Allmänt

Varierad blandning av trevligheter piggar upp

Trevligheter i varierad och lagom blandning har piggat upp helgen. Torsdagens läkarbesök satte sina tydliga spår och vad gäller det besöket så kan det inte kvalificera sig till en plats bland just trevligheter utan får hamna i kategorin “nödvändigt ont”. Och för mig är det inte direkt läkande att “känna efter” utan mer fokusera på det positiva – det mer lättsamma, och det som piggar upp.

Barnbarnet William håller ställningen i vårt spel. Jag har svårt att hänga med här.

Varierad blandning

Lördagens vårkänning i luften och med tillhörande Söderpromenad gav extra energi. Och i lördags blev det nästan fullt hus här hemma. Barnbarnen Max och William kom från Uppsala på eftermiddagen och dotter Helen & co kom på kvällen. Middag och senare ost&kex, Helens läckra kladddkaka och godis av alla sorter, (även lakrits till mig) en varierad blandning som piggade upp “mellons” andra chans betydligt. Nu var vi  många och tilllbehören goda så det underlättade en hel del. En väldigt trevlig och rolig kväll blev det.

Kvällens godvitar blev en varierad blandning. Mycket av det mesta. Middagen –  sallad där kyckling och pasta var bas var bas och sedan valde man själv  tillbehör i form av rödlök, gurka, tomater, broccoli, ost och gröna/svarta oliver. Valfri dryck!

Curre, Helenfamiljens labrador, har intagit tv-läge

Och “Andra chansen” är igång. (För min del hade den  kunnat utgå. Tyckte inte att dessa låtar behövde ny chans..)

Söndagen inleddes med sovmorgon fram till Vasaloppsstarten. Dags för väckning av de sovande barnbarnen och “vasaloppsfrukost” serverades. Dagens förstärkta frukost blev mer varierad än vanligt och bestod av nygräddat bröd, ägg och/eller omelett och olika pålägg. Även apelsiner och clementiner hade sin plats på bordet.  Och visst kräver ett Vasalopp en del  energiintag så när önskemål senare kom om köttbullar och pasta  så var det lika bra att satsa även på det. (Fanns kvar sedan lördagens middag)

Vinst eller nitlott

Så småningom blev det dags för mig, Max och William att bege oss till Centralen och se om det var någon vinstlott på tågsidan. Och se! Vi hade tur! Inga nerrivna kontaktledningar eller andra hinder utan tågen norrut gick som planerat. Att ta tåg idag är numer är ofta ett spänningsmoment och ofta  förenat med många nitlotter.  Även min hemresa från Uppsla blev en vinstlott. Inga tågfel!

Vad gäller SJ och tåg kan jag tipsa om att man här  och i  även i deras “app” kan ställa in bevakning på tåglinjer man ofta reser med.  Jag har använt bevakningsappen vid flera tillfällen och den har besparat mig onödig väntan på tåg som inte kommer eller avgår i tid.

Ny vecka är det och trevligheter av skilda slag väntar. Och lika bra att passa på nu att ta dem till vara.

 

26 svar på ”Varierad blandning av trevligheter piggar upp”

 1. Vilken bra och trevlig helg på alla vis! men andra chansen… Suck säger jag bara. Vi gav upp innan halvlek och valde att se en film i stället. Ett betydligt bättre val kan jag säga. Men visst, finns det lite yngre barn med så förstår jag att de ville titta.

  Kram och god måndag!

  1. Vad gäller “andra chansen” borde ju den inte ens funnits. Nu var vi många här hemma och det fanns en hel del godbitar att ta till. Både mänskliga och ätbara.
   Och jag blev ompysslad. Mysigt att ses.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Jamen, så är det. En blandning med goda karameller.
  Barnbarnen är en fröjd, SÅ fina!
  Och “lille” Curre. Labradorer är snälla hundar, haft haft den rasen, bland alla andra hundar i mitt liv.

  Tittar ut, det har kommit några snökorn. Snart ska jag iväg till min glädjekälla, Gospel 😀

  Må väl och jag önskar dig fin läkedom i ansiktet.
  Varm kram

  1. Det kändes väldigt fint att träffa de mina och bli ompysslad. Bidrar till läkning. Och visst är barnbarnen uppiggande. Helt klart!
   Curre är så fin och lättsam, även han en favorit.
   Ansiktet läker bra och svullnaden har gett med sig så nu är dte bara lite ont kvar.

   Trevligt med gospell och sån är ju också glädje.
   Jag är positiv och det hjälper långt.
   Stor kram!

 3. Alltså bilden på William är nog den bästa du tagit av honom ever! Vilket foto, helt outstanding.
  Då har du haft roligt hela helgen, perfekt och en toppen “kompensation” för torsdagens “människoplågeri”. Bra där!

  1. William är helt omedveten om att jag fångar honom i spelets koncentration och ofta blir det fotona bäst- Men visst är han en godbit.
   Jag har haft en bra helg och blivit ompysslad av de “mina” och det gjorde mig gott. Ansiktet är nu inte längre svullet och värken har lagt sig så det känns hoppfullt. Och tämligen positiv är jag ju.

 4. Så mysigt att få rå om delar av familjen! Själv “missade” vi mellon 🙂 Men förstår att det inte var någon större förlust!
  Stor kram och trevlig kväll!

  1. Nej, “mellon” var ingen förlust att missa. Lovar! Men vi hade väldigt trevligt så teven var inte det allra viktigaste. Jag blebv verkligen ompysslad och alltid mysigt att ses.
   Stor kram och trelvig kväll.

 5. Gokväll!
  Vilken helg du haft. Bra att du blev ompysslad. Ser att det onda börjar ge med sig. Bra, då kan du resa med gott mod.
  Max och William är ju bara så fina! Länge sedan jag såg dem irl. Tänk vad tiden går fort.
  Själv ”solar” jag 3 ggr/vecka. Blir solning nr 9 i morgon. Tycket inte att det gett resultat ännu.
  Känner mig trött och missmodig.
  Många kramar till dig och Bosse/A-K

  1. Gokvöll! Ja, det blev en trevlig och aktiv helg och ompysslad blev jag. Och det onda har i stort gett med sig. Jätteskönt. Pojkarna är stora nu, 4 och åtta år så det är ju några år sedan du höll William och hjälpte oss itll bussen.
   Jag önskar så att din ljusbehandling ska ge bra resultat, men känns trist att den ännu inte gjort det. Kan verkligen förstå att du är både missmodig och trött.
   Vi hörs av! Tänker verkligen på dig.
   Många kramar från Bosse och mig.

 6. Så mysigt att riktigt få rå om varandra. Vi tittade på annat och struntade i andra chansen. Den borde plockas bort om du frågar mig. Hoppas på fortsatt god läkning.
  Kram

  1. Det var så terlvigt att ses! Men “andra chansen” var mest på bara för att…
   Jag förstår inte varför den ens finns med. Instämmer helt med dig.
   Ansiktet är nu mindre svullet och jag har nästan inte ont så det går åt rätt håll.
   Positiva tankar hjälper tror jag.
   Kram!

 7. Bra tips med tåg appen för de som åker tåg, verkar vara många missöden!!
  Mysigt ni hade när ni tittade på mellon andra chansen. Tycker det varit nästan bara dåliga låtar i år, men tittade ändå.
  Fin hund ,-))
  Små barn är inte att leka med när det ska tävlas…..jag får verkligen lägga manken till om jag inte ska förlora ,-)))
  Söt kille som ser ut att veta vad han gör! ,-)
  Förstår att det måste göra ont med dina solskader men du har verkar ha ett härligt humör o att vara positiv det hjälper.
  Önskar dig lycka till och att du blir helt bra!
  KRAM och ha det gott
  Primrose ,-)

  1. Appen har i alla fall bespaat mig från att komma till Centralen och sedan vänta där ett par timmar i onödan.
   Det var fint att ses och jag blev riktigt ompysslad. Vad gäller “mellon” i år har jag nog bara tycket om ett par, tre låtar.Och andra chansen kunde helt uteblivit för min del. Men trevligt hade vi tilsammans. Viktigast.
   Ja, Curre är så fin och en av mina verkligeá favoriter. Han här till familjen i högsta grad.
   Idag är ansiktet nästan inte alls svullet och jag har inte så ont. Men att tänka positivt hjälper mycket. Finnd de som har dte mycket värre.
   Och visst blir jag bra.
   Stort tack för din omtanke.

  1. Helt klart! Och det är inte jag som vinner när vi spelar. Jag har bättre lycka i fia med knuff.

 8. Det enda mindre roliga inslaget i din fina helg var nog Mellon. Jag har helt slutat titta, jag tycker man underskattar oss tittare å det grövsta. Serverar vilka skitlåtar somhelst.Nä, färre men bättre kvalitet, det behöversannerligen inte vara så många deltävlingar. I Finland tog man ett nytt grepp i år. Man bestämde en artist och gav denna tre låtar. Sen röstade både en jury och tittarna vilken låt s om var bäst. Och vet du vad som retar mig mest? Jo att Coop sponsrar eländet och bara har mello-mys-mat på extrapris i fem veckor. Chips, läsk, tacos, o dom ska stå för en bra mathållning, ekologisk inriktning och hälsosamma val! Skandal om du frågar mig, extra irriterad då jag inte har andra butiker att välja bland här på orten

  1. Jag håller helt med, men nu var vi många som var tillsammans så fokus låg og inte helt på mellon.
   bra grepp. Kanske bra där med nytt grepp i Finland. Lite åt det hållet var det ju förr även i Sverige.

   Illa med COOP. Undrar hur de tänker där. Vore bättre med frukt, grönsaker och annat. Och extra trist när du heller inte kan välja anna butik.
   Men nu är det hela väl snart förbi…

 9. En trevlig helg, verkar det som. Alltid trevligt att umgås med nära och kära. Max och William är så söta, särskilt William på det översta fotot.
  Kram!

  1. Alltid roligt att ses och även om vi bor nära så är det inte helt enkelt att få till att ses rent praktiskt. Nu var ju flera av oss samlade men inte alla.
   Och pojkarna ger mig så stor glädje. Tacksam över arr de finns.
   Kram!

 10. Ser super mysigt ut när ni är tillsammans, just barnbarnen ger så mkt till en <3 bra med en sådan app kanske dottern borde ha 🙂 kram fina du

  1. Nu saknades pojkarnas föräldrar men vi var många ändå. Och jättetrevligt att äta och umgås är det.
   Appen är riktigt bra om man åker tåg. Tittar alltid på den så jag inte kommer till Centralen i onödan. Hitintills har den fungerat.
   Kram och trevlig tisdag.

 11. Vilken sötnos till barnbarn er William är. Ni ser dessutom ut att ha en riktig myskväll tillsammans, sådant är bra både för hälsa och humör. Lycka att ha de käraste samlade runt sig.

  1. Barnbarnen har gett och ger mig stor glädje och visst är det fint att samlas. Nu var ju inte kanske teven och “andra chansen” i fokus utan lite annat. Men mysigt hade vi.Ibland inte alldeles enkelt att få till att ses alla tillsammans. Och nu saknades ju barnbarnens föräldrar.
   Men, man kan inte lyckas jämt.

 12. Det såg ut som en mycket trevlig samvaro. Vad tyckte Curre om Mello? 😉 Mina enda två favoriter möttes i en match (3:E fighten) . Finns det någon lottning? (tror jag inte) Den skulle jag vilja se i direktsändning. Det kunde höjt spänningen för alla parter. Glitterkillen kunde tagit paus från allt det andra töntiga och dra lotter från en glittrig burk. 😉
  Vasaloppet var spännande.
  Kram Bosse

  1. Curre sov sig genom “mellon” och jag öfrstår honom helt. Tror han laddade inför Vasaloppet. Bra val!
   Som du skriver, en offentlig lottning had egjort spektaklet lite bättre. Occh glitterkillen kunde helt ha utgått.
   Vasaloppet bjöd å andra sidan på god underhållning och trevligt var det.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *