Spanien Torrevieja

Vänner, god mat och dryck – En hållbar kombination

Det finns tre G som jag tycker passar väldigt bra tillsammans – Goda vänner, god mat och god dryck. Att sedan fylla på med glädje som krydda det hela än bättre.  Lördagens överraskningsfest  hemma hos vänner blev minnesvärd och ordet överraskad verkar klart i underkant vad gäller min upplevelse. Och efter denna både roliga och oväntade uppvaktning var det dags för middag tillsammans.

Visst hör även räkor till mina vänner. Redan vid restaurangens entré mötte ett helt gäng räkor. Och visst ville jag gärna äta räkor.

Goda vänner

är viktiga för mig och något jag verkligen uppskattar. Och lördagens middag tillsammans på den spanska restaurangen  Las Cañas här i Torrevieja blev väldigt trevlig. Restaurangen är tämligen inriktad på fisk, skaldjur och paella. (Mer om paellans ursprung finns via länken)

Paella är en spansk rätt och med saffransris som bas och tillagningssätten varierar  beroende på ingredienserna. Paella mixta innehåller kött och skaldjur, paella verdura har en stor mängd grönsaker och i paella de carne ingår en hel del kött  av kanin, kyckling, fläsk eller anka. Varianterna är många och tillagningssätten skiljer sig åt en hel del.

Eller ville jag hellre äta krabba, hummer eller större räkor. Svåra val. 

Fiskavdelningen var väl tilltagen och utbudet stort.

Och som sig bör på en spansk restaurang/bar hänger olika skinkor i taket som inte bara är till prydnad.

Långbord var dukat och snart stod bröd med olika röror och dryck på bordet. Sedan återstod frågan om vad vi ville äta. Här var vi  fem av tio  som bestämde oss för en “paella mixta” och övriga slog till på kötträtter.

Ami, Carita och Ama.

Christel och jag funderar över något…

Vänner, god mat och dryck är en bra kombination. Lördagens middag blev för flera av oss paella mixta. En paella med skaldjur och kött. Riktigt gott. En paella mixta – med skaldjur och kött  (kyckling tror jag) kom in på bordet. Och den var riktigt god!

Ami tar hand om serveringen.

Tillsammans med goda vänner blev det middag på en spansk restaurang i lördags kväll. Goda vänner! Tack för att ni finns!

Oväntade saker händer

och oväntat var det jordskalv vi kände av här i Torrevieja i går. Vi satt ute på terrassen och några minuter efter klockan 17 började det skaka ganska rejält.  Både huset och marken skakade i några sekunder. Eftersom vi upplevt små jordskalv här förut vid flera tillfälle och även i Peking, under åren vi bodde där,  så visste vi vad det var frågan om. Det kom två skalv, varav det första uppmättes till 4.2 på Richterskalan och registrerades klockan 17.16. Strax därpå kom ett nytt skalv med en styrka av 4,0.  Enligt uppgift inträffade skalven utanför Torreviejas kust, på ca. 10 km djup. Det verkar också ha varit vid kusten där skalven varit mest påtagliga. Och på en del platser i  Torrevieja  märkte man över huvud taget inte av skalven. Vad jag vet har inga skador, vare sig på personer eller annat, skett.

 

 

28 svar på ”Vänner, god mat och dryck – En hållbar kombination”

 1. Vilken trevlig kväll med fina presenter därtill. Önskar att jag kunde ha varit med?
  Kram/A-K

  1. Det blev det verkligen och jag blev så överraskad. Har börjat provsmaka på presenterna och så gott.
   Vi får fira när vi ses. Ama föreslår att man kan fira ett helt år när man fyller jämt så jag anammar det.
   Kram från terrassen.

 2. Vilken trevlig överraskningsfest som vännerna hade ordnat till dig. Förstår att du uppskattade det och att det blev en god och glad kväll.

  Mindre roligt var det med jordskalven men skönt i alla fall att det inte blev några skador. Hoppas att det inte blir fler skalv nu.

  Kram och god kväll!

  1. Jag blev helt mållös och det är inte så ofta jag blir det. Vilken överraskning! Och det blev också en väldigt trevlig och lyckad kväll.
   Vi har upplevt jordskalv här några gånger tidigare så när det började skaka i huset och terrassen visste vi i alla fall vad det var. Nej, nu hoppas jag att vi slipper fler skalv.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Härligt att träffa sina vänner´, umgås, äta och dricka gott. Förstår att de ville fira dig i efterhand. Fina bilder som du visar. Roligt att få se.
  Men så otäckt med jordskalv. Det har jag aldrig varit med om så jag vet inte hur det känns och hoppas att jag slipper det.
  Förstår att ni som hade varit med förr, inte blev så uppskärrade som andra skulle bil.
  Ha det bra och varm kram till dig.

  1. Jag blev både väldigt överraskad och glad. Hade inte en tanke på detta. Tappade helt fattningen och det gör jag ganska sällan.
   Jordskalv har vi upplevt här några gånger så vi vet hur det kan kännas. Gårdagens skalv kändes rejält hos oss. Jag har även en gång i Peking upplevt ett jordskalv och då hoppade bokhyllorna i klassrummet men det dröjde ett tag innan jag fattade och fick ut eleverna.
   Kramar och tankar till dig.

 4. Verkligen en härlig kväll och en supertrevlig restaurang! Första gången vi var där, men definitivt inte den sista. Populärt ställe också, det strömmade in folk hela tiden 🙂

  Skalvet var lite skakande om man så säger. Ett av dom största vi upplevt här i stan.

  Ha en riktigt fin måndagskväll!

  1. Visst var det! Har besökt restaurangen en gång för länge sedan och välbesökt var/blev det. Tack än en gång för den fina överraskningen.
   Vi var glada, om man nu kan säga så, att vi upplevt skalv här tidigare och genast visst vad det var frågan om. Men inte lika kraftiga som detta.Huset och terrassen skakade rejält en kort tid.
   Trevlig kväll.

 5. Vad kul att du blev så överraskad. Allt ser väldigt mumsigt ut och jag förstår om det var svårt att välja.
  Otäckt med skalv, men du har ju varit med förr.

  1. Jag blev verkligen överraskad. Hade aldrig kunnat tänka mig detta. Så roligt.
   Det blev en jättetrevlig kväll på alla sätt.
   Skalv är otrevliga men vi har upplevt dem här förr och visst genast vad det var frågan om.

 6. Det är precis så som man firar en Ditte som nollar:-) Jättekul! Det var nog den största paëllan jag sett, men det finns kanske ännu större varianter. Roligt att se dina bilder från kvällen och jämföra/komplettera med Amas inlägg:-)

  Jordskalvet skulle kännas riktigt läbbigt för mig, då jag aldrig upplevt ett. Men ni verkar ju vana och reagerar knappast;-)

  1. Det blev liknande inlägg hos oss men ibland blir det så. Och överraskad blev jag verkligen.
   Paellan var för fem personer men hade räckt till ytterligare ett par personer.
   Vi har upplevt några jordskalv här tidigare men inte så här kraftiga. Inte heller Ama som varit här länge hade varit med om denna styrka.
   Lite läskigt var det när både terrassen och huset skakade men vi visste genast vad det var. Även i Peking upplevde jag ett men då förstod jag nte vad det var men bokhyllorna hoppade. Då fick jag snabbt ut eleverna från klassrummet.

 7. Att du blivit firad, har jag inte undgått 😀 Vad trevligt! Helt underbart, man ska firas med besked.
  Jordskalv är inte roliga, men det gick ju bra.
  Nu ska Trötter lägga huvudet på kudden efter en lyckad gospelträning.
  Stor kram!

  1. Jag blev firad i omgångar och extra roligt att bli så rejält överraskningsfirad av vänner här som jag blev. Minnesvärt.
   När jordskalvet kom kände jag igen det hela från tidigare skalv så vi visste genast vad det var frågan om. Nu var detta kraftigare än de övriga men vad jag förstår skedde inga person eller materiella skador.
   Trevligt med en lyckad gospelträning-
   Stor kram!

 8. Vilken härlig överraskning!Underbart att få fira födelsedag med vännerna, och vilka fina presenter du fick,både skinka ost och vin, mumsfilibabba!!!
  Så fina bilder!
  Jordskalv…det var desto mindre kul…tur det inte blev värre!
  Kram och godnatt!

  1. Tack! Överraskad blev jag verkligen. Och jag blev helt mållös. Inte ofta det händer men nu så. Hade ingen tanke på att bli så överraskad. Blev verkligen jätteglad för de goda presenterna och visst har jag redan provsmakat.
   Jordskalvet var lite läskigt. Terrassen och huset skakade. Men vi har upplevt det här några gånger tidigare så när det började skak så visst vi vad det var.
   Kram!

 9. Gomorron Ditte, så kul att du blev så ordentligt firad, goda vänner är utan tvekan det bästa som finns!
  Konstigt det där med skalvet. Pia och Ingrid, som var kvar i lägenheten, kände av skalvet, medan Henrik och jag, som tog en kvällspromenad just då, kände inget.

  1. Gomorron!
   Jag blev verkligen överraskad av vännernas firande. Hade inge som helst aning. Och visst är det fint med riktiga vänner.
   Jag förstod att skalvet inte märktes överallt och så blev det ju för dig och Henrik ni märkte inte av det, medans Pia och Ingrid som var hemma kände skakandet. Här skakade både terrass och hus, men det var snabbt över. Skönt ändå att man nu vet vad det är frågan om.

  1. Verkligen! Och överraskad är ju det minsta man kan säga att jag blev.
   Goda vänner betyder så mycket och jag är så glad för de jag har.
   Stor kram!

 10. Räkorna såg smaskiga ut. Testa någon gång att dricka en belgisk saison till, ett belgiskt lantöl. Frisk lite syrlig smak och ett perfekt sommaröl. Ett par bra sorter på bolaget är Boq och Hotell Henri.

  1. Tack för öltipset. Och en del belgisk öl har jag testat både i Belgien och i Stockholm. Men dessa sorter kan jag inte påminna mig att jag provat.
   Återkommer med recension när jag smakat.

 11. Nämen nu sitter jag bara o gapar! Inte bara över den goda maten, hade jag för en gångs skull hamnat på en fiskrestaurang så oj som jag hade festat till det. Men inte är paella heller fy skam, har säkert inte ätit någon originalvariant, bara svenska fuskisar. Brukar tvinna ihop nåt liknande själv när jag har ris över. Nej det som jag gapar över är att vi här hade en jordbävning imorse klockan 7! Den var “bara” på 3.2 men kändes och framför allt hördes rejält. Epicentrum fem kilometer från byn. Men inte fick vi vara själva om den upplevelsen, hihi. Men det ger faktiskt ett perspektiv över vilka krafter som kommer i omlopp! Ujuj. Ha en fin tisdag, kram från pörtet

  1. Detta är en väldigt bra fiskrestaurang och även paellan med många skaldjur i smakade väldigt gott. Fist och skaldjur tror jag denna restaurang är bäst på. Och så paellan.
   Oj , jordbävning även hos er- Och 3.2 på Richterskalan märks rejält det också. Kan tänka mig att jordbävningar hos dig är sällsynta. Här dyker de upp ett par gånger per år men håller sig då mellan 3 och 3.5.
   Perspektiv är just vad upplevelsen ger.
   Kram och trevlig kväll.

 12. Hej Ditte?
  Var ligger denna restaurang ? Älskar fisk och skaldjur så jag besöker gärna stället.
  Vet att du pratat om Rosa tours flera gånger och jag undrar var deras resor utgår från, är det från busstation? Betalar man på plats?

  1. Hej Eva!
   Denna restaurang,Las Canas, ligger på San Policarpo nr 13, nära Calle Madrid och ner mot hamnen. Tittar du i inlägget “Vänner, god mat och dryck” finns en länk där med adress, meny och annat.
   Rosa Tours har tyvärr en dålig hemsida men de utgår i Torrevieja vid polisstationen, bakom Carrefour, och rondellen där. Davids Tours har vi också åkt med och de brukar hämta oss vid den stora Chinon på Valenciana vid bensinstation. Davids Tours hemsida är bättre och bor man norr eller söder om stan finns olika på/avstigningsplatser. Turistbyrån vid Vista Alegre hade förra veckan broschyrer från båda resbyråerna och då ser man vad som finns och kan ringa och boka. Förr kunde vi betala när vi klev på men numer tror jag man gör det med kort innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *