Stockholm Trevligheter

Utekväll – En helt vanlig tisdag i januari

Stockholm bjöd oss på sol och lite “bitigt” vinterväder denna helt vanliga tisdag. En långpromenad blev det och i övrigt varvades dagen med ett verkligt spännande samarbetsprojekt. Men tisdag var det och ibland är det också förknippat med utekväll.  Och idag var det just en sådan tisdag. “Lokestisdag”. Alltså middag med vänner på kvartersrestaurangen Lokes bar här på Södermalm i Stockholm.

Utekväll på kvartersrestaurangen Lokes bar på Bondegatan på Söder i Stockholm. Utekväll med vänner på Lokes Bar på Södermalm. 

En trevlig utekväll

med middag blev det på Lokes Bar tillsammans med vännerna Susan och Jörgen. De brukar “checka in” här på tisdagar och ibland är vi medföljande. Alltid lika trevligt och gott. Perfekt också med gångavstånd. Senast vi sågs var i Spanien i samband med nyår och “njutflykter” och sedan dess har det hunnit gå ett par veckor. Så att ses här en tisdagskväll var jättetrevligt.

En lugn tisdagskväll. I alla fall när vi kom och restaurangen fylldes på efter hand.

Stambordet för stamgästerna. Jo, Susan och Jörgen här till dem och maken och jag är “stamgästsvänner.”

God och vällagad mat till rimliga priser uppskattas och så även att ett stort glas vin kostar 54 kr. (I Stockholm ligger det ofta på mellan 80 och 120 kr) Att maten lagas efter att den beställts och att det finns möjligheter att välja till och från vad gäller tillbehören uppskattas också. Och till Lokes Bar är även hundar välkomna. (Men de måste ligga vid  ägarens bord och “uppföra sig”.) En väldigt trevlig kväll blev det. Precis som det brukar bli när vi ses. Att sedan sakta gå hemåt  i kvällningen är inte heller så dumt.

Nytorget. Och i bakgrunden syns Sofia kyrka uppe i Vita bergen.

Och hemma på kajen var allt som vanligt och även joggarna kämpade på i kyliga kvällen.

Och jag kunde inte motstå att gå ut på balkongen och titta mig runt. Fint med alla ljus som speglar sig i vattnet. På andra sidan ligger Södra Hammarbyhamnen (Hammarby sjöstad som inte fysiskt räknas till Södermalm)

Kajen där “vårt hus” står och i bakgrunden Hammarbyslussen, Skansbron och Skanstullsbron.

Vy  österut.

33 svar på ”Utekväll – En helt vanlig tisdag i januari”

 1. Vilka härliga kvällsbilder – ni har verkligen en häftig utsikt 🙂

  Kul att ses även i Sverige – att träffa vänner och få god mat och dryck det piggar verkligen upp tillvaron 🙂

  Ha en fin lill-lördag!

  1. Vänner, god mat och dryck är en bra kombo var man än är. Och kvällsutsikten hemma piggar också upp. Önskar er också en trevlig onsdag. ?

  1. Jag tycker om ” trevligheter” och att umgås med vänner uppskattas mycket. Mysigt att gå ut och äta tillsammans. Kram!

  1. Här är det ju lätt att bara traska iväg. Och trevligt är det. Gott också! Klart uppiggande.
   Önskar dig en fin dag.

  1. Tack! I Spanien betalar vi oftast 1.20 -1.50 euro för att glas bra vin och det är väldigt bra. Men å andra sidan producerar de ju mycket vin. Så är det ju inte med Thailand. Importerat vin blir ju dyrare.

 2. Låter som en väldigt bra och trevlig tisdagskväll. God mat och litet gott att dricka i trevligt sällskap är alltid trevligt.

  Igår snöade det hemma i Småland, men det verkar inte ha drabbat Stockholm?

  PS! Gillar du filmjölk? I så fall kan du rekommendera någon god sådan eller liknande spansk vara? 🙂 Jag äter alltid fil och flingor till frukost, känns så mesigt med mjölk och flingor 🙂

  1. Det blev en lyckad kväll och vänner, god mat och dryck är en bra kombo. Idag, nu på efetrmiddagen, kom snöfallet till Stockholm. Och kallt är det. vi har under dagen haft -8 grader.
   Filmjölk äter vi gärna hemma varje dag, men i Spanien har vi inte hittat detta. Men vi köper “grekisk yoghurt” eller ypghurt i litersförpackningar. Men ofta är de ganska sötade. Titta vad gäller yoghurt för “sin aczucar” – utan socker. Lidl eller Carrefour borde ha ett hyfsat sortiment.

 3. Hola! Tack för en trevlig Lokestisdag! Kollade inköpsdatum på diskmaskinen och den köptes i december 2015 och mer än 3 år tycker man ju att grejerna ska hålla. Är just nu hem och inväntar reparatören.

  Kram och hälsa Mr B!

  1. Hola! Stort tack till er också. Jättetrevligt. Så trist med er diskmaskin och säkert har garantin just gått ut. Hoppas den går att ordna till.
   Mr B hälsar!
   Kram!

 4. Vilken bra och trevlig kväll! Spontant reagerade jag direkt på att vinet var så billigt. Här får vi punga ut med 90 kr om man går på lokal i lillhålan. Oskäligt dyrt tycker jag!

  Kram och ha en fin onsdag!

  1. Vi hade en riktigt trevlig kväll som piggade upp. bra med gångavstånd dessutom. Både vin och mat har här på Lokes har bra priser. I övrigt kostar ett glas vin här vanligtvis mellan 70 och 120 kr, vilket är tämligen oskäligt för husets vin. Dyrt även med 90 kr i er lillhåla.
   Här på eftermiddagen snöar det nu så vintern kanske vill stanna ett tag till-
   Trevlig onsdag.
   Kram!

  1. Ja, det har vi verkligen och jag kan också sitta i soffan och njuta av den. Många fönster är det i vardagsrummet och det hjälper förstås upp det hela.

  2. Ruth! Jag missade att tacka för ditt nya ord – njutsikt. Så nu gör jag det. Tack! Och jag vill gärna använda ordet om jag får. Kommer att passa bra på den kommande resa vi ska göra i februari längs Chiles kust söderut till Kap Horn och sedan upp längs Argentinas kust.

 5. Det är så roligt att se att ni också ofta går till “gamla” favoriter. Det gör vi också. Älskar Ruth’s uppfinning – Njutsikt! Ett helt perfekt ord som beskriver precis vad dina bilder visar. Det ordet kan ju också komma väl till pass både i Torrevieja och under dina resor. Tack Ruth:-)

  1. Visst var det ett bra ord.Och “Njutsikt” kommer jag att använda mig av . Njutflykt använder jag men nu uppfann Ruth ett nytt ord. Bara att tacka och ta emot. Tack Ruth!
   Och visst är det bra med gamla favoriter att besöka. Man vet vad man får (bra kvalité på mat och dryck) och trevligt är det.

 6. Vilken vy! Jag har skrivit det många gånger, men den är ju bara SÅ bäst! ,-))
  Lokes såg mysigt ut, härligt att även hundar får komma in ,-)
  Loke påminner mig om en söt råtta! Yngsta dotterns råtta hette så, så himla fin.
  Ha det fint
  KRAM från mig Primrose ,-)

  1. Ja, vi har en fin vy här och jag kan sitta i soffan eller en fåtölj och njuta av den också. Lokes är verkligen trevligt och funt att även hundar är välkomna. Men de får ligga still vid ägarens bord och inte vara sociala med andra hundar. (Namnet Loke kommer från en schnauser som ägaren hade.)
   Ha det fint du också-
   Kram!

 7. Du har verkligen NJUTsikt, käckt nytt ord 😀 och tänk, den utsikten har jag sett på riktigt!
  Mysigt på alla sätt och vis.
  Ha en fin kväll och stor kram!

  1. Visst är njutsikt ett bra ord som Ruth kom på. Och den har vi och på olika sätt. Jadå, du har ju varit här.
   Nu är det sen kväll och även idag har jag varit på vift i omgångar.
   Varm kram!

 8. Vackra kvällsbilder från balkongen! Lokes bar har jag aldrig varit på, men den verkade trevlig och fin. Saknar Söder när jag ser dina bilder. 🙂
  Ha en fin torsdag!
  Kram!

  1. Lokes bar är en trevlig kvartersrestaurang med god mat och bra priser. Söder är fint och bra med gångavstånd till mycket.
   Jag njuter av utsikten och extra fint nu kvällstid när det är upplyst.
   Trevlig torsdag.
   Kram!

 9. Mysigt att träffas! Å Lokes bar verkar vara en mysig kvarterskrog! Så billigt för ett glas vin! Igår på Restaurang Drama betalade jag 120 kr för ett glas rött, okey det var ett glas Ripasso, men dyrt i alla fall tycker jag!
  Kram och sov gott!

  1. Visst är det! Och spontana träffar brukar bli trevliga. Vi ses ju här då och då på tisdagar och det piggar upp vardagen. lOkes bar är en trevlig kvarterskrog med bra mat och priser. Oftast är vinpriserna onödigt höga och det är synd tycker jag. Mycket med 120 kr tycker jag även om det var Ripasso.
   Kram och god förmiddag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *