Skyltar

Veckan – En sammanfattning – Skyltsöndag #397

Söndag igen! Och fjärde advent. Här i bloggen innebär söndagar att det också är “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och som vanligt är tolkningen väldigt fri. Veckan som passerat har varit både omväxlande och rolig. Något som jag hoppas och önskar att även nästa vecka ska bli. Jag byter då miljö-

I skrivandets stund, lördag kväll, befinner jag mig på Clarion Hotell på Arlanda, inne i Sky City.  Bra att var på plats här i god tid för troligen är det många resenärer i morgon. Vårt plan avgår klockan 8 men vi är laddade med i  “fast track” genom säkerhetskontrollen och bor 100 meter från den. Så vi är hoppfulla.

Några skyltar från veckan

Vi börjar i Akademibokhandlen. Många av deras butiker finns runt om i Stockholm så det är lätt att titta in.

Stockholm. Akademibokhandeln. Ett citat av David Lagercrantz som jag såg i veckan. Tänkvärt- Ett citatet av David Lagercrantz som  tycker jag om och som jag sett i veckan.

Ett urval av böcker i samma bokhandel.

I tisdags var jag var och såg “Soppteater” med Jonas Gardell,

men innan dess blev det en vända upp på varuhuset Åhléns i City. Här högst upp finns den japaninspirerade  butiken “Muji” som säljer mycket av det mesta; en del ätbart,  möbler,tofflor, sänggkläder, kontorsmaterial, förvarningslösningar m.m-

En del av det ätbara som finns att köpa på Muji; choklad, kaffe, te, olika sorters vinäger och olivolja, kryddor m. m. 

En del av möblerna som finns på Muji.För min del tyckte jag de var väldigt låga. 

Åhléns City har flera olika restauranger och en av dem är Sally Voltaire och systrar. Jag tittade runt här och förutom restaurangen finns en butik där det finns matvaror, porslin och annat som kan behövas för matlagning.

Stockholm. I veckan var jag på Åhléns City och hittade hos systrarana Voltaire olika vackra skaldjursfat.  När jag i veckan ändå var på Åhléns City så botaniserade jag också bland en hel del “villhöver” varor. Julmaten är  ju ingen favorit hos mig utan jag går mer för skaldjur. Så kanske blir jag så småningom ägare till ett speciellt fat för just dessa. 

Passerade dessa läckra räksmörgåsar gjorde jag också i butiken/restaurangen  “Sally Voltaire  och systrar.

Till Arlanda

kom vi alltså kördag tidig kväll. Här ska vi bo i natt på hotell Clarion inne i “Sky City”. Vi är här ute i god tid och känns fint att börja “semestern” med en trevlig hotellövernattning. Vårt plan avgår idag, söndag morgon klockan 8, så vi är incheckade och klara, med  boardingkorten klara och även “bagagetaggen”. Bara alltså att lämna väskan i morgon. Om det blir “bara” återstår att se.

Arlanda. Lördag kväll- Terminal 5. Lugnt i kväll men i veckan har det varit många resenärer. Lär nog bli det även i morgon. Lördag kväll i terminal 5 på Arlanda. (De flesta utrikesresorna avgår härifrån) Väldigt lugnt. Men så har det  inte varit i slutet av veckan. (Berättade de som jobbade)

Clairon hotell  ligger perfekt inne i  Sky City och det tar 1-2 minuter att gå tll säkerhetskontrollen.

Clarion  hotell har så här i juletider något som heter “Ensam julgran söker klappar”  och man kan via länken läsa mer om projektet. Som privatperson kan du lämna in en julklapp till flera av Clarion hotellen. Och dessa klappar kommer sedan att lämnas vidare via olika organisationer till de barn som verkligen behöver dem. Jag har även i år  lämnat min julklapp  till Clarion vid Skanstull på Södermalm, men 2020 var första gången jag gjorde det.  Och barns önskan om en julklapp är ju ofta stor.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

38 svar på ”Veckan – En sammanfattning – Skyltsöndag #397”

  1. Tack! En bra och omväxlande vecka var det. Och det hoppas jag på att den här också blir. Och när jag såg tiden du skrivit kommentaren så hade vi just startat från Arlanda.
   Trevlig fjärde advent.

 1. Härligt att komma iväg till varmare breddgrader (som jag förstått av kommentarer på tidigare inlägg). Smidigt att sova på flygplatsen och med fast track. Önskar er en skön flygtur idag!

  1. Ja, riktigt behagligt. Vi möttes idag på Teneriffa av +26 i skuggan och njuter nu vid 18-tiden av kvällssolen med Atlanten framför oss- KOntraster mot hemma. Men jag gillar ju både vacker vinter och trevlig sommarvärme i december.
   Clarion på Arlanda gillar vi och skönt att vara på plats i god tid. En vet ju inte hur bussar, tåg och annat går om det är mycket snö. Många resenärer var det idag så att ha “fast track” var lyckat. Ingen väntetid alls-
   Önskar dig en fin söndag. Det som är kvar av den-

  1. Tack! Resan gick bra och det är alltid skönt att övernatta här på Clarion i Sky City.
   I går kväll var det vldigt lugnt här ute men i morse var det många resenärer. Men vi hade “fast track” så det gick på en minut att passera där. Även till “bagage drop” hade vi “extra” så det gick också smidigt.
   Sitter nu på balkongen med Atlanten framför oss med lite bubbel och det är +24 när klockan är 18- Behagligt.
   Önskar dig en fin kväll.

 2. Å, du kör en grönare och varmare jul än den vi står inför på Södermalm! Önskar dig en härlig tripp. Tack för tipset om Clarion, jag lämnade paket där en gång tidigare men visste inte att de fortsatte med den grejen.

  1. Japp! Så blir det! Och det känns riktigt skönt Vad gäller Clarion så lämnade jag i år här på Arlanda men säkert står det på hemsidan om Clarion vid Skanstull också är med.
   Minns att vi gjorde det i anslutning till varandra.

 3. Vi har alltid en övernattning i anslutning till flygplatsen, äter gott och vilar ut innan avresan på morgonen, som det oftast är när vi flyger.
  “Ensam julgran söker klappar” var en fin grej tycker jag, så ska det vara.
  Julafton är ju ändå barnens högtid om något.

  Ha en fin resa nu Ditte.

  1. Vad roligt att höra att ni också brukar bo på flygplatsen när ni ska iväg. bLir som om semestern börjar redan då-
   Och jag lämnade en julklapp i år här på Arlanda när vi ändå skulle bo här-
   Tack! Det blev en bra resa men det är ganska trångt på planen även o en bokat mer utrymme. Framme är vi och allt verkar jättebra. Just nu balkonghäng med bubbel.
   Önskar dig nu en fin kväll och en bra sista jobbvecka före jullovet.

  1. Clarion har haft detta i många år och jag vet att både fler hotellkedjor och butiker också har idén. Väldigt bra att kunna glädja många barn .
   Vi har förflyttat oss till lite sommar och är nu på Teneriffa.
   Önskar dig en fin fjärde advent och ska titta in i kväll och se var ni befinner er-

 4. Så trevligt att inleda med en hotellövernattning och att sedan ha så nära när det blir dags. Många charterflyg har en tendens till att gå väldigt tidigt.
  Så härligt för er att lämna vintern en tag och kunna njuta av sommarvärme i stället. Ni är väl framme vid det här laget så nu önskar jag er fina dagar på Teneriffa.

  Kram och god fjärde advent!

  1. Med tanke på väglag och trafiken nu med pendel och bussar ville vi inte chansa. Vi har också varit med om att vi bokat taxi men som inte haft bilar att skicka så detta blev hur bra som helst. Och Clarion som vi brukar bo på ligger också i terminalbyggnaden så det är smidigt.
   Jodå, vi är framme och har installerat oss och njuter på balkongen med Atlanten framför oss.
   Önskar dig också en fin fjärde advent.
   Kram

 5. Gillar också citatet av David Lagercrantz.
  Muji känner jag till och det var en stor avdelning på Åhléns.
  Det är bra med hotell på flygplatsen när man har en tidig avgång, på så vis blir det en lugnare morgon och ni har ju förberett er för att så allt ska gå smidigt. Bra tips!
  Ett bra initiativ med “Ensam julgran söker klappar”. Det blir fler och fler som samlar in julklappar till barn. Här på Coop kan man lämna klappar och till en förening som heter Vilda Kidz men tror att det finns fler som samlar in julklappar.

  1. Visst är det bra! Och en kan ju i böckernas värld göra så många olika resor.
   Muji besöker jag gärna och denna gång fick lite förvaringsprylar och tofflor följa med hem.
   Vi har då och då bott här på Clarion på Arlande och just att bo i terminalen är så smidigt- Idag lämnade vi resväskan till “bagage drop”och gick sedan tillbaka till hotellet och åt frukost och checkade ut-
   Just detta med olika initiativ att samla in klappar till barn tycker jag är så bra. Roligt att COOP i boden satsar på liknande.

 6. Clarion hotel är bra, vi har sovit över där vi också när vi har blivit akterseglade på vår väg till Åland från Portugal. Pandemin ställde till det då men det var en helt ok upplevelse.
  Nu är ni säkert där ni ska vara kan jag tänka mig. Undrar var, får kanske veta snart?:)
  Fina skyltar har du fångat under veckan, bäst gillar jag den med de fina orden av Lagerkrans.
  Kramar och lycka till ni båda!

  1. Med tanke på väglag och annat tyckte vi det var lika bar att åka ut i går kväll- Och just att bo på Clarion i Sky City är ju så bekvämt.TRevligt att ni också bott här.
   Vi är också nu på en ö i Atlanten men lite längre söderut, Teneriffa. Strålande sol i skrivandets stund och +26. Och Atlanten symlig från balkongen och den fina lägenheten/studion 9 trappor upp.
   Visst är Lagercrantz ord fina och tänkvärda.
   Kramar från oss till er.

 7. Som vanligt fin skyltsöndag hos dig, Hoppas du får en härlig resa till värmen nu, och det där skaldjursfatet från Åhlens blev jag väldigt sugen på att köpa till mannen i julklapp får hoppas täby har den för stan har jag ingen lust att ta mig till nu:) älskar ju skaldjur, kram

  1. Tack! Och nu sitter jag på balkongen här på Teneriffa och njuter. Så härligt-
   Åhléns och Fanny och Stystrarna Voltaire här har så mycket fint. Och skaldjursfaten fanns i olika varianter-
   Skaldjur är favoriter här också.
   Önskar dig en skön söndag.
   Kram

 8. Ja, citatet av Lagerkrantz är verkligen fint. Älskar den där känslan när en bok tar en med på en massa resor.
  Och vad jag förstår så behöver du ingen bok för att resa just nu, snart sitter du på planet mot? Kan det vara Torveija (stavningen blev nog inte helt rätt) för visst är det dit du brukar åka?

  Ha en fortsatt fin fjärde advent!
  Kramar

  1. Just så tänker och tycker jag ofta det är med böcker. Många olika sorters resor blir det.
   Böcker är med, både fysiska och i ljudvarianter.
   Nej, den lilla stugan i Torrevieja sålde vi i augusti men vi har våra vänner kvar.
   Nu var det Teneriffa so gällde och här landade vi i eftermiddags i strålande sol och med +26 i skuggan.
   Njuter nu på balkongen och blickar ut mot Atlanten.
   Önskar dig också en fin fjärde advent.
   Kram

 9. Så skoj att ni är på resande fot! Vi som är kvar på hemmaplan följer med spänning er resa och var ni hamnar….
  Visst är det skönt att vara på plats dagen innan även om Terminal 5 såg otroligt lugn ut. Jag minns hur det var där på kvällen innan vår Islandsresa i juni, rent kaos…..men det löste sig bra ändå.

  1. Japp och idag var det betydligt med människor i omlopp i terminalen. Vi brukar bara resa med handbagage men nu hade vi en resväska med oss som vi lämnade i morse på “bagage drop” klockan 05.30 Och när det var klart gick vi tillbaka till Clarion och åt frukost. Och prick klockan 8 i morse gick planer som planerat.
   Har en dotter som jobbar på SAS och hon berättade om “eländet” i somras. Men ni ko iväg- Bra så-
   Och nu är det Temeriffa som gäller. Strålande sol idag och +25 Sitter nu på balkongen med Atlanten framför mig. Inte oävet alls.

 10. Snyggt skyltat denna söndag, och hoppas det blev en smidig resa till er destination idag! Vi sov också på Clarion hotell på Arlanda innan vår resa till GC i november, och hade också “fast track” genom säkerhetskontrollen, funkade finfint! Blir så nyfiken på vart ni har åkt! Ha det gott var ni än är!
  Varma Kramar!

  1. Tack! Det har varit en bra vecka och jag hoppas också att det blir en trevlig resa.
   Minns att ni också i november bodde på Clarion. Och skönt är det att vara på plats vid tidig avgång..
   Clarion och “fast track” är perfekt. Vi gick iväg med väskan till bagage drop vid 05.30 och sedan tillbaka och åt lite frukost. Sen har Clarion också så att en kan ta med sig mat/frukt/smörgåsar/ i en papperspåse. Gott initiativ. Tvvärr var maten på planet urtrist.
   Var vi är? På Teneriffa och ett jättebra “Prime hotell. Det känns väldigt bra i alla fall
   Sitter nu på balkongen och det är fortfarande vis 18-tiden +24.
   Vrama och soliga kramar

  1. Tack! En bra vecka har det varit både vad gäller skyltar och upplevelser. Och jag tror nog att det blir en bra vecka här på Teneriffa.
   Önskar dig en fin vecka.

 11. Härligt med en skyltkavalkad bland annat från Arlanda, för då är förväntningarna höga inför semestern.
  Uppsökte också Akademibokhandeln i veckan och shoppade lite.
  Muji älskar jag. Visste inte att de hade även choklad och sängar i sitt sortiment. Åhléns i Täby Centrum sålde Muji förut och jag köpte manga “förvaringsställ” i akryl. De är små och passar perfekt in i badrumsskåp. Snygga är de också. Att sängarna är låga beror nog på att de är ett mellanting mellan tatami mattor på golvet och futons à la japansk modell.

  Tusen tack för din fina skyltning och länken. Hoppas du haft en bra flygresa och att solen skiner på dig vart du än hamnar.

  1. Det har varit en bra och omväxlande vecka. Och så hoppas vi även att nästa vecka ska bli-
   Visst är Muji trevlig! Och på Åhléns i City har de byggt ut med en möbelavdelning. För egen del köpte jag också ett par tofflor.
   Dessa lådor i acryl har jag också en del av och gillar dem verkligen. Bra kvalitet också.
   Jag förstår varför sängarna är låga men för mig så blir det inte bra. Men läckra är dom.
   Tack, har haft en bra resa och en fin eftermiddag här på Teneriiffa. Och vi såg matchen.
   Inlägg härifrån kommer i morgon. Modell kortare.

 12. Citatet av Lagerkranz är mycket smart. Jag har läst i kommentarerna att du nu är på Teneriffa. Det låter underbart att få vistas i sol och värme. Jag önskar er en trevlig semester där. Kram

  1. Jag fastnade också för det citatet. Ohc böcker tar en ju med på många olika sorters resor.
   Tack! Ja, vi kom hit till Teneriffa i går och det känns fint med lite sol och värme ju över jul.
   Önskar dig också fina dagar.
   Varm kram

  1. God morgon!
   Tack! Ja, det känns fint med ett avbrott och lite sol och värmen- Vacker grönska dessutom.
   Ha det bra du också.
   Varm kram

 13. Allt gick ju som smort om jag tolkat det rätt, så skönt för er. Visserligen led jag av kylan, men att hoppa in på 26 varma grader skulle nog få min kropp att gå i chocktillstånd. Men, ni har ju vanan inne, och att komma bort ett tag är väl aldrig fel. Själv gör jag som Lagerkrantz uppmanar, då slipper jag bagaget, hihi
  Ha sköna dagar, kram från pörtet

  1. Jadå! Vi kom iväg och vi kom fram.
   Här är det behagligt varmt och jag är ju heller ingen värmefantast. Men det blåser behagligt från Atlanten och jag är ju inte i solen.
   Lagercrantz är klok och jag har med mig böcker att läsa och lyssna på. Går fint att kombinera med att vara här. Bra at samla extra krafter nu inför det som komma ska.
   Njuter nu av kaffe på balkongen och med Atlanten helt nära.
   Kram och ha det bra du också-

 14. ,Sista springet i affärer innan Jul misstänker jag. Bra blandning i skyltsöndagen. Jag håller med dig, skaldjur är godare än skinka. Räkmackorna såg goda ut.

  1. Är ju ingen julvän och springer aldrig i affärer bara för att.
   Och den s.k. julmaten avstår jag helst till förmån för skaldjur och annat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *