Stockholm

Variation i blandad form – En trevlig och välfylld vecka

Dagarna och veckorna går i rask takt och det är då inget problem alls att fylla dem med innehåll. Ofta blir det också god variation på innehållet och vissa dagar blir nästan fyllda med råge. Möjligheterna är många och fantasin kan i dessa sammanhang vara stor. Tyvärr, är den mer begränsad i praktiska sammanhang och där absolut inte min bästa gren. Men jag har klarat mig bra ändå och min envishet har absolut bidragit till det.

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbykajen. Frukost på balkongen. Ännu ingen större variation på händelseförloppet i kanalen utan lugnt. I dag var det årets andra frukost  som vi intog på balkongen. Och så stor variation i utsikten hade det ännu inte hunnit bli-  Hammarbyslussen, Skansbron(längst ner)  Skanstullsbron, husbåtarna,kajenoch restaurang Thaiboat.  

Frukostutsikt österut. En motljusbild och lite variation blir det om man tittar österut.Här ligger Hammarby sjöstad på andra sidan Hammarbykanalen.

En bra variation

har veckan verkligen bjudit på. Tisdagens långpromenad runt  Stora Essingen och sedan vidare till Lilla Essingen gav både nya upplevelser och vidgade vyer. En ny upplevelse var det också att bli Covid vaccinerad i onsdags. Jag har aldrig tagit en influensaspruta så detta att nu på äldre dar ta denna var ju lite speciellt. Tid hade jag smidigt bokat på vår lokala vårdcentral Ringen här på Söder och det hela gick verkligen med bästa möjliga flyt. Ingen väntetid och inga köer. Jag fick av Pfeizers vaccin och var nöjd med det. Men man kan ju inte välja. Fick även ny tid för nästa spruta i maj. Har ännu inte märkt några direkta biverkningar annat än ont i armen i onsdags och igår och i onsdags kväll lite tröttare.

Så kom torsdagen och jag kände mig pigg, förutom lite ont i armen, så jag bestämde mig för att ta en tur till IKEA i Skärholmen/Kungens kurva. Så det blev en tur med tunnelbanan och en resa på 30 minuter. Och eftersom jag åker en vardag utanför rusningstrafik är det heller ingen trängsel. Så med det vita, kirurgiska munskyddet klass 2R (skyddar även mig i viss utsträckning) gav jag mig iväg.

Klev på ett av de nya tågen på  tunnelbanans röda linje vid Slussen. Gott om plats.

Skärholmens centrum.

Busstorget i Skärholmen. Härifrån går många olika bussar och åt olika håll. Ingen trängsel. Såg knappast en människa. Här var jag senast i februari när det även då blev en tur med tunnelbana till IKEA i Skärholmen.

Stockholm. Skärholmen. God variation på busslinjer och matbutiker- En del av Skärholmens centrum med busstorget. Här är det variation både på busslinjer och matvarubutiker. 

IKEA

Jag skulle få vänta 15 minuter på en ev. buss så jag bestämde mig för att ta en promenad till IKEA. En promenad på under 2 km och till största delen på gångvägar. Och framme på IKEA kändes det som om jag var enda kunden i detta stora möbelvaruhus.  För min del skulle jag inte direkt på en mer allmän utflykt hit utan jag visste vad jag skulle ha. Så efter 45 minuter var jag klar med inköpen och ordnat med en hemleverans. Inte ens i kassan var det kö- Så i det fina vädret valde jag även att promenera tillbaka till tunnelbanan för hemresa.

Hemma

Allt som allt tog resor, promenad  till och från IKEA samt besöket där ca. 2 1/2 h i anspråk. Helt överkomligt. Så väl hemma blev det en sen lunch på balkongen och där blev jag sittande.Ett tag. och i omgångar.

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbyhamnen. Variation här p båtar som paserar i Hammarbykanalen. Variation i i kanalen. En annorlunda variant vad gäller fartyg som brukar passera. Men vi har set det förra året några gånger.

Men ingen rast och ingen ro. Nej, så farligt var det inte alls. Vi väntade en hämtning av vår gamla soffa. Den har varit i vår tjänst länge och i princip tjänat ut. Men att sälja den kändes inte aktuellt. Däremot att ge bort den. Och som vi gjort många gånger tidigare satt jag in en annons på Bortskänkes.se

Här annonserar man kostnadsfritt om man har något man vill bli av med och skulle man behöva något kan man titta in där.  Allt är gratis mot att man hämtar. Och som jag förstått det fungerar sidan/bortskänkandet i hela landet.  Vi har här skänkt bort en hel del via sidan och det har alltid fungerat bra. Enkelt och smidigt är det också att annonsera .

Här är vår gamla soffa på väg in i en bil och mot ett nytt hem.

Så dags igen för ännu en stund på balkongen i den vackra kvällen. Visserligen med en tröja på men det är ju trots allt bara april-  En vacker kväll. Och det var fint att sitta på balkongen och se speglingarna i vattnet. Skorstenen och de grå “cylindrarna” på andra sidan kanalen  tillhör världens största anläggning i sitt slag. Ett värmeverk som använder sig av återvinning av avloppsvatten. (Mer om detta finns i länken)

 

Stockholm. Södermalm. Hammarbykanalen. Mer variation blir det om vi blickar österut och över till Hammarby sjöstad. Mer variation blir det om vi blickar österut. Då är det en del kontorshus på andra sidan kanalen, i Hammmarby Sjöstad som speglar sig i vattnet. 

Klockan har hunnit bli 19.45 och och vi ser när kvällens sista solstrålar ta sig an dagens sista spegling i kontorshusen i den västra delen av Hammarby sjöstad.

 

28 svar på ”Variation i blandad form – En trevlig och välfylld vecka”

 1. Fint du fått första vaccinationssprutan.
  Svärfar fick sin i tisdags.
  Han har inte bank-id och tycker inte om att ringa på telefonen.
  Gick till sin vårdcentral förra fredagen och fick en tid. Bra service.
  Nu väntar jag på min….bokning för min åldersgrupp startas nästa vecka.
  Vaccinerat mig för influensa i många år som maken är i riskgrupp, autoimmun sjukdom.
  Så vackra kvällsbilder.
  Ha en bra vår-helg.

  1. Det känns bra med första dosen och tillvaron blir ju mindre begränsande om ett par veckor. Och än bättre när andra sprutan är tagen i slutet av maj.
   Skönt att din svärfar också fått sin och att du kan boka nästa vecka.
   Varken maken eller jag har vaccinerat oss för influensa och har inte känt att vi behövt det men det är ju förstås annorlunda om man är i någon riskgrupp.
   Vi har haft några fina kvällar nu och fint att då sitta ute på balkongen- Även om man får ha en tröja på-
   Önskar dig en fin helg.

  2. Så smart med bortskänkes, visste inte att det fanns. Måste kolla om den här staden också har det. Ja dagar och månader tickar på, nu har vi passerat halva april passerat. Det är verkligen tusen saker man kan göra i trädgården……kul arbete, men också lite väderberoende av vissa saker. Ha en trevlig helg!

   1. Visst är det bra! Gratis att annonsera är det också. Vi har annonserat här flera gånger och det har alltid fungerat bra. Och tanken på att några andra blir glada över att få något som vi inte behöver är bra. Återanvändning som fungerar.
    Förstår att du har bråda tider. Minns när vi bodde i villa i Upplands Väsby med stor trädgård att det var en hel del. Och då var det inte så välskött som hos dig. Långt ifrån. Och visst är arbetet i trädgården väderberoende.
    Önskar dig också en fin helg.

 2. Så otroligt fint ni bor! Vatten åt flera håll. En dröm för den vattentörstande som bor på ett kalhygge.
  Gott med lite folk i stort varuhus. Känns tryggt.
  Mycket bra att saker som man vill skänka bort, blir hämtade.
  Grattis till första sprutan!
  Håller med dej, vill absolut ha variation i vardagen.
  Kram!

  1. Tack, vi bor väldigt bra här och vi trivs.Vi gav dottern vår gamla bil för några år sedan och har inte saknat den. Bil, om man bor inne i Stockholm, är ofta ett gissel. Men så länge vi hade segelbåt var det praktiskt eftersom båten låg i Nacka, 15 km österut. Och vi hade garage och slapp tänka på parkering. Något som är en dyr bristvara i Stockholm. Men det går fint att åka kommunalt och utanför högtrafik är det få resenärer. Vi går ju också mycket.
   Detta med “Bortskänkes” är perfekt och har alltid fungerat bra för oss. Och de som hämtar är väldigt glada-
   Känns bra att ha fått första dosen vaccin och bra att veat att jag ska få den andra i slutet av maj.
   Och visst är det trevligt med variation i vardagen.
   Önskar dig en fin fortsatt fredag.
   Njuter nu på balkongen och det är roligt att se fritidsbåtarna som nu börjar komma genom slussen, från Mälaren och ut i Saltsjön.
   Kram

 3. Grattis till vaccinationen! Så sköt att ha fått det vaccinet, i alla fall hade jag känt så.
  Vilket smidigt sätt att bli av med möblerna på. När sonen skulle flytta bokade han någon form av bärhjälp via någon sida och fick snabbt svar. Ett billigt och bra sätt att få hjälp.

  Kram och god kväll!

  1. Tackar! Känns helt klart som en bit på väg mot mindre begränsningar. Bosse fick sitt för ett par veckor sen. Skönt så också.
   Vi har anlitat “Bortskänkes” många gånger och det har alltid fungerat så bra. Och de som hämtat har alltid dykt upp och varit tacksamma. Och bra att saker kan få ett fortsatt liv hos någon annan- Bra sätt som sonen använde sig av. Finns ju en hel del bara man kommer på det.
   Önskar dig också en fin kväll. Här är det ännu en stund på balkongen med en drink. Lika bar att njuta nu när det är fint väder.
   Kram!

 4. Den sista bilden är ju bara sååååååå bra!
  Är glad att du inte verkar ha fått några biverkningar värt namnet och så är jag sååååå avis att jag inte ens sett de nya tunnelbanevagnarna irl. Har faktiskt inte åkt t-bana sedan mars 2020 – suck. Tur att man har bil här i förorten, men jag har inte åkt in till stan heller, men man kan ju åtminstone åka runt här…
  Alltså har du köpt en ny soffa, då den gamla är på väg bort. Ser ut som en svart skinnsoffa. Vi har också en skinnsoffa, den är brun och borde också bytas ut – ja, om man orkade alltså…

  1. Tack! Och en fin kväll var det ju. Nej, biverkningarna av vaccinet blev mycket små och skönt var det. Var lite matt där på natten men ingen fara alls. De nya vagnarna på tunnelbanan har färre sittplatser men det är större utrymme mellan dem och det känns inte alls trångt. Jag åker ju en del kommunalt och då med de vita, kirurgiska munskydden på, de med klass II R so också skyddar mig. Men alltid utanför rusningstrafik och har fungerat bra. Ska vi längre sträckor så hämtar dotter Helen och kör oss. Behovet av bil i stan är ju minimalt.
   Soffan har vandrat vidare och den här tjänsten “Bortskänkes” är helt suverän. Vi har använt den en del och det har alltid fungerat och de som hämtar har blivit glada- Tipsade Susjos om detta och det fungerade fint för henne också.
   Nu ska den nya soffan komma på måndag så hoppas den blir bra.

 5. Så skönt att du fått första sprutan!
  Å tack vare dej fick jag ju veta om “bortskänkes”, så vi blev ju av med både säng och sängbord på detta sättet, så smidigt!
  Ni har en fantastisk utsikt från er lägenhet, hoppas bara värmen kommer snart också!
  HA det gott!
  Kram

  1. Det känns bra att första sprutan är avklarad och en väg mot mindre begränsningar öppnar sig.Men både avstånd och försiktighet kommer ju att råda länge än.
   Vi har anlitat “Bortskänkes” flera gånger och det har alltid fungerat fint. Roligt att ni också var nöjda.
   Balkongen använder vi en hel del och så fort vi kan men den kan inte glasas in eftersom vi inte har något tak/balkong över oss. mMn vi har vindskydd i plexiglas som kan dra upp och det hjälper en hel del. Mycket händer i kanalen och det är roligt att se och utsikten är både fin och varierad.
   Ha det fint du också
   Kram

 6. Grattis till första sticket! Anders fick ju AZ men har inte haft några andra biverkningar än att han var ganska trött dagen efter. Nu är han piggelin igen 🙂
  IKEA skulle jag också vilja besöka, men tyvärr ligger den affären på fel sida om regiongränsen. I och för sig skulle vi kunna åka till den i Valencia, men det känns lite väl långt för en dagstripp för att få varmkorv 😉
  Vilken jättebra sajt för att skänka bort grejer! Det är ju den bästa typen av återvinning att andra får nytta av det man inte vill ha eller behöver längre.

  Ha en fin lördag!

  1. Känns bra att vara i gång med vaccinationen. Och man kan ju inte välja vaccin. Bosse fick också AZ men kändeinte av något. Det är ju så olika. Vi har ju tidigare aldrig tagit influensavaccin så detta med att vaccinera oss är inte så vanligt.
   Nej, IKEA i Valencia känns förstås avlägset för en korv. Men snart blir det nog möjligt med Murcia igen.
   För mig blev det en snabbtur och smidigt med tunnelbanan-
   “Bortskänkes” är verkligen en bra sida och det har alltid. fungerat när vi satt in en annons att de som svarat kommit på utsatt tid. Bra återvinning är det.
   Strålande sol även idag hos oss så det ser lovande ut.
   Önskar er också en fin lördag.

 7. Bra miljötänk där att skänka bort istället för att slänga, dessutom finns det nog många som ekonomiskt sett behöver det, två rätt av två möjliga.
  Ikea har jag inte besökt på fem år ungefär, kanske dags för återbesök snart tror jag bestämt, frugan får ju sin vaccination nästa vecka så kanske snart.
  Vill ju inte gå ensam dit, det är frugan som står för tänkandet vid shopping av det slaget, själv är jag för snål 😉

  Utsikten vid frukost där hade jag gärna haft här också, riktigt vackert.

  Ha en fin Lördag Ditte,

  1. Den här sidan är jättebra och vi har använt oss av den flera gånger. Bra att dels själv bli av med något och dels att saker kan återanvändas och att andra blir glada över att få något.
   Nu blev det ett snabbt besök på IKEA och jag åkte i “lågtrafik” så gott om plats var det på tunnelbanan- Annars går jag av och tar nästa. Har man fått en spruta så har man ett ganska bra skydd två veckor senare. Men visst ska man var försiktig ändå. Även med båda sprutorna tagna. Tror också att om man tar sig dit en vardag mitt på dagen är det ganska ok.
   En fin dag idag också men frukost inne. Var lite kyligt och det blåste här uppe på 6 trappor.
   Önskar dig också en fin lördag

 8. Så härliga bilder, de är så otroligt vackra, både de ifrån din balkong och ute på din tripp till Skärholmen.
  Skönt att det inte var någon trängsel på tunnelbanan. På Ikea har jag aldrig varit utan att det har varit mycket med folk, skönt att det var lugnt.
  Jag håller med dig. Vi har inte heller tråkigt, det finns alltid något att göra, eller att titta på, tiden går bara för fort.
  Fint att du har fått din första spruta och att du inte kände av den något speciellt. Nästa vecka får jag min andra spruta. Jag räknas till 80-plussare så jag kom lite före dig.
  Ha en finfin dag och var rädd om dig.
  Varma kramar!

  1. Tack! Och vi uppskattar verkligen att bo här. Lugnt är det ju också. Turen till IKEA i Skärholmen gick fint och jag åker ju utanför rusningstrafik. De nya tunnelbanevagnarna är luftigare och mindre trånga. Men även de äldre vagnarna finns ju kvar.
   Har förstått att ni också har det bra och fina områden har ni ju runt er. En stor fördel är ju det.Och nu när det grönskar är det fint att följa vad som sker i naturen.
   Jag är glad för första sprutan och nästa blir i slutet av maj. Maken fick för två veckor sedan så hans skydd är nu ganska ok. Han fick AZ och blev inte heller dålig.
   Önskar er fortsatt fina dagar.
   Varm kram

 9. Ja variation i inlägget kan jag hålla med om. Jag gillar variation!! Skönt att du har fått första dosen och att du mådde bra=)
  Härligt att kunna äta frukost med balkongvy!
  Trevlig lördag!
  Kram

  1. Variation i tillvaron vill jag gärna ha och det vart än jag befinner mig.
   Är så glad att första sprutan är på plats och nästa kommer i slutet av maj. Ännu inga problem och inte för maken heller som fick AZ för ett par veckor sedan.
   Vi är glada över balkongen och det är fint att sitta där och frukosten igår plus ett tag på kvällarna (med tröja på) har varit riktigt njutbart.
   Önskar dig också en bra lördag och hoppas nacken är bättre.
   Kram

 10. Jag fick min första spruta igår och har lite ont i armen idag. Som ett blåmärke ungefär. Jag tror att de flesta fick Pfizer den här veckan eftersom det inte var många från AZ som blev levererade till Sverige!.
  Du behöver nästan inte lämna din balkong med den utsikten. Vad mer kan man begära, mer än att motion är bra – har jag hört!
  Kramar

  1. Vad skönt att du också fick din första spruta. Förstod det också som att AZ inte levererade så mycket. Maken dick den för ett par veckor sedan och han kände inget alls- Skönt att du också är ok. Jodå, visst lämnar vi balkongen. Men nu när båtsäsongen är här finns mycket att titta på. Och vi konstaterar att en del båtförare inte har någon koll alls. Inte på hur man kör en båt, väjningsregler elle rhur man kör ut och in i en sluss. Man kan bli matt. Men underhållning är det.
   Ja, motion kan nog vara bra. Min rygg mår oftast bar av den.
   Kramar och trevlig helg

 11. Så bra att du fått din första vaccination – vi ska få vår i nästa vecka 🙂
  Verkligen bra med att kunna skänka så som ni gör – jag har inte hunnit kolla upp hur det funkar här, men det gör det säkert 🙂
  Så fina bilder de sista där när solen är på väg ner … fint fångat med kameran!
  Kram

  1. Tack, det känns bra. Fint att ni också är på gång med era. Maken fick sin första för två veckor sedan och har nu ett ganska bra skydd. Men vi tar det försiktigt.
   Vi har använt “Bortskänkes” vid flera tillfällen och kanske finns den i er trakt också. Så bra att folk hämtar och att saker kan leva vidare hos andra.
   Vi har haft fina dagar nu och balkongen, om det är lä, är så skön.
   Önskar dig en fin lördag.
   Kram

  1. Tack, känns bra och nästa blir i slutet av maj. Pfeizer har ju tätare intervaller.Trevligt för dig med ett besök på IKEA. Jag tog ju en snabbtur och det fungerade så bra med tunnelbanan. Skulle inte själv ta hem varorna utan de kommer på måndag.Kan förstå att du längtar efter lite svensk mat.
   Önskar dig också en fin helg.

 12. Vilka underbara speglingar både i husen och i vattnet. Jag börjar känna mig lite less på mina dagliga vyer, jag älskar dem, men saknar lite variation. har inte så stora krav, få se om vi kan göra något åt saken småningom. skönt att du också fått första sprutan. Jag har bokat in en familjedag nu, i början av maj då det gått tre veckor efter vaccinet. Det blir ett kort möte över dagen, i bästa fall utomhus, men kramar ska jag ha, var så säker, iaf av småttingarna. Nu luktar de ju inte ens bebis längre.
  Beställde du möjligen en ny soffa på Ikea?
  Nu ska jag läsa vidare…kram

  1. Tack! Vi har haft några fina dagar och jag är så förtjust i att se just speglingarna i vattnet när solen sänker sig. Jag vet ju att du älskar dina trakter men förstår att det också nu ska bli fint med en familjedag och att vidga vyerna . Så roligt att du ska kunna träffa de dina. Och att ses utomhus fungerar ju jättebra. Jag har ju hela året då och då träffat de mina men då också utomhus.
   Jodå, jag beställde och provsatt en soffa och den kommer i morgon. Och perfekt att den andra fick ett nytt hem genom “oprtskänkes”.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *