Skyltar Stockholm Trevligheter

Veckans händelser presenteras med skyltar

Söndag igen! Och dags för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Och i dagens skyltning  passerar en del av veckans händelser revy.  Många trevligheter av olika slag har det varit.

Veckans händelser

Det i mitt tycke skönare och svalare vädret under veckan har gjort att orken för att göra både trevliga och roliga saker har vaknat till liv igen. Tillvaron har känts mer som vanligt. Den mer stillasittande tillvaron, som i alla fall jag haft, när termometern visat dryga +30 har bytts mot lite mer fart och fläkt. Orken har återkommit.

Det blev en heldagstur till Åland som bjöd på mycket av det bästa.

Bussreklamen “Glada resor närmare dig” passar bra. Och ta bussen kan man göra för att ta sig runt på Åland. 

Köer i trafiken finns även i Mariehamn på Åland.  Här är det tisdagseftermidddagens trafik som är på väg ut från Mariehamn. Och det kan vara så att det är vägvalet i rondellen där det kör ihop sig.

Rejält skyltat är det här på Ålandsvägen i Marieham.

I veckans händelser ingick ett besök på Åland och vi testar gärna det åländksa ölet från StallhagenOm man som vi inte kör bil så är det gott med en öl från det åländska bryggeriet Stallhagen.

I Gamla stan i Stockholm hittade jag dessa godbitar från “Then Svänska Kakkademien”. (Jag hade svårt att hålla anletsdragen i ordning)

Lite svårt att få med all text genom fönstret. Men den tydliga kopplingen till en annan “akademie” görs lätt.

Kanske är detta de tilltänkta medlemmarna. Pigga och glada ser de i alla fall ut att vara.

Veckans promenad i Gamla stan gav mig en ny bekantskap, Then Svänska Kakkademien. Känns modernt!Mötesanteckningar från “Kakkademien”. Även denna skylt fanns i ett fönster i Gamla stan. 

 

Och från Gamla stan över/ut  till Fjäderholmarna.

(Har blivit ett par besök här senaste tiden)

Fjäderholmarnas bryggeri har sin “egen” öl och har erbjuds också ölavsmakning.

Passsande skylt utanför bryggeriet. 

 Båtar av olika slag finns det nära och på lite avstånd. Många kommer också till Fjäderholmarna i egen båt. Nog så praktiskt och bekvämt.

I en av vikarna finns olika gamla bruksbåtar och bland dem en kofärja. Förr kördes korna mellan öarna i skärgården för att få mer betesmark och en kofärja  underlättade.

Farleden in/ut från Stockholm går här och stora båtar passerar. Den här, Baltic Queen, på väg till Riga i Lettland.

Stockholms kulturfestival,  och ett besök där ingår också i veckans händelser. I torsdags ville vi se den spektakulära vatten/ljusshowen, “Aquanauts” med Cirkus Cirkör. Vi hann se en liten del av den innan ett torn rasade och showen fick avbrytas. Men fantastiskt bra det vi hann se. Tursamt nog blev ingen skadad och showen kunde visas både i fredags och lördags och sågs av tusentals människor som samlats vid Stockholms ström.

Och gott om extra “pitstop” fanns i stan under veckan.

 

26 svar på ”Veckans händelser presenteras med skyltar”

  1. Vad roligt! Och de är ganska stora på Åland. Fina och pigga bussar.
   Önskar dig också en fin söndag.

  1. Tack! “Kakkademien” gillade jag särskilt och lite nyordning tror jag är bra på akademiefronten. Kan behövas viss uppryckning där och rensning i “gubbväldet”.

 1. Det var en härlig och varierad skyltning denna vecka. Jag gillar Kakkakademien och visst får man sina tankar 😉

  Kram och ha en härlig kväll!

  1. Takcar! Kakkademien hade många tankar och synpunkter. Vissa slutsatser kan dras med en annan akademie. Och en del har hänt i veckan.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Vilken variationsrik vecka igen och fin dokumentation som vanligt!
  Kakkademien, ha ha. Efter att ha lyssnat på rakryggade Sara Danius sommarprogram blir liknelsen om möjligt än tydligare! ,
  Vi har just skickat iväg ett par kändisar på mc efter ett supertrevligt besök?

  1. Nu när det är svalare så har orken återkommit så att fler trevligheter orkas med. Visst är “Kakkademien” rolig. Verkligen humor och med tydlig verklighetsanknytning. Har också lyssnat på Sara danius Sommarprogram och visst blev det hela än tydligare. Ett jättebra program-
   Kul me dkändisar på besök. Ska träffa dem på tisdag…

 3. Nämen, här noterar jag full rulle! Så mycket du har hunnit med och massa trevligheter är det.
  Bussen såg glad ut och Kakkademien gillade jag, den svänska 😀
  Tack för en trevlig skyltparad och ha en fortsatt fin kväll!
  Stor kram!

  1. Jadå! Nu när det är svalare så har orken återkommit och jag andas lättare och trevligheter tycker jag om. Visst är “Kakkademien” rolig. Humor på hög nivå.
   Kvällen har varit behaglig och fint att sitta på balkongen och se vad som händer.
   Stort kram!

 4. Kakkademiens skyltar var verkligen roliga. Visste inte ens att den fanns. Skrattade gott åt MIK – Multi Inkompetent. Riktigt roligt! Sedan gillade jag förstås “Free Beer” – för bra för att vara sant alltså. Men där har man humor, vilket jag tycker om.

  Ja och en sak till. Vid det här laget har nog varje ort/ö ett eget mikrobryggeri. Hur roligt som helst! Minns du 1970- och 1980-talet, där man i stort sett bara kunde beställa “en stor stark” av två eller tre bryggerier. På ölfronten har det verkligen gått åt rätt håll:-)

  Tusen tack för toppen skyltning och länken:-)

  1. Jag skrattade gott när jag i ett fönster såg “Kakkademiens” skyltar. Mycket humor är det och viss koppling finns ju till en annan akademie. Visst är MIK roligt…Minns tydligt 70 och 80-talet då det var en stor stark som gällde. Utbudet var knapert. Visst är det bra att utvecklingen ölfronten går framåt i Sverige.
   Skarattade själv gott åtv en del skyltar och “Free beer” var lite extra där.

 5. Haha en kakkofon till kakkademin! I finlandssvenskan betyder kakka bajs, det kanske du visste…gör inte texten sämre direkt…
  Kofärjan gillas, jag tror det förekommer såna transporter än idag, o kanske i synnerhet i år då torkan gjort att betet tagit slut. Det var många fina skyltar, både på bussen som för mig var okänd och ölen Stallhagen. Fast jag associerar bilden till någon hårvårdsprodukt, typ hårspray… ingen idé att invänta gratis öl heller, så trist…
  Kram från pörtet

  1. Tack! Och fniss! Jo, kakkas betydelse visste jag och tyckte att det då blev än bättre. Jodå, kofärjor förekommer fortfarande även i Sverige i delar av olika skärgårdaroch är ju praktiska.
   Det åländska ölet Stallhagen tycker jag är riktigt gott och på Åland finns även dler små bryggerier med god öl.Jag förstår din association till hårspray…Tänkte likadant. Tror de nyligen ändrat motivet på burkarna.Vad gäller gratis ök så verkar den dagen inte komma.
   Kram!

 6. Härliga skyltar, och den mest spännande är ju denna kofärja! Det har jag aldrig hört talas om, så spännande!
  Synd att jag missade den fantastiska kulturfestivalen!
  Kram och godnatt!

  1. Tack!Kofärjor finns fortfarande i Sverige och mest i skärgårdsområdena. Och säkert är det praktiskt att flytta korna på så sätt mellan öarna så de kan få mer bete. Kulturfestivalen hade en hel del varierat program men jobbar man natt så är det svårt att hinna med. Jag såg en del men hade gärna gjort stadsvandringar och varit på författarmöten men var för sent ute. Nästa år får jag ha bättre framförhållning där.
   Kram och natti.

 7. Toppenskyltning som alltid hos dig! Stor variation … kul med Kakkademin! 🙂
  Gratis öl … drar säkert några extra gäster 🙂
  Intressant med kofärjan – och så bra att på ett enkelt sätt kunna förflytta djuren mellan öarna.
  Ha en bra dag!
  Kram

  1. Tack! Jag stannade länge vid fönstren där jag såg “Kakkademiens” två slyltar. Och mycket ligger det i dem. Vad gäller gratis öl verkar det ständigt vara “morgondagen”. Men kul tanke. Kofärjor har jag sett i Stockholms skärgård och på Västkusten och praktiskt att kunna flytta kor mellan betena.
   Önskar dig också en fin dag.
   Kram!

 8. Hej Ditte!
  Roliga skyltar och speciellt Kakkademiens 🙂 Danius program blev kritiserats i går då någon kulturkritiker tyckte att det var fel att använda sånt program till diss…Jag har inte lyssnat på det
  Kakka el egentligen kacka sa in mor om det onämnbara 😀
  Kram P ♥♥

  1. God morgon! Visst är “Kakkademien” roligt ! Behövs lite motvikt. Jag lyssnade på Sara Danius program och tyckte det var jättebra. Vad jag läste fick hon ju lysande recensioner av både lyssnare och press. Men som vanligt kan man ju tycka olika. Programmet handlade ju om mycket…Programmet är väl värt att lyssnas på. Jag vet att “kakka” även på finska betyder set samma. Och på s¨sätt blir det hela än roligrae.
   kram!

 9. Här var det många skyltar av allehanda slag – snyggt skyltat! Jag gillar verkligen den där med “Gratis öl – imorgon” 🙂
  Sen trodde jag mer att det var en cider den där åländska ölen, både motivet på burken och det där med “wild flower” fick mina tankar ditåt. Kände mig en anings fördomsfull när jag såg att det var en öl 😀

  Ha en bra start på veckan!

  1. Gratis öl i morgon är det ju relativt säkert att skylta med. Men jag skrattade gott åt den. Bra marknadsföring!
   Nejdå, Stallhagen är inte cider. Men denna framsida hade jag inte sett tidigare. Och ölen är rikktigt god. Finns flera mindre bryggerier på Åland och det är extra roligt för ön är ju ganska liten.
   Önskar dig också en bra start på veckan.

 10. Tack för lite hemlandstoner igen Ditte! 🙂
  Williams förknippas med Eckerölinjen här på ön.
  Fina bilder, trevlig text och alltid är det lika roligt att följa dina vardagar här på bloggen.
  Ha det gott!

  1. Jag är ju väldigt förtjust i Åland och skyltar gärna lite därifrån också. Och en del trevligheter har hänt i veckan förutom den fina turen till Åland. Nu när vädret är svalare så är orken mer tillbaka.
   Ha det gott du också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *