar slussens skyltar – dom är riktigt fräna. Fast jag har inte sett dom irl – tack och lov för Skyltsöndagen! 😀

  Dom där konstverken med husen och Stina Wollter var också himla läckra 🙂

  Ha nu en fin ”dan före dopparedan”!

  1. Tackar!Lite gott och blandat blev det även denna vecka och från veckan som varit. Skyltarna vid Slussen piggar upp och det behövs verkligen för där är det verkliegn inte så trivsamt just nu- Konstverken, husen här som jag såg i ett skyltfönster i Uppsala är verkligen häftiga och det går att hitta flera kända Uppsalaprofiler här- Många detaljer finns också-
   Önskar er också en fin måndag.

 16. Fina skyltar överlag här hos dig.
  Gunnarssons konditori känner jag igen, kanske ifrån den tiden jag bodde på Gotlandsgatan. Har för mig att det är ett gammalt och känt bageri.
  Lussesemlan, var något nytt för mig. Undrar om den är god? Kanske lite väl mäktig för mig, men skulle jag få tillfälle så skulle jag gärna pröva hur den smakar.
  Julkort tycker jag är både roligt att få och skicka och det kostar inte så många kronor om jag jämför vad vissa andra köper i julklappsväg. Vi köper inte julklappar till varandra längre.
  Den där bilden hem ifrån dig är vacker på ett speciellt sätt. Den blåa lilla runda ”Globen” har jag inte sett i verkligheten. Är det någon isbana, eller?
  Nu vill jag önska dig och din make en riktigt God Jul.
  Varm kram.

  1. Kan tänka mig att du känner igen Gunnarssons. Det har ju legat här länge. Jag stannade länge och tittade här i fönstret för de har alltid så fin skyltning. Men någon Lusse-semla blev det inte. Kändes väldigt mäktig.
   I år blev det några få julkort skickade och jag tycker om att göra det.Nej, vi köper inte julklappar till varandra men däremot får döttrarna någon klapp liksom barnbarnen.
   Här vid restaurang Thaiboat har nab satt upp små igloon av plast som belyses därav färgen. Man kan sitt här och äta om man vill och det finns värme där inne. Har ännu inte själv testat men det finns med på att göra listan.
   Passar också på att önska dig och Mysingen en God Jul och ett Gott Nytt År.
   Stor kram

  1. Saffranssemlan skulle nog fler än två kunna dela. Alltför mäktig för min smak. Men kanske några köper den.
   Slussen är ju under ombyggnad och ska så vara länge och där behövs det både ljus och glada budskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *