Det dagliga

Vad hände? En ny höftled kom på plats.

Idag är det redan den 7/3- 2023 och det har gått fyra dagar efter min höftprotesoperation/höftledsplastik. I gårdagens inlägg tittade jag i backspegeln och försökte förstå varför jag egentligen kände oro inför ingreppet. Några svar var egentligen inte viktiga utan mer att förstå vad som hände. Jag skulle få en ny höftled.  Och genom operation ersätta lårbenshuvud, lårbenshals och ledskål med konstgjorda delar av metall och plast. Anledningen till just min operation var artros i höftleden. Alltså att ledbrosket i höften tunnas ut eller försvunnit. Vad som orsakar det hela vet man inte.  (Mer att läsa om höftartros finns här.) Förhoppningsvis ska jag efter operationen och en lång rehabtid, 6-12 veckor slippa värk och kunna lev ett mer vanligt  liv där smärtan ständigt begränsar mig.

Ett antal operationer har jag varit med om under årens lopp men orolig kan jag inte minnas att jag varit. Däremot kunde jag tydligt minnas det rejält tilltagna illamående jag alltid känt vid uppvaknandet efter en narkos. Och vad gäller oro brukar jag  sällan vara det om jag inte vet vad jag ska oroa mig för. Men denna gång fanns oron både innan “dagen O” (operationsdagen) och fram till det att jag steg in på Capio Ortopediska huset.

Vad hände?

På egen önskan tog jag mig för egen maskin till Globenområdet, en tur från dörr till dörr på ca, 20 minuter. Här var jag på plats 06.45 och med viss oro i kroppen. Personalen i receptionen börjar 07 så jag slog mig ner och väntade. En kort väntan och redan före 07 var jag inne på mitt rum tillsammans med en narkossköterska .

Capio Ortopediska huset. Vad hände här? Klockan är 06.45 och jag väntar på att komma till mitt rum. Det blir en kort väntan. Vad hände? Jag var i god tid och slog mig ner i receptionen och väntade En kort väntan och snart var jag på mitt rum.

Ett ljust rum med utsikt mot Södermalm. Dags att byta om till “sjukhusdräkt” och lägga mig under den blå värmefilten. Narkossköterskan avlöses av narkosläkaren som berättar hur det är tänkt att själva bedövningen ska gå till. Numer är det vanligt att man får s.k. ryggbedövning/spinalbedövning och med den även lätt narkos. Narkosläkaren förstod att jag inte ville höra några sågande eller bultande ljud när jag nu skulle byta delar av min höft. Och den oro jag känt i samband med detta blåste genast bort.

Sängen i rum 2 på Capio Ortopediska huset är bäddad och klar. Fick här på rummet en lugnande tablett och en kanyl  i armen.

Snart dags

Ortopeden, som jag träffat vid tidigare besök här kommer in och går rent  tekniskt  genom vad som ska hända och han ritar på höft och lår var snittet ska vara. Och strax  före klockan 08 blir jag hämtad av narkossköterska och promenerar in till operationssalen. Har nu fått på mig  operationsstrumpor i blått med värmeelement och två mössor. En rund “operationsmössa”  och en vit båtmössa. Den vita är värmande och skulle hjälpa mig att hålla värmen i den kyliga i operationssalen.

Minns att jag sitter på en brits. EKG och blodtryck kontrolleras. Narkosläkaren säjer att det blir ett stick med en tunn nål i ryggen, i ett mellanrum mellan kotorna i nedre delen av ryggen.  Ett stick jag förnimmer men  sedan är jag helt “borta”- Bedövningen sitter i 2-5 timmar och används mycket ofta vid knä och höftprotesoperationer, samt vid operationer i underlivet. Ofta kan ryggbedövningen kombineras med sövande och avslappnande läkemedel, en lättare narkos. 

Vaknar upp H

gör jag strax efter klockan 10 . Ja, inte för egen “maskin” utan jag bli väckt. Men slumrar till igen.  Och med denna typ av bedövning känns inget illamående. En timme senare, runt klockan 11 är jag tillbaka igen på mitt rum-

Vad hände här? Nyvaken efter operationen och tillbaka på mitt rum. Capio Ortopediska husetVad hände här? Nyvaken efter operationen och tillbaka på mitt rum. So en stund till och är rejält smärtlindrad.

Lite förtäring innan det var dags för lunch-

Något piggare. Och smärtlindringen gör sitt till-

Dags för lunch. En god soppa med krutonger och en smakrik västerbottenpaj med fräscha grönsaker.

Hela tiden är jag under uppsikt och opererande ortoped tittar in då och då. Likaså fysioterapeuter och sköterskor.

I, under och på gång

Snart  är “gåträning” i gång med hjälp av fysioterapeut och ett “gåbord”. (Som en rollator, men mycket högre, så det går att vara rak i ryggen och hänga på armarna.) Vi tränar på att jag ska komma i och ur sängen och  att röra benen. Viktigt med blodcirkulationen.

Senare på eftermiddagen är det dags för kryckorna. Att förflytta mig med dem.  De ska nu i ca. sex veckor ständigt vara med mig. Teknikträning; Flytta båda kyckorna framåt, sedan det opererade benet, därefter  det andra och sedan båda kryckorna. Rak i ryggen och det “onda benet”  med knä och höft ska vara vridet framåt. Nog så knepigt de första stegen.

En och annan kort paus då datorn kom fram. Här på besök hos bloggvännen BP:

Hemgång

till kvällen var det tänkt för min del. (Händer inte om en bor ensam) Och om allt ser bra ut och det fungerar att förflytta sig med kryckor går det bra. Medicin hade jag hämtat ut i förväg på apoteket och lite fick jag med mig så jag var väl rustad vad gällde den delen.

Jag hade också hämtat hem  hjälpmedel Extra viktigt med en höjbar toasits och duschpall. (Höften får inte, vid  denna typ av operation, vara i annat än 90 graders vinkel graders vinkel så det höjbara/sänkbara är extra viktigt. En griptång och  strumppådragare underlättar också.

Så vid 19-tiden fredag kväll var jag hemma igen.

Stockholm. Nyligen hemkommen. Vad har hänt dessa 12 timmar? Väldigt mycket. Och jag har fått en ny höft. Nyligen hemkommen men jag har inte riktigt orkat med att sträcka på ryggen. Är mest förvånad över allt jag upplevt de senaste 12 timmarna. Tja, vad hände? Skriva är ett sätt att tänka och nu är tankarna satta på pränt.

Med kryckor är det lite knepigt att få med sig något vid förflyttning, Men jag har kommit på att hänga en kasse runt halsen som rymmer en del saker. (Dator, griptång m.m. ) Värre är det med drycker och annat men dem tillhandahåller maken. Här hemma har jag verkligen “all inclusive” och är så tacksam. Fantastisk make och döttrar.

Inget “Höganäskrus” om halsen, likt  Carlsson i Hemsöborna,  men däremot en kasse att bära runt en del saker i.

Vill här också passa på att tacka alla vänner och bloggvänner (några sammanfaller) för allt stöd och all uppmuntran genom telefonsamtal och fina kommentarer på bloggen.

Ett stort tack också all personal på Ortopediska huset för allt engagemang, skicklighet och ett fantastiskt bemötande-

46 svar på ”Vad hände? En ny höftled kom på plats.”

 1. Fint läsa om “din resa” operationsdagen.
  Resan fortsätter förstås för dig.
  Med sikte framåt.
  Bra du har support där hemma.
  Få med sig något som dryck blir knepigt med två kryckor.
  Termos kanske.

  1. Tack! Jag har ju mest skrivit för min egen del men kanske kan även andra ha “glädje” eller lite nytta av att veta. Och visst är siktet nu framåt. Kryckorna ska jag ju dras med länge. Minns ju ditt ben och att du också hade sällskap av kryckorna under lång tid.
   Jag har väldigt bra stöd och hjälp hemma och ‘r så glad för det. Men just att få med mig en del saker är ju knepigt.
   Nu hämtar maken så det har löst sig. Men annars termos i väskan jag har runt halsen och vattenflaska borde fungera.

 2. Ja, vad hände? Men så skönt att höra att allt har gått bra. Och den bästa servicen har du ju hemma. Stor kram och krya på dig ❤

  1. Ja, det var en del som hände på ganska kort tid. Nästan svårt att hänga med i svängarna Allt verkar ha gått bra men visst är det knepigt att röra mig. Ja, du vet ju detta med kryckor. Det är svårt att få med sig annat när en av dem finns i varje hand. Bra service har jag hemma och det känns bra.
   Saknar dig och hoppas vi kan ses senare i vår. Saknar också din blogg.
   Tack för omtanken.
   Stor kram

 3. Så fräsch som du såg ut direkt efter operationen! Den här rehaben kommer du att fixa väl.

  Det där med att hänga en kasse om halsen för det nödvändiga, har jag också prövat.
  Vilken tur att du har maken!
  Trevlig kväll ifrån mig och snöovädret.
  Stor kram och krya på dig 💐

  1. I och med att det var tämligen lätt narkos i samband med spinalbedövning så mådde jag inte alls illa. En stor fördel-
   Jag var kroppsligt i god form innan operationen och det har jag igen nu. I sex veckor blir det att följa “boken” vad gäller rehab och där ska kryckorna med hela tiden. Och med kryckorna med blir det knepigt att få med annat. I varje fall dryck.
   Utan make hade det blivit lite längre vårdtid och även hemtjänst .Nu har jag också döttrarna som gott stöd på alla sätt. Väldigt vördefullt det också och även nära vänner här- Betyder mycket .
   Snöovädret blev inte så rejält här uta det kom snö på em.Men nu i kväll är det lugnt.
   Tack för omtanken!
   Önskar dig också en fin kväll .
   Hoppas du också blir allt bättre.
   Stor kram

 4. Otroligt mycket som händer bara på en dag! Och fantastiskt är det med all kompetens och bara att hoppas unga orkar fortsätta att utbilda sig i många viktiga yrken men som är jobbiga och tidsödande och kostsamma för studenten att jobba sig igenom i åratal. Vi får hoppas på det bästa.

  Tycker att dagens lunch ser väldigt god och fin ut, nästan bättre än på restaurang🙂så mycket allt betyder för patienten med omtanke och bemötande. Roligt och mycket bra att du berättar.

  Och du är väldigt proffsig själv, så klok och kompetent i allt. Är väl vad varje kirurg önskar och föreskriver för att lyckas bäst men är ju mycket som spelar in och hur människor gör och du har gjort allt det bästa som de önskar.

  Och du ser redan ut att vara i full gång, önskar dig mycket lycka till med och ork och energi till allt.

  1. Tack för fin uppmuntran.
   Skrev mest för min egen del, men kanske kan det jag skrivit också vara till hjälp för andra. Visst var det mycket som hände på 12 timmar. Tänkte verkligen på det. Jag är både väldigt glad och tacksam för den vård och det bemötande jag har fått. Fantastiskt. Visst hoppas vi på att fler väljer att utbilda sig till yrken inom vårdsektorn för det finns ju ett stort behov.
   I och med att det blev spinalbedövning och lätt narkos så mådde jag heller inte illa utan det smakade både med te och smörgåsar och senare lunch. gott var det också och fint upplagt. Omtanke där också.
   Jag har flitigt legat i med min träning och promenerat mycket och det har jag nog igen nu. Jag ska dessutom vara varsam med rehabiliteringen och träna tålamodet genom att vara “lagom”.
   Jag är igång och hoppas energin håller i sig.

 5. Ja, det är då bara du som bloggar nyopererad och nyss vaken efter en narkos. Tycker du är fantastisk! Å så pigg och fräsch du ser ut. Har förresten aldrig sett dig med glasögon. Nu har jag det också. Snyggt!
  Är väldigt impad över servicen du fick hos Capio, inklusive eget rum och mat som verkligen ser aptitlig ut.
  Sedan är du såklart riktigt smart – det där med att hänga en påse/kasse runt halsen för att transportera olika föremål – WOW. Det hade jag aldrig kommit på.
  Viktigt att du får “hemtjänst” i form av maken och dottern om och när du behöver den. Å du – 6 veckor går fort. Snart är du “tvåbent” igen:-)

  1. Jag har skrivit ner det som jag uppfattade och tänkte mest för min egen del, men kanske kan eventuellt andra också ha glädje av det. Just i och med spinalbedövningen och lätt narkos så slapp jag illamåendet och det gjorde att jag nog både var och kände mig hyfsat pigg- Glasögon har jag när jag läser och skriver så det kan nog bero på det att du inte sett dem på tidigare-
   Maken bistår ju med allt men lite kan han ju slippa att bära runt när jag har kassen runt halsen. För att ha en krycka i varje hand och ett höögerben som inte bär är det knepigt att få med dig saker. Hur jag ska transportera vätska vet jag inte än. Klurar på det. Visst går tiden fort och visst ser jag fram emot att på nytt vara tvåbent.

 6. Tack för en intressant berättelse. Roligt att höra att allt gick så bra! Bra att fingrarna fungerar så vi får läsa din blogg 🙂

  1. Ja, allt har gått bra och nu kan jag också börja trappa ner en del smärtstillande- Jag skrev mest för min egen del men kanske kan andra också ha nytta av att läsa . Nu är det lång rehabträning som kvarstår men jag ska skynda långsamt så det inte kommer bakslag.
   Och fingrarna är i god form-
   Tack, för uppmuntran-

 7. Men OJ! Så snabbt! Trodde att det iaf rörde sig om tre-fyra timmar för att få bort den dåliga höften och få den nya på plats.

  Och hem samma dag .. trodde att det iaf skulle vara en eller ett par dagar med övervakade och träning på sjukhus.

  Nu är ju vår sjukvård väldigt bra och du har ett otroligt jäklar samma! Det kanske är därför som det gått snabbare för dej att komma igång, än för de flesta andra

  Ha det fint! Kram//Anna-Lena

  1. Som jag förstått tar det idag ca 60-90 minuter. men det är nog individuellt. Numer är det ofta så att om en är i ok form och för egen maskin kan förflytta sig med kryckor, komma upp och i sängen, “kissat” så går det bra att åka hem. Men någon måste finnas där med dig på natten. En får inte vara ensam. Annars blir det ingen hemgång.Allt kollas upp. Och vill man stanna så går det bra. Allt beror på mående och orken. Jag hade också direktnummer till Ortopediska huset och en sjuksköterska om jag ville ringa och fråga om något. Och hem hit ringde en sköterska lördag morgon för att stämma av. Rejäl smärtlindring hade jag också hämtat ut innan liksom hjälpmedel.
   Jag har ju tränat en hel del innan och det betyder också mycket för tillfrisknandet. Och sedan givetvis hur en reagerar och det är ju olika.
   Ja, envis är jag, men här är jag nu försiktig och följer “boken” . Det är snart uppföljning med ortoped, fysioterapeut, arbetsterapeut, röntgen m.m- så omhändertagandet är ju fantastiskt.
   Tack , ha det fint du också.
   Kram

 8. Ja du Ditte…vad hände egentligen? Jo, det var en liten, eller rättare sagt ordentlig operation som du gick igenom. Du har ett driv och en entusiasm som är avundsvärd…jag blir nästan matt. Var på väg att skriva hos dig för en dryg vecka sedan och önska lycka till med operationen…och när jag kom in läste jag kommentar efter kommentar om att den redan var avklarad och du hemgådd!?!
  Jodå, man måste alltid se framåt och se det positiva i allt…det kan du verkligen!
  Nu när det har gått lite tid och jag har läst fler inlägg så blir jag glad och varm i hjärtat…och jag önskar av hela mitt hjärta att det fortsätter på samma positiva sätt. Du är en sann kämpe och fortsätt så, snart är det vår och då känns allt mycket lättare.
  En stor varm kram skickar jag till dig och styrketankar!

  1. Jag har ju haft besvär ett bra tag, med både höft och rygg. Och nu gick det inte längre att låta höften sköta sig genom träning. Röntgen visade sig att min artros bäst kunde hjälpas av just en operation och i fredags var det dags.
   Numer går en ganska ofta hem samma dag på kvällen om allt är bra och en kommer i och ur sängen och kan gå stapplande med kryckor. Och det kunde jag.jag hade också sagt att efetrsom maken var hemma så vore det skönt att gå hem- Jag hade också direktnummer till Ortopediska huset så blev jag sämre fanns personal och jag kunde genast komma tillbaka
   Nu är det tålamodet med rehab men det ska nog gå. Jag vet hur du kämpat och detta är ju ingenting när jag vet det du gått igenm och säkert fortfarande gör-
   Stort tack för din omtanke och jag kämpar på. Har ju bara så smått börjat.
   Varm kram och många tankar till dig.

  1. Numer, om en mår ok och har någon hemma , är detta ganska vanligt. Men jag hade med mig en direktlinje till Ortopediska huset som jag/vi kunde nå natten igenom. Och god smärtlindring. Lite bättre dag för dag och jag är i gång. Ja, du vet ju att det tar sin tid så jag tränar också tålamodet.

 9. Vilket fint inlägg om din snabba resa från före operationen tills du knallar omkring hemma igen.
  Skönt att du har full service från maken och döttrar!
  Min väninna som fick ett nytt knä förra sommaren hade frågat hur lång tid operationen hade tagit och fick svaret 38 minuter från snitt tills sista agraffen satt och kirurgen hade gjort sitt, helt otroligt!
  Nu hoppas vi det går fortsatt framåt med läkningen!

  1. Tack! Ville för mest min egen skull skriva ner en del av mina tankar i samband med det hela och kanske kan en del vara till nytta för andra. Ja, god service har jag för med dubbla kryckor är det svårt att få med sig något. Men är en ensam går det fint att få hemtjänst. Oj, otroligt så snabbt din väninnas operation tog. Tiden för knäplastik brukar också vara 60-90 minuter.
   Jag har idag börjat trappa ner lite på medicinen och det är bra för tyvärr tar ju magen illa vid sig av de starkare tabletterna.
   Nu kom snön så någon utgång blir det inte förrän den är borta-

 10. Ja vad hände? så mkt som hände dig på så kort tid och hemma är du redan,skönt att allt gått bra,känner igen lite av din beskrivning om gåbord och att man ska upp direkt efter op,min son fick göra en stor op för scolios när han var i tonåren och han skulle upp o röra sig även om han låg på IVA ,Fantastiskt skönt att det är gjort nu för din del och du får köra lite extra med mannen nu:) kram kram

  1. Ja, en hel del hände här på 12 timmar. Väldigt mycket. Men nu är jag med nya reservdelar och hoppas kroppen ska ta emot dem på ett bra sätt. Oj, att din son opererades så ung för skolios men fint att det blev gjort. Och upp tidig för att gå är ju viktigt men visst är det både ont och knepigt.
   Med en krycka i varje hand är det klurigt att få med mig saker. Men väskan runt halsen är ok dock inte för att ta med drycker.Maken är suverän och till stort stöd och även döttrarna finns till stor hjälp-
   Kram och tack för omtanken.

 11. Så skönt att allt gått bra och fint att dokumentera din upplevelse, om inte annat för dig själv tänker jag. Full-service hemma är ju toppen, är övertygad om att de gillar att ta hand om dig.

  1. Jag också Verklig glad, tacksam och imponerad över den otroliga proffsighet jag mött från alla inblandade. Och likaså har jag fått ett fantastiskt bemötande. Allt har gått så bra och de an och avpassningar som gjorts här hemma fungerar också väldigt bra. En arbetsterapeut kommer också för att se om jag behöver något mer.
   Jag är ju en person som alltid klarat “allt” själv och snart gör jag det igen. Men tills dess har jag full uppbackning.
   med familj och vänner helt nära som stöttar. Väldigt värdefullt.

 12. Grattis till nya höftleden, nu väntar en del reab, har du inte fixat en sjukgymnast så gör det så fort som möjligt, dom brukar ha kö. skönt att få det fixat

  1. Tack! Jodå, fysioteraeut/fysioterapeuter finns och har följt mig hela resan med allt förebyggande och i flera år.Väldigt viktigt så tack för påminnelsen. Lång väntetid kan det vara men jag har gräddfil och tid bokad redan den 20/3. Men jag är igång hemma med träning korta stunder 4 x 10 minuter/dag- Och bara snön försvinner så ska jag ut. Dock är allt begränsat ett bra tag och kryckorna ska med.

 13. Så fint att vi fick vara med genom dina bilder, och så fräsch du ser ut! Fint att du har Bosse och döttrar som hjälper till, och fantastiskt att sjukvården visar sin bästa sida ! Så skönt att operationen nu är gjord, och hoppas att rehab träningen går fint framåt!
  Varm Kram till dig!

  1. Det blev några tankar mest för min egen skull och kanske kan någon annan ha hjälp av dem också.
   Hör visade sjukvården verkligen upp sin bästa sida. Eller snarare kanske bästa sidor. Så tacksam.
   Och nu är det framåt med rehab i långsam takt som gäller. Får och går inte att skynda på.
   Många tankar till dig och tjejerna och jag är verkligen så avis. Men unnar er det allra bästa.
   Varm kram
   Och du! Blommorna är fortfarande så vackra.

 14. Jag har aldrig varit orolig över att inte du skulle fixa detta så bra som du har gjort. Du har förberett dig så länge redan, är i god kondition och är envis, vilket är bra sådana här gånger. Fint att du har dokumenterat din fredagsresa, bra för dig men också bra för andra i liknande situationer som läser din blogg.
  Personligen skulle jag nog inte ha fått ändan ur vagnen utan tagit bloggpaus ett tag. Heja dig Ditte!
  Kram till dig men också till Bosse och döttrar, dina extrahänder i hemmet.
  God fortsättning!

  1. Jag vet ju egentligen inte varför jag var orolig. Men mest för om jag skulle höra ljudet av sågningra och liknande- Mest har jag ju skrivit för rmig själv, det är ju så vi oftast gör med bloggen, men har sedan andra glädje av det så är det också välkommet.
   Vad gäller bloggpaus känns inte det som ett alternativ just nu. Har inte tänkt tanken. Livet pågår ju precis som det har gjort. Och det är inga händer eller armar som begränsar skrivandet.
   Ser framför mig en del kreativa, spännande och roliga upplevelser i sällskap med kryckorna.
   Och jag har det väl förspänt med extra händer.
   Tack för fin omtanke.
   Kram

  1. Ja, så skönt att det är klart. Men visst fanns oro innan det blev klart. Är så tacksam för gott bemötande och proffsig personal.
   Påsen runt halsen är riktigt bra när jag nu i händerna har kryckorna och inte kan bära något.
   Dock har jag ännu inte kommit på hur jag ska förflytta mig och dryck samtidigt.

 15. Se där , rena sjukjournalen från det personliga perspektivet. Inget är som reflektioner 🙂 Gott att ha hjälpen hemma som en förutsättning att få komma hem tidigt. Med allt du skrivit före så trodde jag detta var något “vida värre” – missförstå mig rätt 🙂
  Men gott så det blev!
  Bilder visar att du är pigg, finner dig väl i vägen framåt. Ja, Ditte är ju Ditte och viktigt hålla i sig själv och det en är i alla väder. Även om en tappar lite och undrar vad som hände. Du är nog ett med din blogg så går min tanke. Alla ska finna sin väg. Du är på väg.
  Fortsatt lycka till med kram till gänget där i rehablägenheten 👍

  1. Lite åt det hållet. Men att just fundera över det som hände och skriva ner det kändes bra. Och har förstått att min berättelse också kan ge viss stöttning åt andra som har denna operation framför sig.
   Hur en reagerar är ju så olika och den enes upplevelser är ju inte som andras. För min del tycker jag det varit lite mer lättsamt än jag tänkt mig. Å andra sidan är jag smärttålig , har bra smärtlindring och god uppsättning av de praktiska hjälpmedlen här hemma- Men visst är det knepigt att inte alls klara sig själv. Här i Sverige är det ju också så bra att hemtjästen finns och till en hyfsad kostnad.
   Mellan varven är jag ganska pigg men detta med att kroppen är så begränsad och kommer att vara i sex veckor till är inget en rår på. Så är det och så ska det vara för att sedan återkomma till den mer rörliga tillvaron.
   Vägar finns det många att välja på. Och just där vid vägskälet/vägskälen blir valen för stunden avgörande- Spännande det också-
   Tack! Varm kram

  1. Tack! Ja, allt har gått bra så här långt. För att få åka hem måste någon finnas hemma och dina värden måste vara bra.För egen del valde jag detta alternativ när allt nu såg bra ut. Nu är det lång rehab som väntar.
   Kram

 16. Så jäkla bra att allt gått bra hitills, förberedelser är ju en stor del av det och nu har du en hel del rehab kvar.

  Ta hand om dig Ditte.

  Stor kram från mig och frugan.

  1. Stort tack, till både dig och fru Guldkrycka.Ja, de känns som om operationen gått bra. Och jag är vid gott mod och igång med min rehab. Och försvinner nu snön så kan jag nog snart ge mig ut på kajen.
   Varm kram till er.
   Trevlig kväll.

 17. Har inte titta in till dig på ett tag o ser du är redan hemma. Fina lokaler o trevlig personal är det, har varit där på ”studiebesök” .
  Härligt att du är hemma igen och visst är det otroligt att man är uppe på benen efter några timmar. Bra med påsen runt halsen. Maken hade ryggsäck med termos i, på den tiden jobbade jag, nu har du ju full service.
  Kämpa på med bägge kryckorna Kram

  1. Jag kom hem igen i fredags kväll och det var planerat. Alltså, om man mår bra, kan gå och ta sig i och ur sängen finns möjligheten att få åka hem. Någon måste också finnas hemma hela första dygnet.
   Jag kunde nog inte kommit till ett bättre ställe. Fantastisk personal, gediget förarbete med allt och nu efteråt är också alla efterkontroller bokade. Vad roligt att läsa att du varit här på studiebesök så då vet du ju en hel del-
   Ryggsäck är också ett bra alternativ och givetvis termos men min kasse fungerar bra och jag behöver då inte vrida kroppen.
   Men jag har ju full service hemma och det är väldigt fint.
   Jag kämpar på och hoppas snart kunna ta en promenad ute så fort snön försvinner.

 18. Så skönt att allt gick så smidigt som det ändå gjorde. Förstår att du blev väl omhändertagen men att känna oro är ändå mänskligt.
  Jag kan bara hålla med om att du såg väldigt pigg och fräsch ut efter operationen. Skönt med hemgång samma dag men jag förstår att det inte fungerar om man inte bor tillsammans med någon. Nu har du god hjälp av maken även om jag förstår att du klarar väldigt mycket själv ändå.

  Kram

  1. Jag hade nästan själv svårt att förstå vad som hände denna dag här på Ortopediska huset. Men jag minns ju min oro som också försvann när jag pratat med narkosläkaren. Jag har blivit opererad många gånger men aldrig tidigare varit så här pigg. Just spinalbedövningen tillsammans med lätt narkos bidrog säkert till detta. Och inget illamående.
   Och att komma hem blev bra. Jag var också rejält smärtstillad.
   Tycker att jag mår helt ok vad gäller värk. Men visst är det knepigt att röra mig.
   Nu väntar jag på att snön försvinner så jag kan ta en sväng längs kajen.
   Väldigt fint med hjälp för att ha en krycka i varje hand gör ju att det är svårt att få med sig saker. Häften får heller inte vara i andra lägnen än 90 grader eftersom den då kan hoppa ur sin nya led.
   Kram

 19. Jag ligger ju lite efter, men läser ikapp.
  Tänk att det gick så snabbt … och så skönt att du fick komma hem så snabbt igen – du är fantastisk!
  Kram

  1. Jag vet ju att du flyttat och har fullt upp och jag vet och känner att du håller tummarna för mig. Du behöver aldrig känna att du “måste” läsa i kapp.Du finns alltid ändå.
   Tacksam för att jag fick så fin omsorg och behandling och det var skönt att komma hem och sova här. Fungerade ju bra när maken var hemma. Är man ensam så stannar man kvar och det är ju fint att det går att välja. Ja, hemgång gäller bara om allt är bra med sår och mående.
   Nu kämpar jag på och i långsam takt.
   Kram

 20. Du ser ju oförskämt pigg ut direkt efter ingreppet, en naturbegåvning! Förstår också att du är tacksam över att allt har gått enligt plan och nu är det du som kan ta över rodret och i rätt takt återstålla kroppen o se till att den blir bättre än förut, det är fantastiskt vad man numera kan åtstadkomma med kirurgi.
  Ta hand om dig fortsatt väl, o med hjälp av de bästa!
  Krya-kram från pörtet

  1. Jag var nog ganska pigg efter operationen och det berodde nog dels på spinalbedövningen och ganska lätt narkos. Jag brukar annars må jättedåligt när jag vaknar upp efter narkos. Jag är verkligen så glad och tacksam över fantastisk vård och bemötande av alla. Jag är, “peppar, peppar” långt piggare än vad jag ens kunnat tänka mig. Jag är försiktig och följer alla instruktioner, vill inte ha bakslag. Har ju turen att maken finns så det underlättar ju mycket. Men visst finns de lösningar på oc till det mesta. Jag skyndar långsamt.
   Målet är ju att jag nu inte ska ha ont och vara så begränsad i tillvaron. Höften har ju i sin tur påverkat ryggen. Och tvärt om.
   Visst är det fint att kirurgin har kommit så långt och att denna hjälp finns att få när allt annat inte längre hjälper.
   Tack för din fina omtanke.
   Jag håller tummarna för dig inför flytten och hoppas att det ska gå bra.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *