Spanien Torrevieja

Utkik och utsikt med blå nyanser som följeslagare

Utflykterna är just nu begränsade  i längd men kreativiteten finns och att se sig om  i Torreviejas närområde är också riktigt trevligt. Då och då tar vi en buss från busstationen och ser var vi hamnar, något som brukar bli både roligt och intressant. Andra gånger är turerna mer planerade. Trevligt det också.- Vissa spänningsförhöjande moment brukar också alltid ingå.  Vad gäller gårdagens tur är utkik det ord som bäst sammanfattar den. Tätt följt av utsikt och olika blå nyanser.

Det kändes denna dag väldigt lockande att liksom måsen sväva fram längs kusten.

Utkik och utsikt

Vi började redan vid busstationen i Torrevieja med att hålla utkik efter en buss och det behövde vi inte göra mer än några minuter. Biljett hade köpts i luckan och för det facila proset av 1.35 euro kan man åka en bra bit. Även till en angränsande kommun. (Är man skriven här finns kostnadsfria busskort att få. Men det är vi ju inte.)  Bussen tog oss söderut, vilket vi visste. Varmt var det så vi var  glada över den ac som erbjöds och fungerade. Många rondeller passerades och vi körde då och då av den större vägen och kom ner till havet på slingrande mindre vägar. Vi var lite osäkra på var vi skulle kliva av bussen när havet försvann ur sikte.

Men plötsligt, i en rondell,såg jag att det skyltades mot “Mil Palmeras” och där visste jag att närheten till havet skulle vara påtaglig. Eller?

I Mil Palmeras, 14 km söder om Torrevieja, höll vi utkik efter havet. I närheten av busshållplatsen. En lång och folktom gata och inget hav i sikte. Men blått var det.

Inget hav i sikte, men väl en tydlig skylt och med olika stränder utmärkta- Här var det tänkt och planerat för cyklister. Men nu var inte våra cyklar med. Fötterna fick duga. Och vi började vår vandring. På skuggsidan.

Tydlig skyltning uppskattas.

En vacker palm med en murgröna gav lite mer och behövlig skugga. Varmt var det, +28 grader…

Och efter en promenad på 20 minuter kände vi fläkten från havet.  Det blev rast i skuggan under några palmer och intagande av matsäck innan vi fortsatte att vandra längs havet. Utsikten över havet och dess olika skiftningar i blått, som i sig är en synvilla och den blå himlen var verkligen  njutbar.

Fina promenadvägar läng havet och lite skugga kunde palmerna ge. 

Utkik och utsikt kombinerer jag gärna.

Och vind i seglet fanns. Hade gärna testat…

En träramp leder ner till havet och lämpar sig både för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Trappor finns också om man hellre ville ta dem. 

Tiden gick

och vi skulle ju så småningom tillbaka till Torrevieja. En busstidtabell finns förvisso, men den är  tämligen ungefärlig. Och här, 15 km söder om Torrevieja, är det inte så att bussarna går så ofta. (Varannan timme eller så enligt tidtabellen. Varierar.) För att vara säkra på att inte missa bussen stretade vi  i mycket god tid tillbaka till busshållplatsen. Men ett stärkande “pitstop” i skuggan  vid havet blev det innan.

Det var lika folktomt nu på gatorna som när vi kom. Men vi såg några på en balkong som såg behagligt avslappnade ut i skuggan påen balkong.

Skönt avslappnade i skuggan.

Avslappnad var inte direkt det jag kände mig när jag kom fram till busshållplatsen. Men det fanns skugga att tillgå. Behövligt för termometern visade på +31 just i skuggan.  Och här blev det väntans tider. Bussen skulle enligt tidtabell avgå klockan 16 . Men 16.20 dök bussen upp så spänningen innan den kom fanns . Nästa avgång var 18.30.

Den efterlängtade bussen kom sent om sider och 40 minuter senare var vi tillbaka i Torrevieja och med vidgade vyer. 

 

26 svar på ”Utkik och utsikt med blå nyanser som följeslagare”

 1. Det var roligt att följa med dig på denna tur. Lite annorlunda men nog så spännande.
  Jag tycker om detta med att ta bussen och åka och se hur det blir och kanske komma dit man aldrig har varit förr.
  Blått, undrar om det kanske är hoppets färg? Vilket fall som helst så är dina vackra bilder med allt det blå mycket tjusiga.
  Hur går det för dig med huden? Det ser ut på bilderna som om solen lyser hela tiden och inte mycket till skugga någonstans. Utom vid palmerna då. Du måste vara rädd om dig.
  Plus 31 grader och vänta på bussen, ingen höjdare precis, men du låter så lugn så det gick säkert bra.
  Trevlig helg.
  Kram!

  1. Du hade tyckt om att vara med här. Och det blev en så lyckad tur och ganska kort bit härifrån. Många bussar finns det men turtätheten är inte så stor alla gånger.
   Jga har ju solskärmen på och är i skuggan nästan hela tiden. Men ibland får man smyga längs husväggarna för att få skugga. Men jag är noga med att inte få den i ansiktet. Idag har jag bara varit hemma och i skuggstolen. Idag är det sista behandlingsdagen och sen kommer sårskorporna allt mer innan de om ytterligare ett par veckor är borta och det kommit ny hud.
   Men jag är hoppfull.
   Stor kram och trevlig helg.
   Många tankar till dig och takc för din fina omtanke.

 2. Så härligt det ser ut! Blått, blått i olika nyanser. Trots att vi har högsommarväder här i Sverige nu, blir jag ressugen när jag ser dina foton.

  1. Jag vet ju att vädret hemma är jättefint, så bra att du passar på och njuter av det. Gårdagens utflykt blev väldigt lyckad och blått i alla de nyanser var det verkligen. En jätteskön dag. Men varmt var det…Tur det fanns skugga för mig.

  1. Tack! Kul att det blå också blir bättre för dig med ökad ålder.
   Kram och trevlig helg.

 3. Hej, har du vind surfat nån gång? Jag håller mig till nät-surfing jag…har så himla taskig balans att det skulle vara stört möjligt för mig att stå på en vinglig bräda,! Brukar kika på duktiga ungar som åker snowboard i backen på vintern, och framför allt beundra småbarnen som ställer sig på brädan när dom knappt kan gå! Ingen rädsla där inte…
  Ja i så vackra omgivningar som ni bor i behöver man inte färdas långt. Jag färdas just bara i min egen lilla by av olika randiga orsaker. Men egentligen tröttnar jag aldrig, även om restarmen retas ibland. Idag var jag iväg hela fyra mil bort, till tant doktor, henne tycker jag inte om, av många orsaker. Men jag fick se enorma lupinfält längs vägen, en hel månad för tidigt! Önskar dig god bättring så ni snart kan ta er på längre utflykter när andan faller på! Kram och trevlig helg

  1. Jodå, jag har vindsurfat och brädsurfat lite grann. Men i något yngre ålder. Numer är inte balansen hos mig heller på topp. Snowboard har jag testat men tyckte det var läskigt så det blev en kurs på några dagar. Men inte mer. Utförsåkning och skidåkning på platten ägnar jag mig gärna åt.
   Nu har vi också stannat en del här av mina hälsoskäl, men några turer runt om har det blivit.
   Jag tycker det är fint att förligka sig med och tycka om att vara där man bor eller vistas.
   INte kul med besök hos “tant doktor” som du ens inte gillar.
   Idag är det “sista smörjelsen” och snart tittar jag hem till Sverige igen. Har döttrar, barnbarn och resejobb som jag längtar efter.
   Önskar dig också en fin helg.
   kram!

 4. Alltså denna blå färg! Mycket vackrare än så kan det väl knappast bli 😀 För en gång skull har vi lika varmt som ni har det vilket verkligen inte hör till vanligheterna. Även vi har alltså sökt skugga ganska så ofta.

  Kram och god kväll!

  1. Jag är så glad för att det fina vädret består hemma och extra nu när du och adepter och kollegor ägnat er åt friluftsliv.
   Visst är denna blå färg ljuvlig och vi hade en supertrevlig dag med några spänningsförhöjande moment.
   Önskar dig en god kväll och välkommen hem.
   kram!

  1. Visst är det så! Och nu har det fått räcka med de kortare turerna och trevliga har de varit. Och tillgång till skugga behöver jag verkligen just nu.

 5. Gillar att man tänker på att skaffa en ramp för de som är i behov av en sådan, alla ska kunna njuta ,-)
  Kul att hoppa på bussen och se vart man kommer ,-))
  Jag känner att där hade jag själv stortrivts,-)
  Allt verkar kanon!
  Allt ser så vackert ut.
  Fortsätt och njut!
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Här finns det mycket som är ordnat för de som är rörelsehindrade och så även i havet, på en del badplatser, med speciella stolar och ramper. Gillas verkligen.
   Vi hoppar gärna och det var vi än är på en buss och ser var vi hamnar. Det rukar ordna sig och bli trevligt.
   TRor du hade trivts här med oss.
   Stor kram!

 6. Full njutning här ser jag! Blå är just nu också min favo färg, för även om vi inte ha så härliga stränder att tillgå, så har det varit blått här i nästan tre veckor. Varmt också, dock inte 31 grader, “bara” 26, vilket är nog så sällsynt här i Norden.
  Men här står ju solen inte precis rakt upp som hos dig. Skugga finns alltså överallt – här alltså, betydligt mindre hos dig.
  Men jag känner att du ändå njöt för fullt, vilket är det viktigaste.
  Skrattade gott åt de folktomma gatorna. Ama brukar ju också råka ut för dom, liksom vi. Ingen “infödd” spanjor skulle ens komma på tanken att vara ute under siestan där det är som varmast. Här har vi turister nåt att lära oss, men det gör vi nog aldrig ändå;-)

  1. Vi passade på att ta del av det behagliga här i Mil Palmeras och havets bris svalkande behagligt. Fina och vackra stränder och med gott om plats. Fina promenadvägar längs havet erbjöds också och trevliga “pitstop”. Gillas! Vi brukar dock inte vara på helt tomma gator för i Torrevieja är det alltid folk ute. Även siestatid.Tror alla andra här i Mil Palmeras redan hunnit till stranden och uppsökt skuggan. Men vi var ju bussresenärer och kunde inte helt fritt välja tiden denna gång. Men att var ute och trava när det är som varmast avstår jag helst ifrån.
   Skönt hemma med denna sommarvärme. Men visst är det ovant. Läste och hörde på tv om att skolor fått stänga för att det var alltför varmt och att tågnen som vanligt har problem….Men det har de ju oavsett väder.

    1. Oftast är jag ju inte ute denna tid. Men det händer och då helst i skuggan och med huvudbonad.
     Men nu är jag hemma i Stockholm och det är an varmare än i Torrevieja. Men det blir skuggan här också.

 7. Ett utmärkt bra val att vidga sina vyer på även om ni fick lite hett stundtals. + 30 grader i skuggan är tufft att vandra i. Vi skrattade ofta åt bussen och busstiderna som aldrig hölls när vi var i Mijastrakten. Det kunde hända att vi fick vänta nästan en timme innan den anlände. När den väl kom fram så gick chauffören ut och försvann in bland buskarna..också en chaufför har sina behov. Vi konstaterade också att under den väntetid vi stod där hade vi kunnat gå in till Fuengirola, dit vi skulle. Men har man semester så har man tid.
  Vackra blå toner i dina bilder, svalkande på något sätt. Ha en fin helg!

  1. Visst är det skönt att ha tiden till förfogande och särskilt när det kommer till utflykter, bussturer och chaufförer som har stor flexibilitet.
   Skrattade gott åt er upplevelse. Just så kan det absolut vara.
   Dessa blå toner fastnade jag för och de var svalkande fast jag inte badade.
   Önskar dig också en fin helg. Sitter nu på planet till Stockholm och ser fram emot att möta både den svenska huvudstaden, döttrar, barnbarn och vänner.

  1. DEssa blå nyanser är jag så förtjust i och här var det också väldigt vackra omgivningar. Ville man ta sig en promenad på stranden är den flera kilometer lång och härligt “luftig”. NU gjorde vi inte det för skuggan fanns inte tillgänglig men en liten bit blev det och det gick fint att promenera ovanför stranden. Med skugga.
   Kram och trevlig lördag.

 8. Vilken trevlig utflykt ni gjorde! Härligt att strosa runt i nya omgivningar även om det är samma “gamla” Medelhav 😉
  Vi har busskort, men det gäller bara inom Torrevieja. Vi hade också fått pröjsa den där “hutlösa” avgiften ifall vi bussat oss utanför stadsgränsen, vilket vi gör lite nu och då. Kul att se sig om i närområdet 🙂

  Ha en fin lördag!

  1. Vad gäller avgiften så är den ju helt överkomlig. Och man kommer långt för 1.35 i euro. och bussa utanför stadskränsen gör vi ju nu och då.
   Kul med lite nytt och spännande att se om bussen kommer och var man hamnar.
   Önskar er också en fin lördag.
   Är just nu på väg hem till Stockholm ett tag.

 9. Jag gör gärna liknande vid Marbella. Tar bussen. Fördelen är också att man inte behöver gå i cirkel som om man tar bilen och behöver komma tillbaka till samma plats. Billigt är det också, även om tidtabeller är synnerligen ungefära.
  Njut av det goda livet!

  1. Visst är det trevligt med sponatna bussturer. Och man kan ju gå på eller av där man så önskar. Visserligen är tidtabellerna lite mer åt “rekommendationshållet” men det brukar ordna sig så att en buss kommer.
   Ha det gott du också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *