Spanien Torrevieja

En liten “värld” på matnära håll-

Gårdagen bjöd på många trevligheter och en av dem var en riktig långlunch och det på en för mig ny restaurang i Torrevieja, nämligen “Il Mondo”, “Världen”. Lokalen har jag besökt när en tidigare restaurang huserade här, Le France. Namnet lät ju bra för en sådan som mig som både tycker om det franska språket och fransk mat. Men tyvärr lyckades jag inte bli serverad där. Vi var då ett sällskap som satt och väntade i över 30 minuter på att ens få se menyn och sedan passerade ytterligare 20 minuter och vi hade då inte ens fått beställa. Jättetrist – så vi lämnade utan att äta ,för här i stan finns gott om restauranger med betydligt bättre service. Jag bestämde mig för att inte gå tillbaka hit. Men man kan ändra sig och det gjorde jag.  En långpromenad med väninnan Biritta längs havet, samtal om olika restauranger, menyer och livet i största allmänhet ledde oss förbi denna tavla på restaurang “Il Mundo” där dagens lunchmeny presenterades. Och vilken meny! Allt lockade! Birgitta hade provat restaurangen några gånger och var mer än nöjd och nu med nya ägare så var jag bredd att ge etablissemanget en ny chans. Stort tack Birgitta för detta förslag och denna lunchupplevelse.

Funderade på restaurangens namn som klingade italienskt men där  menyn var skriven på franska. Men eftersom det är en fransk/italiensk restaurang blir det ju en bra mix.

Lunchen blev lång och det hann bli sen eftermiddag innan vi rullade ut från “Världen” och det för att möta en annan värld utanför.  Och visst ska man försöka ta det bästa från de världar man vistas i. I alla fall om det är möjligt.

Det blev svåra val för oss. Allt lockade – en aptitretare och sedan val av förrätter  där ostfundue med skinka, cappaccio på lax eller pilgrimsmusslor med räkor och saffranssås var alternativen. Sorbet serverades innan varmrätten där valet var torskfilé, makrillfilé eller fläskfilé på pata negraskinka. Priset bör observeras, 15 euro.

Vi gjorde vår beställning och kunde sedan frottera oss med Hollywoodskådisar från den ” gamla goda tiden”. De flesta kände jag igen, men är tveksam till ett par, så om någon kan  hjälpa till är jag tacksam. (Har fått hjälp från Susan på Åsöberget i Stockholm så nu har jag nog alla i hamn/famn. Stort tack!)

Helan &Halvan, Elvis, Richard burton, Kirk Douglas, Chaplin, Marlyn Monroe, James Dean,Clark Gable, Fred Astaire, Gary Grant, Gaucho Marx och möjligen en ung Tony Curtis.

Birgitta funderar över lunchens dryckesbeställning.

Aptitretare med ibericoskinka och sedan pilgrimmsmusslor och räkor i en ljuvlig saffranssås. Äpple och aprikossorbet för att rensa smaklökarna innan varmrätten kom in. Fläskfilé men murkelsås, primörer och puffad potatis höll samma höga klass som förrätten. Dessserten i form av en len pannacotta blev en perfekt avslutning. Hit kommer jag väldans gärna tillbaka.

                        

Il Mundo har ingen  hemsida men “googlar” man kommer den upp via Tripadvisor och “ansiktsboken”.  Adressen är Avenida de la Purisma 61 (österut, mot Los Locosstranden.)

28 svar på ”En liten “värld” på matnära håll-”

 1. Le France hade jag en lååång väntan på när jag fyllde år för ett par år sen. Förskräckligt segt och dålig service. Bra mat dock – när den väl kom. Sen dess har jag dragit mig för detta ställe. Gick förbi häromdan och då var det stängt, men tydligen bara en stängd dag då.

  Kul att det har blivit bättre! Och bra också att priserna har justerats till en mer normal nivå – för att vara här, alltså 🙂

  Kul att ses som hastigast idag 🙂

  1. Jag var tveksam till denna restaurang eftetrsom vi förra gången fick vänta oförskämt länge och gick. Men nu gav jag den nya ägaren och restaurangen en chans och allt var verkligen bra. (Lite lång väntan på maten, men det är ju inga halvfabrikat direkt…) Så här bra har jag inte ätit i Torre tidigare, men hummerfredagarna på Sunset Beach kommer upp i denna klass.
   Lunchpriserna är ju helt ok, dock utan dryck. Men i Stockholm hade man fått betala ett par gånger detta.
   Och det är alltid trevligt att ses.

  1. Vi hade en härlig dag som hann övergå i kväll. Och restaurangen och maten var verkligen i topp.
   Kram och trevlig kväll.
   Njuter på terrassen och det är fortfarande +21. Behagligt!

  1. Tusen tack! Ja, så är det nog. Ska ändra.Ett trevligt möte blev det här. Lite nostalgikänsla.
   Tar mig till Habaneras i morgon på uppdrag. Bara roligt!
   Kram från terrassen

   1. Toppen! Vi var och firade min brors 40-årsdag på restaurangen 2010 som då hette Gourmet. Svensk kvinna serverade och hennes franske man och son stod i köket. Otroligt god mat och fantastisk service. Levande humrar i akvarium som åts med god aptit av vissa i sällskapet. 😉 Fick en massa “smårätter” mellan de vanliga rätterna “on the house”. Var tillbaka nåt år eller två senare och hade samma positiva upplevelse. Jörgen och jag var där förra sommaren (2015) och då hade de bytt namn till Le France . Var en belgisk kille som hade tagit över. Fick vänta i en och en halv timme och oxfilén som vi hade beställt var oätlig. Var INTE oxfile (torr skosula) och saknade kryddor. Var också hutlöst dyrt. Tror att vi hade en nota på över 70 euro för två personer… Vi sa att hit går vi aldrig mer – men kanske ska vi tänka om? Tack för “kurirjobbet”!

    1. Le France, som borde hetat La France…Redan där undrade jag. Vi väntade inte då utan gick .
     Och även ni fick vänta och dessutom få in mat som inte gick att äta. Illa.

     Birgitta har ätit här några gånger och jag litade fullt och fast på henne och är så glad för att vi valde att luncha här.
     Väldigt gott och maten tillagades när den beställdes.
     Jag tänkte om och kommer att gå hit igen. Kanske kan det bli i samlad trupp vid tillfälle. Men pinnar är inte aktuellt just här.
     Uppdraget är på g just nu.
     Strålande sol här och +24.
     Kram!

 2. Så trevligt det ser ut där inne! Och jag kan tänka mig att ni åt en jättegod lunch!
  Stor kram och tack för idag…..vi får se var vi ska ta vägen framöver på fredagarna 🙂

  1. Det var en verklig hödpunkt att äta här. Så gott och vällagat.
   Tack själv för idag. Lika trevligt som vanligt.
   Nu blir vi ju lite “husvilla” men visst hittar vi annat att göra.
   Fantasi har vi.
   Stor kram!

 3. Sitta och vänta på att få beställa 45 minuter är inte acceptabelt, jag hade också rest mig och gått.
  Wow vilka matbilder, skulle älskat smaka på varenda en. 🙂

  Kram på dig ♥

  1. Nej, jag vägrade.
   Men nu är det nya ägare och jag är så glad att vi gick hit för detta var så gott och väldigt vackert upplagt och fint presenterat.
   Kommer absolut at gå hit igen.
   Kram från en terrassen i sen kväll.

 4. Gokväll!
  Ja det var annan mat än mina köpta köttbullar 😀 Ser väldigt gott ut. Och murkelsås…att dom har det här…
  Skådisen…kan ju vara en väldigt ung Gary Cooper…Han var ju snygg men hade “vanligt” utseende 🙂 Inget karaktäristiskt liksom 🙂
  Kram P ♥

  1. Gokväll från terrassen!
   Köpta köttbullar går ju också an, men denna lunch var nog den bästa mat jag någonsin ätit på restaurang i Torre.
   Slog t.o.m. Sunset Beach. Kanske inte deras hummererfredagar…
   Så ung var jan ju inte här , om du tänker på Gary Grant….men det kan ju vara han.
   Kram!

   1. OK, jag tänkte på han som är nr 5 fr vänster med cowboyhatten…Men Susan har säkert rätt…Grop i hakan ser det ut som 😀
    Kram P ♥

    1. Har tittat lite till och tror nog Susan är inne på rätt spår. Har ändrat nu bland namnen.
     Kram!

 5. Dregel, dregel!!! Pilgrimsmusslor är jag totalt förtjust i kan jag säga.
  Ett ställe som heter “Le France” som borde heta “La France” var uppenbarligen ingen hit, men kul att de nya ägarna med nytt namn på restaurangen lever mera upp till “vanlig” standard. Jag menar konkurrensen är ju stenhård i Torrevieija och även här i Benidorm, så 30 minuters väntetid är totalt oacceptabelt. Bra att ni nobbade det gamla stället.
  PS. Vi åt också världens bästa lunch under den här semestern idag, för att inte tala om middagen;-) DS.

  1. Jag reagerade från början där på namnet, det stämde INTE. Och jag tyckte inget stämde där.
   DEnna lunch var det bästa jag ätit här i Torre och kan jämföras med dne hummerlunch som serberas på fredagar på restaurang Sunset Beach- de har ocksåväldigt bra mat.
   Vet ju att konkurrensen är hård även i Benidorm och det vill till att leverera för att få gäster och att de ska komma tillbaka.
   Låter som om ni också haft fina matupplevelser och när jag så paellan så blev jag verkligen sugen. Men den kanske var ett “mellanmål”.

 6. Vänta så länge på menyn och mat, nej det skulle inte passa mig heller. Bra att ni gick.
  Med nya ägare blev det bättre.
  Dom där kändisarna känns ju igen. Roligt att se alla dessa på samma bild.
  Vilket stort glas, var det första jag tänkte på då jag såg bilden av Birgitta med menyn i den ena handen och i den andra, ja, i luften är den ju nu då jag tittar efter bättre, tom.
  Hungrid blir jag då jag ser dina fina bilder av alla goda rätter.
  Må bra och skänk mig en tanke då och då.
  Varm kram.

  1. Nu blev det en ny chans och jag är glad att vi gick in.
   Dessa “gamla filmisar”, alla på en och samma målning, var så roligt att se. Hade gärna haft bilden hemma.
   Glaset var inte så stort utan det speglade sig…
   Vi hade en väldigt trevlig lunch med mycket att prata om och väldigt god mat.
   Och Wiolettan, du är med mig i tankarna var dag.
   Stor kram till dig.

 7. Gomorron!
  Så gott det såg ut!
  Får nog traska dit vid tillfälle. Tror mig veta vilket hus det är. Bodde nämligen i det sommaren 1986 i väntan på att vår lgh skulle bli färdig som blev inflyttningsklar först januari 1987, dock utan el i ett antal år. Vilka minnen!
  Strålande sol här och + 17,5, inte dumt ?
  Kram/A-K

  1. Vilka minnen du har! Och så många upplevelser innan ert hus blev klart.
   Kan rekommendera ett besök här, väldigt gott och trevligt. Det blev en riktig långlunch.
   Skönt med sol hemma och hoppas nu både den och våren stannar. Njut!
   Kram!

  1. Jag är glad att vi gick dit! Väldigt trevligt och väldigt gott. Beslut kan ju omprövas…

 8. Tur att ni gav restaurangen en ny chans. Visst är det irriterande när väntan blir för lång men är maten värd det så kan jag hålla ut ett tag. Prismässigt lät det helt okej också vilket säkert många också väger in. Själv misstänker jag att det kommer att vara lika dyrt som vanligt på Mallorca även om vi denna gång ska bo i en liten liten stad.

  Kram och trevlig lördag!

  1. Jag är verkligen glad för att vi gick hit igen. Ny ägare kan ju lyfta ett ställe! Prismässgt är det billigt och vad man oftast minst betalar för bara en varmrätt till lunch. Mallorca är ju dyrare, men är man på semester en kortare tid så är det ändå överkomligt. TRoligen mer prisvärt än i Sverige i alla fall.
   Mallorca är en favorit hos mig, har alltid varit det.
   Önskar dig en fin lördag.
   Kram!

 9. Vilka förföriska matbilder. det är så det vattnas i munnen.
  Här är solen försvunnen känns som om våren saktade ner en smula. Igår däremot var det full ös med sommartemperatur och strålande solsken.
  Kram

  1. Dett var verkligen en väldigt god och trevlig lunch på alla de sätt. Aha, har solen och värmen tagigt helgledigt.
   De slet kanske för hårt under gårdagen.
   Skickar lite av båda så kanske det hinner fram till morgondagen.
   Kram och trevlig söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *