Foto

Vår – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Vår är ordet att tolka i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så går den ut på att med bild /och/eller text tolka det angivna ordet. Orden vi får att tolka är homonymer, ord som stavas och uttalas lika, men som har olika betydelser. Här är det fritt fram för egna funderingar och tolkningar och alla är välkomna att vara med. Igår lämnade våren oss för i år, och juni, den första av tre sommarmånader, gjorde en strålande entré i Stockholmsområdet. Och visst blev våren annorlunda i år på många sätt. Men vårlika bilder kan jag bjuda på och de flesta från mina hemtrakter på Södermalm i Stockholm.

Vacker scilla blommade redan i  slutet av mars längs Årstaviken. 

Vår – Mars månad

En känsla av vår.Här på bryggan vid Hammarbykanalen/Hammarbyslussen är det många som vackra dagar tar sin lunchpaus.

Lite längre bort längs kajen, vid Barnängsbryggan,ligger Kajsas kiosk och här är besökarna många hela året. Här går och kommer färjorna till och från  Hammarby sjöstad/ Söder Hammarbyhamnen.

Södermalm. Barnängsbryggan och Kajsas kiosk. Många njuter här av den vår som kommit. Vid Kajsas kiosk finns njuter många besökare av den vår som kommit.

April

Många och långa promenader blev det. Något det blir det ju i och för sig under alla årets månader. Men lite av ett rekord blev det nog både längd och stegmässigt. Och även den tid jag vistades utomhus. Anledningarna till det är flera men en är att min åldersgrupp helst inte ska åka kommunalt. (Har dock fuskat lite här. )

Ofta går jag längs Årstaviken, en del av Mälaren, blir det många. Men just under vårmånaderna är det extra roligt att här följa naturens alla skiftningar.

Vår i Eriksdalslundens koloniområden vid Åstaviken på Södermalm i StockholmVår i Eriksdalslundens koloniområde.

Blommor från vår innergård. Vårblommor fotade i maj. Körsbärsträdet och magnolian är från vår innergård.

Svindersviks gård och café i Nacka besökte vi både i mars och april. Alltid trevligt att ta en tur hit både vår, sommar och höst.

 Svindersviks brygghus. Ett tips om man inte vill gå hit från stan är att ta “pendelbåten” – Sjövägen,till Nacka strand och sedan promenera hit längs vattnet.

I maj månad

har det blivit många besök på “Boule & Berså,” lite av  i vårt-t förlängda vardagsrum. (Perfekt läge vid vattnet, bra avstånd mellan bord och gäster och mysig miljö. Och vi går dit längs vattnet på 20 minuter

Här träff på Boule & Berså med alla “de mina”. Fint att i alla fall kunna ses utomhus.

Jag var i slutet av månaden tog jag en mycket spontan  tur till Evlinge på Värmdö. Här hade mina föräldrars tidigare sitt lantställe och både jag och döttrarna har varit mycket här ute. Hit är det ca. tre mil så det blev så apostlahästarna byttes mot en buss. Men med få resenärer och en rejäl dragspelsbuss. En lyckad resa som gick lite i nostalgins tecken.

Evlinge och Hinsaviken. Här vid bryggan hade jag också min lilla segelbåt. 

Även stan grönskar fint. Och att det är vår  eller snarare sommar vittnar alla de “Sommargator” som Stockholm nu bjuder på. Bilfria gator, grönområden och kajer inbjuder till utevistelse.

 

Längs vår kaj har Sjöräddningen en station med flera båtar. Till vänster skymtar den otroligt populära restaurang Thaiboat, ett fint stycke Thailand i Stockholm. Och i övrigt är det många husbåtar som har sina permanenta platser här- (Kommunala platser och båtarna måste i princip, av säkerhetsskäl, vara flyttbara för egen maskin.

En bild från i söndags som visar vår kaj och våra hus här i Norra Hammarbyhamnen. 

 

Titta gärna in här för att se fler tolkningar av “vår”.

48 svar på ”Vår – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. En fin kavalkad med återblickar, trevligt tycker jag.
  Ja, många promenader får det väl bli om man avråds från att åka kommunalt, alla avråds väl egentligen har jag förstått men ju äldre man är ju viktigare är det väl.
  Det är svårt att hålla avstånd på en trång buss helt enkelt.

  Tack för dessa återblickar och ha det bäst.

  1. Tackar! Ja, våren har ju nu övergått i sommar och det känns bra det också. Jag åker bara kommunalt i undantagsfall och så blev det ut till landet på Värmdö.men stor buss och få passagerare gick det bra. Hade klivit av om det blivit trångt. Hit ut går ganska många bussar så det är en fördel-
   Ha det bra du också.
   Trevlig kväll.

 2. Håller med om att det är en väldigt trevlig återblick på hur våren har sett ut hos dig. I dag har vi ännu en härlig sommardag men bistrare tider lär vänta vädermässigt.
  När det gäller att åka kommunalt är det väldigt glest på vissa bussar här så det tycker jag skulle kännas tämligen säkert faktiskt.

  Kram och god kväll!

  1. Så roligt att ni också har en vacker sommardag . Man får ta vara på dem när de dyker upp.
   Här varierar det lite på bussarna men när jag tog min tur till Värmdö gick det bra. Men innerstadsbussarna här är periodvis tämligen fyllda.Mest under rusningstrafik så då borde flera sättas in. Men så är det inte. Folk överlag ombeds att inte resa med SL men om de tar egen bil ska tullavgifter betalas. Märkligt! Och de som har årskort på SL får heller inga pengar tillbaka trots att de ombeds att inte åka.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 3. Våren är bästa tiden rååret. Då blir det ljusare och förhoppningsvis varmare och naturen blir så färggrann. Sommaren blir då grädden på moset. Hoppas solen lyser hos dig med idag.

  1. Våren – Och särskilt tiden mellan hägg och syren är jag så förtjust i. Och även nu är det en så vacker period. Vi har haft några ljuvliga sommardagar och det passar ju bra nu när den första sommarmånaden är här.
   Önskar dig en fin kväll och hoppas du också haft fint väder.

 4. Vilka härlig vårbilder! Jag tror att våren är den absolut vackraste årstiden i Sverige. När den skira grönskan kommer och man får en föraning av sommaren 🙂

  Ha det gott och stor KRAM!

  1. Våren, särskilt tiden mellan hägg och syren, är jag så förtjust i.Men faktiskt är att den fortfarande pågår. Bara att njuta av det vackra. Och jag gör mitt bästa i det sammanhanget.
   Ha det fint ni också. Hoppas vi snart kan ses.
   Kram

 5. Våren är en underbar tid! Kul att du visar återblickar så vi kan se hur den har framskridit under tre månader. Nu har det plötsligt blivit sommar och det känns riktigt bra!
  Ha det gott!

  1. Visst är våren en fin tid och i år blev det ju speciell av “kända ” anledningar. Men naturen har gjort sitt så bra.
   Jag välkomnar juni och sommaren och den har ju börjat väldigt bra. Och samtidigt kan i alla fall jag här i Stockholm fortfarande njuta av både hägg och syren.
   Ha det fint du också.

 6. Njutbar första bild, kan tänka mig att så kopplar man av! ,-))
  Scilla är en blomma som brer ut sig otroligt vackert, som jag ser mer och mer av.
  Kajsas kiosk att fika innan man åker båt, efter när man kommit i land eller bara ändå, tycker dessa fikaställen är så mysiga, ju fler dessto bättre, Sommarkänsla, det finns nog inget som är så “sommar” för mig ,-))
  Våren är otrolig att följa det händer saker varje dag. Hjärtat gör frivolter. Det finns inget som kan bräcka allt som händer i naturen under vårmånaderna.
  Doften från olika blommor, om man bara kunde bevara den härliga doften, om de bara doftade hela sommaren, just nu går jag fram och luktar på syrener, bäst att passa på ,-)
  Mysiga cafeer ,-) nu blev det rött under men är så trött att jag inte ser felet ,-)) låter det vara!
  Familjen vid gult bord ,-) Fint, mysigt!
  Härliga bilder, nu är sommar äntligen här ,-)) Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Kajsas kiosk här har öppet året runt och även vintertid slår sig besökare ner här. Är det sol så finns den här hela dagen och en bit in på kvällen. Perfekt läge. Kajsas kiosk finns också i Vitabergsparken och lockar där också många besökare.
   Visst är våren en härlig tid och jag gillar extra den mellan hägg och syren. Och här har vi ett tag till kvar båda som blommar.
   Vi slår oss gärna ner på en uteservering vid vattnet och där det är gott om plats så just Boule & Berså är en favorit. Så roligt här att barnbarnen med mamma kom från Uppsala och dotter Helen kom från Nacka. Så roligt att ses.
   Önskar dig nu fina dagar.
   Varm kram

 7. Vår vår, den är underbar! Och så fint du har sammanställt bilderna till ett fint vårligt reportage.
  Jag njuter i fulla muggar av den skira grönskan och idag var väl toppen på vädret, ville det skulle fortsätta så, men jag tror det svalnar på från i morgon.
  Trevlig kväll!
  Stor kram!

  1. Tack! Och visst är det en ljuvlig tid! Och just tiden mellan hägg och syren har nog alltid varit en favorit. Nu blommmar ju fortfarande hägg och syren hos oss och även så mycket annat. Förstår att du också passar på att njuta av den sköna sommaren som är här. Och juni är en sommarmånad.
   Jag tar det av det vackra vädret men i skuggan och det får jag nog göra hela sommaren.
   Vi sitter nu klockan 22 kvar på balkongen med en kofta på och betydligt svalare är det, + 15.
   Stor kram

  1. Tack! Visst är våren en fin årstid. Och när jag nu tittade tillbaka på vårens bilder så är det roligt att följa det som hänt och vad som skett.
   Önskar dig en fin sommarvecka.
   Kram

 8. Här lyckades du med en perfekt kombo – en återblick och våren när den är som bäst. Å enligt dina bilder kan vi nog knappast gnälla om vädret heller, egentligen alltså. Jättefint inlägg:-)

  Å nu tror jag att jag kan hålla isär dina döttrar. För det mesta har ju Liv håret uppsatt, eller hur!? Å den senaste bilden du visade från Uppsala då hade hon också färgat håret. Så nu är det lättare för mig att skilja dem åt:-)

  1. Tackar! Såg att vi hade liknande tankar idag om veckans temaord. Återblick. Vet att det varit sämre dagar men tittade nog snabbt förbi de bilderna.
   Helt rätt vad gäller döttrarna. Liv har numer oftast även en lite rödaktig nyans på håret och ibland är det uppsatt. Men det är ganska långt- Bra jobbat här! Du har verkligen sinne för det här.

 9. Du har verkligen visat oss Stockholm från dess vackraste sidor denna vår. Förstår att du har njutit av det och vilken tur med vädret med tanke på att undvika tåg och buss just nu.
  Jag njuter lite extra av blomcollaget!

  1. Tack! Och överlag har det varit en fin vår trots allt. Jag och många med mig här är så glada att vi kunnat vistas ute och ta in allt vackert som naturen bjudit oss på denna vår. En känsla av att det var”precis som vanligt. För egen del har stegen blivit många och det är ju ren friskvård och bra även för knoppen. Stockholm har mycket att bjuda på av det mesta. Och det mesta är också väldigt tillgängligt om man bor inne i stan. Även juni har börjat fint vädermässigt och både grönska och blommor ser ut att trivas.

 10. Härliga vårbilder från vår ljuvliga stad. Såg också de fina bilderna från Uppsala-dagen med nära och kära!
  Ha det gott!

  1. Våren blev annorlunda i år på många sätt men jag är så glad för att vi kunnat vistats utomhus och inte haft direkta begränsningar på just det. Och både blommor och grönska har piggat upp. Och visst är Stockholm en härlig stad som bjuder på så mycket.
   Uppsalabesöket blev så lyckat och fint att kunna ses utomhus.
   Ha det fint du också.
   Kram

 11. Vilken härlig vårkavalkad du bjuder på! Våren har varit annorlunda för många i år … mer för er som bor i storstaden, än för mig som bor på landet tror jag …
  Önskar dig en fin försommarvecka!
  Kram

  1. Tack! Ja, en annorlunda vår blev det i år. Men jag gläds över att naturen inte tycks ha påverkats nämnvärt utan bjuder på så mycket vackert, Och juni har verkligen börjat fint
   Önskar dig också en fin vecka.
   Kram

  1. Tack! Ja, våren har varit fint men visst har det även varit en del kyliga dagar. Men säkert har jag raderat de bilderna…
   Sommaren med början av juni har börjat väldigt bra så vi hoppas-

 12. Ja, jag får verkligen hålla med att våren är den bästa tiden på året. Speciellt när all blommar och grönskan. Du tolkar även vår pp ett bra sätt genom dina bilder. Jag är väldigt imponerad på dessa utomhus serveringar som Stockholm stad bjuder på och att man kan vistas ute på distans.
  Ha en bra dag Ditte <3
  Kram

  1. Jag har ju strosat mycket i Stockholm och uteserveringarna är välbesökta och det är roligt. Och jag tycker man är bra på att hålla distans. Nu är ju också “sommargatorna”i gång runt om i stan och det gör att det blir än trevligare. (mer grönska och bilarna får inte köra här) Här längs sommargatorna finns också sittplatser som inte är knutna till några serveringar.
   Fortfarande är både hägg och syren i blomning och det är så vacker grönska. Passar på att njuta så mycket det går.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram

  1. Tack! Ja, det kändes som väldigt mycket vår när jag tittade på bilderna och skrev inlägget. Och naturen har varit lika vacker som vanligt denna vår. JUni har börjat väldigt fint så vi fortsätter att njuta av det vackra naturen bjuder oss på.

 13. Härligt inlägg, inte minst bilderna om vår i våren som lätt glider över i försommar och nu sommar.
  Det är våren som kommit igen och med den kärleken … till grönskan.
  Jag har Syrén under balkongen, och ljuva dofter finns att njuta av när jag sitter där.
  Vår tid är nu … om än med fördröjning i rådande omständigheter. Men vår har det varit 🙂 och en ny kommer igen.

  1. Tack, Tove! Ja, den första sommarmånaden är här och har börjat med strålande sol och behaglig värme. Och de fina dagarna tar vi vara på.
   Vad underbart att du har en syren under din balkong. VI har längs gatan men känner tyvärr ingen doft upp till oss.
   Visst är det vår tid nu men som du skriver med viss fördröjning.
   Stor kram!

  1. Tack! Ja, en fin vår har vi haft och som nu gått över i försommar. Inte dumt det heller.
   Passar på att njuta av det vackra vädret som vi har. Lika bra att passa på.
   Kram

 14. Ni fick sannerligen en tidig vår och tidig sommar också i år…..Kul att se dina bilder från promenaderna under den fina våren <3
  Hoppas du har en fin dag med sommarsol nu <3

  1. Ja, här blev det vår ganska tidigt. Att sedan vädret varierat en del hör ju till. Men jag hade fokus på de vackra dagarna och många sådana har vi ju haft.
   Strålande sol även idag.
   Önskar dig också fina dagar med både sol och värme.

  1. Våren har varit riktigt fin men visst har vädret varierat en hel del. Kul att du ser sonens hus i några av bilderna. Och det är svårt att undvika att få med det.
   Svindersviks gård med sitt café är så mysigt så kanske tar du dig en tur dit när tillfälle ges.
   Ha det fint du också.

  1. Hemester blir nog bra. Och Stockholm med omnejd har mycket att bjuda på. Jag har ju nu hemester hela tiden och vill gärna variera den. brukar ju ha en hel del reseuppdrag så här i juni och juli men det är ju knepigt nu när läget är sm det är. Men jag ska vidga vyerna på egen hand. Är i planeringstagen.

 15. Jättefina bilder på våren i storstan. Det är nästan svårt att tro att vissa bilder är tagna i vår huvudstad men det ser verkligen härligt ut. Så skönt att ni har gångavstånd till mycket och slipper oroa er över smittorisken med kommunala transporter.

  1. Tack! Stockholm har så mycket att bjuda på och stora grönområden finns både inne i stan och strax utanför. Något man kanske inte upplever om man kommer på ett kortare besök hit.
   Jag åker sällan kommunalt men det händer. Och undviker man rusningstid så är det luftigt.

 16. Många fina vårbilder! Så härligt när allt grönskar och både naturen och människorna liksom vaknar till liv efter vintern och mörkret. Och bäst är ju att kunna träffa familjen utomhus!

  1. Tack! Och visst är det en skön tid nu. Bara att ta den till vara.
   Nu har ju våren gått över i sommar, i varje fall sommarmånad. och den tar vi också gärna till vara.
   Önskar dig fina dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *