Torrevieja

Utekväll med vänner i Torrevieja – En sen sådan

En väldigt rolig och sen utekväll  blev det igår tillsammans med vännerna Ami och Patrik. En kväll som innehöll olika delar och som verkligen blev till en helhet.

En trevlig utekväll i Torrevieja hade vi.Sen utekväll i Torrevieja och den är inte slut. Men vi tar en paus vid strandpromenaden blickar ut över havet innan vi går vidare.

Vår utekväll

började hemma hos Ami och Patrik. Solens strålar var  fortfarande starka starka vid 18-tiden så vi avstod sittningen på terrassen och valde att slå oss ner i det betydligt svalare vardagsrummet. Men givetvis ville jag titta på utsikten . Och inte bara på utsikten utan även se hur det barn/skott som Ami fått från min passionsblomma sköter sig-  En blomma har den haft, bra så, och “passionen ” här ser ut att trivas trots att den står i kruka. Men Amis dagliga stödsamtal med den tror jag hjälper en hel del. God omvårdnad får den också-

Vår utekväll började inomhus. Terassen var alltför solig för att det skulle vara behagligt- Vår utekvällen började hemma hos Ami och Patrik. Men inomhus. Solen var i högform så att sitta på terrassen var inte att tänka på.

Passionsblomman, i krukan till höger, ser livskraftig ut. Hoppas nu på fler vackra blommor här.

En väsentlig fråga är alltid var man ska äta middag för restaurangutbudet i stan är milt sagt rejält tilltaget. Valet föll på “La Zupperia de Johnny”en kvarts promenad bort. Här hade vi aldrig varit så valet kändes extra bra att testa en för oss ny restaurang

Vi planerar vår utekväll. Första steget är var vi ska äta middag. Restaurangutbudet är stortHär planerar vi vår utekväll- Första steget är var vi ska äta middag. 

Vår utekväll förtsatte med en god och jättetrevlig middag på "La Zupperia de Johnny"Torsdagens utekväll fortsatte på “La Zupperia de Johnny” med middag.

Restaurangen är inredd i 50-60-tals stil och bara det gillas. Lite nostalgi, i alla fall för för Bosse och mig som var med på den tiden.

Menyn hade en hel del rätter, större och mindre; fisk/skaldjur, kött och vegetariskt och jag hittade flera goda alternativ. Men på Amis rekommendation slog även jag till på en ceasarsallad à la Johnny. För herrarnas del blev det revbensspjäll. Här blev vi sittandes länge men kvällen kändes ändå ung när vi vid 22.30 drog vidare.

Maten är serverad och dags att hugga in.

En utökad ceasarsallad som smakade väldigt bra.

Är det utekväll så är det

och det kan ju i sig innebära olika saker. Vi fortsatte ner mot Paseon/Strandpromenaden och här är det lika trevligt att promenera eller slå sig ner dag som kvällstid.  Men innan vi var helt där nere klev vi in på “Tango” en bar som oftast har levande musik- En svängom blev det också. Extra roligt var att här återse vår tidigare spanska granne, George som tillsammans med Nico spelade och sjöng.  Och det gör de verkligt bra. Förut spelade de nere på restaurangen i fritidsbåtshamnen i Torrevieja och vi var  där då och då för att lyssna. Men sedan har vi inte vetat var i stan de spelar. Jätteroligt att ses och trots att vi inte setts på ett par, tre år kände George igen oss.

Nico och George.

Vi gick vidare  och ner mot tivoliområdet för här pågår sedan ett par dagar “majfesten” – “feria del mayo” eller som den heter numer “Feria de Sevillanas.” Mycket dans är det, både spontant och mer organiserat. (Sevillanas är en sorts flamenco och mer att läsa om sevillanas och förra årets fiesta finns i länken) En hel del mat och dryck finns också till försäljning men man får se upp med priserna.

Här har många stannat för att titta. Och vad är det som händer. Vi stannar också till här.

Jo, här dansas det spontant sevillanas

Klockan är en bit efter midnatt och kvällen är ljummen. Det börjar bli dags för oss att avsluta vår utekväll och promenera hemåt- Vi passerade karusellerna och funderar på att ta en åktur. Men det stannade vid en fundering.

Tack för en jättetrevlig och rolig utekväll-

20 svar på ”Utekväll med vänner i Torrevieja – En sen sådan”

 1. Vilken härlig kväll på alla vis. Mysigt att ha så många restauranger att välja bland och speciellt när prisbilden är så bra som den är. Åkturen hade jag avstått också för jag har gjort mitt på den fronten 😉

  Kram och ha en härlig fredag!

  1. Vi hade en jättefin kväll och roligt när allt stämmer. Restaurangutbudet är stort och igår var det roligt att testa en för oss ny restaurang innan vi fortsatte. Ja, åkturer i karusellform avstår jag också från.
   Önskar dig en fin fortsatt fredag.
   Kram!

 2. Oj, vilken trevlig utekväll med Ami och Patrik. Jag har aldrig varit på La Zupperia de Johnny, men vet att syrran har varit där några ggr och ätit lunch. De brukar vid extra högtidliga tillfällen gå till Jonnys restaurang Ibsen och där har jag varit och ätit jättegod mat.
  Så trevligt att träffa på de gamla grannarna på Tango. Kul att de kände igen er.
  Tack för trevliga bilder från er kväll, inte utan att jag längtar tillbaka😊
  Kram/A-K

  1. En jättetrevlig och rolig kväll blev det-Och med god mat på Johnnys Zupperia. Ibsen har vi hitintills inte besökt…
   Och att träffa på vår grann musiker var roligt. Och han blev glad för att se oss. Han spelar och sjunger dessutom väldigt bra.
   Ha det gott hemma och vi saknar dig.
   Kram!

 3. Livsnjut i kvällens tidiga och sena timme, i trevligt sällskap, god mat och en dans så gärna så i goda vänner lag; kul att se bilden på alla er!
  Kvällsbilden är underbar !
  Hälsa Ami lycka till med passionens tillväxt och blomning!
  Trevlig fredagskväll åt dig o Bosse med stor kram!
  Om en vecka så har vi troligen hängt en del 🙂

  1. Det blev en så rolig kväll!Och än hänger jag med.
   kvällarna här vid havet är så vackra men det är inte var kväll vi tar oss en tur. Men ganska ofta.
   Jag ska hälsa Ami och jag tror hon får till “passionen” riktigt bra. Hoppas den snart levererar en ny blomma.
   Ja, om en vecka är vi nog klara med “hängningen”. Så roligt det ska bli.
   Stor kram från oss.

 4. Vilken toppen utekväll! Nästan att man kan tro att ni är i 20- till 30-årsåldern:-)))) Men alla dessa långpromenader ger ju kondis, eller hur;-)
  Jätteskoj med att träffa på er f d granne, extra roligt då det ju var en överraskning.

  PS. Hoppas du fick sovmorgon idag;-) Ds

  1. Nu har jag ju fyllt 70 men å andra sidan är åldern bara en siffra. Och hyfsad kondis har jag ju och det sedan gammalt.
   Jättekul att träffa på vår musikergranne . Helt otippat! Och att dans gillar jag fortfarande,
   Jodå, det blev sovmorgon idag. Och en ganska lugn hemmadag med en god bok och inläsning inför resejobb i juni. Då till Bohuslän.

 5. Piggt och glatt gäng ute på vift, så kul ni h ade. Och tänk att ha så många ställen att välja på, jag skulle bli som kossan mellan hötapparna och ha svårt att välja. Ha en riktigt skön helg, imorgon börjar sommaren/Kram

  1. Jadå! Pigga är vi och åldern är i vissa fall bara en siffra.
   Visst är det svårt att välja restaurang men det brukar ge sig. Nu fick vi ju en svängom på maten också. jätteroligt även det.
   Önskar dig också en fin helg. Och visst börjar sommaren i morgon.
   Kram!

 6. Hola! Vilken helkväll! Vi hade gärna ”joinat” om vi hade varit på plats! ❤️ Har tjejhelg på Åsöberget – Agnes och jag håller ställningarna då Jörgen åkt upp till Dalarna för att trampa Siljan runt. Han avstår Vätternrundan för första gången på 17 år. Tycker att halva sträckan räcker – Siljan runt är “bara” 15 mil … 😳

  Själv har jag ”pysslat” lite. Gjort en spaljé som jag ska trä in blommor i och konstruerat en liten rabatt samt två krukarrangemang. Hittat en lera som härdar av sig själv på 24 timmar utan att brännas i ugn.

  Kram och hälsa Mr B1 ❤️

  1. Vad trevligt om ni också varit med! Men en annan gång får vi till det så.
   Låter fint med tjejhelg. Och en del pyssel blir det förstår jag. Roligt! Kommer gärna vid tillfälle förbi och tittar och beundrar. Perfekt med denna lera.
   Mr B hälsar!
   Kram!

 7. Så trevligt med en utekväll tillsammans med goda vänner! Ser ut som ni hade det riktigt kul!
  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Det var det verkligen! Så roligt! Och än hänger jag med…
   Önskar dig också en fin lördag.
   kram!

 8. Vilken härlig och fartig kväll! 🙂 Gillar Johnnys men har bara varit där på lunchen. Deras sopplunch är helt suverän 🙂
  Ha en härlig dag!

  1. Full fart var det och både gott och trevligt. Vi hade inte varit på Johnnys tidigare men gott även kvällstid och härlig miljö- Får cid tillfäller testa sopplunchen. Vet att du berättat om den.
   Önskar er också en fin lördag- Och vädret verkar gynnsamt.

 9. Hej Ditte!
  Så kul kväll! Mittemot Johnnys bodde jag med Ignacio en tid i början….Henrik Ibsen restaurang ligger bredvid porten som Tore också äger….Och så kul att se Georg som bodde där bredvid er redan när Syrris bodde där. Ja dom sjunger jättebra!! Ja ni kan konsten att roa er 🙂
  Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Aha, var det här ni bodde! Ibsens har vi passerat flera gånger men aldrig ätit där. Johnnys var trevligt, lagom avspänt och med god mat. Nostalgisk och kul inredning är det också. Och god mat.
   Jättetrevligt att träffa på George och att han också kände så väl igen oss. Ja, han och Nico är väldigt bra. Förr var de nere i marinan ett par dagar i veckan och nu såg vi dem på Tango.
   Och visst roar vi oss gärna.
   Kram!

 10. Tack för en jätterolig kväll – det gör vi om! Och så kul att det var just Nico och George som spelade på Tango 🙂
  Stor kram och trevlig lördag!

  1. Tack själva! Så roligt! Och visst gör vi om det.
   Önskar er också en fin lördag.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *