Trevligheter

Välkommen 2020 – Ett nytt decennium är på väg

Det är nyårsafton 2019 och det nya året håller på att göra sig beredd för att göra entré. En hel del förberedelser är det förstås.   Och vad gäller ankomsten sker den ju på  olika tider världen över. Några får ta del av det nya året lite tidigare och andra får vänta.  Men vi vet att det kommer. Välkommen 2020.

Välkommen 2020

Inte ”bara” ett nytt år  står och väntar utan det är ett nytt  decennium också.Själva  ordet decennium kommer från latinets ”decem” som betyder 10 och ”annum” som betyder år. Alltså, tio år har passerat sedan 2010. Tittade igår in i  min gamla blogg för att påminna mig om vad som skett från 2010 och fram till januari 2017. Passade också på bläddra igenom  igenom rubrikerna på den här bloggen som jag haft sedan januari 2017, alltså i snart tre år. Och visst har väldigt mycket hänt på 10 år.

 

Jag backade bandet lite

och tittade in hos 2018 . Detta via nio Instagrambilder. De bilder som flest besökare hade uppskattat det året.  Och jag tycker också om bilderna och känner igen mig.  Bild 1 och 7 är från olika besök hos Lars Lerin på Sandgrund. Nr 2 är från Spanien och ett nyligen gjort besök hos frissan. Bild 3 och 6 är från London dit jag reste i april med döttrar och barnbarnet Max. Bilderna 5, 8 och 9 är från Kina och kinesiska muren som vi besökte i mars 2018. De ”toppade” 2018.

Vad gäller bilderna för 2019 blev jag lite mer förvånad eller snarare överraskad. Men kanske inte. Här är det bilder från Sandgrund och Lars Lerins målningar som ”toppar” 5/9 bilder.(De fem första) Bild är 6 är från den lilla spanska byn Mojacar som vi besökte  i april. Nummer 7 är från en kryssning med Birka Stockholm.Och de två sista bilderna är från den resa/kryssning vi gjorde i Sydamerika under februari- mars,

Snart byts 2019 ut mot ett nytt decennium. Ett nytt oskrivet blad. Välkommen 2020.Nu byts snart 2019 ut och förhoppningsvis väntar nya erfarenheter och möjligheter. Men om morgondagen vet vi tämligen lite. och helt oavsett så säger jag väkommen 2020. 

 

Vad gäller nyår

så har vi har inga speciella traditioner. Hur vi ”firat in” det nya året har varierat en hel del- Förra året var vi i Spanien och välkomnade 2019 tillsammans med vänner i Torrevieja. Minns också 2010 när vi tillbringade nyårsafton på Grand Hotell i Stockholm. Vissa år har vi också haft turen att möta flera nyår, förutom det svenska/europeiska och vid olika tidpunkter under året. Det kinesiska och det thailändska nyåret har varit roliga och minnesvärda upplevelser. I Kina firar man dessutom i en hel månad och även Thailand har utsträckt tid.

Jag vill önska alla  ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.

Gott Nytt År! Välkommen 2020!Välkommen 2020! 

Budskapet nedan brukar jag fundera lite extra på så här när ett nytt år knackar på.

 

Och jag ska nog ta hoppet igen. (En favoritbild)

 

28 svar på ”Välkommen 2020 – Ett nytt decennium är på väg”

 1. De senaste åren har vi firat Nyår i Spanien, vilket har varit väldigt trevligt. Underbart väder, mycket god mat och dryck.
  I år blir vi hemma i Sverige, vilket säkerligen kommer bli väldigt trevligt också. 😊
  Gott Nytt År! 🥂🎊💃

  1. Förra året var vi i Spanien och det var trevligt och i övrigt har det varierat en hel del- Vi ska iväg här hemma på festligheter och det ser jag fram emot. Men jag tycker det är fint att vara hemma också utan så mycket firande.
   Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År

 2. Ja, tänk att vi snart skriver 2020, så fort åren har gått. Jag hoppas att era festligheter ska utfalla till största belåtenhet.

  Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!

  Kram

  1. Ja, tiden försvinner snabbt! Bara att konstatera. Jag tror våra festligheter blir bra. Och som oftast blir det som man själv gör det till. Men konceptet är bra.
   Önskar er också ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.
   kram

  1. Vi har under årens lopp varierat en hel del var vi varit. Och många gånger är det skönt och trevligt att vara hemma. I tHailand har vi varit både över ”vårt nyår” och det thailändksa och det har varit väldigt trevligt.
   I år blir det lite extra festligt och vi ser fram emot en fin kväll och även ett fint nytt år.
   Önskar dig och maken också ett Gott Nytt År.

 3. Vi önskar er båda ett gott slut o ett Gott Nytt År. Är nu i Gustavsberg åker tillbaka till Torrevieja på lördag. Vi hörs o ses.
  Kramar/Anna-Carin o Krister

  1. Tack!Vi önskar er också ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År- Blir hemma ett tag till men vi ses och hörs i mitten av januari.
   Kramar från oss.

 4. Två toppen ”krönikor” som i bildform sammanfattar vad du upplevt de senaste åren. Perfekt! Man kan knappast beskylla dig att du varit passiv om man säger så. Bra gjort!
  Hoppas att ditt 2020 går i samma anda! Önskar dig också en jättefin kväll och ett 2020 som blir precis som du vill ha det!
  Kram!

  1. Tackar! Nej, så passiv har jag inte varit. Men vem vet hur länge hälsan är ok och orken likaså. Tänker som min mamma alltid sa ” idag orkar jag men i morgon vet jag inte”. Hon menade att tids nog när hon inte kunde röra sig gav det sig självt-
   Visst hoppas vi på ett bra 2020. Och det ”all inclusive”-
   Tankar och önskningar att du också får en trevlig kväll och ett riktigt Gott 2020.
   Stort tack för i år.

 5. Tittar in för att önska dig just ett riktigt bra 2020! Vi vet inget om året, men vi gör det bästa av det!

  Jag har inte kollat bland mina Instagrambilder, men misstänker att Lerinmålningarna kan ligga i topp där också vad gäller hur många som ”gillat” inlägget. Helt fantastisk man, både konstnär som personlighet vi fått se honom i TV i olika sammanhang.

  Här blir det stilla nyårsfirande, ja, inget firande alls, men nyår blir det i alla fall. Jag tänker lägga ut ett inlägg i min blogg.

  1. Tack, Mia! Nej, vi vet inget om 2020. Inget alls. Tänker på det en del just nu.
   Säkert är det så att även dina fina Lars Lerin bilder är väldigt omtyckta. Och för många andra också- Jag är en stor beundrare av honom på olika sätt.
   Ibland har jag inte heller alls firat in det nya året och ibland har jag gjort det. Och visst kommer 2020 helt oavsett. Jag tittar förstås gärna in till dig.
   Önskar dig det bästa för 2020.

 6. Så trevligt och intressant att läsa och få se bilder ifrån en del av ditt år.
  Du har varit med om en hel del och känner jag dig rätt så har du även mycket på gång år 2020. Hon var klok din mamma.
  Hoppas att du får en finfin kväll och firande av det nya årets inträde. Det är fint att kunna göra det i glada vänners sällskap, men även som vi gör, för oss själva detta år. Vi tänder kanske tomtebloss och njuter av ett glas bubbel och förhoppningsvis är det lite lugnare på raketfronten här utanför. Jag hör att en del har redan börjat lite med att sända upp raketer.
  Vill önska dig och din man ett riktigt fint Gott Nytt År.
  Många kramar till dig.

  1. Alltid roligt när du är med mig och jag vet att du ofta är det.En del har jag upplevt under 2019 och jag hoppas krafterna räcker en bit in på 2020 också. Mamma var klok och i detta fall har jag anammat hennes sätt att tänka och göra saker.
   Vi hade en rolig kväll och såg också vackra fyrverkerier över Stockholm. Men tack och lov inte så mycket smällare och buller.
   Önskar dig och Mysingen ett fint 2020.
   Varm kram

 7. Hej, något riktigt nyårsfirande har inte förekommit på många herrans år i min familj. Under en del år var vi hundvakter till exets barns diverse skotträdda jyckar som trivdes mycket bättre på lugna tysta landet med oss. Och hund har jag haft nu i över tjugo år, o skulle aldrig kunna tänka mig att lämna dem ensam under nyårskvällen. Jag reagerade en del på firandet i Australien, enorma fyrverkerier när så stora områden står i brand, människor är i fara och evakueras. Ja, vad jag tycker spelar ju ingen roll i sammanhanget …
  Ett fint slut på detta år och decennium och ett GOTT NYTT ÅR bästa Ditte!
  Kram

  1. Gott Nytt 2020 Paula! Nej, så stora firanden har vi nog inte heller haft under åren men ibland har det varit lite mer. Ja, har man hund så är det ju knepigt. Dotterns hund är inte skotträdd men de skulle ju aldrig lämna honom ensam hemma ett nyår eller andra helger när det smäller.Ja, han är nog aldrig ensam hemma mer än högst tre -fyra timmar i taget. Sällan så mycket. Han är alltid med. Vi såg nu fyrverkerierna över Stockholm men de var inte ”alltför” bullrigt. Reglerna har ju ändrats och det tycker jag är bra. Vad gäller Australien är det ju förskräckligt med dessa fyrverkerier och vilka konsekvenser de får.
   Varm kram

 8. Vackert inlägg på årets sista dag Ditte!
  Vad gäller LL under 2020 så ska vi för första gången besöka det tillsammans eller hur?
  Känner också att om jag inte direkt hoppar , så tar jag steg i viljan att få till det jag önskar i livet och i fallet flytt de sista gångerna har jag varit klar för det. Flytt till, inte från som har stora chanser att bli lyckade 🙂
  Än en gång gott nytt år, jag firar i självet med god middag och god efterrätt, en kopp starkt kaffe, + en liten whisky frampå kvällen här.
  Varm sisterkram

  1. Tack, Tove!
   Och visst ska vi tillsammans besöka L.L.och Sandgrund. Önskar mig verkligen det. Vad gäller att hoppa så tycker jag nog du gör det.På många olika sätt. Att flytta till något är viktigt och det är det du gör.
   Önskar dig det bästa för 2020 – Året som är här nu när jag svarar dig.
   Varm kram

 9. Ett fint galleri av de bästa!
  Ja, nog fångar du hoppet, alltid! Precis som jag försöker, men är inte så modig som du, inte fullt ut. Försöka duger ibland.
  Härliga minnen. Ja, när jag tittar tillbaka, så känner jag mig också väldigt nöjd.
  Kan säga att de senaste 25 åren gett mig mycket, trots att de sista 8 av dem har varit i viss sorg men som gett nya givar.
  Ett riktigt gott nytt år 2020, stor kram på det!

  1. Att hoppas, ta ett skutt eller hoppa så där lagom ger mycket. Och nyfikenheten inte minst. Omständigheterna runt oss kan vi inte påverka men vi får förhålla oss till det som händer så gott vi kan.
   Stor kram! Och nu är 2020 här.Visst blir det ett bra år!

 10. Vilka härliga återblickar! Visst har det hänt mycket under det gångna decenniet och det är ju himla bra att ha dokumenterat det hela i blogg/instagram så man har minnena på pränt, både i ord och bild 🙂

  Ha nu en jättebra start på det nya decenniet!

  1. Ja, en hel del har hänt och tiden har gått fort.Och den lär inte direkt dra ner på takten. Och visst är det bra att blicka tillbaka i bloggen. Men nu får det bli framåtblickar.
   Önskar er också en fin start på detta decennium.

 11. Underbar återblick Ditte…och så hoppar vi nu! Rakt in i det nya decenniet…. med nya upplevelser och nya fina bilder och berättelser från dig, tack för tiden jag har fått följa med på dina resor och minnen, även om jag inte har varit med så lång tid
  God fortsättning på det nya året!

  1. Tack! Visst tar vi ett hopp eller skutt och så hoppas vi.
   Nu är det nytt år, vi har vänt blad och vi tar oss vidare.
   Ser fram emot att följa med dig.
   Önskar dig också en riktigt God fortsättning på 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *