Resor i Sverige

Utsikt kan man aldrig få för mycket av

.Kvällen är vacker och utsikten likaså. Jag sitter på en terrass på hotell Bohusgården i Uddevalla.  Kvällen är sen och luften är fortfarande ljummen. Solen sänker sig sakta  i väster och och jag  sitter länge och blickar ut över nejden. Konstaterar än en gång att vacker utsikt verkar jag aldrig kunna  få för mycket av.

Vacker utsikt med Uddevallabron i bakgrunden. Vacker utsikt över Byfjorden och  med Uddevallabron i bakgrunden. Bron invigdes år 2000.

Njutbar och rogivande utsikt

Uddevallabron skymtar en bit bort. Den visar sig som en svag siluett och går nästan ihop med både Byfjorden och de dimmoln som sakat kommer in över land.

Bron är en motorvägsbro över Byfjorden och en del av Europaväg 6 (E6) som via Göteborg går mellan Oslo och Köpenhamn. Med sina 1712 meter är Uddevallabron Sveriges näst längsta motorvägsbro. (Öresundsbron är längre och sträcker sig ca. 5 km inom Sverige och än längre på svenska mark är Ölandsbron med sina dryga 6 km. )

Utsikt mot Uddevallabron.Utsikt mot Uddevallabron som här nästan försvinner in i dimslöjorna- (Har lekt med kamerans inställningar)

Här kör vi sen eftermiddag över Uddevallabron och fotot är taget från bussen. Detta  är en snedkabelbro (snedstagsbro) och anledningen till att det heter så är att brobanan direkt  är förbunden med de 149 meter höga “bärportarna” genom sneda kablar eller stag.

Uddevallabron är absolut som ett konstverk i sig. Tyvärr kan man inte stanna på bron och njuta av den vackra utsikten som framträder extra fint i gott väder.

Fantastiskt fin utsikt från Uddevallabron. Om det är klart väder Uddevallabron har en segelfri höjd på 51 meter och är i sig hela 149 meter hög-  Fantastiskt fin utsikt i klart väder.  (Men man kan inte stanna och njuta av den)

Bohusgården är en stor hotell och konferensanläggning och består av många delar. Läget är högt och den utsikt man har både över Byfjorden och Uddevalla är njutbar. Särskilt i vackert väder.

En del av Bohusgården.

En vacker strandpromenad – Även den med utsikt

Alldeles nedanför hotellet går en  del av strandpromenaden. Just denna del är byggd som en brygga på 1 km och som klättrar efter bergsväggen. Hela strandpromenaden, en gång och cykelväg, på 9.3 km sträcker sig från Uddevalla och ut till badplatsen vid Lindesnäs, några kilometer utanför stan. Mer om Uddevalla, både gammalt och nytt, strandpromenaden och vad som finns att göra skrev jag om förra året. Finns att läsa här.

Värt att veta kan också vara att Uddevalla är Nordens äldsta havskurort med anor från 1700-talet. Så det var här detta med badanläggningar Västkusten började. Och senare har mängder med kurorter kommit till.

En del av strandpromenaden på trädäcket nedanför Bohusgården. Hit är det en kraftansträngning både att ta sig ner och upp. Men absolut värt det.

Solen går ner i havet. Timmen är sen och jag går in.

Till sist, tar jag uppe på mitt rum, en extra titt ut. Noterar att himlen  färgats i olika nyanser. Solen har gått till sängs och det gör jag också.

 

24 svar på ”Utsikt kan man aldrig få för mycket av”

 1. Vilka vackra och njutbara vyer! Utsikt kan man inte få för mycket av så det är väl därför jag gärna vill bo ut mot havet. Men visst, allt annat ska ju också vara till belåtenhet.

  Kram och ha en härlig lördag!

  1. Ja, det var en lisa för själen att sitta här och blicka ut över nejden. Och havet det lockar mig alltid. Hemma i Stockholm har jag ju fin utsikt men hav är det ju inte.
   Strålande sol i Stockholm idag och jag tar vila i rörelse. Eller tvärt om.
   Önskar dig också en fin dag.
   kram!

  1. Tack! Jadå! Den hänger i vajrar där den går efter havet.Så häftigt att både se den och promenera på den.

  1. Verkligen en jättefin utsikt och miljö. Och både från rum och terrasser. Uddevallabron är verkligen vacker och mäktig både att se och köra över.

  1. Så fint att din sjal är hittad! Här i Bohuslän blev vädret bättre och bättre. Bra så. Även Stockholm fick rejält med regn.
   Härligt med fint väder nu i norr. Trevlig helg!

 2. Nästan lite hemma för mig. Har varit i Uddevalla jättemycket när jag umgicks med min väninna. Väldigt vackert där runtomkring och det har du fångat bra.
  De mest ljuvliga bilder får man nära vatten.
  Ha det fint, stor kram!

  1. Uddevalla är fint. Kul att du varit här så mycket. Jag var också här en del förr och roligt att komma tillbaka. Är tredje året jag nu gör en jobbresa hit. Vi bodde så bra och med fin utsikt över Byfjorden.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Sunningebron eller i daglig tal Uddevallabron är Sveriges vackraste enligt mig. Jag är jävig, så det räknas nog inte.
  Jag blir glad i magen när jag ser bilder från Uddevalla där jag har mina rötter på min mammas sida! 🙂
  Kram

  1. Uddevalabron är verkligen fin och jag tycker nog även den slår Höga kustenbron som får kvala in som god tvåa. Och jag är ju inte jävig.
   Tänkte på dig i Uddevalla. Vet ju att du har delar av dina rötter där. Vi hade det i alla fall jättebra. Och Bohusgården är ett vänligt hotell med bra mat och service. Och god utsikt förstås.
   Kram!

 4. Vilka fantastiska bilder! Nej, utsikt kan man aldrig få för mycket av! Snacka om “a room with a view”, respektive “a terrace with a view”. Å md den bakgrunden, det vill säga blå himmel med dramatiska molnformationer och en surrealistisk vy av båda på köpet – nej, det kan inte bli bättre. Hotellet påminner om spanska turisthotell, vilket är ovanligt här hemma. Men här har man verkligen insett att en balkong är en “naturlig” del av ett rum. Eloge!
  Uddevallabron samt strandpromenaden med “snarlikt” stuk är otroligt läckra.

  1. Tackar! Kameran fick jobba på denna kväll också. Men det är svårt att fånga känslan av att njuta av detta. Men den har jag inom mig.
   Hotellet är stort och används mycket till stora konferenser. Men alla rum har inte balkonger men många. Hotellet ligger fint på en höjd så utsikten blir extra fin. Uddevallabron är som ett “smycke” och strandpromenadens träbrygga är en otroligt läcker konstruktion. Den liksom klättar runt berget och spänns upp av vajrar.

 5. Så fina, konstnärliga bilder du har tagit. Jag måste titta på dem flera gånger och insupa vyerna, så bra fångade.
  Tack Ditte för det här!

  1. Tack! Det var en vacker kväll och utsikten så fin att kameran fick jobba på mellan varven. Trevligt att du var med.

 6. Oh, en kvällshimmel över havet, när såg jag det senast? När vi var på kryssning snöade det jue! Det var i Uddevalla vi hyrde stuga då vi besökte västkusten. Lite lustigt namn kan jag tycka på det stora hotellet Bohusgården, det låter i mina öron som en liten hemtrevlig timmerstuga, haha,. Kram från pörtet

  1. Kvällshimlar äver havet, särskilt när det är vackert väder, njuter jag gärna av. Kul att dte var just i Uddevalla ni hyrde stuga
   Vad gäller Bohusgården så bar det från början ett litet semesterhem och har sedan byggts efter hand. Även nu byggs det ut ytterligare. Många konferenser sker här och jag tror den största andelen av gäster är just konferensgäster. Men även många norrmän kommer hit både privat och på konferens. Hotellet är faktiskt privatägt och det är ju lite speciellt idag. Service,mat. läge och miljö är verkligen bra och hotellet känns inte så stort som det egentligen är.
   kram!

  1. Uddevallabron är som ett fint smycke i sig och man kan titta länge på den och från olika vinklingar. Jag är verkligen förtjust i den och roligt att se hur den framträder beroende på dimma, sol eller annat.
   Önskar er också en fin söndag.

 7. Så vackra bilder. Den utsikten skulle jag mycket väl kunna tänka mig ha 🙂 Å andra siddan man får njuta när man kommer åt det…

  Uddevallabron, där har jag kört flera gånger, allra helst under tiden jag arbetade i Norge. Tyvärr var det alltid så mycket trafik när jag körde där så jag hann inte njuta så mycket, endast kasta några långa ögonkast ut över nejden. Ibland var det spännande vid dåligt väder, skulle bron vara öppen eller ej. När det blåser mycket stänger de den. Men jag har aldrig behövt vänta eller ta annan väg p.g.a bron.

  Tack för de fantastiska bilderna du visar!

  1. Tack! Kvällen var verkligen vacker och jag fastnade så för ljuset. Ja, kör man själv gäller det att se framåt. Vi hade ju buss och en chaufför som körde men han måste ju ändå hålla farten. Mycket trafik är det nog alltid hör på bron men vi som satt “bredvid” hann se lite. Vet att bron kan stängas vid dåligt väder men du har haft tur här.

  1. Kvällen här var så vacker och ett fantastiskt ljus spred sig över nejden. Så fint att njuta av utsikten från hotellets terrass,
   Önskar dig också en fin söndag.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *