Skyltar Torrevieja

Veckans händelser i Skyltsöndag – En sammanfattning

Söndag igen! Och dags för en både trevlig och rolig ”Skyltsöndag”som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Idag med en sammanfattning av veckans händelser.

En av veckans händelser var att jag bytte Stockholm mot Alicante/Torrevieja. En av veckans händelser var att jag i tisdags bytte  Stockholm mot ett soligare och varmare Torrevieja.

Veckans händelser

har varierat och vi har här i Torrevieja bjudits på skönt försommarväder. Tyvärr visar nu både “appar” och annat på att det ska bli en del regn och blåst under kommande vecka. Med trolig  start i eftermiddag. Men vädret kan en ju inte alls påverka så det blir till att vänta och se. En riktigt bra vecka har vi haft både vädermässigt och i övrigt. Och en del skyltdokumentation  från veckan har det förstås blivit. Promenader längs havet och trevliga träffar med vänner i olika sammanhang har verkligen förgyllt veckan.

I tisdags

lämnade jag Stockholm/Arlanda och blev extra glad över den skylt som var uppsatt i “bryggan” – gången innan man kommer på planet. För hur många gånger har jag inte upplevt att resenärer kommer ombord med alla ytterkläder på. Väl ombord stannar man också i gången för att i långsam takt börja klä av sig. Sedan ska ytterplaggen in i boxarna ovanför sätena. Och detta sker under tiden som bakomvarande står och väntar. Tiden går och det är lätt hänt att planet blir försenat p.g.a. att det tar alltför lång tid att få planet klart för start. (Piloten kan då få vänta ett bra tag på att få en ny starttid och detta kan bli dyrt för flygbolaget) För

Kanske kan denna skylt bidra till att ombordstigningen kan ske snabbare. Jag gillar den! 

Väl på plats i Torrevija

behövde vi göra en del inköp. Och vi har flera både stora och små  butiker att välja på inom gångavstånd .

Vi tar ofta genvägen över ängen för att nå ett par butiker. Lidls skylt skymtar i högra hörnet. Dock är vi inga storkunder här. Men de har ett riktigt bra vinsortiment. (Handlar helst i butiker med manuella diskar.)

Frukt och grönsaksutbudet uppskattar vi verkligen här och det mesta är närproducerat. Just nu är apelsinerna verkligt goda och billiga, ca 5 kr/kg. Lägre pris om man köper större förpackningar. Men vi har det bättre än så. Vår spanska granne har apelsiner som vi får plocka. Absolut närodlat.

En av veckans händelser, i positiv bemärkelse. Ett välfylllt apelsinträd hos grannen. En  av veckans händelser på den ätbara fronten var att grannens apelsinträd hade gott om frukt. Och vi är välkomna att plocka.

Rejäla skyltar på en husvägg och som verkligen syns. Här är det fokus på spanska oliver, aceituns.

I torsdags var vi några vänner som bestämde oss för att äta middag tillsammans. Först blev det  kinesisk middag och sedan kom vännen Ami på att vi skulle fortsätta ut i kvällen. Och vi var inte alls nödbedda. Kvällen fortsatte vi på den  mexikanska “El Paso” en bar med livemusik.

En av veckans händelser, av dte mer fartfyllda slaget, var kvällen på baren El Paso i Torrevieja. En av veckans händelser av det mer fartfyllda slaget blev kvällen på “El Paso”. Gott om skyltar fanns det också.

Damtoaletten är tydligt skyltad.

En del promenader längs havet har det blivit Och i fredags när  vi slog oss ner för ett “pitstop” fick vi sällskap av “Correos” . den spanska posten. Bilen backade vant in mellan restaurangens bord och stolar för att leverera till det lokala postkontoret som i denna del av stan, ligger mellan ett par barer.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!  Och välkommen att själv vara med.

32 svar på ”Veckans händelser i Skyltsöndag – En sammanfattning”

 1. En sådan påminnelseskylt borde finnas vid alla flygavgångar. Det var en rejäl skyltvägg där på huset. Den går inte att missa. Ha en trevlig söndag. Just nu har vi faktiskt riktigt soligt och jag njuter i fulla drag. Ha en fin söndag.

  1. Visst borde den Jag tyckte skylten om ytterkläder inte ska behövas, men det gör den. Skyltväggen här med “oliverna” missar man inte.
   Skönt med sol hos dig. Här har molnen fått fäste idag.
   Önskar dig också en fin söndag.

 2. Verkligen en härlig start på er vistelse i underbara Torrevieja! Hoppas nu bara att vädersajterna har fel angående ovädret…

  Snyggt skyltat!

  Ha en fortsatt fin söndag 🙂

  1. Tackar! Ja, en fin start blev det. Men idag är det grått och regnet har påbörjat sin verksamhet så smått. Men ute ett varv har jag varit. TRodde Carre var öppet. Men se icke.
   Önskar er också en trevlig söndag.

 3. Ja hjälp vad det kan bli stopp i mittgången.
  Detsamma i säkerhetskontrollen.
  En del tar “evigheter” på sig.
  Är man riktigt gammal eller handikappad på något sätt förstår jag att det tar lite längre tid men annars…..
  Ja vädret kan man inte påverka tyvärr.
  Har fått lite snö och kallare idag men visar mildare igen till veckan.
  Få se hur det går att cykla, kan bli en utmaning!

  1. Ja, visst- Är men “gammal” eller har svårigheter är det ju en sak men de flesta har inte det och många utan ska packa om dessutom.
   Trevligt med lite snö hos er som lyser upp. Här får jag själv lysa upp och det går bra det också. Vi har haft en jättefin vecka.
   Önskar dig en fin söndag.

 4. Så fyndigt med skylten om ytterkläder! *tummen upp*
  Jaha, så var ni på plats. Jag drömde faktiskt om dig inatt, Ditte 😀 Jag drömde att jag fick låna en bok av dig med ett grönt omslag och så gav du mig ett personligt bokmärke! Det måste vara blogginlägget igår 😀
  Det var en rejäl skyltvägg med oliver!
  Trevlig söndag och stor kram!
  PS. Tänkte på pensionsskylten, som jag lade upp. Den låter kanske gnällig, men sjukersättning och pension slår ju olika., beroende på hur mycket och vilket betalt jobb man haft. Jag är väl ganska medel och min make hade en hög pension. Jag är inte berättigad till bostadstillägg men det har ju med maken att göra. Och jag lever gott. Tyvärr har en del det illa. DS

  1. Jag hoppas och tror att skylten sak göra nytta för ofta tar det en evig tid innan folk fått av sig sina kläder.
   Spännande att jag förekom i en dröm hos dig. Och med bokmärke. (Säkert gårdagens blogginlägg.)
   Jag såg inte alls skylten som gnällig utan att det hela just slår så olika. Och har man inte arbetat under många år eller haft ett mindre välbetalt arbete har man ju heller inte så hög pension. Så det är fint att garantipensionen finns i Sverige och olika tillägg-I år har man ju även höjt bostadstillägget rejält.
   Satt just och pratade med några spanska pensionärer om detta häromdagen och inser att vi har det väldigt bra i Sverige vad gäller pensioner och det sociala. Jämförelsevis. Blir man sjuk i Spanien och behöver rehabilitering så få man bekosta det själv om ma inte har privat sjukförsäkring. Likaså finns det i praktiken inga kommunala äldreboenden och ingen hemtjänst- Barnen förväntas ta hand om sina föräldrar såsom föräldrarna tagit hand om dem. Intressant samtal var det.
   Önskar dig en fin fortsatt söndag.
   Stor kram

 5. Ja, inte har vi försommar här hemma i Sverige, men trots det har vi haft ett härligt solsknsväder idag, vårkänsla i luften. Det finns hopp om “kommande månader” 🙂

  Ja, verkligen närodlade apelsiner, förstår att de smakar bra och smidigt att få tag på när suget sätter in.

  1. Vad skönt att solen ville titta fram i din stad idag- Och med vår i luften. Även ljuset blir ju allt eftersom dagarna går mer påtagligt.
   Dessa apelsiner är så goda, bara att plocka när andan och lusten faller på.

 6. Hoppas verkligen vi kan glömma blåst och regn under veckan, det är något jag verkligen inte gillar haha :’D Tror vi skulle få sol och lite minus imorgon så jag hoppas på det! <3

  1. Önskar att det blir lite soliga och fina dagar hos dig. Här har vi haft en fin vecka men idag kom regnet och det ska stanna ett par dagar. Men sedan hoppas vi på sol igen. Önskar dig en bra vecka.
   PS Tyvärr är det ibland svårt för mig att kommentera hos dig….Tror det är “Now” som krånglar)

 7. Tänkte på det där med att gå på plan, någon gång har jag varit med om att de bett passagerare i de bakre raderna kliva på först. Jag fattar inte varför inte fler gör så, det är ju en så enkel lösning. Om någon tränger sig före eller kommer senare må det väl vara hänt men som det är nu så får man ju bara stå och trampa …

  Undrar vad som föranleder extralappen om endast för kvinnor. Känns som att tre skyltar är två för många på den dörren.

  1. Vanligt är idag att de som sitter på de bakre raderna , från rad 15-16, går på i bak av planet. Oftast finns det ju två ingångar. En inne från “bryggan” och en ute på backen med en trappa.Så det är inte det som är knepigt utan att folk, när de kommer ombord, ska börja ta av ytterplagg som ska stuvas i bagagehyllorna.Detta ta tid och de står i mittgången och gör det.
   Jag bokar alltid biljetter med prioriterad ombordstigning och plats långt fram så personligen berörs jag inte. Ja, inte annat än att planet kommer i väg sent för att man missar sin avgångstid p.g.a. kläder och en massa handbagage.
   Skyltarna här på toa var tydliga tycker jag. Ibland är de ju obefintliga. Kan ju vara som så att en del karlar också använt den- (Oftast brukar det vara tvärt om för det är många gånger på restauranger kortare köer till herrtoaletten.)

 8. Skylten på Arlanda borde sitta på alla större flygplatser, både i Sverige och utomlands. Å visst kan du skylta med det mest närodlade jag sett, nämligen grannens apelsiner. Bra att ni på plocka, för annars ruttnar de ju bara. Man kan ju knappt äta upp hela apelsinskörden själv.
  “Guinness is good for you” brukar maken alltid säga när han tar en Guinness. Rena medicinen om man får tro irländarna.
  Correos i Spanien verkar leva vidare som de alltid gjort. PostNord går med miljardförlust och VDn sa igår att företaget skulle gå ihop om det fick dela ut post varannan dag, och om de fick tre dagar på sig att dela ut posten. Que!!??????? Suck!

  Tusen tack för en toppen skyltning från Torrevieja och länken:-)

  1. Tackar! Visst är skylten på Arlanda bra! En eloge till Norwegian. Har även tipsat SAS. Grannens apelsiner tyckte jag förtjänade att få vara med. Grannen bor i Madrid och är bara glad över att vi tar hand om dem. Och andra grannen har citroner. Perfekt till mycket. Och vi har lite växter, bl.a. en ståtlig passionsblomma. Men där är det svårt med frukterna.Har fått två små för ett par år sedan. Vad gäller “guiness” är det inte just min favorit. Men jag vet att många gillar den. Vad gäller Post Nord kan man ju bara sucka. Läste också om eländet. “Correros” verkar i alla fall vara just spanskt.
   Hälsningar från ett Torre som övergått från skön försommar till regn och åska idag. Men på onsdag ska det bli bättre igen. Hoppfullt!

 9. Smart skyltat av flygbolaget för det kan verkligen ta tid det där!!! Sen har du ju hittat massor av fina skyltar men mest imponerad blev jag ändå av apelsinerna, tänk att kunna plocka direkt från träden, wow!!
  Ha en fin söndagkväll nu, Ditte!

  1. Visst är det! Och kanske hjälper skylten. Hoppas! Ja, apelsinerna skyltar på sitt sätt och det är en snäll granne som gärna låter oss plocka. (Han är inte här) Verkligen både ekologiskt och närodlat. Så goda dessutom.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Här åskar det nu och ösregnar.Snabba skiftningar.

 10. Härliga skyltar från Spanien, tack för dem! Å nu fick jag veta vad oliver heter på spanska, känner igen namnet!
  Hoppas vädret inte blir alltför dåligt.
  Kram och ha det gott!

  1. Tackar! Och så bra att du kände igen oliver på spanska. Här var det verkligen rejäla skyltar på husgaveln.
   Regnet kom idag på eftermiddagen och nu i kväll även åska. Men mot mitten av veckan ska det mer försommaraktiga vädret åtekomma. bra att jag har lite jobb att göra.
   Kram och ha det fint du också.

 11. Jag gillar också skylten på Arlanda angående jackorna och det var en läcker husfasad i vitt med svart text.
  Så härligt att kunna plocka apelsiner direkt från trädet.

  1. Visst är skylten om ytterkläder bra. Tänk att det ska vara så svårt att få folk att ta av dem innan de kommer ombord.
   Ja, oliverna får bra reklam här. Verkligen rejäl. Kul skyltning!
   Och apelsinerna fick ju vara med. Så fint att plocka till frukost. Andra grannen har citroner som vi också får plocka- Och vi har bara blommor.

  1. Tack! Och ibland blir det bra att ta med “hänt i veckan” i skyltform som en sammanfattning.Och viss variation blir det!
   Önskar er en fin kommande vecka.

  1. Tack!Kanske ska jag göra ett försök. El Paso var trevligt, full fart, och bra skyltar fanns det.Lika bra att passa på och föreviga dem.

 12. Det är riktigt spännande när man ska klicka in på din sida, man funderar vilken världsdel du ska befinna dig i. Vad trevligt med apelsinerna som går att plocka. Ja posten ja… undra hur det kommer att gå med våran… Jag hoppas ni får en härlig vistelse nu.

  1. Lite omväxling kan det bli men för tillfället ingen långresa. Är helt ok nu med det spanska lilla fritidshuset.
   Har just varit ute och plockat in ett par apelsiner till en sen frukost. Men goda var de. Och väldigt närodlade.
   Läste om Post Nord och man kan ju undra.
   Vi har haft skönt “svenskt” försommarväder i veckan men igår kom hällregn, rejält med åska och kraftig vind som har hållit i sig under natten.Men hoppas det vädret nu är på väg bort.
   Men vi ska göra det bästa av vistelsen oavsett väder.
   Önskar dig en bra start på veckan.

 13. Härligt att ni kan gå ut och plocka apelsiner på grannens träd. Bättre än så kan det ju inte bli!
  Lite grått och trist nu ett par dagar, men vi hoppas solen snart kommer tillbaks igen 🙂
  Stor kram

  1. Perfekt med apelsiner och andra grannen har citroner.
   Vad gäller vädret är det ju urtrist med regnet och blåste, Och igår dessutom åska. Hoppas på bättring tills i morgon.
   Stor kram

 14. El Pasos skyltar var toppen! Texthuset var annorlunda, nästan som ett graffitimålat hus. Vurmar för att vi kvinnor får ha våra toaletter ifred, det är ju vanligt nu med gemensamma. Gillar det inte! Slarviga karlar som står o urinerar både hit och dit …inte fräscht alls! Ibland går jämställdheten på tok för långt, eller hur?
  Apelsiner nyplockade på frukostbordet, det kan ju jag drömma om…tsss, vet du vad jag har på frukostbordet? Jo groddade linser! Nyttiga är det och goda på en äggmacka! Kram och ha en skön ny vecka, hoppas det blir några soltimmar iaf

  1. Att stiga in på El Paso är som att befinna sig för en stund i Mexico. Gott om skyltar fanns det i varje fall. Jag gillar också tydligheten här att det var en damtoalett. Gick inte att ta miste på. Håller helt med dig att gemensamma toaletter ute kan jag undvara.
   Jag hade aldrig sett detta “reklamhus” tidigare men nu i sin målade prakt gick det inte att undgå-
   Känns lite lyxigt att gå ut och plocka ett par apelsiner till frukost. Absolut närodlade.
   Bra idé att odla groddar. Jag har testat förr, men det var för länge sedan.Ska nog göra ett nytt försök.
   Helregn även idag och med en del åska och kraftig vind. Så försommaren här har tagit ledigt ett tag.
   Önskar dig en bra vecka.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *