Skyltar Torrevieja

Upplysta skyltar från Torrevieja i veckans skyltsöndag

Söndag! Och dags igen för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. ”Skyltar” av olika slag gäller och tolkningen är väldigt fri. Veckans bidrag är helgfärskt och med visst fokus på upplysta skyltar. Alltså skyltar som lyser upp.

Lördag kväll. Folklivet i Torrevieja lever upp lite extar.  Strandpromenadens bänkar, strandpromenaden i sig, restauranger, barer, glassbarer och caféer är välbesökta.

Skyltar som är upplysta

drar ofta ögonen till sig och  ger en helt annan bild av en stad eller miljö. Här i Torrevieja känns det som om det är en stad en tidig morgon , en annan under dagen och ytterligare en tredje när mörkret lagt sig. Ofta söker vi oss kvällstid (jodå, när som helst för den delen) ner till den fina, långa, strandpronenaden. Och det känns nästan som om “alla är här”. Särskilt dessa ljumma helgkvällar när termometern fortfarande visar på +27och alla vill vistas ute. Strandpromenaden, “paseon” är stans naturliga mötesplats både för gammal och ung, bofast eller besökare. Caféer, barer och restauranger ligger sida vid sida och dessa fylls snabbt. Och trots läget vid havet är det få av dem som känns som “turistfällor”. Många bänkar finns längs havet och även dessa är välfyllda. En naturlig plats att samlas på.

Upplysta skyltar på barer och restauranger lockar besökare. El Muelle, en  i mitt tycke bra men även dyr restaurang, är ofta välbesökt. Här står många i kö för att få ett bord utomhus för bordsbeställning kan bara ske inne.

Fotboll! Och i Spanien är intresset överlag stort. På många restauranger finns tv-skärmar och är det “viktiga matcher” finns teven på. Men oftast utan ljud.

Gårdagens La Liga match (spanska högsta fotbollsdivisionen) spelades mellan lagen Real Madrid och Espanyol från Barcelona. Matchen visades på de flesta restauranger. 

Och om man inte satt på en restaurang gick det bra att se den lite vid sidan av.

Torrevieja ser helt annorlunda ut kvällstid med alla upplysta skyltar.Glass i stora lass är populärt. Kedjan “Sirvent” finns på många ställen tunt om i stan. Tror att de väl upplysta skyltarna också lockar besökare. 

Så ett par skyltar

som är upplysande men inte upplysta – tagna dagtid i fredags. Vi passerade denna bar/restaurang och gott om skyltar fanns det.

Och när vi passerat så såg jag skylten “SE VENDE” som betyder till salu. Jaha, baren var till salu. Men vännen  Ami som har ögonen mer med sig visade på resten av texten.  Det var dryckerna som var till salu. Många liknande skyltar fanns runt om i fönstren. Fyndigt!

Fyndigt!

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Upplysta skyltar från Torrevieja i veckans skyltsöndag”

 1. Underbar skyltning! De upplysta palmerna påminner om julbelysningen på träd här i förorterna. Å jag har då alltid sagt att den borde sitta kvar året om. Torrevieja har förstått det:-)
  Att kolla på fotboll på en spansk bar är en absolut höjdare, speciellt om det gäller El Classico. Vilken stämning det är, kan inte jämföras med en Sports Bar här hemma. Härlig smygbild igen på killen som står och ser matchen.
  Se Vende skylten är ju så himla fyndig, bra där! Älskar sådan humor:-)
  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  1. Tack! Och det finns lite att ta av här på olika sätt. Och belysningen på palmerna när det blir mörkt piggar helt klart upp. Här är det ju inte de ljusa sommarnätterna som råder som hemma så jag trott belysningen finns året om. Vill minnas det. Jag förstod först inte varför killen stod där men sen såg jag teven.
   Visst är “se vende” skyltarna bra. Humor där!

 2. Gokväll!
  Härlig skyltpromenad. Se vende skylten var rolig, men 3€ för en copa är inte det dyrt?
  Hoppas ni firar ordentligt i kväll.
  Många kramar till dig och födelsedagsbarnet/A-K

  1. God sen kväll från terrassen! Jodå, vi har firat med god mat och dryck och nu varvar vi ner här hemma. Fortfarande så här sent och +27. Över +30 under dagen, alltför varmt för att göra så mycket. Visst är “SE VENDE” skylten bra. Men jag ror det handlar om drinkar här och då blir priset mer humant för ett glas.
   Mr B hälsar tillbaka .
   Kramar från oss båda

  1. Jag ror att palmerna har sin belysning året om men till jul och påsk (påsken här är största högtiden) blir det än mer. Visst är det effektfullt. Här är det så roligt kvällstid, särskilt helger för “alla” är ute och oavsett ålder. Strandpromenaden blir en riktigt fin träffpunkt och där det mesta händer.

 3. Härliga upplysta skyltar! Jomen visst drar lyset till sig uppmärksamheten! Så många läckra.
  Visst är vi utrustade med skyltögon, nuförtiden, det är rätt speciellt, man får ett skylttänk.
  Jag skulle gärna vilja dela din värme. Vi är alla olika men nu har det blivit blåsigt och lite för få grader för min del.
  Stor kvällskram!

  1. Tack! Ja, upplyst är det och fint tycker jag det är när skyltarna tänds på kvällen. Men först den mer rosa skymningen. Jag skickar genast värme till dig. Har så det blir över. Idag under dagen på nytt +31 och nu sent ikväll +27. Roligt med alla olika skyltar och vi ser dem på så olika sätt.
   Kvällskram från terrassen.

 4. Gillar också Se vende-skylten. Man kan ju köpa de där skyltarna i kinabutikerna, har jag sett. Satt dock och undrade vad det var för en krumelurlängst ned till höger. Vad ska det föreställa? En palm?

  1. Skyltarna i sig har jag sett men inte tidigare som reklam för drycker på en bar. Tyckte de var både fyndiga ocg roliga Fanns flera stycken. Längst ner til höger är det en pil som pekar mot priset.

 5. Hej Ditte!
  Skrev en kommentar men försvann…hoppas inte dubbel nu 😀 Ja Torre har skyltar så det förslår och du ser dem. Dom som det är ont om är gatunamnsskyltar 😀 Får gå långt om man inte vet vilken gata man är på 😀
  Hälsa B som fyllde år i går!
  Kram P ♥♥

  1. God morgon!
   Ja, visst är avsaknade av gatuskyltar är desto större. Man kan undra om någon har plockat ner dem. Svårt om man är nu i stan att veta vilken gata man är på. Och även för andra…
   B hälsar och tackar-
   Kram!

 6. Haha, första gången vi såg de där se vende skyltarna trodde vi först hela baren var till salu, men sen tittade vi lite mer noga och såg att det var drinkarna de sålde 🙂 Roliga och annorlunda skyltar!
  Stor kram och vi ses om ett tag!

  1. Jag trodde ju att det var så tills du berättade att det var drinkarna. Bra tänkt av ägarna. Och rolig reklam.
   Och vi ses! Ska bli trevligt!
   Stor kram!

  1. Visst är den! Kreativt tänkt här! Och upplysta skyltar av skilda slag finns det ju gott om här.
   Önskar er också en bra start på veckan.

  1. Tack! Och visst lyser skyltarna upp.
   Vi har det fint men fortfarande är det väl varmt för mig dagtid. Men mornar och kvällar är ljuvliga.
   Kram och trevlig måndag

 7. Oj, nästan så en skogsskygg varelse blir bländad! Ler åt coucounout-skylten, vad betyder ordet? kokos tänker man ju på men i så fall konstig stavning…Vet du vilket foto jag gillade bäst? Bland alla bländande skyltar så gillar jag killen som smygtittar på fotbollsmatchen, han ser så äkta ut, med en döskalle på huvudbonaden och avslappnad stil i övrigt. Superfint foto! Här har vi minsann haft första frostnatten och jag fick en chock på morgonpromenaden för det blåste iskalla vindar till skillnad från förut när Knud var på besök för då var vindarna ljumma. Det blev till att rota fram vantar och mössa, hör du det? Vi lever sannerligen i olika världar! Kram

  1. Vad gäller kokosnöt så heter baren/restaurangen så och med den stavningen. Killen som smygtittar på fotboll gillar jag också. Och han stod där länge.Jag var också framme och pratade med honom för att få veta vilka lag som spelade. Real Madrid kände jag igen men inte det andra laget. Tror killen är en av strandförsäljarna av “piratvaror”. Finns en del här även om det de säljer är olagligt så handlar folk och polisen låter dem oftast vara. Oj,frost! Redan. – Men det är ju höst. Jag tycker att det är alltför varmt här just nu, i alla fall mitt på dagen. Men mornar och kvällar är behagliga. Så jag hoppas på mina +25 dagtid. Mår bättre då. Men lika lite som hemma kan jag påverka vädret.
   Kram och trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *