Foto

Växt – Veckans ord att tolka i “Gems Weekly Photo Challenge”

Växt är ordet att tolka  i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så gäller det att med bild /och/eller/ text tolka det angivna ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med.

Vår rosa pelargon. En växt som verkligen frodats under att regnande i påsk.En av många blommor på vår ena spanska pelargon. En växt som verkligen frodats i allt regnande under påskdagarna.

En växt

kan vara olika saker och de synonymer jag kom att tänka på  var planta, en utväxt, ökning och tillväxt. Troligen finns det än många fler betydelser. Så några växter får helt klart vara med i veckans fotoutmaning.

Många nya knoppar har växt ut även på den fina röda pelargonen. Jodå, även den röda pelargonen ser pigg ut efter regnet. Många nya knoppar har växt ut.

Hotellet där vi bodde under förra veckans minisemester var omgivet av vackra växter. Det verkligen grönskade.

Pelargoner fanns i mängder och i varierade färger på väggarna till hotellets annexbyggnader.

En bougainvillea i ett sprucket krus kan också vara fint. Även denna vid hotellet. 

Längs vår “Solskensgata” håller ett nytt hus på att ta form. Och här upptäckte vi plötsligt igår att en gigantisk lyftkran kommit på plats. Fen måtte ha växt i rask takt för i torsdags fanns den inte.

Lyftkranen har snabbt växt till denna höga höjd. Lyftkranen syns på avstånd. Den har snabbt växt till denna höjd. Bara på ett par dagar.

Kranen känns verkligen både hög lite ranglig. Verkligen smal form. Vad tycks BP?

En hög och smal form. Otroligt hur kranen växt upp här som en svamp ur marken. Känns som om lyftkranen den växt upp som en “svamp” ur marken.

Kranens bottenplatta känns lite ynklig för hela denna kran och jag undrar hur det hela bärs upp under marken.  

Känns lite instabilt med denna höga kran som är fäst här i cementplattan.

Här är delar av grunden lagd för det nya huset som ska växa upp.

Växt

har också barnbarnen gjort.

Här är Max, dryga tre månader, på sitt första besök hos oss i Peking. Tryggt i mamma Livs knä-

Yngsta barnbarnet William fyller här ett år och jag har fått låna honom.

Max är idag en fin kille på hela nio år och William har hunnit bli fem. och växt har de gjort på många olika sätt.

Här gör vi i januari 2019 ett  besök på Leksaksmuseet.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar.

36 svar på ”Växt – Veckans ord att tolka i “Gems Weekly Photo Challenge””

 1. Jag var tidigare inne på Ankis variant av växt. Kul att se hur olika ordet kan tolkas. Bäst var ändå barnbarnens växt. Där märks skillnaden fort när man jämför foton.
  Minisemester lät trevligt. Blått på hotellknuten. Precis som det ska vara. 😉
  Kram Bosse Svettig

  1. Temat är riktigt roligt för det blir så många olika varianter. Ett ord kan ge så många olika tankar. Jag brukar aldrig titta in hos de andra innan jag själv publicerat mitt inlägg för att inte påverkas. Men nu ska jag sätta fart.
   Visst har barnbarnen växt! Var tid har ju sin charm.
   Minisemestern blev så lyckad och just här med de blå husknutarna tänkte jag på dig. vi gillar ju båda blått.
   Kram!

 2. Så fint att få se foton på dina växande barnbarn, för fort växer de! Å så fina era pelargoner är, de måste trivas bra i Spanien!
  Hoppas regnet har gett med sig nu? Här ser det ut att bli ännu en varm dag, nu är det +19!
  Hoppas orka åka in till det rosa “fluffet” av körsbärsblomningen i Kungsan!

  1. Visst växer barnbarnen snabbt och jag tycker tiden rusar iväg.
   Pelargonerna köpte vi för 2 euro/st och de var frodiga när vi köpte dem och än mer har de växt på den månad vi haft dem.
   Regnet har nu dragit vidare och vi hoppas att det nu kan torka upp. Här kom det under de tre dygnen nu nästan lika mycket regn som det brukar komma på ett år.
   Vi har idag åter +20 och det känns som om det fina vädret är på väg tillbaka.
   Vad trevligt med Kungsan. Lär inte hinna se de vackra körsbärsträden i blom i år. Kanske tar du några fina bilder som vi kan få se.
   kram och trvlig tisdag.

 3. Som vanligt bjuder du på en trevlig tolkning som visar ordet ur olika perspektiv. Själv föredrar jag att blommorna växer än att en lyftkran växer fram men var sak har sig tid helt enkelt.

  Kram och ha en härlig tisdag!

  1. Jag blev bara så fascinerad att denna enorma kram bara växte upp här och från i stort sett en dag till en annan. Men visst är växterna mer inbjudande. Absolut!
   Kram och trevlig tisdag.

  1. Vad gäller lyftkranen var jag bara så fascinerad över hur fort den växte upp och den blev så hög.
   Gott om växter av det blommande slaget blev det och både de och växande barnbarn känns lite “mjukare”.
   Och vad gäller växterna lär de inte behöva vatten på flera veckor.
   Ha det gott du också.

 4. Fina växande krafter! Jag har ju också tittat på växter men inte orkat med temat på ett tag. Fast jag har oavsiktligt visat växter på bloggen 😀
  Fina skildringar du visar. Barnbarn är ju verkligen något som växer och har växt! Och de blir ju så långa!
  Önskar dig fortsatt njutning i en bättre väderlek.
  Stor kram!

  1. Ja, gott om växande krafter och på olika sätt. Och växter har du ju visar på bloggen ändå. Och nu under våren och sommaren så är det roligt att se dem för de piggar upp.
   Barnbarnen växer och nu när jag ser lilla Max som kom resandes till Kina som tremånaders baby och idag är en reslig kille på nio år så är det bara att konstatera att jag inte riktigt hunnit med i tankarna om hur fort åren passerat. Under Williams tid har vi a alla fall bott mer hemma.
   Vädret är snart tillbaka i de gamla gängorna igen och resten av veckan ser strålande ut med upp till +24 grader.
   Stor kram och trevlig kväll.

 5. Wow vilken läcker pelargon! Jag är ju en sådan där pelargontant egentligen, är lite förvånad över hur skralt det spanska utbudet är på pelargoner faktiskt. Kanske är tur, jag bråkar ju med den där äckliga insekten på mina. Så fort de växer lite så kommer och borrar in sig i stammen och så dör det ovanför borrhålet. Så mina pelargoner är ena ynkliga stackare. Giftet jag köpte har hjälpt en del, måste ju bara komma ihåg att spraya! Så de får växa till sig!

  Tänker på dina barnbarn och hur de växer. I dag mättes sonen vid sitt läkarbesök och han är nu en decimeter längre än mig, bara några få centimetrar kvar till att han är jämnlång med mannen min. Sköterskan skrattade och fick hämta en stol för att hon skulle nå upp och avläsa vad det stod.

  1. Visst är den fin! Och båda har växt en hel del sedan vi köpt dem för sex veckor sedan. Och för 2 euro/st. Här är pelargonutbudet stort men eftersom vi inte är här hela tiden så blir det ett par som köps och de brukar klara sig hyfsat när vi inte är här trots att de ju då inte får vatten. Trist med insekten på dina och att du inte blir av med den. Har tursamt nog inte sett den hos oss.
   Barnbarnen växer och när jag såg bilden på max, 3 månader i Peking, och idag nio år är det bara att konstatera att tiden gått fort.
   Ja, er son är ju inne nu i en rejäl tillväxtfas och spännande att se var han slutar när det är färdigväxt.

 6. Vilken läcker kran som har växt fram där. Tyder på växtkraft med tanke på den minst sagt ynkliga plattan den står på;-) Kul att du tänkte på mig och 1 000 tack för länken:-)
  Bilden som är min solklara favo – förutom kranen då är utan tvekan den med dig och William. En helt underbar bild! Å jag har ju föjjt Max och William via din blogg ett antal år nu, och jag måste säga att William är sig väldigt lik. Smilgroparna och ögonen du vet:-) Ett härligt inlägg till temat:-)

  1. Tänkte på dig när jag en dag, nu strax före påsk, såg den här.Och den växte upp snabbt vill jag lova. Och visst känns det läskigt med den lilla plattan- Jag grunnade hur den var förankrad nere i marken.För hög och svajig är den.
   Max har ändrats mycket genom åren men Wille är sig nog mer lik. Och växt har de ju tack och lov gjort. Men fina är de på så många olika sätt. Jag är också förtjust i bilden med mig och William. Tänk då fyllde han ett år.
   Inlägget blev lite varierat och lite kreativitet fick jag till.

 7. Heisann Ditte! Så gøy at du har vært på Majorstuen som jeg viser bilder fra i innlegget om Bar. Var der i kveld også. Vi hang med i teten, men har til gode å vinne der.
  Ja, barnebarn har en tendens til å vokse så altfor fort for oss besteforeldre…. hvordan kan vi sinke den veksten??? Ikke for det veldig ok at de blir så store at vi kan snakke sammen…. Der er vår minstemann nå. Han blir fire i juni, men så kommer en ny i juli!!! Ha fine dager framover ;:OD)

  1. Majorstuen var jag ganska ofta på när vi bodde i Oslo. Men troligen på eftermiddagen. Kan inte minnas jag varit där någon kväll.Ofta var vi där lördag-söndag. Vad roligt att ni var där nu i kväll också-Roligt med quizzet. Och en gång snart vinner ni…
   Visst är det svårt att hänga med i den takt barnbarnen växer och jag tror nog aldrig jag hinner med eller i kapp.
   Alla åldrar har ju sin tjusning men jag tycker inte jag hunnit med. William är fem och vårt yngsta och ert yngsta barnbarn är fyra så då är vi nästan lika där. och så roligt med ännu ett barnbarn i sommar. Förstår att du väntar.
   Ha det gott!

 8. Vilken underbar pelargon den spanska! Blommor/krukväxter är så härliga! Har ni haft regn i påskhelgen? Var bor du då? Jag tycker det verkar som hela Sverige är helt torrt och här har solen skinit från en blå himmel varenda dag minst den sista veckan! Jag önskar (och vi behöver) ösregn i två veckor i sträck nu! Hoppas verkligen du har njutit av regnet!

  1. Blommorna har överlevt regnet och kommer inte att behöva vatten på länge.
   Här hos oss i Torrevieja i Spanien, söder om Alicante, har det kommit lika mycket regn under tre dygn i påsk som det i stort sett brukar falla under ett år här. Översvämningar på gator och delar av stan var avstängd p.g.a de stora vattenmängderna. Avrinningen är jättedålig. Vi bor ganska högt upp så har inte drabbats personligen men en del grannar har fått in vatten i hus, källare och garage.Väl mycket regn och hård blåst här under tre dygn så vi är glada att regnet dragit vidare och solen åter är på plats.
   Önskar dig en bra fortsatt vecka.
   Vet ju att Sverige har haft strålande väder och skönt så.

 9. Blommor är härligt. Att se när de växer.
  Just nu njuter jag av minipåskliljor och snart tulpaner i rabatten.
  Pelargoner är för tidigt ha ute här i norr. Fin din röda.
  De växer fort barn-barnen.
  Knappt man hinner med.
  Mina är 10, 8 , 2 år och yngsta 6 månader. Mellansonens barn.

  1. Här är det ju grönska året om och blommor och som växer och trivs. Men den här tiden hemma i Sverige är också så fin och man kan nästan dagligen se vad som sker i naturen. Och visst är det så att det är svårt att hänga med i den takt barnbarnen växer.

  1. Tack! Det är roligt att fundera på olika ord och se var man hamnar med text och bilder . Och att tiden går fort ser jag om inte annat på barnbarnen som växer.

 10. En som alltid klockren tolkning ur olika vinklar hos dig! Underbara bilder på barnbarnen, massor med fina blommor och en byggkran som snabbt vuxit upp där – ser oroväckande ranglig ut, så jag hoppas ni slipper stormvindar!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Ja, lite olika varianter av veckans temaord blev det. Mycket med växtkraft. Barnbarnen växer snabbt och det är knappt jag hinner med. Tiden tycks gå än fortare som pensionär. Byggkranen bara växte upp, helt hastigt. Och visst verkar den ranglig. Den ligger några hundra meter bort men är omgiven av olika bostadshus. Och med hård vind känns det oroande att den är så ranglig. Kanske är den rejält förstärkt under marken.
   Sol här idag och det känns skönt.
   Kram och trevlig onsdag.

 11. Vilken härligt tolkning som har växt fram här 🙂
  Kranen var verkligen en snabbväxande variant…
  Barnbarnen är så himla söta och även dom har ju växt snabbt – eller så är det tiden som har gått så fasligt fort…

  Ha en underbar dag! Idag finns det alla möjligheter igen, nu när man känner igen vädret 🙂

  1. Tackar! Hög växtkraft i veckans ord och tolkning. Kranen bara växte upp som en hög svamp i stort sett från en dag till en annan. Och här ska det nu byggas ett hus på nio våningar.
   När jag ser barnbarnen som verkligen växt, och på olika sätt, inser jag att även min ålder “växt”.
   Fint väder ser det ut att bli och en tvättmaskin är i gång. Så livet börjar bli som mer “vanligt” igen. Med sol alltså.
   Önskar er också en fin onsdag.

 12. vilka härligt inbjudande bilder o blomster 🙂 fina är dina döttrar o barnbarn, hoppas ni har bättre väder just nu Ditte 🙂 kram å fin onsdag

  1. Tack! Blommar gör det vackert här och så hela året men växterna varierar förstås en del efter olika årstider. Men några finns alltid, pelargoner och hibiskus t.ex.
   Nu har vi bättre väder igen och det ska fortsätta så enligt väderprognoserna. Regnet har dragit vidare.
   Satt ut på terrassen idag igen och åt frukost. Var några dagar sen senast vi gjorde det.
   Önskar dig en fin onsdag.
   kram!

 13. Ditte!
  Har läst din blogg länge nu och det är spännande färder du gör. Inte utan att jag själv längtar tills man får sluta jobba😉
  Jag är fritidsboende i Torrevieja och fick på det sättet ett tips om att man nu kan hyra scooter även här och eftersom du efterlyst det vid tidigare tillfällen tänkte jag på dig. Toms tjänster Torrevieja, finns på Facebook. Jag har ingen egen erfarenhet av dem då jag har egen bil härnere. Ha en härlig dag nu när vattnet runnit undan.

  1. Välkommen hit! Roligt att du följt med ett tag.
   Vi varvar ju Stockholm med Torrevieja och trivs bra med det och visst är det skönt att nu som pensionär äga sin tid.
   Stort tack för ditt tips om att hyra scooter. Ska genast titta. Vi har ju cyklarna men ibland skulle det kännas fint att smidigt ta sig längre sträckor. Vi är vana vid scooter från Thailand och tycker det är ett bra sätt att ta sig runt på. Men had evi köpt en hade den tagit en stor del av vår uteplats så det kändes inte optimalt.
   Nu är det dags för en långpromenad och idag utan badskor.

 14. Barnbarnen är mycket sötare än lyftkranarna, ändå har du lyckats knyta ihop dem i samma tema, duktigt! Skoj att läsa om hur ni blev med stuga i Spanien! Ofta är det ju tillfälligheter och slumpen som styr. O kul att ni också har seglat i Stockholms skärgård. Jag hann bara med en enda sommar, vi köpte segelbåt på hösten (billigare priser) pluggade skepparexamen under vintern (jag kunde ingenting) och våren därpå började vi segla på riktigt. vi hann med en segeltur till Åland och Åbo skärgård också. Innan nästa sommar kom var vi skilda, så det blev dessvärre ett kortvarig historia, men är glad över den ändå! Kram

  1. Absolut! Barnbarnen är favoriter. Men jag blev så fascinerad av den stora kranen som bara växte upp som en svamp ur marken på ett par dagar.
   Att vi hamnade här var ju en ren slump. Det var ju inte alls tänkt så. Men ibland får man tänka om.
   Att segla tyckte vi verkligen om och roligt att läsa att du också gjorde det. Att det sedan inte blev mer än en sommar kan man ju inte göra något åt. Livet kommer med annat.Och upplevelserna och erfarenheterna har du med dig.
   kram!

 15. Jättefina bilder och pelargoner är en riktigt mormorsväxt så funkar lika bra idag. Barnbarnen är ljuvliga men jag får stora skälvan när jag ser bottenplattan till kranen. Det ser inte särskilt stadigt ut men de lär nog ha gjort det där några gånger så det går nog bra.

  1. Tack! Visst är pelargoner en mormorsväxt. minns att min mamma hade många olika varianter. Kramen växte upp som en svamp och visst blev jag oroad jag också när jag tittade in och såg bottenplattan. Förhoppningsvis går det förstärkningar långt ner i marken. Vi bor i alla fall några hundra meter därifrån men det finns ju hus alldeles bredvid. Barnbarnen har växt och det är nästan svårt att inse att tiden gått så fort. Men så är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *