Skyltar Södermalm Stockholm

Veckans höjdpunkter vad gäller skyltar – Skyltsöndag #389

Söndag igen! Och här på bloggen innebär söndagar att det också är dags för “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är som vanligt väldigt fri. Så välkomna till Skyltsöndag #389  med en del av veckans höjdpunkter när det kommer till skyltar.

Veckans höjdpunkter

har varit flera och en av dem var besöket på Grand hotell i Stockholm med en guidad tur, mingel och lunch.

Stockholm och Grand hotell. Besöket här var helt klart en av veckans höjdpunkter. En av veckans höjdpunkter och på olika sätt var besöket på Grand hotell.

I entrén till hotellet finns en tydlig skylt så att det inte råder något tvivel om var en befinner sig.

Papperskasse från Grand Hotell. Kassen är kvalar helt klart in som en av veckans höjdpunkter på "kassefronten". Här är en papperskasse som man får vid inköp av något i hotellets butik. Kassen kommer i olika storlekar så en får kasse av/anpassade efter inköpen. Kassen kvalar lätt in in idag bland veckans höjdpunkter vad gäller papperspåsar. 

Eftersom det varit vackert väder har det blivit en del tid på balkongen. En bok gör mig ofta sällskap, liksom maken, men det finns en hel del att  titta på runt om också. Jobb pågår vid Hammarbyslussen och här är det “Svenska Höjdliftar” som jobbar,

Vad gäller namnet på firman så har det och skylten en given plats i dagens inlägg.

Såg nu på förmiddagen den här “muskelbåten” i kanalen. Jo då, den hördes rejält på vägen in i Mälaren.

I Hammarbykanalen dundrade det här flytetyget förbi. Hastigheten var låg, för i kanalen gäller hastighetsbegränsning. Men de rejäla motorerna dundrade rejält.

I går var jag en sväng till Bondens Marknad här hemma på Södermalm och fastnade för den här skylten.

Fler höjdpunkter

Vi ska i eftermiddag träffa vänner som kommer  hit hem och äter middag med oss. Här skulle det bli husmanskost i form av oxrullader efter recept av kocken Tareq Taylor. Givetvis ville jag ha bra kött. Vet att tunt skivad lövbiff fungerar bra för rulladerna ska ju koka, både sakta och länge.Vanligtvis köper jag inte kött som är paketerat, eftersom jag lätt kan hitta annat, men nu hade jag fått ett tips; vår lokala COOP butik.Jag brukar vara kritisk när jag läser på olika förpackningar och det var jag även här. Men jag blev också riktigt full i skratt. Lyckades dock inte riktigt klura ut varifrån köttet kom-

“Det här köttet kommer från djur som strosat, betat och skuttat på hagmarker, strandängar, ljunghedar, älvbranter och alvarsmarker. Anrika och artrika svenska naturbetesmarker som ger köttet en alldeles särskild smak”.  Vad säger ni?

COOP. Stockholm. En av veckans höjdpunkter. Med råge. Beskrivningen av miljön för dessa lyckliga kor. Gissa om jag skrattade. Beskrivningen kvalar absolut in på listan över veckans höjdpunkter. Visst?

 Till sist! Bilden är tagen just nu klockan 14.30 denna söndag, den 23/10. Eftermiddagskaffe på balkongen

Södermalm. Hammarbykajen. En av veckans höjdpunkter är att sitta här på balkongen i slutet av oktober. Hemma på kajen på Södermalm.  Det har blivit en del sittningar på balkongen under veckan. Och visst tillhör även dagens sittning veckans höjdpunkter. Här skyltar jag med miljön och utsikten.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Veckans höjdpunkter vad gäller skyltar – Skyltsöndag #389”

 1. Oxrullader så gott! Viktigast är att det är svenskt kött utan en massa antibiotika. Dåligt med sol här… bara en kort glimt runt 11-tiden.
  Snyggt skyltat =)

  1. Tack!Brukar inte köpa färdigpackat kött men just lövbiff, som jag gärna använder till oxeullader, är det svrt att få tag på annars. Fnittrade när jag läste om dessa skuttande kor och önskade att det var så.
   Vi köper då och då kött från Åland och där är det “fria” djur som gäller-
   Fin sol här idag. Bara att njuta.

 2. En bra och trevlig vecka får man väl säga och en varierad skyltning. Jag hoppas att köttet utföll till belåtenhet. Tyvärr tycker jag att lövbiff kan vara seg så visst är det skillnad på kött och kött. Det lät i alla fall som att djuren haft ett bra liv och förhoppningsvis så stämmer det.

  Önskar en fortsatt fin söndag!

  Kram

  1. Jadå! Tycker om när det händer lite. Ja, ibland mycket.
   Vad gäller köttet smakade oxrulladerna bra. Men det gör ju det mesta med bra tillredning. Oxrulladerna kokade som vanligt sakta i 90 minuter och smälte i munnen. Men vilket kött gör inte det efter den koktiden. Lövbiff köper kah och använder bara till rullader. Tycker annars det är ganska trist och smaklöst. Men att detta skulle vara bättre än det svenska kött ICA och Hemköp erbjuder tror jag inte alls.
   Och vad vet en om djuren liv. Inget alls. Hade dock roligt här åt reklamens formulering.
   En bra söndag blev det och en god middag tillsammans med vänner.
   Kram

 3. Här har du tagit rejält till vad gäller höjd Ditte, en röd tråd? 🙂
  Glada kossor, oxar etc har sprungit över betesmarker och strandängar, alvar etc. Inte bara glada höns finns det och så bra det är att det är så. Pullans ägg blev höjdpunkten för min del, så mysigt.
  Hoppas att middagen blir god och trevlig i glada vänners lag!
  Kram

  1. Tackar! Lite så blev det och på olika sätt.
   Skrattade gott åt köttreklamen. Köttet blev till rullader som smakade bra. Men efter att det puttrat långsamt i 90 minuter så vore det ju konstigt annars…
   Ingen skillnad i smak eller mörhet mot Hemköp eller ICA:s lövbifff. Och priset är liknand-e
   Betesmarkerna för korna verkade väldigt varierande så undrar om de skjutsat runt dem.
   Och visst är det viktigt med glada höns som får gå ute.
   Middagen blev god och väldigt trevlig. Och rulladerna var uppskattade.
   Kram

 4. HAHA ja det var en lurig köttbit:) kommer säkert smaka bra och ni får ha en mysig kväll, din balkong utsikt ser alltid så spännande ut och den båten hade nog några hästkrafter:)Tänk som barn/ungdom promenerade jag ofta på denna skanstullsbro, kram o fin söndag

  1. Oxrulladerna blev riktigt goda men vilket kött blir inte bra om det får koka långsamt i 90 minuter. En god middag blev det och trevligt hade vi.
   Och en skön eftermiddag blev det också på balkongen o solen-
   Kul att du känner igen dig här vid kanalen.
   Japp, båten har mängder av hästkrafter och lät därefter även på tomgång.
   Kram! Hoppas du haft en bra söndag

 5. Snygga kassar på Grand Hotell.
  Så skönt att sitta ute på balkongen och läsa i solen och samtidigt se allt som händer vid och i kanalen.
  Javisst, är texten på köttförpackningen veckans höjdare!
  Roligt med en dagsfärsk bild med fint väder. Här har det också varit sol i dag men med kall blåst och några plusgrader.

  1. Visst är dem! Stilrena!
   Så härligt väder och så skönt att sitta en stund i solen på balkongen och njuta av dagen och även se det som händer runt om.
   Skrattade gott åt texten på köttförpackningen. Humor!Men tror inte just detta var ett dugg “bättre ” än det man säljer hos iCA eller Hemköp-
   Köper sällan kött som är färdigpackat men lövbiff kan jag köpa för att just göra rullader. Gästerna idag som testade dem och även vi var väldigt nöjda. Å andra sidan ska det puttra länge och då blir köttet mört.
   Kram

  1. Jag tycker kassen var så fin och roligt att få den med sig.
   Muskelbåten är en “raritet” läste jag . Och här hemma ser vi mycket av det mesta i vattnet. Så roligt.

 6. Hahaha! Lövbiffssylten är absolut veckans höjdare. Den kossan är väldigt berest i vårt avlånga land måste jag säga. Hoppas bara att skivorna var möra, för efter denna “långvandrig i olika delar av Sverige bör kossan ju ha fått muskler, och då blir köttet ju segt – hahaha:-)
  Gran Hotels papperskasse är en av de vackraste jag sett. Den slänger man inte i första hand utan återanvänder gärna. Den är så fin:-)
  Sedan – såg du killen till vänster i bilden med bron (första bilden med den vita lyftkranen)? Det ser ut som om han förberedde sig för ett hopp. Läckert fångat:-)
  En härlig skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Visst är den! Har aldrig sett liknande.
   Oxrulladerna smakade väldigt bra och var möra, åde i gästernas och mitt tycke. Men de hade sakta puttrat i 90 minuter så mörheten bord ju uppenbara sig.Jag har tidigare testat lövbiff från ICA och Hemköp och det köttet till rullader har smakat ungefär likadant. Och priset har varit liknand.
   Grands papperskasse kommer jag att behålla. Visst är den fin! Stilenlig utan att vara prålig.
   Jadå, jag såg killen. Men att jag knäppte bilden då var mer tur än skicklighet.
   Nu laddar vi inför kommande vecka. Verkar bli mycket roligt då också.

 7. Det blir extra kul att shoppa när man kan bära hem sina varor i en så fin kasse. Det köttet du visar måste var nåt alldeles extra. Du har verkligen en underbar utsikt från din balkong. Kram

  1. Skrattade gått åt beskrivningen av köttet.Har nu testat det och våra vänner också. Och visst smakade det bra. Men inte bättre än annat kött i for av lövbiff som jag använder till oxrullader. Men både gästerna och vi var nöjda.
   Visst är kassen från grand snygg. Lite extra stil på den.
   En skön stund på balkongen blev det denna oktobersöndag i slutet av månaden-
   Kram

 8. Jättefint skyltat, gillar den blå himlen och solen som finns med också! Underbart att mingla på Grand Hotell. Pullans ägg var gulligt.
  En härlig beskrivning på lövbiffen, såklart var det svenskt kött.
  Sista skylten på er fantastiska utsikt är en perfekt avslutning på dagens skyltsöndag!
  Må så gott!
  Kram

  1. Tack! Visst är det fint med blå himmel och likaså att sitta ute på balkongen i slutet av oktober.
   Besöket på Grand var trevligt. Kanske ses vi där i Cadierbaren?
   Skrattade gott åt äggen och inte åt minst beskrivningen av köttet. Men har nu testat det i oxrullader och det var helt ok.
   Kram och hoppas du haft en skön söndag.

 9. Nu blev jag riktigt hungrig o klockan är elva på kvällen. Middagen har jag sedan länge smält i magen, oxrulader lät mumsigt. Jag gillar långkok av alla de slag. Och vilken båt du hittade, finns det ännu någon som gör reklam för cigarette? Eller är det en båtmodell som heter så? Pullans ägg är säkert jättegoda, jag har inte lyckats hitta “hemägg” efter flytten från Fredriksberg. Det saknar jag verkligen.
  Finfina skyltar! Kram

  1. Maten blev riktigt lyckad och gästerna tyckte om rulladerna med smörkokta morötter, rårörda lingon och pressgurka.Vi skrattade när vi åt och tänkte på korna. Köttet var bra men inte märktes det i smaken det som stod i reklamen. Men det trodde vi inte heller. Oxrulladerna kokade nog i 90 minuter och vilket kött blir inte mört av det. (Fyllde rulladerna med bacon, ättiksgurka, lök och senap)
   Vad gäller båten är det ett värstingmärke. Fick googla . Den är ursnabb, vilket hördes redan på tomgången.
   Köpte några ägg och ska se om jag märker skillnad på dessa och ICA:s Roslagsägg. Ska be maken göra ett blindtest på mig.
   Förstår att du saknar äggen från Fredriksberg. Är ju långt att åka dit för att köpa.
   Kram!

 10. Otroligt fyndigt med beskrivningen varifrån (?) lövbiffen kommer. Bara den säljer väl antar jag.
  Pullans ägg är också en höjdare, någon har verkligen tänkt till!
  Jag antar att oxruladerna blev goda – det är en favorit hos mig!
  Kramar

  1. Vi skrattade gott åt beskrivningen av köttet. Jag gör rulladerna då och då och köper då kött oftast på ICA eller Hemköp. Och enligt maken och gästerna smakade de riktigt bra.Jodå, jag var också nöjd. Så kommer ni förbi hos oss så vet jag då vad jag ska bjuda på.
   Kan inte alls påstå att detta var bättre men det var ju roligt. vilken kombination för dessa kor att uppleva så olika marker och naturtyper. UNdrar hur de forslas runt.
   Kram

 11. Trevlig och varierande skyltning! Papperskassen var underbar! Beskrivningen på kossorna likaså, påminner om kosläpp. De fina pullorna, lyckliga hönsen, bra reklam.
  Din utsikt där från balkongen slår det mesta.
  Tyvärr har inte jag haft väder för balkonghäng nu på ett tag.
  Önskar en bra start på veckan. Varm kram!

  1. Tack! Veckan har varit omväxlande och rolig och det är alltid roligt att se vilka skyltar som finns längs vägen. Papperskassen är så fin en fröjd att se alla väl gjorda detaljer. Köttet smakade inte bättre än det kött jag brukar köpa på ICA eller Hemköp. Här undrar jag hur korna ska hinna testa alla olika miljöer som står angivna. Men det är en annan fråga. Oftast vill jag köpa kött i manuella diskar men just till rullader spelar det ingen roll. De ska ju ändå koka så länge.
   Balkongen har varit i flitig användning. i veckan och vi passar på när solen gör oss sällskap Men just vädret kan en inte direkt påverka.
   Önskar dig också en bra start på veckan.
   Stor kram

  1. Tack! Visst är papperskassen fin och med så många detaljer. Kan kanske komma att sättas inom en ram-
   Rulladerna blev riktigt bra men köttet var trots “seciell” text på förpackningen inte bättre än det på ICA eller Hemköp. Men kul text var det på COOP förpackningen.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *