Allmänt

Utseende – En bildlös beskrivning – Selfie #11

Dags för en ny omgång av “selfie”. Med ord. Alltså en bild av mig utan foto.  Och det handlar om att beskriva sig eget utseende för någon som inte kan se.

Det är  bloggvännen Klimakteriehäxan som bjuder in till till en elfte omgång av SELFIE.  Tankarna bakom veckans selfie fastnade jag verkligen för och har kopierat de tankarna Klimakteriehäxan gav oss.

“Att intervjua är en svår konst. En som behärskade den var Katarina Hahr, som tyvärr avled nyligen. Hon arbetade på Sveriges Radio och hade en egen programserie som blev både uppmärksammad och mycket populär, “Katarina Hahr möter”.Hennes samtal med den inbjudna gästen började oftast, kanske alltid, det är jag inte riktigt säker på, med att hon bad personen beskriva sitt utseende. Katarina Hahr blev nämligen blind vid 31 års ålder och såg aldrig människan hon hade mitt emot sig i radiostudion.

En vacker passionsblomma. Har försökt att beslriva den för en synskadad vän. Men är tveksam till att jag kunde göra dess utseende rättvist. Vad gäller utseende så har jag för en synskadad vän försökt att beskriva denna passionsblomma. En blomma som förhoppningsvis finns kvar i vår spanska stuga.Jag tycker den är väldigt vacker men svår att beskriva. Svårt att beskriva mig själv också. 

Utseende- Instruktioner

Klimakteriehäxan skriver följande .”Nu tänkte jag låna den där idén för den elfte omgången av SELFIE i bloggform, som alltså inte blir riktigt lik de tidigare. Tänkte att vi mår bra av lite variation. Du ska beskriva dig själv bit för bit, har jag tänkt, uppifrån och ned! Men fortfarande ska första bokstaven i svar två vara sista bokstaven från svar ett.”

Stort tack, Aina för att du håller oss i gång och har så många idéer. Och en “selfie” kan vara så mycket. Här kommer valda delar av mig.

Vad ser jag i dagens selfie?  Bild lånad från Klimakteriehäxan.

1. Mitt hår är:  Ljust

2. Min panna är:  Talande rynkad ( man kan via den läsa av mig ganska bra. )

3. Mina ögonbryn är:  Diffusa

4. Mina ögon är: Avslöjande (utgångsfärg väldigt blå men kan ändra nyans till svarta om jag är arg)

5. Min näsa är: Effektiv (är bra på att känna olika dofter)

6: Min mun är: Vass (ibland men har ofta också vänliga ord till övers )

7. Mina armar är:  Stadiga

8. Mina (mitt om du är man) bröst är: Acceptabla

9. Min midja är: alldaglig

10: Min rumpa är: Ganska muskulös

11. Mina ben är:  Starka

12. Mina fötter är: aktiva (många promenader blir det)

 

32 svar på ”Utseende – En bildlös beskrivning – Selfie #11”

 1. Så kul att läsa dina svar i veckans selfie, det är svårt att beskriva sig själv utifrån vissa bokstäver, men tycker du fått till det riktigt bra! Jag ska också ta itu med denna selfie.
  Ha en fin dag!
  Kram!
  PS. Passionsblomman är ju magisk vacker! DS.

  1. Visst är det knepigt att beskriva sig själv utifrån vissa bokstäver- Jag fick klura lite men när jag gjort det så flöt det på. Jag ville ju att det skulle vara “jag” också. Lite av vitsen.
   Passionsblomman fick vara med för den testade jag en gång att beskriva för en synskadad vän-
   Jag är så förtjust i den och den är som ett konstverk i sig
   Kram

  1. Vad roligt att du tycker så. Jag tyckte nog också att det blev mycket av mig här-. Kände igen mig. Maken gjorde det också. Var “tvungen” att fråga
   Jätteroligt att läsa andras selfies men jag brukar vänta tills jag är “klar” med min egen.
   Kram

 2. “Starka ben och aktiva fötter” tycker jag låter alldeles utmärkt och väldigt viktigt för kroppen. Vi behöver kunna gå mycket och gå långt så det är en tillgång. Sedan förändras kroppen under resans gång men så är det för alla.

  Kram och god tisdag!

  1. Lite karakteristiskt för mig med starka ben och aktiva fötter-
   Visst förändras kroppen, absolut. Men så länge jag kan vill jag försöka att röra mig-
   Önskar dig en trevlig kväll.
   kram

 3. En bra beskrivning av dig=)
  Kan känna igen mig- det går att läsa av vad man vill ha sagt med bara en blick.
  Idag tror tog solen sovmorgon- men nu har vädret rättat till sig- blir nog tre kaffe ute=)

  1. Tack! Vad roligt att du tycker det. Jag tyckte nog själv att det blev en bra beskrivning av mig- Roligt att läsa att du också kan blixtra med ögonen-
   Här har solen jobbat på idag och det blev även en kopp kaffe sent på em, vid 17-tiden på balkongen. Då med jackan på. Solen höll på att ta sig bakom husen.
   Trevlig kväll.

 4. Roligt att du gillade min nya lilla vinkling på selfie-temat. Tycker det ger gott resultat runt om!!!
  Så klart att du har starka ben och pigga fötter så mycket som du promenerar! Och naturligtvis kan en mun ena stunden vara vänlig för att srax bli lite vass … Jättekul att kolla din selfie!

  1. Tack!Jätteroligt även med denna vinkling.Och det har alla dina olika varianter på sefies varit- Är så förtjust i att vara med. Intressant och roligt att också läsa andras olika selfie inlägg- Brukar först vilja göra klart mina selfietankar innan jag läser andras inlägg.
   Har ju varit aktiv inom idrott sedan jag var liten och har tränat mycket i mina dagar och det hänger nog delvis kvar. Förutom utförsåkning nu på skidor och cykling är det mest promenader som gäller .

 5. Visst ger dina svar hög igenkänning! Jag, som träffat dig IRL dessutom kan konstatera detta riktigt bra.
  Du är en stark kvinna, både fysiskt och psykiskt, skulle jag vilja säga.

  Passionsblomman är underbart vacker! Men den skulle vara knepig att beskriva, tycker jag, så speciell. Men det är en träningssak att beskriva något.

  Trevlig tisdag! Här har jag sovit bort halva dagen…
  Stor kram!

  1. Även maken kände igen mig i de svar jag gav. Och jag tycker de stämmer bra.
   Att beskriva passionsblomman för min vän som är synskadad var en utmaning men jag tror det gick ok. Men får ju aldrig veta. Visst är det en träningssak att lära sig att beskriva saker och på olika kurser har jag tränat på det.
   Önskar dig god bättring .
   Här blev det det Soppteater med mycket musik och underfundiga texter av Povel Ramel;”Povels Prima Donnor”
   Och sedan fortsatta trevligheter i det fina solskenet. Passar på.
   Stor kram

 6. Bra svar ,-) aktiva fötter ja som du travar omkring ,-)) Mina fötter skulle vilka att jag lät dom göra likadant.
  Precis en perfekt näsa, njuta av dofter ,-)
  Starka ben, måste träna upp mina, men rumpan är jag kanon nöjd med. ,-)
  Kul att läsa dina svar. En kropp som rör sig åtminstone kan, är värd guld, jag måste sitta mindre vid datorn ,-)) jag har gått o gått o dansat.
  Din vassa mun har jag aldrig anat, men mest vänliga skriver du, det märka i bloggen, om det inte är orättvisor förstås, då biter du ifrån, härlig person verkar du vara!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Ja, aktiva kan jag helt klart säga att mina fötter är- Oftast. Jag tycker också det är roligt att läsa andras svar men vill helst vänta tills jag gjort klart mina egna.
   Jag tror att det viktigaste är att man accepterar sig själv som man är med allt vad det innebär.
   En vass mun, eller om man vill tunga, kan jag ha men mest då i humoristiska sammanhang. Men det kan förekomma även annars. Men oftast är jag vänlig.
   Ja, orättvisor och övergrepp i vilken form det vara månde har jag svårt för- Helt rätt.
   Ha det så bra du kan och önskar och hoppas att du och maken blir bättre dag för dag-
   Kram

 7. Applåder, strålande bra jobbat, inga extra utfyllnadsord här inte, många, bland annat jag har fått ta lite fuskhjälp denna vecka. Och så mycket som du promenerar så förstår jag att du har starka snygga ben och rumpa!
  Kram

  1. Tackar! Nej, utfyllnaden uteblev denna gång och det gick oväntat bra. Men lite hjälp på traven kan du ju tillåta dig. Jag tror jag skrev att benen är starka och det är de. Har idrottat mycket i sina dar. Nu håller jag mig mest till att promenera men önskar att jag nästa år ska få till lite utförsåkning. Och rumpan har hängt med bra på träningen- .
   Kram

 8. Där satt den! Bra jobbat där:-) Å med tanke på att du visat upp dig på bloggen några gånger så har du verkligen svarat sanningsenligt. Sedan kan vi byta rumpa om du vill, men det går du nog inte med på;-)
  Sedan verkar du ha en betydligt bättre “grundkondis” än jag. Hade också starka ben en gång i tiden. Men med ryggeländet blir det ju inga promenader, och då tappar man muskulatur ganska fort. Så bra att du kan och vill hålla igång med dina promenader:-)

  1. Tackar! Har varit ärlig i mina svar och kan känna igen mig i dem- Även maken kunde känna igen mig. Inte minst vad gäller ögon och “vass” mun ibland.
   Visst kan vi bytlåna rumpa. Tror nog du också är ganska vältränad där. Ska givetvis läsa dina svar.Ser fram emot det.
   Ryggeländet är ju just ett elände och du har haft det betydligt värre än jag. Rehab har hjälp mig mycket och även de dagliga promenaderna men visst har jag en bra grundkondis och styrka.
   Och utan att träna så tappar ju musklerna snabbt sin kraft. Mitt smärtplåster hjälper också och bra tillsammans med ett par Alvedon per dag-

 9. Jag förstår att du har starka ben som promenerar så mycket. Mina gröna ögon kan visst också bli svarta när jag blir arg har jag fått höra. Jag är imponerad av att du klarade av att beskriva varje del med bara ett ord. Jag fick brodera rejält. Kram

  1. Ja, benen är starka och jag har ju sedan barnsben och långt upp i åldern tränat dem. Går det fortfarande och på rehab för ryggen-
   Jag brukar ju i vanliga fall brodera ut texten (ja, något annat kan jag inte brodera) så jag blev själv förvånad över att detta denna gång gick ganska ok. Och utan att brodera. Ett framsteg i sig. Ska genast titta in till dig-
   Kram!

 10. Jag har ju inte följt dig så länge men att du verkar ha aktiva fötter och ben är det ingen tvekan om det finns bildbevis på här:) så rolig utmaning, kramar

  1. Jadå! Jag är nog aktiv överlag. Och så länge jag kan och orkar vill jag vara det. Tids nog kommer en tid när jag inte kan.
   En rolig utmaning att efter vissa givna förutsättningar i ord beskriva sig själv. Tycker jag lyckades helt ok.
   kram

 11. Heisann, godt å lese at du er i god form, en sterk og aktiv dame. Det vil du kunne dra veksler på. Å ta vare på kroppen er viktigere enn noensinne. Ønsker deg fine treningsøkter ;:OD)

  1. Jag är tämligen pigg men visst har åldern gjort sig påmind även hos mig. Och att jag rör mig mycket ger också kroppen en chans att förbli rörlig. jga har en permanent ryggskada så utan mycket rörelse skulle jag inte klara mig så bra.
   Ha det gott.

 12. Du får full pott på den beskrivningen! Du har verkligen tänkt till och gett dig själv rättvisa! Bra jobbat, verkligen!
  Kramar

  1. Tack! När jag var klar och publicerat beskrivningen så läste jag den för maken och han tyckte nog beskrivningen jag gjort stämde- Det var väldigt roligt att fundera i de här tankebanorna-
   Kramar

  1. Tack! Tycker den här passionsblomman är så fin och att just se ögonblicket när knoppen slår ut är speciellt.
   Selfien den här veckan var speciell och väldigt roligt att se om det var jag. Bosse tyckte nog den stämde ganska bra.
   Önskar dig också en fin onsdag och att sandregnet inte är kvar.

 13. Känns som det är mycket du i dina svar! Kul att läsa!
  passionsblomman är ljuvlig!
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  1. Tack! Ja, så blev det nog. Maken höll också till största delen med i svaren så det blev nog en del av mig här.
   Visst är passionsblomman vacker. Saknar den och hoppas den lever.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram

 14. Du verkar verkligen vara en aktiv person, och visst är det härligt så länge man kan vara det. Det känns faktiskt som att jag kan göra mig en bild av dig, när jag läser ditt inlägg. Ha det bra!

  1. Jag är nog det och har alltid varit.Tror min beskrivning av mig själv stämmer ganska bra. Tyvärr har jag en rygg som inte längre är lika pigg som kroppen i övrigt på aktiviteter. Men så länge jag kan så bortser jag från det. Har fått smärtplåster som hjälper till viss del och att jag rör mig är bara bra för muskulaturen.
   Kul att du kunde göra dig en bild av mig.
   Ha det fint du också-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *