Spanien Torrevieja

Väntans tider i Torrevieja – Vad väntar vi på?

Visst är det så att julen snart knackar på dörren, något den gör varje år.  Väntans tider. Och många är det som väntar, kanske mest barnen. Men vad väntar man på? Kan tycka att julen i mångt och mycket ändrat inriktining. Men ursprunget, orsaken, till att julen ”firas” har ju inte direkt förändrats i sig.

Sedan många år tillbaka känns julen inte särskilt viktig för mig. I varje fall inte på ett traditionellt sätt. Men jag har haft en helt annan syn på och tanke om julen ”förr i världen”. Många traditioner hade jag med mig från barn och ungdomsåren, även om vi ibland tollbringade jul i de svenska eller norska fjällen. Traditioner som jag förde vidare till de numer vuxna döttrarna. Men precis som jag  har de lämnat en del av dessa och i sina familjer skapat nya. För tillvaron och livet är ju mer eller mindre alltid i en sorts förändring.  Vare sig en aktivt medverkar till det eller inte.

I väntans tider inför jul är det fint att se den vackra belysningen i vårt närbelägna shoppingcentra. I Torrevieja är det lugnt i butikerna även i julveckan.  Vackert upplyst också, här i ”Habaneras,” vårt närmsta köpcentra.

Väntans tider

För egen del väntar jag alltså inte speciellt på julen. Den kommer som vanligt. Och sedan många år tillbaka är vi inte hemma i Sverige under julen och det passar oss bra. Några år har vi varit i Thailand under december, ibland längre tid och det har alltid varit trevligt. Avspänt, varmt och nhutbart. (Har bl.a. skrivit om julen i Thailand 2012 och  julafton 2016.)

I år är det dock första gången vi är i Torrevieja och i den ”spanska sommarstugan” och det blir bra det också.  Lite planer finns och juldagen kommer vi att tillbringa på ”lokal” med vänner. Och vi kommer inte där att sakna den ”svenska julmaten.” Men mycket annat gott finns.  Till julaftons lunch blir det dock lite i matväg av det vi tycker bäst om där Herr Jansso, köttbullar, lax och lite sill finns med. Ett par bitar skinka får också vara med.  Och till kvällen hummer och andra skaldjur vi tycker om.

Spännande väntan

Idag skulle vår leverans från IKEA i Murcia dyka upp någon gång mellan klockan 10 och 14 så i väntans tider var vi även här.  I måndags när vi tog vi en tur till Murcia med buss passade vi också på att besöka IKEA.  Ett par beställningar hade vi tänkt oss och med hemtransport och montering. Jag försökte på spanska få fram både beställningen och hemtransporten och hoppades att det gick vägen. Idag skulle vi alltså få se om det fungerade. Spännande värre.

Hoppfullt. Redan vid 12.30  stod ett par pigga män i ”sina bästa år” vid grinden och hade en leverans. En del skulle forslas bort och ut kom bl.a. den gamla soffan. In kom i stället det ena paketet efter det andra och killarna monterade för glatta livet och  allt emballage bars ut till bilen. Tjugo minuter senare var allt klart. Effektivt som bara den. Och jag hade lyckats med att få till det som vi hoppades. Alltså att min beställning som gjordes på spanska fungerade och att leveransen kom. Dessutom komplett.

Ett smakprov.

Mycket emballage blev det.

IKEA killarna ”in full action”. Och resultatet blev riktigt bra.

En soffa –

-som en kan sträcka ut sig i.

 

 

 

 

 

 

26 svar på ”Väntans tider i Torrevieja – Vad väntar vi på?”

 1. Så tomt och skönt det ser ut i butikerna i Torrevieja, är julhysterin inte lika stor där?
  Men så bra att din spanska grejade ”biffen”, och få allt monterat och att de tog med sig emballaget! Kanon ju!!
  Snygg soffa, och minsann känner jag igen de lila kuddarna med svaga ränder på, vi har haft likadana!
  Er jul låter toppen, jag blir lätt stressad till jul ,men försöker att låta bli! Har alltså blandade känslor angående julen. I år firar vi julen här hemma, lugnt hoppas jag att det blir, för jag ska ju iväg och jobba framåt kvällen. En svåger och pojkarnas kusin kommer hit, äldsta sonen också-flickvännen firar dock hos sina föräldrar. Möjligen kommer en svägerska också, så vi blir 6 -7 personer. Har beställt Linas julbordskasse som ska komma ikväll, skönt att slippa köpa allt i butik, men en del ska ju lagas till av detta…men jag hoppas det blir bra!
  Kram och trevlig kväll! ♥

  1. Här är det ingen som jäktar utan folk verkar ha ett avspänt förhållande till julen och det gillas.
   Jättebra att soffan levererades och monterades. DEn är även invigd. Men jag tror vi får ordna med turlista över schäslongdelen. Känner på mig att det blir kö dit. Nåja, vi är ju bara två, så det blir en kort kö.

   Låter väldigt klokt att ha besällt hem maten och jag antar att det som vanligt hemma är stress och jäkt inte minst i matbutikerna.
   Och visst blir det en skön jul för er och ta det som det blir. Att ses är ju det viktigaste.Men jag träffar inte de mina i jul utan nr vi kommer hem. Och vi ses ju ganska ofta ändå.
   Vi har inte varit hemma på flera år under jul och jag är väldigt nöjd med det. Har sina randiga själ,,,
   Kram och trevlig kväll.

 2. Många av julens traditioner förändras under resans gång och nya skapas. Ganska så befriande tycker jag. Grattis till en väl genomförd beställning,snabb leverans och en snygg soffa!

  Kram och god kväll!

  1. Visst är det så! Och jag tycker det är skönt att mycket luckras upp och även maten. Alltså att äta det man tycker smakar bra.
   Vad gäller beställningen och leveransen så är vi nöjda och jag lite extra eftersom jag fick till det på spanska. Inte diírekt så svårt, men roligt att pröva vingarna även här. Och lyckades jag i Peking få till en hemleverans så borde det gå här i Spanien också.
   Önskar dig också en skön kväll.
   Kram!

 3. Men så bra det blev och så fantastiskt snabbt dom fixade till det! Grattis till en lyckad leverans och en finfin soffa 🙂

  Ha en skön kväll i soffhörnet!

  1. Soffhörnet är invigt, men jag tror vi får skaffa någon form av turordningslista här. Risk för köbildning.
   Jättebra med snabb och smidig leverans och likaså montering. Visst hade vi kunnat ordnat det, men inte direkt på den korta tid det tog för de flinka IKEA gossarna. Fint även att alla delar var med. Inte alltid fallet.
   Önskar er också en fin kväll och känska även i soffhörnen.

 4. IKEA är favoriten också hos oss nu när vi blivit med en egen lägenhet. Vårt ena sovrum är inrett för att ta emot oss efter Sverigebesöket under jul och nyår. Vi ska fira helgerna för första gången på sju år i Sverige, känns härligt, men svårt att planera klädseln. Kallt blir det ju jämförelsevis med solkusten, men ska bli spännande att uppleva julen och nyåret därborta. Ha det gott! Kramar

  1. Stort grattis till er nya lägenhet. Så roligt! Vi gläds med er. Och visst är iKEA bra. Möblerna är liksom inte så ”svulstiga”.
   Vi blir ju här för första gången denna jul och det känns bra, men vi åker hem till nyår för då väntar resejobb på mig. Flera år har vi ju varit Thailand över jul så nu blir det alltså lite nytt för oss.

   Roligt för er att fira jul och nyår i Sverige, men visst blir det lite klurigt med kläder. Vädret varierar ju rätt ordentligt.
   önskar er det bästa-
   Stor kram och hälsningar från oss båda.

 5. Soffan är ju helt suverän! Å vilken service att killarna inte bara kom i tid utan även monterade den. Vet inte säkert, men jag tror inte att IKEA i Sverige har den servicen.
  Soffans stora ”liggyta” är underbar, då kan både din man och du sträcka ut sig ordentligt:-)
  Det verkar vara betydligt lugnare i Torrevieja än här, vad gäller julrushen alltså. Åt andra sidan är det ju 6 januari som gäller för spanjorerna.

  1. Soffan känns bra och jag har suttit ett tag nu i hörnan och känt in den. Men jag är varse om att maken och jag får ha turordningslista på vem som får ha hörnet. Men det ska nog gå. Jag är ganska flexibel när det blir ”skarpt läge”. Och känner en för det så kan den ju ”utvecklas” .
   Ingen julrusch här inte- en skön fördel. lite mer kanske till 6 januari men läget är nog även då tämligen avspänt. Tror inte det finns så många ”måsten” och det underlättar. Själv har jag inga numer.

 6. Hej Ditte
  Vad bra det blev med soffan. Jag är också imponerad att du lyckades beställa på spanska. Undrar hur man ska göra om man inte kan språket.
  Vi åt också ute när vi var nere. Julen på Mundo och nyårsafton på Carlos. Det var mycket trevligt.
  Kram

  1. Hej Annika!
   Soffan blev jättebra. Jag har suttit in mig här i kväll och jag är glad öfr att vi beställde den.
   På IKEA finns alltid även engelsktaland epersonal att tillgå och finns de inte till städes så ringer de efter någon. Nu ville jag testa om jag kunde klara mig med spanskan och det gick bra. Leveransen kom och med rätta saker.
   Här finns ju många restauranger att välja på och på juldagen blir vi några som träffas och äter gott tillsammasns och det ska bli jättetrevligt.
   Vi åker hem strax före nyår och jag har då resejobb som väntar. jätteroligt!
   Kram från soffhörnan.

 7. Måste ju bara gratta till den goda smaken när det gäller val av soffa! 🙂 Vi har en likadan i vår Spanien lya. Och den är toppen bra.
  Jag är nog också av den sorten som inte hetsar upp mig så mycket över julfirandet, Däremot känns det välkomnande med några lediga dagar nu, känns som det är länge sen det var semester, Och så ser vi framemot en tur till Torrevieja för att fira nyår! 🙂

  1. Tackar! Då har ni testat soffan! Jag har gjort mitt bästa under kvällen och är jättenöjd. Passade perfekt i vår hörna i det lilla vardagsrummet. Och fint att den även kan bäddas upp och med bra förvaring.

   Några lediga dagar förstår jag känns bra och ifnt att se fram emot att fira nyår i Torrevieja.
   Vi åker hem strax innan för jag har roligt resejobb över nyår, men det ser jag fram emot. Och Torre finns ju kvar.

 8. Hola! Snygg soffa! Vi har en snarlik med bäddmått 140 och den funkar finfint! Bra när det kommer tillfälliga gäster och man behöver improvisera – eller om man behöver lite avskildhet pga värme eller störande nattljud! ?

  Här har det handlats julmat och sedan praktiserats spanska mest hela kvällen! ? Ska försöka sova nu. Sonen är på väg från Norrland i bil och det är alltid lite oroligt innan jag vet att han har kommit fram ok.
  Kram till dig och Mr B! ❤️

  1. Hola! Tackar! Ja, det var ju efter att jag sett er som jag kom på tanken om en som stod i vinkel. Tror er modell utgått, men den här har också bäddmått 140x 200 och med förvaring i schäslongdelen.Har suttit i hörnan i kväll, men inser att vi nog få rordna kösystem för den delen.
   Här har julmaten ”tittats på” och det känns som om skaldjur till julaftons kväll blir bra. Till lunch får det bli lite svenskt me dlax, herr Janson, sill, köttbullar och lite skinka. Plus goda ostar.

   ni blir ju fler till jul så kan tänka mig att logistiken måste gå ihop sig. Hoppas L nu kommer fram ordentligt så du kan pusta ut.
   Kram till dig och Mr J från oss båda.

 9. Vilken fin och praktisk soffa! Och du var duktig som kunde beställa hem den och få monterad… på spanska. Ni kommer säkert att trivas med den. Jag har ju bara Ikeamöbler, men jag har minsann fått montera dem själv, till och med soffan, då jag fick använda alla kroppsdelar för att hålla emot och passa in. 🙂
  Jag pratade just med min kompis om julen och för mig är den nu för tiden bara ett datum. Jag har firat många slags jular, både hemska och trevliga… men nu vill jag bara äta gott med goda vänner.
  Ha en fin fredag!
  Kram!

  1. Soffan känns väldigt bra och är tänligen ”nätt”. Vi provade den noga under gårdagens kväll- Jag kände mig riktigt nöjd över att både beställa soffan och hemleveransen så mina spanskstudier har gett lite resultat. Väldigt bra med monteringen och här innebär det en ringa kostnad. Fint också att killarna tog med den andra soffan plus allt emballage.
   Tror vi känner liknande inför julen, mest ett datum.
   Här skiner solen och det blir en tur ut och träff med ”fredagsvännerna”. Jodå, vi ses annars också.
   Kram och trevlig fredag.

 10. Köpte en ny soffa förra året efter att ha slagit ut en vägg och gjort en del
  andra ändringar. Fasen också, om den inte är ganska lik din, förutom att jag
  jag har ett hörnsäte mellan de två andra säterna. En kille kom och satte upp
  dom – inte IKEA –
  Sofforna var tillverkade i antingen Spanien eller Turkiet.
  Hursomhaver – fina är dom . Och så är DINA! Kul att få nåt nytt och annorlunda.

  1. Visst är det trevligt med lite förnyelse och så även hemma. Här har vi ett litet vardagsrum så en större soffa hade inte alls fått plats. Vi tittade först i de lokala butikerna men deras soffor var alldeles för stora. Kan vi handla lokalt så gör vi det. Men ibland fungerar det inte.
   Soffan blev bra och den invigdes länge i går kväll.
   Trevlig fredag! Och jag passar även på att här önska dig en friktigt God Jul.

 11. Ja det är nog som du säger mkt ändras o vi med det, julen är mkt för barnen men jag vill nog inte ännu släppa taget om julen 🙂 ni får det säkert gott där borta låter det som, vilken fin soffa 🙂 skönt med plats, vi väntar oxå på vår nya soffa men den kommer nog i januari ..kram å fin fredag <3

  1. Jag har nog inte helt släppt taget om julen men är helst bortrest och så har det varit sedan 2004. Känns skönt och väldigt avslappnat och solen och de längre dagarna gör ju sitt. Visst saknar jag döttrarna och barnbarnen men de är tillsammans med övrig släkt och vänner så vi ses när vi är hemma igen. Och vi ses ofta ändå…
   Kul med er nya soffa. Vi blev väldigt nöjda med vår.
   Önskar dig en trevlig fredag.
   Kram!

 12. Ni kommer helt säkert att få en fin jul, den blir vad man gör den till, med eller utan traditioner.
  Härlig soffa ni införskaffat, som gjord för både umgänge och vila.
  Mysigt!

  1. Visst är det så. Och ett par gamla (små) traditioner finns fortfarande med mig.
   Soffan blev riktigt bra och dte är ju ibland svårt när man ser något i butik med stora utrymmen och när den sen levereras hem. INvigde den under gårdagens kväll och soffan fick mer än godkänt.
   Önskar dig en fin fredag med ”de dina”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *