Stockholm

Välkomnande eftermiddag i Stockholms City

Stockholm bjuder på mycket av det mesta och så alla årstider. mycket är också lättillgängligt och det är lätt att ta sig runt.  Gårdagen spenderade jag tillsammans med väninnan Agneta. Tisdagar är våra “promenaddagar” eller snarare “träfffdagar”. Ibland blir promenaderna kortare och vi kombinerar dem med annat men även vädret har ett finger med i val av det vi gör.  Och så blev det igår. Det blev först ett välkomnande besök i den drygt hundra år gamla Stockholms Æter & Essence- Fabrik innan vi traskade vidare i ett vacker belyst Stockholm.

Storckholm. Drottninggatan. Café "Dirty Coco" ett verkligt välkomnande café. Och det trots att jag inte gillar just rosa. Dirty Coco är ett  café på Drottninggatan i Stockholm. Helt nytt för mig och visserligen väl mycket rosa i min smak, men varför inte. Och redan innanför dörrarna blev vi välkomnade av trevlig personal. Betyder mycket.

Välkomnande

Här på “Dirty Coco” finns brunch hela dagen men flera olika rätter, det finns lunchrätter, kakor, pannkakor, våfflor och efterrätter. Och menyn är spm de själva beskriver “lekfull”. På hemsidan, länk under bilden ovan, finns menyerna och mer om caféet.

Ibland kan en ha fördomar och när jag såg allt rosa så undrade jag. Men väninnan Agneta hade varit här tidigare och tyckte att både det ätbara och servicen var bra. Så varför inte testa. Är verkligen glad att jag inte lät mängden rosa stoppa mig. Tänkte på att när vi med Promenadklubben besökte Alby, en förort söder om Stockholm, så hade jag nog även då lite fördomar. Bra att ta sig an dem.Gäller nog många och i olika sammanhang.

På Dirty Coco kan en dels beställa i en app på sin mobil eller på skärmar vid entrén. Då betalar en med kort eller Swish. Eller som vi gjorde; beställde vid kassan och betalade där med kort  Man får en “puck” som blinkar när maten är klar att bli hämtad.

Stockholm. Café "Dirty Coco" . Även toaletterna är välkomnande. Även toaletterna på “Dirty Coco” är fräscha, välkomnande och rejäla.

En del av caféet. Olika sittgrupper finns samt separata bord och stolar. Och allt går i olika rosa nyanser.

Vi beställde en smörgås att dela på  med avokado, fetaost, ärtskott och granatäppelkärnor. Och även en tiramisu för Agnetas del och till mig blev det en cheesecake. Båda riktigt goda. Extra plus för att vi fick maten och våra cappuccino, levererade till borde. Verklig service.

Vi lämnade

caféet och var nöjda. Hit kommer vi gärna tillbaka. Och jag tränade mig på att omge mig av rosa. Gick riktigt bra för så mycket annat övervägde. (Ska också nämna att antalet ynglingar och män och var väl representerade. Så detta med ev. fördomar mot rosa kan en hoppa över)

Vi tittade till Hötorget och gladdes åt den fina belysningen. Själva namnet Hötorget är känt från mitten av 1600- talet och då förekom även handel här med kött och fågel förutom med grönsaker och frukt. Och ända fram till början av 1900-talet fanns de gamla bodarna kvar men kötthandeln var då förbjuden av sanitära skäl.
På Hötorget fanns förr även en saluhall ovan jord som kom till i slutet av 1800- talet. Men den rev man 1953 och en ny saluhall började ta form under jord. Den är fortfarande kvar men har i omgångar blivit renoverad.

Stockholm. Hötorget och Konserthuset. Välkomnande belysning. Hötorget och Konserthuset är vackert upplyst och visst är det också välkomnande.

Även Filmstaden Sergel och entrén till Hötorgshallenär fint belyst.

Vid Hötorget ligger också Hotell “Hay Market” by Scandic som sedan ett antal år är inrymt i det gamla vauhuset PUB som byggts om.

Jag tittade in i fönstren till en av restaurangerna i hotellet  och här fanns det gott om fina pepparkakshus.

På vägen mot tunnelbanan vid T- Centralen passerade jag Gamla Brogatan är också fint belyst. (Mycket Ledlampor i Stockholms julbelysning)

Stockholm. Gamla Brogatan- Visst är det välkomnande med den fina belysningen.Visst är det välkomnande med den vackra belysningen.

Likaså Drottninggatan är vacker upplyst. Jag kommer i några inlägg undre  nästa vecka att visa en del från  den konstfulla belysningen som är speciellt framtagen “Nobel Week Lights” som börjar den 3/12 . Även där är det mesta ledlampro. Håll till godo så länge  med ett smakprov från förra årets ljusfest.

 

38 svar på ”Välkomnande eftermiddag i Stockholms City”

 1. Här kommer man nästan in i rätt julstämning:-) Ja, inte direkt inne på Dirty Coco med allt som är rosa, men ändå. Kollade länken och bara älskar namnen på brunch-rätterna. Verkligen lekfullt och kul. Det första jag tänkte på när jag såg bilderna är ESC, Sushos och hennes gay kompisar. De skulle stortrivas på det stället.
  Visst är det roligt att få sina fördomar bekräftade, men ibland får man ge avkall, som i det här fallet;-)

  1. Ja, då! Stockholm är nu så fint upplyst och roligt att man håller kvar den traditionen. Mycket är ju nu ledlampor.
   Även om en inte är ett fan av rosa så är caféet så bra och trevligt. Fantastiskt bra service och även väldigt bra priser. Gott dessutom.
   Tänkte också på Susjos men här kan nog alla trivas.
   Och visst kan en ge avkall på lite rosa fördomar.

 2. Ljuvligt, säger jag som gillar rosa – och med så mycket annat bra där så är det ju toppen!
  Rosa är en varm färg så är detär ju rena omfamningen utan att någon hänger en om halsen tänker jag. Gör gott för ögat , sinnet o hungern.
  Härlig dag för er väninnor 🙂
  Rosa kram

  1. Caféet var så trevligt så jag kommer absolut att gå hit igen. Man satsar extra också på det hållbara och ekologiska vilket är bra. Vi får ta och göra ett besök här tillsammans.
   Och att rosa inte är min färg gjorde absolut inget. Gick så bra ändå.
   Varm och rosa kram

  1. Caféet är verkligen trevligt och satsar mycket både på det ekologiska och hållbara. Vi var båda jättenöjda. “Dirty Coco” har fått väldigt fina pmdömen och det är också roligt. Tycker dock namnet är lite udda.
   Gamla Bro har många trevliga butiker och systrarna Grene är en av dem. Var inom en sväng men inget av det jagskulle ha fanns här denna gång.

 3. Man ska aldrig säga aldrig och det var ju ert besök ett bra exempel på. Spontant hade jag nog inte sett Dirty Coco som mitt förstahandsval men kanske är det så att vi alla har lite fördomar. Desto trevligare då när man blir positivt överraskad och dessutom såg allt väldigt gott ut. Ännu en fin dag i ett julfint Stockholm.

  Önskar en gad kväll nu!

  Kram

  1. Agneta hade varit här tidigare och var väldigt nöjd med både det ätbara och service. Jag har läst om caféet och det har överallt fått väldigt fina recensioner och jag hade inte varit här. Vad gäller namnet förstår vi inte alls.
   Här satsar man på det ekologiska och hållbara och har något för alla.
   Vi var både riktigt nöjda och prisnivån var också väldigt gynnsam.
   Ett ställe som jag kan tänka mig att både lilla I och S skulle uppskatta.
   En trevlig och lugn kväll blev det efter en dag med Promenadklubben.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 4. Fördomar är till för att tas livet av har jag läst någonstans.
  Rosa är inte min favoritfärg men jag tror att den biten hade jag klarat bra utan att vara fördomsfull men däremot namnet Dirty coco. Det är jag fundersam över. Det låter ju inte smakligt alls. Smutsig kakao? Eller har det en annan betydelse. Jag kanske missförstår någonting nu.
  Så fint det är att följa dig och Agneta på era tisdagsvandringar. Alltid lär man sig någonting nytt och många fina foton bjuder du på.
  Tack för det Ditte!
  Kram

  1. Detta om fördomar har jag också läst någonstans.
   Vi funderade också över namnet men även där kom vi att ha överseende.
   Förstår inte alls. För detta var väldigt fräscht, väldigt trevligt och gott. Mycket ekologiskt och ett hållbart tänk som vi tycker om. Men namnet förstår vi inte alls-
   Vet att caféet är väldigt populärt och fått fina recensioner.
   Kul att du var med oss hit.
   kram

 5. Haha så roligt att du tog dig till dirty coco, jag har ju varit där ngr gånger med mina flickor men skulle nog inte ta med mannen dit på en dejt:) men helt ok lunch/fika ställe och håller verkligen med det är så trevlig personal o hjälpsamma min app krånglade lite sist men det hjälpte dem mig med:)Är så sugen att boka en hotellnatt på Haymarket ,har du besökt resturangen Gretas som dem har? härliga bilder från ett fint sthlm kram och nu fungerar min blogg igen:)

  1. Nej, maken skulle jag nog kanske inte bjuda med till Dirty Coco. Men å andra sidan; han är ganska flexibel. Haymarket har jag inte bott på men ätit på Gretas och varit här i baren några gånger.
   Vad gäller Gretas var restaurangen helt ok men inget så där väldigt extra. Men ett restaurangbesök beror ju så mycket på en massa saker.
   Såg att din blogg är igång igen. Förstod att alla Blogg.se låg nere. Ska se om du skrivit något….Hoppas.
   Kram

 6. Men oj, här har jag missat något, ett rosa café!!! Det ser verkligen läckert ut, både inredning och det ni fick på faten! Har inte hört talas om Dirty Coco! Så tack för tipset, måste kollas upp! Kul att du gillade det, trots allt rosa ;-D
  Må så gott!
  Kram

  1. Japp! Tror du skulle gilla caféet. Jodå, trevlig personal och ett “gott” utbud övervägde. Och kanske vänjer jag mig vid lite rosa. Trevligt var det i alla fall och med menyer jag tror du skulle gilla. Bra priser också.
   Ha det fint du också.
   Kram

 7. Duett Coco hade jag aldrig besökt om jag gått förbi. Nu vet jag bättre och när jag tittade på brunchmenyn blev jag riktigt sugen på bra mat till bra priser. Eftersom jag är en praktiskt lagd människa skriker hela mitt inte Nej, nej, nej när jag ser alla blommor som hänger ( och samlar damm).
  Det blev ytterligare en fin dag i ett fint upplyst Stockholm!

  1. Jag förstår dig! Men man satsar på hållbart och ekologiskt. Har förstått efter att ha läst recensionerna att caféet är omtyckt. Funderade på namnet Dirty Coco men blev inte klokare. Men bra mat till bra priser och trevlig personal gör mycket. Och är en intresserad av det “söta” finns ett rejält utbud
   Praktisk är jag också så jag håller med dig om att det nog samlas en del damm.( Men jag som kan vara allergisk mot damm nös inte en endaste gång. Bra så! )
   Och vi avslutande med en skönt upplyst promenad. Stockholm levererar!

 8. Dirty Coco kommer jag att besöka, snart! En kompis jag brukar gå på stan med äääääälskar allt rosa …
  Visst är det vackert med Kulturhusets alla ljus. Men fortsätter man sen Sergelgatan ner är det direkt beklämmande med alla tomma, öde och svarta lokaler på vänster sida.

  1. Gör det! Väldigt trevligt, prisvärt och gott. Trevlig personal är det också,
   Konserthuset och Hötorget lyser upp, liksom gatorna i närheten. Trist med Sergelgatan men de bygger ju om så kanske kommer det hyresgäster.Hoppas!

 9. Fördomar är till för att övervinnas, men då kommer det nya som ett brev på posten. Jag håller med och att även på bild ramlar det rosa över mig! Fint att du fick en annorlunda upplevelse!
  Det är underbart med all belysning nu i juletid, när mörkret faller över er!
  Så vackert.
  Kram

  1. Visst är de! Och det rosa faller helt klart över en. Men allt var väldigt gott och trevligt.
   Belysningen nu är verkligen fin runt om i huvudstaden med en hel del ledlampor. Ser fram emot nästa veckas “Nobel Week Lights” som verkligen brukar vara magnifikt.
   Ha det gott!
   Tänker på er.
   Kram

 10. Nu skullecdet definitivt vara läge att besöka en julpyntade storstad.. Men blir det av? Nä…och hur dumt är inte det. Man borde definitivt ta sig i kragen och åka till Stockholm…. Får njuta av din bilder i brist på annat. Kram

  1. Du har det nog bra hemma. Jag delar med mig av ljus och du delar med dig av “landet”. Tycker det blir en bra mix.
   Kram och trevlig torsdag.

  1. Verkligen fluffigt! Men med eko och hållbarhet i fokus. Och det känns bra. Väldigt trevlig personal och välsmakande varor betyder också mycket.
   Kul att ha testat.

 11. Skrev en kommentar här men glömde posta den…eller i varje fall tror jag att jag glömde det. Ett lite annorlunda café ni kom in på, men som du skriver det är bra att kunna slå hål på sina fördomar. Jag undrar med över namnet. Är Coco ett kvinnonamn…tänkte osökt på Coco Chanel. Jag älskar den här tiden när det blir lite upplyst överallt. Kram

  1. Jadå, verkligen annorlunda och namnet blir jag inte klok på. Tror inte det är “CoCo” Chanel utan mer att det handlar om choklad. Har sökt efter fakta på namnet men än så länge gått bet på det.
   Gott och väldigt trevligt och med fokus på hållbarhet och det ekologiska. En allsidig meny dessutom och trevlig personal- Och prisvärt!
   Stockholm nu är så vackert belyst och upplyst att jag gärna dröjer mig kvar bland all belysning.
   Kram

 12. Dirty Coco såg ju riktigt trevligt ut, men för mej känns det kanske lite väl “tjejigt”.
  Trevligt med ett vackert upplyst Stockholm, men vi missar tyvärr det i år också.
  Vi måste nog bli lite bättre på att planera.
  Kramar från oss och ha en trevlig torsdag!

  1. Instämmer helt! Men kanske Bosse och du skulle kunna trivas här ändå. Till och med ha riktigt roligt. Och utbudet av både bakverk och mackor tror jag ni båda skulle gilla.
   Vad gäller belysning i huvudstaden så titta in här på bloggen då och då så får du dig en titt på detta.
   Och jag hänger med dig och Karlsson både till kylan och värmen.
   Önskar dig också en bra torsdag.

 13. Spännande utflykter ni gör🙂försökte utforska namnet på restaurangen för har språkvetare nära men vi gick bet. Jag forskade vidare och upptäckte att en rad ställen både här och i andra länder har just Dirty plus något mer, här i Stockholmstrakten finns Dirty Dough, smutsig deg då, är en pizzeria med bra betyg, så ska nog vara lite skämtsamt kanske.

  Men “ditt” ställe verkar väldigt populärt och seriöst, såg de hade särskilt rosatema runt bröstcancer och bidrag till den forskningen.

  Och kanske koppling till choklad, de har ju såna ställen med i det företaget. Är det inte Choco Mania? Men kanske de tänker kokos/kokospalm också från ordet coco. Tänkte lite på slang, koko i huvudet🙂men de verkar arbeta långt ifrån sånt. Ger ju jättefint intryck.

  Sen en översättning såg jag, dirty price lär betyda totalpris. Sen orkade jag inte mer, vi kanske börjar bli för gamla med allt nytt, mycket att hänga med i.

  Din berättelse om skärmen och beställning mötte vi på en nyrenoverad restaurang som vi gillar mycket. Tur dottern var med och fixade elegant och snabbt men nu kan jag. Ägaren bjöd oss på en jättegod soppa till förrätt spontant, sen fick vi kaffe och glassefterrätt på det, så det kändes helt fantastiskt.

  Det flöt på otroligt bra där och vi förstod att skärmen var toppen för dem. Blev tydlig att arbeta efter och snabbare. Men det gick ännu att beställa om man blev snurrig av skärmen och att betala med kort vid kassan. Men det försvinner nog snart.

  Och sen på tal om Vasastan i det inlägget kom jag på Lindquists konditori som funnits i över hundra år, vad trevligt och vi satt ofta ute på den lilla trottoarserveringen. Många ställen som ska besökas ser jag🙂.

  Ha en fin fortsatt kväll och snart är det helg igen. Kan bli någon julmarknad fast jag bara tänkt mig en som vi redan varit på men ändrat mig.

  1. Hej Monica!
   Jätteroligt att du är med och funderar över namn. Jag brukar ju vilja veta varför en plats har sitt speciella namn men här gick jag bet. Choko Mania
   läst jag om . Och jag tyckte att det som står på hemsidan i reklamen känns stämma- Vet att de har stöttat bröstcancerforskning och att man står för tolerans och mycket annat. Personalen var också väldigt vänlig och hjälpsam-
   Jag tackar för sitt stora engagemang och kanske får vi nöja oss med att i detta fall gå lite bet.
   Vad roligt att du och dottern hade en så fin upplevelse på en “skärmrestaurang” och så fint att ni fick “det där extra”. Visst blir en glad.
   Även här kunde vi beställa och betala vid kassan. Tur det. För om tekniken eller elen inte finns kan det annars bli kärvt.
   Vad gäller Lindqvists konditori minns jag det också. Även att sitta ute. Även Ritorna.
   Ja, redan fredag i morgon.
   Önskar dig en fin helg och stort tack igen för dina undersökningar.

  1. Hej Amanda!
   Vad roligt att detta är en av dina favoriter. Det lite galna faller jag också för men kanske inte det rosa. Men nu så.
   Jag är ju alls ingen rosa person men det blev ett lyckat besök på alla sätt och vis. Kommer gärna tillbaka. Då gott och med trevlig personal. Även mycket rimliga priser.

 14. Lite fördomar har vi nog lite till mans och jag som inte heller är så förtjust i rosa, hade nog inte valt att gå in där. Tur att ni gjorde det, för det verkar ju som ett väldigt trevligt ställe!
  Ha en fin fredag Ditte!
  Kram

  1. Ibland är det roligt att utmana sina fördomar och här blev det väldigt bra. Agneta hade varit här tidigare med sin vuxne son och tyckte det var trevligt och det som serverades smakade bra och till helt ok. priser. Så det blev premiär här för min del. En lyckad sådan. Dessutom väldigt trevlig och hjälpsam personal. Så jag kommer tillbaka.
   Önskar dig också en fin fredag från ett grått Stockholm. SEr ut som om snön ska komma.
   Kram

 15. Oj vilka vibbar man får hos dig, ja de rosa har jag nog aldrig upplevt själv, men man ska ju skilja sig ur mängden o det har ju fiket verkligen lyckats med! Hur många kreativa förmågor finns det nte därute?

  Stockholmsvyerna gör mig nostalgisk, tänk att jag bodde och jobbade där så många år utan att uppskatta det särskilt mycket. Men det berodde mest på att mitt fokus då var helt på jobbet, idag skulle jag både uppskatta och uppleva hela Stockholm på ett annat vis,. Dock utan att längta efter att bo mitt i smeten. Tusen tack för härliga vyer

  1. Jag är absolut ingen rosa person men gillade det här caféet. Vänlig personal och en tanke bakom som jag också gillade. Väldigt trevlig personal, bra priser och ett gott utbud gjorde sitt till.
   Kan tänka mig att jobbet upptog mycket av din tid och kraft och att du inte på den tiden “såg” annat.
   Nu kan du traska runt här i bloggen och titta på allt i lugn och ro. Så roligt att ha dig med,
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *