Spanien Torrevieja

Veckan som varit – en bra och varierad mix

God lördag! Det fina vädret fortsätter även här och med temperaturer runt +26. Men  jag vet att även Sverige har haft vackert sommarväder och hög värm och att naturen fullkomligt exploderat. För min del är det alldeles lagom med temperaturer runt +25 och helst ska havet ha liknande för att jag ska bada. Än så länge bjuder Medelhavet ”bara” på runt + 20, men jag kan tänka mig att gå längs stranden med fötterna i vattnet bara för känslan av att göra det. Här har veckan som varit bjudit på en bra mix.

Veckan som varit har gått i de blå färgernas tecken. Här "paseon" i Torrevieja.En del av den bilfria strandpromenaden i Torrevieja.

 Veckan som varit

Vyerna har vidgats med en jättetrevlig njtflykt upp i bergen till både vattenfall och en vacker by. Vi har träffat vänner, promenerat en hel del, ätit gott och njutit av närheten till havet. Och jag har fortsatt med att läsa böcker och även satsat en timme om dagen på att träna spanska via min internetbaserade ”Babbelkurs”. Och dagarna går och veckan likaså.

En promenad tillsammans med väninnan Ami till vårt närbelägna shoppingcentra ”Habaneras” är alltid trevligt. Här är det är ljust och luftigt, utan trängsel och med  bra och varierat utbud av butiker och caféer. Och vill man vila sina fötter finns det förutom caféerna gott om sittgrupper att slå sig ner i. (Jodå, graitsi wifi finns för behövande)

I veckan blev det ett shoppingbesök i köpcentrat Habaneras i Torrevieja. Mysig miljö i ett shoppingcentra. Finns flera liknande ”rastplatser” här.

Men vi valde att fylla på både vätska och energi på ”100 Montaditos” som är en café/barkedja som finns runt om i Spanien och är kända för sina bra priser. En ”montadito” är en liten fylld baguett och namnet kommer av att det finns 100 olika fyllningar att välja bland. (Priset för en montadito är vanligtvis mellan 1 och 2 euro)

Trevligt ”pitstop”

Mer…..

Vår närmaste matvarubutik heter DIA MAXI  ( fler finns i närheten att välja på) och har i veckan haft stängt ett par dagar för ombyggnad och renovering. Den manuella kött, ost och delikatessdisken hade fått ett större sortiment (inte som Carrefour) och en ny brödavdelning med ett större utbud av grovt bröd. Uppskattas verkligen att på ett par minuter gå ner och köpa varmt bröd till frukost.

En del av butikens nya brödavdelning.

Träff med väninnan Preciosa kombinerad med promenad, prat och ett glasstopp har det också blivit.

Trevlig utsikt ingick i glasspausen.

 De blå färgerna har bestått hela veckan och promenaderna längs havet har blivit många.

I veckan har vi passerat Playa del Cura (i Torrevieja) många gånger.

 

26 svar på ”Veckan som varit – en bra och varierad mix”

 1. Vilken trevlig vecka som varit! Den första bilden är alldeles fantastisk och bröd avdelningen hade jag gärna fördjupat mig i. Utomlands blir det gärna lite onyttigare bröd men då handlar det om en vecka. Bor man som ni delvis permanent så förstår jag att grovt bröd är uppskattat som motvikt. Glassen såg verkligen inte fel ut den heller. Om fem veckor anländer vi till Parga så då hoppas jag att vi får njuta av sol, värme, bad och lite gott och blandat!

  Kram och glad pingst!

  1. Det har varit en omväxlande vecka och då trivs jag extra bra. Här finns det nu en hel del grovt bröd att tillgå så ofta köper vi det. Men visst blir det då och då färsk baguette också.
   Vad trevligt att ha Parga att se fram emot och visst kommer det att bli toppen. Tiden tills ni ska åka går fort nu.
   Önskar er också en trelvig pingst med fortsatt sol och värme.
   Kram!

 2. Din vecka låter så härligt avslappnande, trots att ni har rört på er en hel del.
  Men man kan ju vila i språnget också.
  Härliga bilder!
  Ha det fortsatt bra i helgen!

  1. Tack! Här finns ju egentligen inga ”måsten”. Ja, det gör det ju inte hemma heller men i Stockholm är det mer fart. Tycker om det också. En lagom blandning passar mig bra. Och även att ta det lugnt med naturen nära inpå.
   Önskar dig också en fortsatt fin helg och hoppas det fina vädret består.

 3. Inressant att läsa om Guadalest! Den lilla byn är ju så härlig. Måste tillbaka dit, får bli i höst efter högsäsongen. Veckorna är trivsamma i Torre. Går ju att ”fördriva” tiden på behagligt sätt! Bra att veta att Dia Maxi har ”uppdaterat” sig. Vi har ju också gångavstånd dit. Brödavdelningen såg frestande ut. Önskar trevlig helg och en lika fin vecka som den som gått! Kram!

  1. För oss var det nu första gången vi var till vackra Guadalest, men andra byar har vi ju besökt, som varit väldigt trevliga de också. Finns mycket fint att välja på. Inga problem här att fördriva tiden, men det har jag ju inte hemma heller.
   DIA MAXI har uppdaterat sig på olika sätt och jag gillar både den nya bröddisken och den manuella kött och ostdisken. Men visst har Carre ett större utbud.
   Önskar dig och de dina en fin pingsthelg.
   Kram från oss.

 4. Vilken underbar vecka med härliga bilder!
  Ja, vi har ju faktiskt fått sommarvärme här i Sverige också, fast det var lite kyligare igår kväll när jag cyklade till jobbet.
  Kram och fortsatt trevlig pingst!

  1. Det har varit en jättefin vecka och med lagom omväxling. Jag gillar ju när det händer lite. Skönt med det fina vädret hemma men det kändes lite som om våren gick direkt till sommar. Hoppas det vackra vädret håller i sig ett tag till.
   Önskar dig en bra jobbnatt och fortsatt fina dagar.
   Kram!

 5. Jag hade ju gärna varit i dina kvarter! Mycket fint och gott där. Och billigt.
  Faktiskt är jag rätt nöjd hemmavid just nu, för sommaren är på besök en stund.
  Två cykelturer hann jag med idag. Satsar på en ny i morgon, får passa på!
  Pingstaftonskram!

  1. Visst är det fint hemma nu! Helt klart! Passa på att njuta. Trevligt med dina cykelturer och perfekt att du nu kan ta dig lite längre sträckor. Önskar dig en fin kväll och en fin pingstdag på alla de sätt.
   Stor kram!

 6. Väderlässigt har det faktiskt inte skiljt så mycket meööan Torrevieja och Stockholm med undantag för betydligt kyligare kvällar. Däremot kan fönsterbyte och en pajad router inte jämföras med din fina vecka;-) Hoppas du njuter lika mycket nästa vecka!

  1. Trist med routerkrasch och att kombinera det med stöket, som trots allt uppstår vid ett fönsterbyte, är tufft. Skönt att det vackra vädret finns och kanske består så att det kan ge lite lindring i sammanhanget.
   Vad gäller nästa vecka återstår att se. Behandlar mina solskador och har tyvärr nu stora sår som varar.Och ont! Men visst piggar sol och vackert väder och trevligheter upp det hela.

  1. Vi har det bra här med en hel del som händer och jag unnar alla hemma det vackra vädret. Här har vi det ju tämligen frekvent.

 7. Verkar ha varit en trevlig och omväxlande vecka och jag antar att er utflykt till vattenfallen och den fina lilla byn var höjdpunkterna. 🙂
  Kram!

  1. Jga tycker ju om när det blir lite variation och tillvaron här är ju oftast det. Men att ”njutflykta lite” blir en extra knorr och vi lyckades pricka in två fina besök. Skönt också att det inte var så många andra turister här så det var gott om plats.
   Kram och trevlig söndag.

  1. Så har det varit och även med i mitt tycke ”lagom värme” och den trevliga variationen tycker jag om.
   kram och trevlig söndag.

 8. Vackert med palmernas speglingar på strandpromenaden!
  Vilken lycka det är med detta väder, så fint ni har det i Torrevieja och vi är glada över att ha en fantastiskt fin maj månad här uppe i norr.

  Önskar dig en fortsatt fin söndag!

  Kramar

  1. TRots att jag går här så lägger jag ofta märke till nya saker. DEt är inte nytt i sig, men jag ser nog med ”olika ögon” under mina promenader. Och går mycket det gör jag ju både här och hemma i Stockholm.
   Har förstått att vädret varit väldigt fint hemma också och varmare än vi haft. Kändes som om våren hoppade över de sista stegen och direkt övergick i sommar. Har i år missat maj hemma men har njutit av fina bilder från olika bkoggvänner så lute hr jag varit med.
   Önskar dig också en trevlig söndag.
   Kram!

 9. Visst är det ett ljuvligt liv vi har här nere! Avslutningen på mitt inlägg nu på morgonen passar även in i kommentaren här tycker jag;

  Smile, you’re in paradise 😀

  Ha en fin pingstdag!

  1. Absolut! Jag trivs väldigt bra här och så även hemma i Stockholm. En bra kombo att växla mellan. Ska titta in och läsa hos dig. Men vi är ju väldigt överens. Och visst ler jag.
   Önskar dig också en trevlig pingstdag.

 10. Wow, vilka trevliga utflykter ni gjort!
  Det finns så mycket vackert att se i Spanien.
  Så härligt att du delar med dig till oss och lär oss så mycket.
  Ha en skön söndag!

  1. Det är roligt att se sig om och vidga vyerna. Guadalest påminde mig lite om Frigiliana som också finns i gruppen ”de vackraste spanska byarna”. Vet inte vem som utser dem men någon är det.
   Visst finns mycket vackert att se i Spanien och lika bra att passa på.
   Du delar också generöst med ig av all din kunskap och visst är det roligt att lära sig mer om det mesta.
   Önskar dig en fin kväll.

 11. Allt ser så inbjudande ut, rent och gott, ,-))
  Kul att träffas och ha det trevligt.
  Det ser ut att vara mycket mat och härliga glassar ,-)
  Brödavdelningen såg intressant ut, kul när det finns mycket att välja på.
  Bra med en bra affär i närheten, När jag ser utbudet där ni bor så har Sverige börjat släpa efter ,-)
  Plus att här är det skräp överallt, så tråkigt!
  Ha det fortsatt jättefint
  Tack för alla härliga bilder du sätter in ,-)
  KRAM från mig Primrose ,-)

  1. Vad gäller det rena så kan det variera ordentligt. (Peking med alla sina invånare är en otroligt ren stad. )Vad gäller Torrevieja kan det helt klart bli betydligt bättre. Här stör jag mig på hundägare som ganska ofta inte plockar upp och låter hundarna sätta sig på trottoarer. Absolut inte tillåtet och med böter som följd. Men ingen följer upp det. Bedrövligt. Dock har det blivit bättre men det borde helt upphöra.
   Vi har flera bra butiker på nära håll,vilket är praktiskt. Och med bra utbud. Nu gladdes jag åt brödavdelningen här för vi köper gärna grovt bröd.
   Roligt att du uppskattar alla bilder.
   Önskar dig en fin pingstdag.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *