Skyltar Trevligheter Utflykter

Veckans blandning av skyltar – Välkomna till “Skyltsöndag”

Söndag! Och det innebär att det är dags för “Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Veckan ha bjudit på  fint väder, vidgade vyer och gott om trevligheter.  Och visst  har jag med huvudingrediensen. Skyltar! Välkomna till veckans blandning.

Inleder veckans blandning med detta färgglada tunnelbanetåg. Inleder veckans blandning med detta färgglada tunnelbanetåg  med lite olika budskap. Nej då,  jag åkte inte med. Men jag har rört mig en hel del under veckan ändå. 

Veckans blandning

tycker jag för egen del varit god och varierad. Förra söndagen i skönt sensommarväder blev det en tur ut till Bullandö på sydöstra Värmdö. Och här blev vi serverade  en riktigt god lunch och en rejäl dos skärgårdskänsla. Vi slog också till på glass från Bullandö glassfabrik. Här var det separata ut och ingångar och man tog en nummerlapp, slog sig ner och väntade. Så bara ett sällskap inne i butiken samtidigt. Riktigt bra ordnat både för kunder och personal.

 

Det vackra vädret fortsatte i veckan och det gjorde även jag. Jag bestämde mig för att ta en tur till konditori Lyran som ligger vackert på en höjd vid Mälaren. Det fick bli en tur med tunnelbanans röda linje till stadsdelen Bredäng och sedan en promenad genom fina grönområden till “Lyran”

Stockholm och stadsdelen Bredäng. Tunnelbanestationen. Och visst har den sin plats i veckans blandning. Bredängs tunnelbanestation. Och visst har den sin plats i veckans blandning. Funderade över de rosa banden. Men kanske ingår de i “Rosa bandet” kampanjen. Har inte lyckats ta reda på det.

Detta är nog en av de få “rökbänkar” jag sett. (Annars brukar ju rökning oftast vara förbjuden).Man har t.o.m. skapat en liten grön yta i mitten.

 

Så var jag då framme vid målet efter en 15 minuters promenad genom fina grönområden. Trevligt att vara här igen och det var premiär för i år.

 

På hemvägen

valde jag att promenera en bit och gick till Mälarhöjden,en stadsdel som gränsar till Bredäng med med en lite annan karaktär. Mer ett villaområde, med tämligen stora villor och tomter men även flerfamiljshus finns. När jag kom fram letade jag efter tunnelbanestationen. Inte helt lätt att upptäcka. Men den fanns insprängd i berget.

Stockholm. Stadsdelen Mälarhöjdens tunnelbanestation. Den andra som är med i veckans blandningMälarhöjdens tunnelbanestation. Den andra tunnelbanestationen i veckans blandning.  Och en intressant nergång/ingång är det. (Stationen här invigdes 1965)

Jag tar tunnelbanan några hållplatser och kliver av vid Gullmarsplan. Passerar då tvärbanans linje och fastnade för dekorationerna i taket. Ett häftigt mönster. Och från Gullmarsplan promenerade jag hemåt. En sträcka på 1 1/2 km.

Upplysande takdekoration vid Gullmarsplan. Här går tvärbanan både österut, mot Sickla och nordväst mot Solna station. 

Har tidigare  passerat café, “Socialen,” i Hammarby Sjöstad/Fredriksdalsområdet – på andra sidan kanalen från oss, men då inte sett denna innovativa skylt.

Veckans blandning på bar/café Socialen. I mitt tycke riktigt fyndig.(Det är bara namnet som är socialt) 

Övrigt i veckan

Även torsdagen var en fin dag och jag träffade dotter Liv för promenad och lunch. Och lunchen år vi på italieninspirerade Vapiano. Vi hade tänkt sitta ute men det var svårt att hitta en restaurang med lä och som inte låg i skuggan. Och i skyltväg levererar Vapiano mycket av det mesta.

Stockholm. Gamla stan. Restaurang Vapiano. Här finns mer än veckans blandning av skyltar. Tror de är mer permanenta. På Vapiano är det inte bara veckans blandning. Här finns mycket av det mesta vad gäller skyltar och de är nog mer permanenta.

Och om man sedan skulle vara sugen på kaffe, men det var jag inte, så hade pressbyrån ett erbjudande.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

 Om bilderna i gårdagens inlägg ;solnedgångar och uppgångar tyckte man väldigt olika . Och det är ju så det ska vara.  Men bland solnedgångarna var det bilderna 3 (Östersjön på väg mot Helsingfors, 4 Arlanda flygplats och Normandie 5 som föll flest i smaken. )

Vad gäller soluppgångar var det bild 4 från kinesiska muren och där maken skymtar och bild 6 från Sydamerika och Ushuaia som flest fastnade för. Men alla bilder fick vara med på ett “hörn”.

34 svar på ”Veckans blandning av skyltar – Välkomna till “Skyltsöndag””

  1. Idag är det extra roligt för solen kom och yngsta barnbarnet fyller 7 år så det blir kalas utomhus i Uppsala.
   En del har hänt i veckan och skyltarna få bli en sammanfattning av det.
   Önskar dig en fin söndag trots gråväder-
   kram

 1. Lika snyggt skyltat hos dig som vanligt och bra variation från dem senaste dagarna! Socialens fika var verkligen fyndig!

  Kram och god söndag!

  1. Jag gnetar på med skyltarna och en del variation har det varit den senaste veckan. lika bra att passa på att vidga vyerna när vädret är fint. Vad gäller “Socialens” skylt tyckte jag också den var riktigt fyndig.
   Önskar dig också en trevlig söndag.
   Kram

 2. Jag tycker det är lite kul att även taken får lite omsorg med dekorationer. Kanske inte det mest vanliga. Den som totat ihop socialens fikalists har verkligen humor. Kram

  1. Jag log när jag klev ut från t-banan här i Bredäng. Dessa olika rosa band. Men kanske är det “rosa bandet” det gäller. Jag vet faktiskt inte. Hittar ingen direkt förklaring. Men lovvärt i så fall- “Socialens” fikalista har mycket humor och det tycker jag om.. Ha det gott. Kram!

 3. Som vanligt hos dig, en fin blandning av skyltar och en härlig tripp att följa med på!
  Sen blev jag faktiskt extra glad över rökbänken, för det är precis som du skriver, förbud, förbud och ännu mer förbud! Ett bra initiativ faktiskt!!
  Ha det så gott idag Ditte, hoppas solen skiner på dig!

  1. Tackar! Trevligt att du var med. Jag tyckte också att det var bra med rökbänken och att man också hade lite grönt och några stenar i mitten. Ja, väl många förbud är det. Här lyser solen idag. Regn var påtänkt men än har det inte dykt upp. Men det blåser rejält så jag har förankrat blommorna på balkongen. Önskar dig en fin söndag. Kram!

 4. Färgens glädje på första skylten! Rökbänk har jag inte sett men en Tänkebänk har jag suttit på 🙂
  Pensionärskaffe … kaffetåren den bästa är.
  God söndagskram och tack för fina skyltarna!

  1. Jag valde att starta med lite färg och visst är det uppiggande med tunnelbanetåg med just färg och lite roliga budskap/meningar.
   En tänkebänk låter väldigt bra. Skulle gärna slå mig ner där.
   Önskar dig en fin söndag och är på väg in till dig.
   Kram och tack.

 5. Här var det perfekt skyltat, som du brukar!
  Färgglatt, matigt, fika, restauranger, ja en skön blandning av en vecka, tänker jag. Du är fantastisk på att ut och röra på dig och få syn på saker och ting.
  Idag förstår jag att du är på något roligt och trevligt 😀 Så trevlig söndag!
  Stor kram!
  ——
  PS. På tal o m något annat. Jag lyssnar ju på boken Där kräftorna sjunger. Uppläsare i Legimus är en skådespelerska vid namn Ylva Törnlund. Jag provlyssnade på versionen med Anna Maria Käll. Kanske Anna Maria är bättre, svårt att säga. DS.

  1. Tackar! Ja, en del skyltar har jag sett under veckans olika utflykter/njutflykter. Och vidgar vyerna gör jag gärna. Så länge jag kan. Ja, idag är det kalasdax i Uppsala och yngsta barnbarnet fyller sju år. Jättetrevligt att ses och vädret gjorde sig bra för kalas utomhus. Önskar dig också en fin söndag. Stor kram!
   Vad gäller boken så fastnade jag för innehållet men visst är det viktigt med en bra uppläsare. Och förstås att den som lyssnar tycker att uppläsaren är bra. Men här liksom i bilder och mycket annat är ju smaken så olika. Och himla tur är ju det. Hoppas du tycker om boken.

 6. God eftermiddag!
  Bullandö känns bekant. Tror vi varit där med vännerna från Saltsjö-Boo för många år sedan.
  Skylten Socialens fikapaket var verkligen annorlunda och rolig.
  Är nu i stort sett packad och klar, det sista åker i i morgon bitti.
  Tack för supporten med att fylla i hälsokontrollen.
  Många kramar/A-K

  1. God eftermiddag!
   Jag hjälper så gärna till och skönt att det löste sig. Ja, en del har du ju att packa och ta med och bra när det är gjort.
   Besöket på Bullandö med Helen var jättetrevligt och så god mat. Kan tänka mig att ni tagit en vända hit. Är ett populärt ställe.Skrattade gott år Socialens fikapaket. Kul och lite annorlunda.
   Önskar dig en trevlig resa.Vi hörs! Kram

  1. Tror jag också kört på cava här. Men jag tycket skylten var kul. Blåser här också men jag har färankrat blommorna på balkongen och tagit in de lite mer sköra. Trevlig söndag.

 7. En härligt skyltblandning!
  Gillar orangea tunnelbanetåget med namn på olika platser. Ser att passagerarna är upptagna med sina mobiler.
  Skylten ovanför nummerlappsautomaten gillar jag och du fick till en läcker bild. Det ser nästan ut som att den sitter på fasaden på huset. 🙂
  Fint med rosabanden i en annars betonggrå miljö.
  En ovanlig och entré till Mälarhöjdens tunnelbanestation i stram betong men den rundade överdelen gör att den upplevs inbjudande.
  Alltså, socialens gatupratare är ju oslagbar! Och jo, Landstinget är kända för sina skopor med marmelad för att piffa till det hela. 😉
  Vapiano var ett skylttätt ställe.

  1. Tackar! Visst är “Socialens” skylt bra. Träffsäker dessutom. Visst är det roligt med tunnelbanetåg med färg. Och dessutom trevliga budskap. Första gången jag sett ett liknande var just här. Mälarhöjdens ingång till t-banan höll jag inte ens på att se. Men annorlunda och väl dold. Det var en givande vecka på många sätt och skyltarna hängde med.

 8. Vilken underbar skyltmix igen:-) Bra jobbat!
  Det var länge sedan jag sett en “utklädd” tunnelbanevagn. Måste ju vara en utmärkt reklamplats. Banden vid Bredängs T-bana är kanske en permanent utsmyckning, som dessutom gick i ton med avståndsskylten.
  Takdekorationen vid Gullmarsplan påminner om den på Hötorget, fast där är det ju ljusrör. Så den här är “knyckt” fast moderniserad. Snygg är den i alla fall.
  Café Socialens skylt är veckans höjdare. Riktigt, riktigt bra och fyndigt!
  Å rökbänken måste vara den enda i hela Stockholm! Den tackar jag för, man känner sig genast mindre (utrotnings-)hotad;-)
  Tusen tack för din härliga blandning av skyltar. Å stort tack för länken också:-)

  1. Tackar! Jag var själv nöjd med skyltarna och tyckte de innehöll en bra mix.
   Funderade på banden vid T-banan i Bredäng men har inte klurat ut vad de står för. Fastnade för “rosa bandet”. Men har ingen aning. Men just med det rosa gick tankarna åt det hållet. Tänkte också här vid “Gullmars” på Hötorget. Men visst piggar det upp.
   Skrattade åt “Socialens” skylt. Mycket humor där.
   Visst är det bra med en rökbänk och dessutom med lite “fint” runt om. Borde finnas fler av dessa.

 9. Vilka härliga färgglada skyltar! Å socialens fikaskylt var fyndig, och visst stämmer det att vi säger “landstingsbakelse” till våra skorpor på jobbet!
  Gillar det färgglada tunnelbanetåget också!
  HA det gott!
  Kram

  1. Tackar! Ja, färg piggar upp och roliga skyltar också. Hade ingen aning om att skorpor inom sjukvården kallades för ” landstigningsbakelser” men jag lärde mig dessutom att det fanns något som hette så via skylten. Visst är tunnelbanetåget roligt. Och jag log åt “meddelandena” på sidan. Kul grej!
   Ha det gott du också.
   Kram

 10. Härliga skyltar från storstadsvimlet. Fikaskyltarna roade mig mest, socialens fikapaket drog jag på munnen åt, och Pressbyråns pensionärsfika likaså. För jag tror de utvalda fikabröden var av något äldre datum, hoppas pensionärerna har bra tänder att tugga med.Hihi
  Trevlig inredning på restaurangen, och luftigt också. Och så gillade jag takdekoren i t-banan.
  Nattikram från pörtet

  1. Det blev både gott och blandat i skyltväg här “Socialens” reklam tyckte jag var fyndig. Hade ingen aning om att sjukvården kalla skorpor för “landstigningsbakelse! men lärde mig det igår. Nu blev det inget fika på Pressbyrån men skylten var kul.
   Kul att de nu piggar upp både tak, rulltrappor och tunnelbanetåg.
   Kram och trevlig måndag.

 11. Du hittar alltid en massa spännande ställen, hade jag passerat allt det där hade jag struntat i fikat på Pressbyrån. Det ser ut som du åkt med nya tunnelbanetåget, inte testat det än.

  1. Nej, något fika på Pressbyrån blev det inte men jag tyckte skylten var kul.
   Jag vet att röda linjen fått nya tåg så kanske var detta ett av dem. Nu såg jag det bara. Väl mycket folk för att jag skulle åka med. Det här med att vara “äldre” och mycket folk är ingen bra kombo.

  1. Tackar! Ja, en “god” blandning blev det. Och på olika sätt.
   Önskar dig också en bra start på veckan.
   Kram

 12. Jag har mycket att ta igen här inne hos dig Ditte. Jag återkommer och läser på ordentligt innan jag kommenterar. Just nu ropar björkknubbarna utanför, de ska på plats innan det utlovade regnet kommer. Ha det gott så länge!

  1. God morgon Karin!
   Allt är bra och hoppa in “där jag är” när du har tid.Vet att ni har bråda tider och man måste faktiskt inte läsa allt. Går så bra ändå. Vi är med varandra i tankarna ändå.
   Ha det gott och kom ihåg att ta pauser.

 13. Snyggt skyltat med en härlig blandning 🙂
  Gillade Socialens skylt, men oj vilka priser… Pressbyråns pensionärskaffe var dock rätt rimlig prisnivå tycker jag 🙂

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tackar! En del gott och blandat blev det.
   Ja, priserna här är höga jämfört med Spanien men å andra sidan är löneläget också ganska gott. Men rejäl skillnad är det.Främst på det drickbara. “Socialens” skylt är fyndig och nu lärde jag mig också vad “landstigningsbakelse” är- Had einte hört det ordet innan.
   Pensionärskaffet hoppade vi över. Blev en god “gelato” i stället.
   Önskar dig också en bra start på veckan.

 14. Åk, vilka roliga skyltar! Jag skrattade högt åt Socialens bakelse, ja åt hela skylten. Så fyndigt. Jag hade gått in baba på grund av den! Visst är det skönt att kunna röra på sig och slippa vara i karantän! Hoppas det inte blir så heller.
  Kram

  1. “Socialens” skylt fastnade jag också för. Och de byter den. Hade ingen aning om vad landstigningsbakelse var innan. Men nu vet jag.
   Jag är så glad att kunna röra mig fritt utan munskydd och gör det. Men är noga med avstånd.
   Nej, karantän hoppas jag vi slipper och för de som haft det verkar det inte ha hjälpt i större utsträckning.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *