Stockholm

Utevistelse och promenad längs Årstaviken med vårtecken.

Gårdagens soliga väder inbjöd till utevistelse och jag varvade med att sitta på balkongen och ta en tur runt vattnen här på Södermalm i Stockholm. Många kände sig manade att ge sig ut och uteserveringarna med  bästa solläget och i lä fylldes snabbt. Och fanns det inga lediga platser där  så fanns det längs stränderna och bryggorna vid Årstaviken. Att köpa med sig lite ät och drickbart och slå sig ner med ansiktena mot solen  är en populär syssla och det gäller alla årstider.

Mysig utevistelse på caféerna längs Ringvägen på Söder. Ringvägens caféer med soligt läge och i lä fylldes snabbt.

Termometern på vår balkong visade på hela 29.2 grader i solen. Inne var det betydligt svalare.

Utevistelse med promenad och vårtecken

är en bra kombo och trots att vi bor  inne i Stockholm, på Södermalm, så finns naturen och vatttnet helt inpå- Tisdagens soliga väder drog mig från bokläsandet på balkongen ut på en runda längs Årstaviken, en del av Mälaren som ligger några hundratal meteter från där vi bor. Kanske skulle ett eller flera vårtecken dyka upp. I varje fall var jag öppen för att titta lite extra noga efter dem. Att  promenera längs årstaviken är populärt året om och fina helger kan det nästan bli lite “köbildning”. Caféer “korvgubbar” och diverse vattenhål finns det gott om hela året eller varför inte ta med en egen picknick och slå sig ner. Vår, sommar och en bra bit in på hösten finns också flera restauranger längs vattnet och alla med sjönära läge.  Här, längs vattnet, är det verkligen lätt att följa årstidernas skiftningar. Så här kan det se ut i augustioch i mars.

Utevistelse på en av bryggorna vid ÅrstavikenSamlad utevistelse på en av badbryggorna. Dock inga hugade vinterbadare inom synhåll.

Vårtecken?  Jodå, en del såg jag vid koloniområdena. Här var det tämligen snöfritt och en murgröna klättrar uppför björkens stam.

Isen ligger kvar här på Mälaren, dock inte bärig, men i Saltsjön- kanalen, utanför hos oss är det isfritt. Även längre ut i skärgården har isen släppt. 

Några spretiga tussilago tittade upp och hälsade.

Även vintergäck och några krokusar (tror jag…) kom fram/upp och hälsade.

Svängningarna

vad gäller vädert sker snabbt och gårdagens strålande sol är idag bytt mot grå nyanser. Utevistelse känns mindre lockande men sjukvården ska ta hand om min onda “kalkaxel” så jag trotsar det grå och inser att det blå kommer tillbaka. Om inte annat i morgon då vi reser till London. För ovan molnen brukar ju himlen vara blå.

Förra året den 4/4 gick det däremot i blått och jag var på väg….

 

30 svar på ”Utevistelse och promenad längs Årstaviken med vårtecken.”

 1. Härliga bilder från ett vårlikt Stockholm. Jag tror att våren har kommit längre i London än i Sverige! Trevlig resa! Kram

  1. Tack! Vi hoppas på lite vår i Hyde Park och lite sol förstås. Vi ser verkligen fram emot resan. Länge sen jag reste med döttrarna. Och nu ska max också med. Han sförsta besök i London. Så kul!
   Kram!

 2. Ljuvliga bilder från ett vårskönt Stockholm! 22,4 inomhus betyder att det är dags att öppna fönstret 🙂 Efter en regnig förmiddag försöker solen titta fram och termometern i skuggan står på +9,8 🙂
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

  1. Här öppnas fönstren och balkongdörren, vill jyu ha in lite fågelkvitter. Bäst att passa på nu innan måssäsongen drar igång.
   Lite regn har vi haft op eftermiddagen idag, men i övrigt en grå dag. Termometern har inte orkat över +6. Blev nog jobbigt igår när solen låg på.
   Trevlig kväll!
   Kram1

 3. “Ja, dä ä våren, ja, dä ä våren, som har kommit igen …”

  Bryggorna – typiskt svenskt (tror jag). Alla sitter så långt ifrån varandra som möjligt.
  Inga vårskänslor precis. Men Tussilagon!!! Det är vårtecken det! Brukade kalla den
  hästhovsört – kommer jag ihåg rätt?
  Koloniområdena är verkligen gulliga.

  1. Lite vår var det allt. Och bryggorna här är fina även sommartid då man badar från dem. Här var dte nog olika sällskap med sin medhavda matsäck som slagit sig ner, men visst vill var och en ha sitt “space”.
   Tussilago kallas också hästhov, alldeles rätt. Ett fint vårtecken.
   Koloniområdena här är så fina och det är alltid roligt att gå här och se på vad som kommer upp.

  1. Igår kändes våren påtaglig med blommorna. Tussilagon ör ju likson vår. Och Karlstad kommer i kapp.
   Det ska bli jättetrevlig med London tillsammans med “de mina”. Har längtat.

 4. Hej, du är värre än flyttfåglarna, hinner knappt landa innan nästa resa är på gång! Nu har du njutit ett par dagar av soliga Stockholmsvyer, o imorgon var det väl som du äntrar ett plan igen? Jag bara älskar Stockholm, bodde där mellan 1978-1995 visserligen i förorter men jag jobbade mitt i smeten på Hamngatan och på Norrmalmstorg. En så vacker huvudstad som vi har finns det inte många av, även om jag förstås vurmar för min födelsestad Helsingfors.
  Väntar med spänning på nästa resereportage

  1. Helsingfors tycker jag också mycket om och brukar ta mig en tur dit någon gång per år. Var däe i somras och det var så trevligt. Stockholm tycker jag mycket om och har ju bott i Solna mellan 1959 och 1970 och seda i Upplands Väsby, norr om stan till 2002 och däerefter i Vasastan ett par år och sedan 2004 här på Söder. Ja, vi bodd eju i Peking mellan 2007 och 2010 också…
   Roligt att du också tycker om Stockholm och med jobb i City har du ju varit “mitt i”.
   Instämmer helt i att stockholm är en härlig huvudstad och svårslagen. Men Helsingfors gilla också…
   Och lite blir det direkt från London också.

 5. Va’ bra att du insöp vårluften igår och upptäckte alla vårtecken som ju är så typiska för just Stockholm. Här tänker jag mest på att sitta ute på café när temperaturen är fyr-fem plusgrader, eller väl påpälsad på bryggor. Idag regnade det ju och isen på Mälaren bör ha minskad med tanke på ösregnet.

  Nu ser jag framemot vårtecken från London:-) Ha en trevlig resa och NJUT!!!

  1. En får passa på när våren gör en blygsam visit och påskhelgen var ju verkligen fin.
   För egen del blev det balkonghäng i solstol och en behaglig promenad. Axeln behöver motioneras.
   Inne i stan var dte bara ett kort ösregn, det mer “strilade” fram på eftermiddagen. Bör ha tagit lite på Mälarisen.
   Våren bör ha kommit lite längre i London. Hoppas på det. Och tecken kommer, föhoppningsvis med lite vår i sig.
   Har behandlat arxeln idag igen så förhoopningsvis ska den vara i ok form inför resan. Hur som så ska det bli roligt att resa med Max och döttrarna.

 6. Men titta, tussilago, som jag har letat efter i dikeskanterna men ännu inte sett. Det ger verkligen nästan en lyckokänsla att se årets första tussilago 🙂
  Så mysigt med en resa till London! Vi skall resa dit så snart vi kommer iväg med tanke på tjejernas skolor och annat som du vet, och besöka Warner Bros Studio på temat Harry Potter. Övriga tiden skall tjejerna få bestämma vad de vill göra och styra dagarna i London, det känns inte mer är rättvist eftersom vi (jag) är den som planerar våra resor i vanliga fall. Ser fram emot bilder från London, det var länge sedan jag var där. Tack för omtänksamma ord hos mig och ha en fin resa!

  1. Det var lite extra känsla att se ett par tussilago och ett par fick även följa med hem- Mitt barnbarn Max har påsklov nu så det passar bra. Och på lördag blir det en tur till Warner Bros. Max är väldigt förtjust i Harry Pottter så det får väl också bla. bli ett besök på St. Pancreas. Ett tips är att boka harry Potterbiljetterna i jättegod tid . Jag had emissat det men lyckades via Boxoffice i Sverige få biljetter. Så det är ett bra tips. DE köper upp biljetter och har på ett litet lager. Vi stannar bara över helgen så vi får ligga i ordentligt.
   Tack! Ja, vi ser fram emot händelserika dagar i lOndon.
   Jätteroligt för er att ta en tur och jag förstår att ni alla längtar.
   Bilder och inlägg kommer. Lite kort direkt från London och mer senare.

  1. Vad trevligt! Säkert har vi mötts för jag går ofta här och alla årstider. Fint att följa dem här och roligt att se hur vårbruket går i koloniträdgårdarna. Tussilagona hittade jag i en liten solig gräsplätt just vid Årstavikens vatten. Och snart bör isen även släppa taget i Mälaren.

 7. Vilka vackra bilder från förtjusande Stockholm!
  Och lycka till på londonresan! SÅ roligt att se sig om i världen.
  Irland och Wales har jag besökt, men England och Skottland har jag kvar på listan.
  Kramar! ?

  1. Tack! Ja, det ska bli jätteroligt att på nytt ta en tur till London.Jag har förr varit äfr flera gånger per år och med döttrarna från det de varit små tills de vlev i övre tonåren. Så det är ett tag sen sist. Wales har jag kvar men Skottlland och Irland har jag besökt. Skottland är verkligen fint. Vi var där med Lena som guide och såg också Edinburgh Tattoo. En upplevelse. Men du hinner. Mycket nu att samla ihop om Chikago vad gäller upplevelseer och intryck. Ja, våren kändes fin igår men idag var det betydligt mer grått.
   Kramar och natti.

 8. Härligt med vårtecken! Här har det snöat i dag och jag höll på att bli totalt uttråkad då blötsnön vräkte ner i flera timmar på eftermiddagen.
  Hoppas du får ordning på din axel och ha det så trevligt i London!
  Kram!

  1. Det kändes så fint att se våren på väg och dte är ju en vacker tid vi går till mötes. Idag dock grått och dimma.
   Trist med mer snö hos dig men inget att påverka.
   Axeln mår lite bättre efter ytterligare cortisonspruta och olika bedövningar men den får ta det lugnt i London. Ser väldigt mycket fram emot resan.
   Kram och trevlig torsdag.

 9. Äntligen!
  Nu kommer det säkert att explodera i naturen.
  Längtar hem när jag ser dina bilder.
  Ha det så gott i London.

  1. Hela påsken var fin men både igår och idag verkar våren ha tagit semester. Grått och dimma gäöller. Men den är nog snart tillbaka.
   Det ska bli jättetrevligt med London och extra roligt att resa med döttrarna och äldsta barnbarnet. Kanke lite vår även där.

 10. Vilka härliga vårtecken du hittade! 🙂 Hoppas det gick bra med din axel också.

  Ha det nu toppenbra i London, och hälsa Harry Potter! 😀

  1. Tack! Känns roligt med London tillsammans med döttrar och Max. Och visst ska jag hälsa Harry Potter. Fint med våren men den har paus idag.Kanske överansträngd! Gör inte så mycket eftersom vi drar västerut.

  1. Hela påsken var fin här och skönt med lite vår. Men igår och idag grått. Jag åker till London idag och där ser det ut att vara betydligt trevligare väder.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *