Stockholm

Vårtecken i december -Jodå! Några har jag sett i dag

Redan torsdag! Och om en vecka är det alltså julafton. För mig, sedan många år,  mer ett datum men jul blir det oavsett vad jag tycker. Idag blir det ett sent inlägg. Men jag prioriterade att ge mig ut på när det  var en gnutta sol och blå himmel. Och så var det på förmiddagen. Idag skulle vår duschkabin, som blev levererad i veckan, komma på plats så jag tyckte då det var bäst att hålla mig  hemifrån. Solen och en liten strimma av blå himmel gjorde att jag blev sugen på att leta vårtecken i december. Kanske skulle jag hitta några. Minns att jag i januari 2020 såg vårtecken längs Årstaviken. 

Stockholm . Södermalm. Vprtecken i december? Lite så kände det när solen kunde skymtas en kort stund idag.Vårtecken i december kan man nog inte kalla solen för. Men jag blev ändå glad över att se den när jag åt frukost i morse. För i Stockholmstrakten har solsken varit en stor bristvara hela december.

Och visst har himlen denna förmiddag en del blå nyanser. I bakgrunden skymtar Globen som är grå och jämförelsevis med den är nog himlen lite blå- Skyskrapan är Stockholm New/Stockholm 01 med 27 våningar. Vi har följt bygget sedan start så när restaurangen öppnar högst upp efter årsskifter 2021 så ska jag ta mig dit.

Vårtecken i december

Ut gick jag idag och i sällskap hade jag mitt “ryggstöd” som jag nyligen hämtade på TeamOlmed här på Södersjukhuset. Instruktionen var att det skulle vara på ca. en timme första dagen, men viss utökad tid blev det. Tanken med tidsbegränsningen är att bl.a  minimera skavsår.  Och med tanke på jag slår mig ju ner och vilar lite nu och då så det får kompensera den längre tid jag var ute.

I trakterna där vi bor på Södermalm är det lite som en egen stad i staden. Många små butiker, restauranger, caféer, bilfria gator och gott om parker. Och de många caféer och restauranger laddar för att välkomna gäster även utomhus.

café “Älskade Traditioner” på Södermannagatan var det idag inga gäster utomhus. Men här brukar det sitta besökare även nu i december.

Jag gick vidare och stannade till när jag såg en murgröna klättra uppför en trädstam. Jodå, den var “äkta”.

 

Och fler vårtecken eller snarare sommartecken. Blommor! Ringblommor såg jag i pallkragar i Axel Landqvists park . Så det är alltså inte bara den varma årstiden som Södermalm är en grönskande stadsdel- Just här i parken var jag i slutet av juli och då blommade det mesta både i pallkragar och rabatter.

Sockholm . Södermalm. Axel Landqvists park. Vårtecken i december. Jo, det blommar. Vårtecken i december? Ja, här i parken blommar ringblommorna och jag så också en del knoppar på andra växter i pallkragarna.

Även en del rosor var kvar i blomning här i parken. Och flera nya knoppar var på gång hos flera av dem.

 

Fem kilometer senare var jag och ryggstödet hemma igen. Hantverkarna var ett minne blott. Duschkabinen var installerad, vattnet påkopplat, nya rör på plats och till viss del omdragna. Perfekt!

Resultatet blev riktigt bra. Gillar extra de svarta bakre väggarna.  Kabinen är rymlig 90×90 cm och perfekt med både en “strildusch”, höj och sänkbar och där man kan ställa in “strilen” i olika lägen. (Mer eller mindre tryck på vattnet m.m.) Även en bra handdusch finns.  En liten sittpall ryms också i duschen och det blir bra för min del.

Duschkabinen på plats. Installerad och klar. Återstår att testa.

 

36 svar på ”Vårtecken i december -Jodå! Några har jag sett i dag”

 1. Ja inte alls dåligt att finna vårtecken i december månad. Skönt att kunna röra sig när vädret tillåter. Duschkabinen är jätte fin med den svarra väggen och plats för eventuell pall.
  Ha det gott!
  Kram

  1. Nej, här är det fler vårtecken synliga och det är ju “varmt” för att vara här i december. Promenerar gör jag ju varje dag men nu får jag gå lite kortare sträckor i början med “mitt nya ryggstöd”- Men jag rör mig ju både ofta och gärna men får pausa ibland när benen och ryggen inte bär-
   Duschkabinen blev så bra med de svarta väggarna.
   Önskar dig en fortsatt bra vecka.
   Kram

  1. Visst är det! Och här var det förutom rosorna som var i blom mängder av knoppar runt om i rabatten. I december. Och ringblommorna som blommade. Får nog ta mig en tur i morgon längs Årstavikens koloniområden för att se om det blommar där också-
   Duschkabinen känns så bra. Stabil och rymlig och med så sköna duschar.

  1. Solen såg vi här hemma i morse men så långvarig blev den inte. Visst är det märkligt med rosor och ringblommor i blom veckan före julafton. Puh!

 2. Det är helt otroligt så många fina vårtecken du hittade. Nu blir man inte så vansinnigt förvånad som man skulle blivit för 10 år sedan.
  Vi har haft utomhusdusch hela dagen idag. Den ska inte bli “lagad” i morgon, men på lördag ska dom visst hänga upp en lampa på himlen, bakom några ulltottar om jag förstår rätt. Nu blir dagarna lite längre. Faktiskt en hel minut i Göteborg, redan! Vintersolståndet är ju inte förrän på måndag!
  Sköt om dig!
  Kram

  1. Jag blev verkligen förvånad över rosor i blom och i knopp liksom ringblommorna. En hel del andra knoppar såg jag också, men vet inte vad dess blommor heter. Visst är det en märklig tid. Vi hade lite, med tonvikt på lite. sol och blå himmel på morgonen. Sen kom den grå filten som i sin tur avlöstes av regn. Men då var jag redan hemma. På lördag ser det kanske mer lovande ut här. Och på tv ser jag att det ser än bättre ut hos dig. Mest hoppfull ser det ut hos oss dagen före julafton.
   Ha det bra du också!Och var försiktig. Men visst kan vi väl få längta till Thailand.
   Kram

 3. Det låter härligt att gå och leta vårtecken i december, Nästan så jag blir sugen på att ge mig ut. men det får bli en annan dag för det har regnat konstant sen i morse. Jag gillar julen men längtar ändå till våren. Efter det här underliga året hoppas jag på en jättefin och lång vår så man hinner njuta av allt. Känns det bra med stödet? Kram

  1. Förra året hittade jag dem i januari men nu fanns de i december. Här kom regnet på eftetermiddagen men då var jag redan hemma igen.
   Och visst vore det fint med en lång och fin vår.
   Vad gäller stödet var jag ute för länge och ådrog mig ett antal skavsår som påminnelse för att följa den angivna tiden. Men lite typiskt mig att ta egna initiativ. Men det här blir nog bra. Känns dock som en riddarrustning.
   Kram

 4. De sa just på nyheterna att 2020 blir ett av de varmaste åren hittills, inte bra för ekosystemet, men många gillar ju att slippa snö!
  Vårtecken i december är ju otroligt, men kul att se.
  Spännande med en ny duschkabin, den ser jättefin ut, hoppas den funkar bra!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Jag kan avstå snön i Stockholm. Den är mest bara brun och sen blir det is på trottoarerna och man fåt ta sig fram som en pingvin. Däremot är cykelbanorna plogade och isfria…
   Märkligt att rosor och ringblommor är i blom och knopp nu.
   Duschkabinen är riktigt snygg men framför allt fungerar den så bra. Har testat. Och en pall får också plats så jag kan sitta om det behövs-
   Ha det bra du också.
   Kram

 5. Visst har vi fått ett konstigt klimat! Jag har ju också reagerat över rosor här på gården och knoppar.
  Fina bilder som du brukar visa 😀
  Så snygg och praktisk duschkabin, det kommer att bli kanon.
  Fint att du testat ditt nya ryggstöd och att det gick bra. Hade en fundering, hur gick det att sitta och vila med det på?
  Stor kram och trevlig kväll.
  PS. Nu har jag lyssnat på ännu mera Björn Natthiko Lindeblad. Finns en hel del på YouTube med honom. Jag blir så glad av att se och höra honom, han skrattar så gott 😀 DS.

  1. Här var det många rosor i blom, många knoppar både på rosor och andra blommor och ringblommor i blom. En del annat också.Har ju sett rosor hos dig också nu. Märkligt. Duschkabinen är perfekt. Har testat länge idag och duschstrålarna i sig är så sköna och man kan reglera dem allt efter tycke och smak. En pall få också plats och det är skönt.
   Att sitta ner och vila men ryggstödet är ingen hit men några minuter går bra. Annars testade jag med att halvsitta mot en vägg. Gick bättre-.Nu var jag ute den dubbla tiden med “ryggstödet” , två timmar, och det var väl ambitiöst. Björn N.L. kan man lyssna mycket på. Om du inte hört hans sommarprogram så kanske det finns kvar på Sveriges Radio. Så bra.
   Stor kram och trevlig kväll.
   Önskar dig också en fin kväll.

 6. Vårtecken är inte fel för de varslar ändå om vad som komma skall!
  Så bra det blev med duschkabinen och så snyggt med den svarta bakgrunden. Praktiskt också med storleken och att man får in en pall om det behövs. Det är viktigt vardagliga saker som att duscha fungerar på ett smidigt sätt.

  Kram och god kväll!

  1. Jag blev bara så förvånad med rosor i blom, många knoppar på dem och utslagna ringblommor den 17 december.Inte så vinteraktigt. Förra året var det ju en del vårtecken i januari när jag gick längs Årstaviken. Får nog ta mig en titt där nu i december och se hur vårtecknen ter sig.
   Duschkabinen är suverän. Har testat och en pall får också plats där med mig. Blir bra det här-
   Önskar dig en trevlig kväll.
   Kram

 7. Grattis till solen. Den måste jag har missat. Här ösregnade det istället under eftermiddagen…
  Härliga bilder både av byggnaderna och naturen. Bilderna på blommorna visar verkligen att “global warming” inte är nåt man befarar om några år utan att den har kommit hit för att stanna. På gott och ont såklart.

  Vad gäller din riddarmundering så kan du undvika skavsår genom att inte ha ryggstödet direkt mot huden utan sätta en topp/tröja under. Så gör jag med mitt “lilla” ryggstöd.

  Duschkabinen är ju helt suverän. Så snabbt killarna har jobbat. Perfekt med en “stol” i duschen. Man blir ju inte yngre… Å ven vill halka i duschen. Så smart av dig att fly fältet. Det brukar vi ju också göra när hantverkare är på G.

  1. Solen var kortvarig, men den fanns. I alla fall här på Söder. Ja, regn på eftermiddagen var det här också men då var jag åter i hemmets lugna vrå och testade den nya duschkabinen.Och jag var glad att jag och “rustningen” hade orkat ta oss hem utan taxi.
   Vad gäller riddarutrustningen hade jag både t-shirt och långärmad tröja under. Men det blev skavsår ändå. Å andra sidan var jag ute dubbel rekommenderad tid så jag får nog skylla mig själv.Duschkabinen är testat och den var till största belåtenhet och en pall fick också plats utan att det blev trångt.
   Blev riktigt förvånad över att se flera rosor i blom och många kommande knoppar och dessutom ett gäng blommande ringblommor. Veckan före jul- Lite läskigt onekligen. Och här på Söder är en del uteserveringar också välbesökta. Inte riktigt som på våren. Men lite åt det hållet.

 8. I går, onsdag, snöade det så fint; alldeles lagom, och idag var det så vackert
  med vita gräsmattor och solsken. Värre är det längre norrut, som i Boston t.ex.,
  där det varit riktig vinterstorm. Jag håller mej inomhus – rädd för att halka.
  Har inte brutit några ben på över 92 år, och vill inte ha nån “grand finale” på det viset.
  Ciao! –
  ( Intressant att läsa om din korsett för ryggen. Hoppas det hjälper. 6 cm
  skillnad mellan axlarna! Inte att undra på, att knotorna kommit ur läge.)

  1. Vad fint med snön som kom och lyser upp. Här är det grått och runt +5 och långt ifrån något julväder- Men kanske kommer lite snö till julafton. Hoppas. Bra, att du håller dig inomhus nu när det är halt. Du måste vara försiktig.
   Korsetten för ryggen blir nog bra men den är som en rustning så det tar lite tid att vänja mig.Ja, sex cm skillnad mellan axlarna är mycket och påverkar tyvärr hela kroppen.
   Önskar dig fina dagar och var försiktig.

 9. Så fint det blev i badrummet!
  Bra gått också, jag har långt kvar till mitt knä vill samarbeta i 5km, men skam den som ger sig. Det är bara att lyssna och mata på med några hundra meter för varje gång jag går och ta vilodagar mellan passen. Ha en riktigt bra fredag =)

  1. Vi är riktigt nöjda med badrummet och skönt att vi gjorde slag i det vi tänkt en längre tid. Duschkabinen är till full belåtenhet.
   Illa med ditt knä men du kämpar på och som jag förstått så har en del positivt hänt. Men det är lång t kvar kan jag tänka mig. Förstår att det verkligen begränsar dig. Och visst tar det tid att vänta på bättre dagar. Förstår dig verkligen.
   Önskar dig en bra fredag. Och kanske kan vi hoppas på lite blått idag-

 10. En härlig promenad … och visst är det härligt med de blommor som dröjt sig kvar 🙂
  Så bra att du är nöjd med duschkabinen – den är riktigt snygg! Hoppas det funkar bra med ditt nya ryggstöd. Kanske kan du utöka promenadsträckorna vartefter.
  Ha nu en bra fredag bästa Ditte!
  Kram

  1. Jag och “ryggstödet” håller på att bekanta oss med varandra och det tar nog sin tid. Men vi tar det bit för bit. Och jag är envis.
   Jag tycker duschkabinen är både snygg och väldigt praktisk. Testade igår och jag kan ha med mig en pall hit. Vi får plats båda-
   Önskar dig en fin fredag. Tack, Anki för omtanken.
   Kram

 11. En otroligt mörk december har det varit. Soltimmarna här om dagen var mumma för själen. Jag släppte allt för händer och gick ut. Men, december och hela hösten dessförinnan, har också varit osedvanligt varm, så visst finns en del vårtecken att finna. Men också kvarvarande sommar, som med ringblommorna. Som små solar i sig, I dagstidningen hade någon fotat snödroppar som tittat upp. Det finns hopp! 🙂
  Allt gott till dig.
  Varm kram Mia

  1. Visst har det varit så. Igår tittade solen fram här en kort stund och en strimma blått visade sig så jag gick genast ut en sväng. Men hösten har varit väldigt fin så ett bakslag i december var nästan att vänta. Jag blev så förvånad när jag så rosorna i blom och många knoppar dessutom och flera ringblommor i pallkragarna. Hörde att någon även sett att körsbärsträden i Kungsträdgården hade knoppar. Får nog själv ta en titt där vid tillfälle.
   Önskar dig också det bästa.
   Varm kram

 12. Vårtecken i december, ja ur led är tiden. Men du har fått bilder på vackra vårtecken och det är ju trevligt att få se.
  Solen har verkligen tagit långsemester ifrån oss, men en liten glimt såg jag också igår, eller, inte av själva solen men skenet.
  Den bilden av skyskrapan liknar nästan den bild som jag tog häromdagen, fast ifrån bilfönstret.
  Du har en mycket bra kamera, vad jag kan förstå och är en duktig fotograf. Jag kan inte titta på dina bilder och sedan lägga in mina, det måste ske i omvänd ordning, annars så skulle jag nog inte våga.
  Ditt ryggstöd, blev jag nyfiken på? Är det bra och hur fungerar det?
  Härligt med denna duschkabin och så fin. Smart att hålla dig undan medan dom grejade och fick allt på plats.
  Var rädd om dig och hoppas ryggen läker snart.
  Varm kram till dig.

  1. Visst är det märkligt med blommande rosor och mängder av rosenknoppar i december. Likaså blommande ringblommor och även andra blommor hade knoppar. Här visade sig solen en kort stund och lite blå himmel uppenbarade sig.Men snart tog det grå över. Vad gäller bilder så ska vi inte jämföra. Du får till fina bilder men visst är det skillnad att ta bilder från bilen mot att ta dem ganska nära. Kul att du såg både Skyskrapan och hjärtat på Folksam så här var du bara några hundra meter från kajen där vi bor.
   Ryggstödet är verkligen rejält och ger bra stöd till hela ryggen. Blir som en sorts platta med viss rörlighet. Jag hade det ute igår, men för länge. Så det kände jag av. Ska ha det ca 1 h i början. Och det håller ryggen på plats men är ju klumpigt. Nu är det så illa att jag har svårt att röra mig ute men envisheten är bra att ha. Ryggen kommer tyvärr inte att bli bättre. Frågan är hur snabbt den blir sämre- Sen spelar det ingen roll här att jag tänker positivt. Tyvärr-
   Duschkabinen blev så bra och fint att både jag och en pall får plats tillsammans.
   Stort tack för din omtanke. Den värmer.
   Stor kram

 13. Så fantastiskt att det blommar så mycket när vi har kommit över mittstrecket på december och julafton lurar runt hörnet!

  Det blev ju jättebra med duschkabinen! Perfekt att leveransen och installationen flöt på så bra också 🙂

  Ha en fin start på helgen!

  1. Jag blev verkligen förvånad över att se blommande rosor, knoppande rosor, utslagna ringblommor och annat. Märkligt.
   Duschkabinen blev så bra och perfekt att en pall också får plats. Snabbt med både installation och leverans.
   Önskar dig också en bra start på helgen.

 14. Vad är det som är fel i din rygg? skönt med nåt som stöd ändå, och en fin promenad fick du ser härligt ut …ha en fin fredag kram

  1. Det är många fel;bl.a. kotförskjutning, skolios, urkalkning av skelettet (osteoporos) nästan inga “diskar” mellan kotorna så ryggraden har tryckts ihop. Min ena axel är 6 cm lägre än den andra så ryggen är S-formad. Man ser tydligt på magnetröntgen och ultraljud hur det ser ut och det kommer yvärr inte att bli bättre. “Ryggstödet” är ett bra hjälpmedel och att röra mig trots smärta är viktigt för att stärka musklerna.
   Och jag kommer att fortsätta röra mig så länge jag kan.
   önskar dig också en fin fredag.
   Kram

 15. Också här har vi ringblommor som blommar och andra växter som inte har fått känn på att det är vinter ännu. Undra på det när det är så varmt som det är för årstiden.
  Jag känner verkligen med dig Ditte när det gäller ditt ryggonda. Läser här ovan i kommentaren till Eva hur du har det och jag sänder dig varma tankar . Så skönt att du har ett bra hjälpmedel. Klok är du som fortsätter röra dig så länge du kan. Då kan du göra det längre också för utan rörelsen skulle det inte alls bli bra. Allt gott! Så gott det kan vara!
  Kram.

  1. Visst är detta märkligt med sommar och vårblommor nu i vintertider. Så även en hel del knoppar på träd och blommor.
   Ryggen är riktigt besvärlig och inte mycket finns nu att göra förutom olika hjälpmedel. Och så länge det ens är möjligt så rör jag på mig.
   Men det är tärande och det kunde ju varit värre.
   Tack, Karin för omtanken.
   Kram och trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *