Skyltar

Veckans händelser och sett i veckan – Skyltsöndag

Söndag! Och det innebär att det här på bloggen är “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är väldigt fri. Dagens skyltning tycker jag är en god blandning av veckans händelser och det jag sett i veckan.

Till veckans händelser

av det roligare slaget hör att jag i fredags blev jag med en ny bloggdesign. Och det är Sanna, min livlina i bloggsammanhang, som gjort den. Min kontakt med Sanna är “gammal”; sedan 2007, då gick Sanna i gymnasiet och hjälpte mig med bloggen som då fanns hos blogg.se. Och sedan dess har vi haft kontakt och jag har fått så god hjälp i många sammanhang. Det var även Sanna som hjälpte mig att komma igång med WordPress, något jag är så glad över.( Sanna är idag gift  och mamma till tvillingpojkar)

Förutom det som Sanna skrivit här i meddelandet så är det också nu så att min blogg blir tydligare att läsa på mobilen. Något som är viktigt eftersom jag vet att ca 50% av  bloggens besökare gör det via mobilen och även kommenterar från den.

 

 Veckans händelser och sett i veckan

För min del har det varit en bra vecka som bjudit på en hel del omväxling och även många “trevligheter”. Och att förena och föreviga upplevelser och trevligheter med skyltar fungerade riktigt bra.

Stockholm. Ropsten. En av veckans händelser var att jag tog mig till Ropsten för att där träffa vänner och titta på Norra Djurgårdsstaden och promenera på Norra djurgården. En av veckans händelser var att jag i tisdags tog jag mig från Söder till Ropsten i östra Stockholm. Här hade jag stämt träff med vänner för promenad i Norra Djurgårdsstaden och ute på Norra Djurgården. Och man kan lugnt konstatera att Pressbyråns gula skylt lyste upp.

Inne på själva tunnelbanestationen fanns en skylt utanför Arvid Nordquists butik. Jag som trodde att de mesta sålde kaffe och varor som var ätbara. Men de hade utökat sitt sortiment.

Säker resa! Bra att adekvat reseutrustning finns att köpa där många passerar.

Här har man verkligen tänkt till. Bra så!

 

När vi nu ändå var här i stadsdelen Hjorthagen passade vi på att titta runt i Norra Djurgårdsstaden. Ett bostadsområde som är under kraftig utbyggnad.

Stockholm. Norra Djurgårdsstaden. Roligt att Systembolaget flyttat in i en av de gamla fabriksbyggnaderna. Att se området här platsar bland veckans händelser.Besöket här i Norra Djurgårdsstaden blev väldigt lyckat och kul att se att Systembolaget finns i en av de gamla byggnaderna som tidigare tillhörde gasverket. Besöket här i området platsar absolut in bland veckans händelser av det trevligare slaget.

Från Norra Djurgårdsstaden tog vi oss vidare  över kanalen och befann oss då på Norra Djurgården, en del av Nationalstadsparken Kungliga Djurgården. En skön promenad blev det och förutom promenaden var en lunch på Värdshuset Stora Skuggan vårt mål.

Stockholm. Norra Djurgården. Stora Skuggans Värdshus. Lunchen här hamnar helt klart bland veckans händelser. Gott och trelvigt-En välkomstskylt på Stora Skuggans Värdshus. Ännu en av veckans händelser  som hamnar i facket “trevligheter” 

 Vinterträdgården  på värdshuset var inte öppen när vi var här. Men en skylt fanns som berättade vad som var på gång.

Fler skyltar

Alldeles nära oss har vi en väldigt välförsedd butik, Kina Li, som är inriktad på kinesiska och andra asiatiska varor. En viss känsla av Peking  när det kommer till det gigantiska utbudet får jag. Det är inte alltid jag handlar men det gjorde jag i veckan.

Stockholm. Södermalm. Till veckans händelser, kategori trevliga, får lägga besöket i den kinesiska butiken Kina Li. Bland veckans händelser blev också ett besök i den närbelägna kinesiska butiken Kina Li.  Och visst ville jag testa denna chilisås.

Jag sprang av en slump på te gjort på ringblommor. En stor påse och i påsen ligger teet packade i individuella små påsar som man häller i en mugg/tekanna och sedan fyller på med vatten. (Till en kanna får man nog ta 2-3 påsar) Testade detta te en del när jag bodde i Peking och det anses vara bra mot det mesta- Nu köpte jag denna stora påse för 30 kr och mest av nostalgiska skäl.

Ringblomste. Och rejält knepigt att läsa innehållsförteckningen på baksidan. (Jag kan inte och har aldrig kunnat läsa kinesiska tecken. Men klarat mig lite språkmässigt i enklare vardagssammanhang)

Mer hänt i veckan. Ny president i USA. Känns hoppfullt. I morse fick jag denna bild från bloggvännen “Ruth i Virginia”  och den är så bra. Stort tack Ruth!

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

38 svar på ”Veckans händelser och sett i veckan – Skyltsöndag”

  1. Visst är den bra! Mycket humor och tanke. Veckan har överlag varit väldigt bra med en hel del trevligheter. Och nu ser jag fram emot ännu en trevlig vecka. Hoppas på lite fint väder dessutom.
   Hoppas snön minskar hos er.
   Ha det gott!

 1. Härligt skyltat från din fina vecka 🙂
  Ringblomste har jag smakat, men då svensk hemtorkat, måste ha i några matskedar för att få smaken; gott!
  Ett glas Trumpvin ja, kanske det! Bra initiativ där på Arvid Nordqvists 🙂
  Stor kram

  1. Tack! Och en riktigt bra och omväxlande vecka har det varit.Detta ringblomste var riktigt gott och sedan ska det vara nyttigt för leder och lite av varje. Men jag köpte det mest av nostalgiska skäl.
   Skrattade gott åt “Trump” vinet. Hade absolut sin plats hos mig.
   Stor kram

 2. Väldigt lättläst i mobilen och fiffigt arrangemang med att visa smakprov och klicka vidare.
  Fina skyltar som vanligt! Gillar systembolaget skylten i gamla lokalerna😊
  Undrar om Trump vinet är gott 🤣
  Stor kram 🤗

  1. Tack!Och tack! Och fint att du testat mobilvarianten och att du tycker det är bra. Ser ju att jag har ca 50% av läsarna som läser bloggen via mobil så viktigt att det fungerar och att den nu laddar snabbare eftersom bilderna är ganska stora. Och så vill jag ju ha det.
   Tyckte det var så rart och roligt av Ruth att skicka bilden och den passade perfekt in här på veckans skyltar och händelser.
   Stor kram

  1. Tack! Jag är jättenöjd med den nya bloggdesignen. Blir betydligt med överskådligt och fungerar mycket bättre även att läsa i mobilen.
   Turen till Norra Djurgårdsstaden som vi kombinerade med området runt Stora Skuggan blev verkligt lyckat. Och det fungerade för mig att gå. Glad när det är sådana dagar.

 3. Er nya design tycker jag var bättre, dessutom har en del varningar jag kunde få här ibland av mitt antivirus försvunnit.
  Trodde det var min dator som var konstig där.

  Har provat många tesorter i mitt liv, väl värt att prova en ny, tack för tipset.

  Ha det bäst Ditte.

  1. Tack!Jag är supernöjd! Men märkligt med virusvarningar för det borde inte komma upp. Händer det igen så kan du väl säga till. För virus har jag inga.
   Jag testade detta te i te i Peking och det anses vara bra för mycket. Men jag köpte det mest av nostalgiska skäl. DEt är ganska sött i sig för det finns honung från ringblommorna i men det är inget konstlat socker.
   Ha det fint di också.
   Trevlig kväll.

 4. Som vanligt är det snyggt skyltat hos dig med härliga bilder från den gångna veckan. Bilden från Ruth är ju verkligen klockren! Så bra att du kan få hjälp med bloggen. Ska jag förändra något så får jag göra det själv och jag är inte säker på om jag klarar det faktiskt så det får nog vara som det är.

  Kram och god söndag!

  1. Tackar! Jag tycker det är bra att kombinera skultarna med en del av det som hänt i veckan. Och visst är bilden Ruth skickade bra.Jag tyckte absolut att den skulle vara med. Passade extra bra nu efter “Trumpetens” avgång.
   Jag hade kanske vågat mig på att testa ett annat tema som jag helt kunnat ta från WP. Men sedan ska det ju helst också fungera via mobilen också. Vet inte om det går där per automatik. Vet att Sanna också säkerhetskopierade mina inlägg innan bytet av design. Men din blogg är ju bra och roligt med detta att byta “header” då och då gör den ju ny i sig.
   Önskar dig en skön kväll.
   Kram

 5. Vilken fin vecka du haft. Systembolaget som bara eller brukar bygga ihop med Konsum… eller kanske det bara är i norr. Vinterträdgården såg spännande ut och så fint de tänker på sina gäster. Vi måste verkligen alla hålla ihop nu. Så trevligt du håller kontakten med Ruth. Har hon en blogg?

  1. Ja, det har varit en riktigt bra vecka. Extra roligt att min rygg har samarbetat så att jag kunnat gå en del. Så är det ju inte alltid. Här finns inget Konsum i närheten av Systemet, men ett Hemköp ligger snett över gatan.
   Ruth har ingen blogg men hon finns på Facebook. En otrolig kvinna som innehar en ålder av 90+ . Nu ska man ju inte tala om ålder men är man så pigg så är det något att se fram emot.

 6. Hahaha! Fick också vinflaskan av Ruth och var nära att lägga upp den idag, men beslöt mig att spara den till “Glad måndag” imorgon. Tycker den etiketten är så himla bra, trots att jag alltid trott att viner mognar med åldern;-)
  Vad gäller din nya bloggdesign så var Sanna inne på det jag skrev igår, nämligen att bjuda på ett smakprov av inlägget och sedan hela inlägget. Å orkar man inte läsa inlägget kan man kommentera ändå. Japp, det är många som har börjat med den varianten. Dessutom har hon bytt typsnitt på dina rubriker också, skitsnyggt! Jag kommenterar inte med mobilen, men jag läser dina och andras inlägg med iPhonen.
  Ringblomste säger mig inte mycket, men konstigt nog tänker jag på maskrosor och maskrosvin när jag ser förpackningen;-)

  Det var en toppen Skyltsöndag igen! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack! Visst var det roligt med flaskan och den passar ju perfekt även på “Glad måndag”. Etiketten är ju bara så bra.
   Den nya designen på bloggen har flera fördelar och det blir mer effektivt att få en överblick och välja om man vill läsa- Sedan att bloggen nu är mobilanpassad är jättebra- Många bloggar är ju inte det och dessutom är en del knepiga eller omöjliga att kommentera via mobilen. Men läser jag en blogg via mobilen kommenterar jag också därifrån. Mest läser jag bloggarna via datorn då bilderna där blir en annan upplevelse och då blir det kommentarer därifrån också-
   Jag testade ibland te gjort av ringblommor i Peking och när jag nu såg påsen blev det et nostalgiköp. Men mest dricker jag kaffe…

 7. Många härliga skyltar och Systembolagets byggnad är så fin =)
  Trump vinet avstår jag, men jag har förmedlat bilden vidare och spridit söndagsglädje hos många!
  Ha en fin start på veckan!

  1. Tack! Visst är det roligt att dessa gamla byggnader är i användning och nästa gång ska jag ta mig en längre titt och även gå in på systemet för att se.
   Visst är Trumpbilden bra! Tacksam för att Ruth skickade den. Bra att du kunnat glädja andra med den.
   Önskar dig en bra kväll och en trevlig start på en ny vecka.

 8. Härliga skyltar inne hos dej och din nydesignade blogg, snyggt!
  Gillade också det gamla huset som systembolaget nu fått flytta in i.
  Så bra när restauranger och cafeér har tydliga skyltar om hur man ska tänka när man är där.
  Vilken kul skylt Ruth skickade!
  HA det gott!
  Kram

  1. Tack och tack! Jag är supernöjd med den nya designen på bloggen och att den nu är lättare att även läsa och kommentera via mobilen. Veckan blev riktigt bra och vändan till Norra Djurgårdsstaden med rundan vid Stora Skuggan var riktiga höjdpunkter. Är så glad att ryggen var samarbetsvillig. Den är ju tyvärr inte alltid det. Ska ta ett varv till i norra Djurgårdsstaden och då titta närmare både på systemet, dessa äldre byggnader och även mer på de nya.
   Visst är skylten Ruth skickade bra. Passade perfekt också denna vecka när “Trumpen” lämnat.
   Ha det fint du också.
   kram

  1. Jag är så här “kort” väldigt nöjd med den nya bloggdesignen. Känns bra både på dator, padda och inte minst mobil. Och skulle något behöva ändras har jag fantastisk “back up”. Visst är etiketten på Trump-vinet bra! Så roligt att Ruth skickade bilden.

 9. Säkert en bra ändring på layouten. Har sett många som bytt, bland annat min dotter. Jag vet inte hur många av mina läsare som använder mobilen, men man kan alltid fråga!

  Nu till intressanta skyltar du visar:
  Kul att se Ropstens t-banestation, Måste vara otaliga år sedan jag var där…
  Vilket flådigt systembolag, helt underbar byggnad! Och jag visste inte ens att Arvid Nordqvist hade egna butiker, för mig är det bara kaffet som är bekant. Och gott är det.
  O så kommer vi till exotiska inslag. Jag köpte en ny sort av chilisås med vitlök i stans asiatiska butik, o den är så eldig så jag inte kan använda den! Den kommer från Malaysia ser jag nu på etiketten…Hoppas din smakade bättre. Tesäcken var rejäl och billig. Ringblomma, ja det låter som att den används som naturmedicin, det kan säkert Anki mer om. Jag har aldrig lärt mig dricka te, inte hittat någon favorit men testar inte heller så ofta.
  Och Trump-vinet, underbart! Då blir han kanske inte ännu rikare på just den produkten…
  Kram

  1. Den här förändringen känns bra och bloggen laddar snabbare. Din blogg ser jättebra ut i mobilen, men det gjorde inte min. Så det blev ett extra lyft.
   Jag vet genom “Google Analytics” att nästan 50% använder mobilen när de läser min blogg. Lite läskigt faktiskt att Google har sån koll.
   Ropstens T-banestation är ingen “hit” i sig men skyltarna piggade upp. Ska nästa gång jag kommer till Norra Djurgårdsstaden ta mig en titt in i både på Systemet och i andra byggnader. Är spänd på hur det ser ut och vad man bevarat.
   Min chilisås var bra och jag hade även köpt liknande i Peking. Har i Malaysia smakat väldigt stark mat så jag kan förstå dig vad gäller såsens obefintliga användbarhet.
   Under åren i Peking blev det en del te och när jag nu såg påsen med te av ringblommor som jag kände igen så blev jag nostalgisk och köpte den. Rent hälsomässigt lärde jag mig att det teet var bra mot både ledproblem och annat. Men tron kan ju försätta berg. Mest dricker jag också kaffe.
   Tyckte bilden med Trump- vinet som jag fick från Ruth i Washington är så bra.
   Kram!

  1. Området här är väldigt speciellt och extra roligt att bostadshusen är ritade av olika arkitekter så det är ingen likformighet. Jag tycker också det är så fint att dessa gamla gasklockor och industribyggnader finns kvar och ska komma än mer i bruk. Jag vill minnas att det finns ett konstgalleri här också men ska se efter nästa gång. Visst är det roligt att Systembolaget är inrymt här. Hann inte nu titta in men ska göra det.
   Ha det fint du också.
   kram

 10. Jag som nästintill uteslutande läser och kommenterar bloggar från min laptop märker också tydligt att din blogg laddar upp betydligt snabbare 🙂

  Snyggt skyltat igen! Väldigt bra service där vid Hjorthagen, omtänksamt!

  Ha en fin start på veckan 🙂

  1. Tack, för feedback. Det var ju ett av syftena så fint att det fungerar. Mätte just laddningstiden på både datorer, mobiler och plattor och det var stor skillnad. Även överskådligheten är bättre plus att bilderna kan ha det stora format som jag vill. Så det känns bra.
   En bra vecka var det och roligt att det finns en hel del här att ta sig an är extra roligt.
   Önskar dig också en bra start på veckan.
   Just nu lätt snöfall här….

  1. Tack! Jag är väldigt nöjd med den nya designen och det blir mer överskådligt.
   Och visst är Ruths bild bra. Passade extra bra denna vecka.
   Veckan har varit bra och med en hel del trevligheter och väldigt roligt att komma till Norra Djurgårdsstaden.Ska ta mig en närmare titt här vid ett annat tillfälle.
   Kram!
   Önskar dig en bra vecka

 11. Ojoj, tydligen inte min dag idag.
  Blir bara knas då jag ska kolla in något nytt. Men fint om du trivs med det nya. Guld värt att ha någon som kan datoriet.
  Önskar dig en trevlig vecka.

  1. Jag är väldigt nöjd med den nya designen på bloggen för den blir mer överskådlig. Men det är bara att “klicka på” läs mer så kommer hela inlägget upp. Och det är det jag skrivit senast som alltid finns överst.
   Men kanske är det något vi kan ändra. Tar gärna emot dina tankar.
   Jag hoppas att du mår bättre och att det också blir en lättare vecka för dig vad gäller hälsan.
   Många tankar och en varm kram

 12. En bra dag och många fina skyltar blev det! Den sista var verkligen perfekt … men inget vin som lockar 🙂
  Ha en fin start på den här nya veckan!
  Kram

  1. Hela veckan blev riktigt bra med stor och trevlig variation.
   Visst är det sista bilden som jag fick av Ruth bra! Klockren!
   Önskar dig också en bra vecka. Lätt snöfall här med inslag av regn.
   Kram!

 13. Snygg entré till Systembolaget. Kan tänka mig att det är en vacker lokal.
  Bra med utomhusbar och eldar så man kan umgås utomhus i vinterträdgården.
  Spännande med ringblomste och lika spännande att försöka sig på att läsa innehållsförteckningen på förpackningen.
  Bra avslutning på inlägget med bilden från Ruth.

  1. Visst är den fin! Nu hann jag inte titta in här men det ska jag göra nästa gång. Finns mycket intressant i området där nytt och gammalt blandas.
   Här har vi ju inte så kallt så restaurangägarna försöker ordna till det bra med olika utomhusmiljöer.
   Kinabutiken är riktigt rolig och otroligt välsorterad. När jag då såg ringblomste fick det följa med hem. Testade detta en del i Peking så det blev ren nostalgi. Men knepigt att läsa innehållsförteckningen.
   Blev så glad över bilden Ruth skickade och den var ju väldigt passande just denna vecka.

 14. Ha ha, såg också Trumpvinet idag på ett annat ställe. Det där Systembolaget måste man ju kolla in, häftig byggnad. Vinterträdgården blir nog lite väderberoende, men Coronasäker. Dom intervjuvade en restauranägare på TV idag som skulle servera mat ute på isen.

  1. Visst är etiketten till “Trumpvinet” br. Vi fick bilden från samma källa. Både systemet och de andra gamla byggnaderna här i Norra Djurgårdsstaden är värda en rejäl titt. Och jag ska återkomma.
   Tror att restaurangägarna idag får hitta nya läsningar om de ska klara sig. Men det är ju inte just restaurangerna som är bovarna i sammanhanget. Mat på isen? Varför inte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *