Skyltar Spanien

Veckans bidrag till Skyltsöndag – Varierat från Torrevieja

Söndag! Och dags för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Veckans bidrag till Skyltsöndag är från den gångna veckan och hämtade i Torrevieja med omnejd

Dessa tämligen nya, röda, bussar och av modernare snitt kör ibland sträckan till och från vår grannby La Mata. Vi var där häromdagen men avstod bussen och promenerade dit och hem. Bra gratismotion.

Veckans bidrag

spretar en del åt olika håll vad gäller innehåll men å andra sidan har de variation. I mitt tycke en god blandning.

Först av allt börjar med en parkeringsbild i Torrevieja. Detta är  en av de bättre “kreativa parkeringarna” jag sett på länge. Föraren har tagit fasta på stoppskylten fast på fel sida. Och bra jobbat att placera fordonet på två övergångsställen.

Bilden kvalade lätt in till veckans bidrag till Skyltsöndag. En verkligt kreativ parkering. En bild som absolut kvalade in till veckans bidrag i Skyltsöndag är denna.Verkligen en kreativ parkering.

Jag tog i veckan en busstur till shoppingcentrat La Zenia Boulevard och här är det en fröjd att besöka de offentliga toaletterna. Hör verkligen inte till vanligheterna att det är så. Gratis dessutom.

Välordnat och riktigt trivsamt på de offentliga toaletterna på shoppingcentrat La Zenia Boulevard. Tydliga skyltar också.

Att Spanien är ett fotbollsland märks lite varstans och i fönstret på Adidasbutiken fanns spanska landslaget i fotboll- Och med texten “Vår fotboll skiljer oss – Vår fotboll förenar oss”. Något som troligen också stämmer.

Visst passar det bra med det spanska laget i fotboll i veckans bidrag. De har ju också kvalat in till EMOch visst passar det bra med spansk fotboll i veckans bidrag. Spanien är också klara för EM i fotboll (Sverige kvalade in häromdagen)

Denna dekorerade Volkswagenbuss är utplacerad framför entrén till La Zenia och gav upphov till rena nostalgikänslor.  Och anledningen till det var att vi en liknande, ombyggd till en “Camper, en sorts husbil, på 1970-talet,färdades flera veckor i USA.

Lite 70-tals nostalgi får också plats i veckans bidrag till Skyltsöndag. En gammal Volkswagen camper. En sorts husbil. Lite 70-tals nostalgi får absolut plats i veckans bidrag av skyltar. Absolut”kult”.

Lite kultur i veckans bidrag

Böcker. Längst fram hittar jag Camilla Läckbergs “Una Jaula de Oro” – “En bur av guld”. Strax ovanför finns David Lagercranz bok från Milleniumserien “La chica que vivió dos veces” – “Flickan som levde två gånger”. En hel del andra

Lite kultur i veckans biddrag.Böcker!Lite kultur i veckans bidrag. Många böcker och roligt att bland dessa hitta ett par svenska författare som översatts till spanska.

En annan sorts kultur är ju film. Och även om dessa skyltar inte är reklam för en biograf utan en “saloon” en bar så tycker jag de är bra. Och “Clintan” – Clint Eastwood kan kanske också räknas som lite kult inom sin “genre”.

Att det är “Clintan” såg t.o.m. jag. Kul skylt till denna “saloon”

Även  mat och vin kan räknas in som kultur.Vid gårdagens restaurangbesök på “Como en Casa”  hamnade blicken på en vinflaska. Ja, snarare på etiketten med årtalet 1893. (Läste på etiketten att vinet var franskt, men jag tror etiketten var “nytryckt”. Är tveksam till att man skulle låta ett så gammalt och  dyrt vin stå framme.)

Vi nöjde oss med husets vi till vår lunch.

Detta var första gången vi besökte restaurangen men absolut inte den sista. Vi skulle äta lunch med våra vänner PO och  Birgitta och det var de som rekommenderade “Como en Casa”. Det är numer belgiska ägare och en av paradrätterna här är musslor. Ska testas nästa gång. Här kan man äta både à la carte och välja olika menyer. Vi valde standradmenyn för 7.90 euro, tre rätter och ett glas vin därtill- Gott och prisvärt och med flera rätter att välja på. (Till både för och varmrätter fanns fisk, kött och vegetariska alternativ)

Andra menyförlag.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

30 svar på ”Veckans bidrag till Skyltsöndag – Varierat från Torrevieja”

 1. Det var en trevlig offentlig toalett med snygga skyltar. Undrar om det är med fina offentliga toaletter som med fina utemiljöer, att folk blir mer rädda om dem och låter bli att förstöra dem?

  Kul VW-buss på torget.

  1. Tänker också så- Något att fundera vidare på. Tror säkert att det stämmer. VW bussen log jag åt och hamnade på 70-talet och vår resa i USA. Forna tiders husbil-

 2. Snyggt skyltat som vanligt! Visst är det kul att hitta svenska författare som översatts till annat språk. Camilla Läckberg såg vi ju på Clarion.

  Vilken prisvärd och bra meny ni valde. Med den prisbilden är det inte konstigt att många väljer att äta ute.

  Kram och god söndagskväll!

  1. Tackar! Har förstått att Camilla Läckberg då och då är synlig här på Clarion. Kul att ni såg henne. Söder i sig är ju väldigt “kändistätt” över lag. Här finns många restauranger med bra mat och bra priser. Vi varvar med att laga mat hemma för är man här en längre tid så tröttnar man också på uteätandet. Bra råvaror finns det.
   Önskar dig också en fin kväll- Sitter nu en stund på terrassen och lite sol är kvar från dagen.

 3. Visst är det roligt när man hittar svenska författare översatta till spanska! Brukar vara så kul att se vad de döpt om boken till. Ibland blir även författarens namn översatt, som när jag hittade en bok av Julio Verne. Då fnissade jag lite.

  Det var ett riktigt stiligt “los servicios” där på La Zenia Boulevard.

  1. Här i stan finns flera bra bokhandlare och jag tittar då och då både förbi och in. Vet att både Camilla Läckberg och David Lagercranz säljer bra i Spanien.Här hade de fått till de riktiga namnen. Bra så.
   La Zenia är alltid trevligt att besöka och toaletterna passar in i det övriga. Välordnat alltså- Och fräscht.

 4. Toppenbra urval av skyltar till temat! Jag blev mäkta imponerad av toaletten/toaletterna, det måste väl vara ett undantag att dom ser ut så där? Det ser väldigt trevligt ut på restaurangen också och vilka bra priser! Ha en fortsatt fin söndag, Ditte 🙂

  1. Tack! Har sett flera offentliga toaletter här i olika shoppingcentra och de har verkligen varit fräscha. Och kostnadsfria att besöka. Perfekt!
   Restaurangen var verkligen trevlig, en belgisk/spansk, och med väldigt god mat och ett bra prisläge. Uppskattas.
   Önskar dig också en fin söndags kväll-

 5. Hej Ditte!
  Wow vilka rätter det fanns i länken om Como en Casa!! Såg väldigt gott ut allting! Och min första gamla “bogata” San Policarpo i Torre 🙂
  Bra parkering där vid Tapeo 🙂
  Kram P ♥♥

  1. God kväll!
   Här fanns en hel del att välja på och till väldigt bra priser. Det är nu belgiska ägare och menyn en blandning av belgisk och spansk mat.
   Ja, den gamla bogata. Hade glömt det.
   Visst är parkeringen vid Tapeo kreativ. En av de mer kreativa jag sett här.
   Kram

 6. Mycket trevligt skyltande här hos dig idag! Extratrevligt!
  Parkeringen är ju speciell. Undrar hur tanken var bakom? 😉
  En standardmeny för det priset är ju som en gåva från ovan.
  Fantastiskt så billigt man kan leva utomlands och dessutom så gott!
  Tack Ditte!

  1. Tackar! Jag skrattade gott åt parkeringen. Mycket kreativ och över två övergångstsällen. Jag såg när bilisten kom och parkerade och han tycket nog bara platsen var lämplig. han stod här dryga en timme. Satt kvar även när han åkte. Prisbilden här är väldigt “god” men vi lagar också en hel del mat hemma. Finns så mycket bra råvaror och till under halva priset mot hemma. Och restaurangpriserna är lägre än det.
   Önskar dig en fin kväll.

 7. Clintan han är kung han 🙂 En favoritskådespelare har det varit i många år. Nostalgi med VW buss, så kul. Min far hade en grön när jag var liten… en som var högerstyrd och när jag var typ 4 år gjorde han en extra ratt i den som jag satt vid en gång i centrum på Wifsta nu mera Timrå… far satte lutad över sin ratt och någon dag efter kom länsman och frågade om lille Åke hade börjat köra bil? Jag nådde ju knappt över ratten 😉 Enn sådan där campingbuss på tidigt sjuttital med soltak och gröna upptill hade han också, vill minnas att det var en 67:a för den var anpassad för högertrafiken i Sverige (dörrar baktill på bägge sidor) Vi semestrade i Norge två gånger… bra med många säten 😉

  1. Visst är Clintan “kult”-! Och visst är det ren och skär nostalgi med denna VW camper/buss. Jättekul att du också har minnen från detta fordon. Kul att höra om din upplevelse. Jodå, soltak hade den vi också hade. Och sedan ett extra tak man kunde fälla upp för att få mer höjd där uppe- Fantastiska minnen från denna resa i USA har jag i bagaget.

 8. Det var verkligen en riktigt lyckad skyltmix – som alltid hos dig. Parkeringen skrattade jag gott åt, men tror att Ama måste hämta papperspåsen;-)
  Toaletten är ju superfin! Tycker överlag att Costa Blanca har skärpt sig otroligt med att renovera toaletter och göra dom moderna och fräscha. Kul!
  Stort tack för fotbollsbilden och den sååååå söta VW-bussen. Den är ju i högsta grad kult!
  Å visst blir man aningen stolt när man ser böcker av svenska författare i skyltfönstren! Lilla Sverige har många exportartiklar om man säger så:-)
  Ett toppen bidrag till Skyltsöndag. Tusen tack för det och länken:-)

  PS. Skylten på vinflaskan kan vara årtalet när bryggeriet grundades. DS.

  1. Kreativa parkeringar gillas och detta var en av de mer upplyftande. Ja, en papperspåse med fläkt blir nog bra till Ama. Ohc bilen parkerade nära hennes hus. Visst är det fint att toaletter på ett köpcentra håller god standard. Likadant är det i Torrevieja, på “Habaneras”, det lokala shoppingcentrat. Här skulle Stockholm ha en del att ta efter. Fotbollsbilden föll jag för direkt och Volkabussen tog mig genast tillbaka till 70-talet och en lång, rolig och spännande resa genom USA.
   Torrevieja har flera bra bokhandlare och jag tittar in där då och då. Nu fanns dessa i skylten i en av dem och de säljs båda bra berättade ägaren.
   Tänkte inte på att etiketten kunde vara årtalet när företaget grundades. Men säkert är det så. Ska fråga nästa gång för jag missade det nu.

 9. Åh så rolig blandning av skyltar, där parkeringsmästaren nog tar priset! Gratis toaletter har vi väl ingenstans här längre, inte ens på landsbygden eller i småstädernas resecentrum, allt pga vandaler som förstör.
  Den söta VW-bilen, oh, har ni haft en ombyggd Camper? Min pappa hade en sådan, och han o min mamma var ute på tur vet jag för jag har gamla foton från den resan. Fotbollen ja, gissa var det råder fotbollsfeber än mer än i Spanien o Sverige? Just det, i Finland som lyckades kvala in för första gången någonsin…det är stort för dem må du tro.
  Jag tror Clintan var borgmästare i Monterey när vi var där 1981. Vackraste lilla staden jag skådat. Och så avslutar du med en likblek hovmästare som inte riktigt lyckas visa hur mätt och nöjd man blir av den erbjudna maten…kan tyckas. Kram och tack för alla fina bilder

  1. Vi som såg den kreativa parkeringen av bilen skrattade gott. Han blockerade/störde ju ingen annan. Här finns det ofta i köpcentra bra toaletter och i övrigt kan man i princip gå in på vilken restaurang som helst och “låna” toaletten utan att någon höjer på ögonbrynen. Fungerar inte direkt hemma. Undrar varför så mycket hemma ska förstöras. Olika kulturer förvisso. I Stockholm stegar jag ofta in på hotellen och använder deras toaletter och ser ut som om jag bor där på hotellet. Fungerar väldigt bra. Vi ägde inte VW bussen/campern . Vi lånade den och det var en helt fantastisk resa. Minns också taket som gick att hissa upp. Vad roligt att dina föräldrar hade en liknande. Då vet du ju hur den såg ut och fungerade.
   Så roligt att Finland kvalade in. Gläds med dig och dem. Helt klart. Vilken prestation!
   Clintan var borgmästare i Monterey (vill jag minnas) även när vi var där med VW campern på 70-talet. I alla fall en väldigt fin stad. Vi har en hel del gemensamt. Så roligt!
   Kram

 10. Snygg skyltblandning hos dig!
  Favvisen blir felparkeringen, alltså det är otroligt, hur man bara tänker! VW-bussen är också fin. Toaletterna hyperhygieniska. Vi pratade ofta om detta, Sigge och jag, att utomlands är man så mån om de allmänna toaletterna, man ser inget kladd och kludd.
  Nu ska jag nana efter en fullspäckad dag, stor kram!

  1. Tackar! Bilen med den kreativa parkeringen är en favorit hos mig också. Jag har sett många kreativa parkeringar men den här går nog upp på topp 3.
   VW bussen gav fina nostalgiska minnen från den tur vi på 70-talet gjorde genom USA. Minnsevärd.
   här finns det ofta i olika shoppingcenter fräscha toaletter och de är kostnadsfria. Så är det oftast inte i Stockholm.
   Stor kram och natti

 11. Kul att det finns författare som slår utomlands, fantastiskt snygg toalett folkabussen var kul. Sen gillar jag kyparen i sista bilden, man kan nog ta springnota där han hinner nog inte ikapp. 🙂

  1. Har sett dessa två lite varstans utomlands. Och bokhandlare berättade att de sålde “bra”. Läckberg är inte min favorit precis, men ändå roligt att hon är populär utomlands. Visst är kyparen häftig. Restaurangägaren så ut just så…

 12. En alldeles formidabel samling med olika skyltar … och som alltid en intressant text till! Härligt och verkligen snyggt jobbat Ditte!
  Ha en bra måndag!
  Kram

 13. Men Ditte… Du måste faktiskt varna innan du visar såna där läskiga parkeringsbilder! Hade inte alls papperspåsen i beredskap… 😉
  Härlig skyltning i övrigt 🙂
  Vi var också till Zenia B, men då fuskade vi med bilen och till La Mata fuskade vi med bussen (den backiga delen). Vi är allt bra fuskiga av oss 😀

  Jag är ganska säker på att jag har varit på den restaurangen, men det var ett tag sen nu. Tack för tipset!

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tackar! Tänkte inte på känsliga läsare här. Jag tycker mest att dessa kreativa parkeringar är ren underhållning. Men jag lovar att varna nästa gång.
   Har man bil är det ju enkelt att ta den och inga busstider att passa. Men det fungerar fint hit med buss också. Och att fuska lite på vägen till La Mata går väl bra. Backigt är det och det märks ämn mer väl när vi cyklar. (Gr då i de långa och sega uppförsbackarna men susar snabbt nerför)
   Restaurangen var riktigt bra och man kan ju välja olika menyer elle à la carte. Nästa gång sk jag ta musslorna.
   Önskar er en fin måndag.

 14. Jag undrar hur länge en bil fått stå parkerad på det viset i Sverige. Tålamodet är nog inte lika stort här. Den lilla minibussen gillar jag. Väldigt kreativt! Ha en bra start på veckan

  1. Tror man är mer tolerant här om man inte blockerar någon/något. Och det gjorde inte den här bilen. TRor den var parkerad här minst en timme. Visst är Volkabussen rar! Tog fram nostalgiminnen när vi reste runt i en liknande i USA.
   Önskar dig också en bra start på veckan.

 15. Härlig blandning på din skyltsöndag.
  Stod du precis framför bussen och fota? Nej, visst, nu finns det bra zoom.
  Tänk att du lyckats hitta denna suveräna parkering. Tror ju inte riktigt på att det är sant. Hur kan man, vill jag undra?
  Toaletterna, riktigt så att jag hajar till. Har varit ute och rest en del, men maken till stilrent och fint, tror jag inte att jag har sett. Pallen i mitten är ju rolig.
  Vilket häftigt välkomnande av hovmästaren, med menyn, ovanligt och fint.
  Sist men inte minst. Volkswagenbussen, så häftig. Min Mysing har haft många liknande genom åren då han jobbade med kodlås. Och jag, har jobbat på VW bilfirma en stor del av mitt liv. VW märket därbak, så häftigt.
  Tack för detta och trevlig måndag.
  Varm kram till dig.

  1. Tack! Jo, jag stod nästan framför bussen då den kom. Visst är parkeringen kreativ. Och jag tror den var parkerad där i minst en timma. Inte stod bilen i vägen för något heller.
   Toaletterna här är jättefina och jag har sett flera liknande här på olika shoppingcentra och just att de är fräscha gör ju att man vill använda dem. Och pallen i mitten att sitta på när man väntar på någon är en fin detalj.
   Roligt att både du och Mysingen känner till VW bussen. Jag blev så nostalgisk när jag såg den och mindes den tid jag var ute med en sådan i USA . Länge sen men så roliga minnen.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *