Spanien Torrevieja

Utmaning på taket

Både tisdagen och gårdagen, (onsdag) gick här i lite förvirringens tecken. I tisdags trodde jag hela dagen att det var söndag och det är inte så konstigt eftersom jag ofta tycker de flesta dagarna är helger.  Gårdagens inlägg skrevs också i den tron men jag blev varse det felaktiga fram på kvällskvisten när vänliga bloggläsare började undra. I söndags regnade det nämligen här och det var inte alls läge att vistas ute eller vada fram längs de av regnvatten indränkta gatorna.

Gårdagen bjöd på en vackert blå himmel och med tanke på det passade det bra att jag närmade mig den.  I alla fall försökte jag.  Alltsedan vi tog över det lilla sommar/vinterhuset har det funnits en parabolantenn på taket som tillhör oss men vi har aldrig haft kanaler inkopplade till teven och använt den men parabolen har fått sitta kvar.

Häromdagen såg vi att parabolen inte fanns kvar. Alltså vi kunde inte se den. Visserligen har det blåst längs Costa Blanca under december och i januari så den hade ju kunnat lossna. Och vid en hastig titt från gatan och upp på taket såg vi att den hamnat en bit in på en grannes tak och dessutom låg över diverse telefonledningar. Inte alls bra, så detta måste åtgärdas och det på taket. Parabolen ska ner och eftersom jag gärna tar mig an utmaningar så bestämde jag mig för att med hjälp av en stege  och envishet klättra upp på taket och fösöka få ner den.

Upp på taket kom jag och det gällde bara att svinga sig från stegen över takrännan och upp.

Väl uppe så kan jag lugnt säga att det var god sit åt att alla håll men nu var det parabolen jag skulle hitta. Och efter visst letande så jag den på andra sidan grannens tak och där den var insnärjd i sladdar och satt fast i telekablarna. Så lätt var heller inte parabolen men efter visst jobb lyckades jag få loss den och mycket tack vare makens goda råd som blandades med glada tillrop. Till sist lyckades jag flytta det otympliga föremålet till vårt tak och därifrån skulle den ju ner på marken för vidare transport till soptunnorna.

Rejäl parabol och i mitt tycker tung.

Sen ska den ju ner också…

Jag försökte lägga mig på magen och lyfta ner “tallriken” men krafterna tog slut. Provade att knuta om sladdarna för att fira ner parabolen men inte heller det orkade armarna med.  Men det finns goda och mycket hjälpsamma vänner i närheten så jag ringde Ami och Patrik  och de kom för att bistå. Ami medförde dessutom nybakade frukostbullar. Stort tack och de förgyllde dagens frukost.

DEn spänstige och smidige atleten Patrik svingade sig upp på stegen, greppade parabolen med en hand och komner med den i handen. Jag stirrade på honom full av beundran.

Patrik studsar lätt nerför stegen med parabolen och Bosse tar emot den.

Till soporna med “tallriken” och där fick den endast tillbringa en mycket kort tid för det var andra som definitivt hade behov av den. Bra med naturlig återvinning.

I den hårda blåst som varit hade även grannarnas pergola (träställning med tak över som solskydd) blåst ner. Grannarna har flyttat så att få dem att åtgärda spektaklet är inte att tänka på. Men Patrik studsar smidigt över muren och tar ner hela eländet och lägger det i en snygg hög så att den inte syns. (Stör mig) Stort tack!

En stund i solen blev det också och med kall dryck för det är slitsamt att jobba hårt.

Patrik moneterar med van hand ner träspektaklet på granngården.  

50 svar på ”Utmaning på taket”

 1. Haha! Du är ju galen som gick upp där på taket 🙂 Kan bara tänka mig hur granntanterna stod och kikade bakom sina gardiner….såg ju några när vi var där 🙂
  Men bra att det blev fixat 🙂
  Tack för en trevlig eftermiddag!
  Kram

  1. Granntanterna och farbröderna glodde genom gardinerna i huset mitt emot och folk satnnande på trottoaren så
   jag stod väldelvis fär dagens underhållning. Tror även Patrik bidrog till den.
   Jättebra att vi fick hjälp av er och få bort och ner parabolen och även grannes rasade pergola.
   Syot tack själva!
   Kram!

 2. Du är en riktig galning! Bara så du vet! Var rädd om dig och låt inte envisheten driva dig för långt! Snyggt jobbat i alla fall! Kram

  1. Envis är jag men jag är också försiktig i envisheten. Nu vet jag i alla fall att vi har ett väldigt bra och rejält tak.
   Parabolen kom ju ner till sist med hjälp och skönt var det. Viss oro för den där den låg över telefonledningarna.
   Ett snyggt jobb blev det och så fint att få hjälp av vänner.
   Kram!

 3. Ja det var verkligen en utmaning! Härliga bilder på dig där uppe på taket!!
  Skönt att allt gick bra och att ni kunde hjälpas åt att få bort parabolen och grannens pergola.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  1. En utmaning var det och jag hann dessutom titta på omgivningarna från taket.
   Parabolen är borta och säkert är det någon som blev glad över att ta hand om den. Återvinneng på bästa sätt.
   Ha det bra ni också-
   Kram!

 4. Wow jag må säga att detta var en utmaning. Det hade inte många gjort att klättra upp på taket. Vilken tur att ni har snälla vänner som kunde hjälpa till att få ner spektaklet ?? Hoppas nu på lite sol??Kram

  1. En utmaning var det men jag insåg att jag inte skulle få ner “tallriken” från taket så vi var glada över den hjälp vi fick.
   Och eländet försvann snabbbt från soptunneområdet. Bra med återanvändning.
   Lite sol idag men hoppas snart på mer av den.
   Önskar att den även finns hos er.
   Kram!

 5. Jösses… Att du vågade dig upp där på taket! Jag blir både imponerad och lite rädd – du måste vara försiktig!

  Tänk sen att alla grejer helt plötsligt väger så mycket mindre när en karl får tag i den. Ett konstigt naturfenomen det där… 😉 Haha! Nej, det var verkligen snällt av Patrik att hjälpa till. Men han är ju snäll också – för det mesta i alla fall 😀

  Ha en skön xxxx-dagskväll! (Byt ut dom där x-en till valfri dag 😉 )

  1. Jag är väldans försiktig och inser ju när jag inte kan göra mer.
   Men det var fin utsikt där uppe och taket såg rejält ut. Parabolen hade hamnat tokigt och låg över elledningar och på grannens tak.
   Vi har aldrig använt “tallriken” men den försvann snabbt från soporna.
   Visst är det märkligt att saker plätsligt väger mindre när en karl tar tag i dem. Och jag är ändå ganska stark i armar och rygg. Inte tillräckligt för detta. Patrik gjorde en strålande insats och vi är väldigt tacksamma. Han fick glada tillrop och uppmuntran dessutom.
   Idag har jag viss koll på att det är torsdag.
   Trevlig kväll önskar vi er.

 6. Bra jobbat tuffing! Det där är mina takter och inte tänker man på vad som ev. kan hända när man är van att det går bra
  det man ger sig in på..
  Tur ändock att atleten kom och hjälpte till!!
  Nybakat.. är en fin uppmuntran efter hårt arbete, hehe!
  Kul att du kunde roa grannarna också!
  Hoppas bara att du inte gör det till en vana att gå på tak!!!
  Kram G

  1. Och inte är det så mycket som kan hända… Ska man tänka på det så blev det inte så mycket som hände.
   Men jag var inte mer envis än att jag backade och bad om hjälp när jag kände att det inte gick.
   Att roa grannarna kan också vara trevligt.
   Men nu tror kag att takjobbet är klart så jag håller mig på marken ett tag.
   Kram!

 7. Minst sagt imponerande att du tog dig upp på taket. Själv är jag ytterst tveksam till om jag hade vågat göra det. Skönt att händig hjälp fanns att tillgå för även om man är envis så klarar man inte allt själv.

  Ha en bra kväll!

  kram

  1. Maken hade rest en hög stege, men jag fick ändå svinga/häva mig upp sista biten.
   Taket var stabilt i alla fall och inte med så sor sluttning. Vi var väldigt tacksamma för hjälp för jag orkade inte fira ner parabolen.
   Envisheten har en gräns även hos mig. Brukar inse när den är nådd. Ger dock inte upp i första taget.
   Trevlig kväll!
   Kram!

 8. Vilket drama och vilket klättrande! Bra gjort! Jag är inte höjdrädd, men gillar inte att var högt upp utan något stadigt under mej.
  Bra också att du fick lite hjälp av Patrik.
  Ta det lugnt nu!

  1. Höjdrädd är jag inte men det var lite läskigt där uppe och parabolen var i mitt tycke både tung och otymplig och satt fast i en del kablar.
   Men med hjälp gick det bra. Patrik studsade lätt uppför stegen och kom ner med “monstret” och nu är den säkert redan återanvänd-
   Det var i alla fall fin utsikt från taket och tegelpannorna var stadiga.

 9. Herregud Ditte, jag hade aldrig klarat detta! Att du också lyckades få loss parabolen och baxa den över till ert tak! Imponerande! Skönt att få hjälp med sista momentet och dessutom att få undan pergolan! Ni var verkligen värda litet kall dryck!

  1. Jag fick jobba på för att lyckas men du vet att jag är envis och viss styrka har jag.
   Insåg at jag inte skulle få ner åbäket trots att Bosse knutit om kablar. DEt var för tungt, Provade att ligga på mage och försöka fira ner parabolen, men fick ge upp-
   Väldigt snällt av Patrik och Ami att komma till undsättninng. Patrik studsade upp för stegen och kom ner med “skrället” och parabolen fick snart ett nytt hem efter en kort tid i soptunnan.
   Även pergolan hos grannen fixades så nu kan vi slippa se bräderna som låg kors och tvärs. Väldigt bra jobbat och vi andra hejade på.
   Kram!

 10. Orädd och handlingskraftig!!
  Här sitter jag och gapskrattar mer än gott så härligt!
  Tack för underhållningen!
  Så fick du också utsikt och en bild från ovan 🙂
  Samt en underbar blå himmel att utföra uppdraget!
  Höghöjd kram!

  1. Härligt att jag kan bjuda dig på skratt och god underhållning. Här blev även grannarna, i höghuset mitt emot, bjudna på gratis underhållnng och så även de som gick förbi på trottoaren. Orädd är jag oftast och handligskraftig också.
   Utsikt fick jag och kunde också se att taket är i perfekt skick.
   Och att be om hjälp gör jag gärn anär jag ser att jag inte kan. Jättefn hjälp fick vi och parabolen har blivit återanvänd. DEn försvann från soptunnan på ett par minuter.
   Takkramar!

 11. Starkt jobbat! Står också och blänger på den fula parabolen å vårt tak, den skulle vara bättre som blomsterfat eller fågelbad. Men trots att jag vet att jag kan så får jag inte gå upp p¨taket för mannen min. Tristobert!

  1. Vi har ju dessutom aldrig ens använt den fula parabolen utan den fanns här när vi flyttade in.
   Och nu hade den under stormen dessutom rymt och befann sig på elledningar, dessutom på grannens tak. Inte optimalt.
   Jag vet vad jag klarar och bestämmer jag mig för att klättra upp på taket så kan ingen stoppa mig. (Är tämligen vältränad) Och med tanke på makens ryggskott som varade i fyra dagar så var det helt klart bäst att jag gjorde ett försök. Stark är jag och tämligen spänstig, men inte tillräckligt stark för att få parabolen över kanten och ner. Men jag har inga problem att be om hjälp och efter ett telefonsamtal var Patrik och Ami här för att hjälpa till- Toppen- Kunde i alla fall beundra utsikten från taket och se att taket är rejält.
   Och nu har parabolen vandrat vidare via soptunnan till ny brukare. Perfekt.
   Kanske läge för dig att ta en tur upp på ert tak för att bara ha gjort det och en dag när ingen make kan ha synpunkter.

    1. Nä, under larvträdet ska du ju inte gå. Absolut inte! Brrrr! Hoppas snart de kommer bort både larverna och trädet.

 12. Alltså jag måste säga att jag är otroligt impad över dig! Att ta sig upp på taket – redan det hade jag inte vågat. Det gjorde uppenbarligen din Bosse inte heller;-) Att sedan lossa “woken” från alla kablar, ja då hade jag varit vettskrämd att få några volt genom kroppen och dö på kuppen.

  Å Patrik – ja, han är då verkligen en vardagshjälte!

  Det är ju inte mycket som blir gammalt i en container i Spanien. Tycker precis som du att det är perfekt återvinning.

  PS. Du kommer nog att vara grannarnas “snackis” ett bra tag framöver, speciellt med tanke på att du lik en filmstar poserade på taket också. Du är verkligen härlig:-) DS.

  1. Jodå, Bosse hade velat ta sig upp och hade kunnat. Har gkort det förr.
   Men efter ett rejält ryggskott som varade i fyra dagar så ville jag inte ha honom där klättrandes.
   Jag har inge direkta kroppsliga problenm och är ganska smidig med tanke på åldern så upp kom jag.
   Att få loss “woken” från kablarna gick och tursamt nog tänkte jag inte på strömmen…Lika bra det.
   Insåg min begränsning då jag testat att flytta parabolen och förstod att jag inte kunde få ner den, inte ens efter att maken ordnat med hissanordning. Såg mig liggandes på kanten för att fitr ner den. Krafterna räckte inte och jag är ändå stark i armar och rygg.
   Men jag är inte rädd för att inse att min envishet har sina begränsningar och ett telefonsamtal senare var Patrik och Ami på plats. Han studsade upp och kom lika studsandes ner med parabolen.
   Att jag är grannarnas snackis har jag fått höra idag av flera tanter och farbröder. Och lite roligt ska de också ha. Jag bjuder på det-
   Och visst är det bra med den spanska återvinningen…
   Roligt att du uppskattade mitt initiativ. I alla fall försökte jag få ner “tallriken”.

 13. Men Ditte
  Du ska vara rädd om dig !!! man ska inte gå omkring på tak utan säkerhet det vet du ju ..
  låter som en mamma men är rädd om dig 🙂
  Skönt att allt gick bra och ni verkar ju ha ett strålande väder, det skulle jag också behöva nu sol och energi.
  Stor kram till dig fina

  1. Jag är så försiktig och det är därför jag inte av pur envishet försökte få ner parabolen- Jag bad om hjälp och vi fick så bra hjälp av en ung spänstig karl att få ner “tefatet” frå taket. Han klarade det galant och det gjorde inte jag.
   Vackert väder hade vi och utsikten från taket var verkligen god. Dessutom såg takpannorna fina ut. Bra att veta…
   Skickar lite sol till dig, men så varmt är dte inte. Idag +15.
   Men en stor värmande kram kommer här- KRAM

 14. Jag säger bara det, tur att krafterna tog slut innan du tog slut! Vet aldrig hur det hade gått. Bra att du kallade på hjälp och Patrik var ju den rätte att fixa alltihop. Fast jag förstår att det var ett lagarbete med bra medlemmar. När jag och en kamrat var i 6-7-årsåldern klättrade vi upp på taket till vår tvåfamiljsvilla (via farmors balkong) , där vi satt lutade mot skorstenen och njöt av utsikten. Där fanns också en grannfru! Vips så var mamma där och vår mysiga takutflykt avbruten. Så kan det gå! Ditt takäventyr slutade lite annorlunda. Take care framöver, är du bussig! Kram!

  1. Jag inser ju mina begränsningar trots min evishet och toppen att få hjälp av Patrik och Ami. Nu är jag ju pensinär och
   kan bestämma själv, men utsikten var fin och även här kom grannan aför att se, en del från gatan och andra genom fönstren.
   Kan tänka mig er som barn på taket. Inte uppskattat av föräldrar inte.
   Och jag har koll. Bra sådan.
   Tusen tack för omtanken!
   kram!

 15. Jösses, att du vågade kliva upp där på taket, det blev en väldigt snygg bild med dej däruppe! Å så skönt med en Patrik som kom till undsättning när den “lilla” tallriken blir för otymplig! Förstod precis som du sen skrev, att den komme rnog att få ett nytt hem snart, och mycket riktigt!!!
  Sv: jag var väldigt nära att bada i Puerto Rico, men det blev bara upp till knäna….det var inte så där väldigt varmt i vattnet, men kanske närmare +20 grader? Så visst, det var en del som faktiskt simmade…men jag avstod denna gång.
  Ha det gott! Kram

  1. Jag kan förstå att du avstod bad i P.R. Jag badar helst inte om det är under +25. Men skönt att svalka dig lite.
   Upp på taket kom jag och jag kunde flytta parabolen till kanten men jag orkade inte få den över stuprännan med en hand. Var ju tvungen att hålla mig istegen med den andra. Väldigt tacksam för denhjälp vi fick och nu är skrället nere och har ett nytt hem.
   Önskar dig en fin helg!
   Kram!

 16. Jäklar vad spänstig du är. Och modig. Bilderna av dig på taket är fina och jag vet att du är försiktig. Fint att få ner det som inte ska vara uppe på taket. 🙂
  Ta hand om dig! Kram!

  1. Viss spänstighet sitter i men jag saknade styrkan att få ner parabolen och försiktig är jag.
   Jättefint att få hjälp med att få ner den för inte bra att parabolen dels låg på grannens tak och dels över elledningarna.
   Och snabbt hittade någon “skrället” i soporna så parabolen fick ett nytt hem.
   Kram!

 17. En tuff brud, det är väl det minsta man kan säga om dig ?
  Vi ska nog vara glada att den smidige atleten dök upp innan ditt äventyr gick över styr.
  Bäst du vilar lite idag, kanske kan du sätta dig i soffan och se på tv? ?

  1. Jag gjorde förberedelserna men vi fick ju fin hjälp med det kluriga momentet att få ner den från taket.
   Jag orkade bara inte och är ändå htysat vältränad. Men mer styrka hade behövts.
   Idag blir det marknad med vänner med tillhörande tapas och dryck när vi är färdiga där. Trevligt!

 18. Snyggt jobbat!! Inte alla som skulle gett sig på detta projekt, måste erkänna att jag hade nog tänkt efter mer än en gång innan jag hade gjort det.

  1. Parabolen låg över elledningarna och dessutom på grannens tak så fint att den kom ner.
   Och hjälp fick vi med att ta ner skrället från taket.Kunde se att vi hade ett rejält tak så det var bra och utsikten var fin.

 19. Att tappa bort vilken dag det är tycker jag kan visa på en trivsam tillvaro. Vad spelar det för roll? 🙂
  Kanske skulle du haft en propeller Ditte, som Karlsson, och självklart måsta jag ju fråga: Såg du ända till Mariannelund? 🙂
  Dt är fint att finnas till hands för goa vänner. Å´ superbra att det man hivar kan vara rena fyndet för någon annan.
  Ha nu en riktigt fin … ?? Fredag!! 🙂
  Varm kram

  1. Just så är det. Dagarna här spelar ingen roll. I Thailand la jag bort klockan för där spelade tiden ingen roll…
   En propeller önskade jag migv där på taket men i avsaknad av en sådan ringde jag goda vänner som kom till fin undsättnong.
   Ända till Mariannelund såg jag inte men jag såg långt.
   Parabolen fick ett nytt hem efter att ha varit i soporna i 15 minuter och det är bra återvinning.
   Önskar dig också en skön fredag och trevlig helg.
   Stor kram!

 20. Men, så otroligt duktigt och modigt gjort av dig. Jag skulle inte ha kommit halvvägs en gång. Tänk att du kunde bogsera den ifrån grannens tak. Strongt.
  Fint att du fick hjälp med nedtagandet, verkar vara tunga prylar. Så det blev en annan person som direkt hade användning för parabolen. Lätt också att bara hämta den från soporna, utan att behöva släpa ner den ifrån ett tak. Bra med återvinning.
  Härliga bilder, att få se det hela hur ni hade det, fina bilder. Otroligt blå himmel också.
  Trevlig fredag och håll dig på marken.
  Varm kram!

  1. Hej Wiolettan! Ja, idag stannar jag på marken. Jag ska dessutom gå på marknaden med några vänner.
   Fint att få ner parabolen och jag är så glad över patrik som gjorde det tyngsta jobbet. Mina krafter räckte inte till där.
   Roligt här är att det mesta man ställer vi soptunnorna hämtas av andra och åreranvänds. Här var det sökert metalen som kunde ge pengar eller någon behöbde en parabol. Hos oss på taket var den bara itll besvär och dessutom nu när den låg på grannarnas tak över elledningar.
   Himlen var blå men idag finns en del moln. Men dem blåser vi bort.
   Stor kram!

 21. Du har min beundran! Starkt gjort, Ditte! Försöka duger 😀
  Nog för att jag klättrat i bergsskrevor och liknande, men taket, neej!
  Önskar dig en underbar fredag med soligt och gott väder!
  Kram ?

  1. Jag man kan bara försöka men nu klarade jag det inte och är så tacksam över att vi fick så bra hjälp-
   Klättrat har jag gjort mycket i min dar men nu skulle jag ju ha ner en tung parabol och
   jag orkade inte försiktigt lyfta den över kanten med en hand. Hade ju fått hålla i stegen med den andra.
   Men Patrik orkade.
   Sol hade vi på förmiddagen men nu har molnen kommit å besök.
   Önskar dig också en väldigt fin fredag och kanske har du sol.
   Kram!

 22. Du är otrolig kära Ditte!
  Tack och lov att du gav vika lite grand och ringde efter hjälp.
  Härligt med hjälpsamma grannar.
  Ni var alla 4 värda lite i glasen efter utfört arbete.
  Trevlig helg och många kramar till er båda/A-K

  1. Jadå, jag ger mig när jag inser att jag inte kan. Men envis är jag förvisso…
   Jättebussigt av Patrik och Ami och komma för att hjälpa oss. Underlättade verkligen.
   Patrik fick jobba hårt men vi var bra på att muntra upp honom.
   Vi önskar dig också en fin helg. Saknat dig här.
   Kram!

  1. Visst måste man be om hjälp och det gör jag men att prova själv kan ge extra styrka, dock inte alltid.
   Inser ofta mina begränsningar.
   Och du! Det var fin utsikt från taket!
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *