Resor utomlands Spanien

Upplyst kvällspromenad – Teneriffa dag 6

Teneriffa dag 6 (igår, den 23/12) fortsatte att generöst bjuda på strålande sol från en klarblå himmel. Och för vår del blev det fram på kvällskvisten att ge oss ut på ännu en behaglig promenad. En upplyst kvällspromenad. Och visst såg vi också en del av solnedgången denna afton från vår hotellbalkong Men å andra sidan ser en solnedgången på många ställen här vid kanten av den blåa Atlanten.

En vacket upplyst kvällspromenad

startade vi redan på hotellet  där vi passade på att än en gång slå oss ner och titta på solnedgången. Detta har nästan blivit en tradition under veckan.

På bilden är klockan strax efter 18 och 18.15 försvinner solen ner i Atlanten. (Då är klockan 19.15 svensk tid, så dagarna är betydligt längre. 

Hotell Ocean View Teneriffa. PLaya de las Amrricas. Vi såg solnedgången i Atlanten från hotellområdet och det blev en bra början på en upplyst kvällspromenad. Ytterligare några minuter har passerat så det blir till att börja med en upplyst kvällspromenad inom hotellområdet-

Vi har i mitt tycke haft “lagom” varma dagar och kvällar. Dagstemperaturen har  mellan klockan 10 och 18 varit runt +25 i skuggan och med en skön havsbris. Lite  senare har det blivit ett par grader svalare, runt +23. En temperatur som bestått hela kvällen. Helt fantastiskt att vistas utomhus i kortärmat hela kvällarna.

Jag fick en fråga av bloggvännen Paulaom detta med julbelysning och annat upplyst- Och jodå, det lyser och blinkar men jag har inte tänkt på att föreviga det. Men nu gjorde jag det.

Teneriffa. Playa de las Americas. Upplyst kvällspromenad. Och bl.a. dessa figurer finns längs både gångvägar och bilvägar. Upplyst kvällspromenad och bl.a. dessa skyltar finns uppsatta och med mycket jämna mellanrum både längs gångvägar och bilvägar.

Vad gäller julgranar finns det gott om dem. Och i många olika varianter.

En del ser ut så här

En annan variant av granar utanför ett mindre shoppingcentra –

Mer julbetonad belysning. Här på det stora shoppingcentrat Siam Mall där det finns dryga 70 butiker och mängder av restauranger och caféer.

Upplyst tomte. Och maken försökte passa in. På eget initiativ-

Teneriffa. Playa de Las Americas. Upplyst kvällspromenad utan speciell julbelysning. Upplyst kvällspromenad men här inga granar eller just speciell  julbelysning.

Hemma igen på hotellet och klockan är 21. Och visst blir det en stund på balkongen i de ljumma kvällen med den här utsikten.

Njutbar utsikt från vår balkong. Och här satt vi länge. 

Även idag, julafton, har vi haft en strålande dag och tankarna på en mer traditionell jul är fjärran. Just som jag önskat. Och “de mina” träffar jag när vi är hemma. Vilket är ganska snart.

 

22 svar på ”Upplyst kvällspromenad – Teneriffa dag 6”

 1. En solnedgång i de trakterna är ju supermysigt, bra tradition där tycker jag.
  Är ju så skönt att promenera i i kortärmat och bara njuta. 🙂

  Ha det bäst nu Ditte.

  1. Vi har suttit på balkongen varje kväll och tittat. Fantastiskt att se solen gå ner i Atlanten-
   Är så nöjd med allt.
   Önskar också dig och fru Guldkrycka nu en riktigt bra julaftonskväll.

 2. Underbart, helt underbart! Tror jag upprepar mig här, men så får det bli. Minus åtta just nu, och dina bilder liksom temperaturen gör att jag tinar upp lite fortare. Just ja, Teneriffa ligger ju en timme efter Sverige, så du får behålla solljuset en extra timme. Sååååå skönt!
  Gillar julbelysningen och då speciellt nallen. En liknande nalle gav ju lite liv till Döda Torget vid Täby Centrum, men i år orkade man inte montera ihop den fina nallen som verkligen var omtyckt. Ska väl rekommendera Täbybor att ta en vecka semester på Teneriffa;-)
  God Jul och kram Ditte:-)

  1. Tack! Gör inget alls med repriser och upprepningar. Vi är ju inte julfirare och jag tycker inte om julen så det här blev så bra.
   Njuter nu på balkongen och det är +23; bubbel och hummer blev vår middag- Snart på väg ut en sväng och det är fortafarnde +23.
   Visst var “tomten ” riktigt fin.
   Många tankar till dig och du är med oss.
   Varm kram-

  1. Absolut! Och vår middag med skaldjur och champagne blev så bra. Nu en sväng längs havet och en trevlig bar med havsutsikt. Gott om dem. Och det är fortfarande +23 .
   Hoppas ni också haft en bra dag och kväll.

 3. Så härligt att kunna njuta av solnedgångar i behaglig temperatur! Sedan tycker jag det känns lite underligt med julgranar och dekorationer i den väderleken och det är något jag aldrig riktigt vänjer mig vid…. Kommer ihåg när vi svettades bland julgranar i Kapstaden, något stämmer inte???

  1. Nej, visst känns det märkligt. Men granar verkar höra till vart en är på jorden. Men i Spanien är det ju påsk som är den största högtiden. Vi har det så bra och tämligen befriade från det mesta som vi vill slippa. I kväll hummer och champagne. Julmaten, den s.k. är inget för mig längre. Men blir jag bjuden så visst äter jag.
   Ha det gott!

 4. God Jul Ditte!
  Underbart väder idag, ja även igår. Vi är inte så långt ifrån varandra just nu….. Jag är på grannön=) Ha det gott!

  1. Vi har det så bra! Är så glad att vi kunde komma iväg i sista minuten. Toppenboende! Och ett fantastiskt väder. Gläds med dig att solen har visat sig hemma. Önskar dig fortsatt fina dagar. Kram

 5. Alltså, jag säger de tigen, vilken tur ni har med vädret, det kan ju vara kyligare på kvällarna och en hel del moln på dagarna. Vilken utsikt från ert hotellrum, kan inte bli bättre! Förstår att ni har det bra, fortsätt njut nån dag till….
  God Fortsättning på julen!
  KRAM

  1. Tack! Visst har vi! Strålande sol och +25 hela veckan. Kvällstid +23.
   Önskar dig också en god fortsättning på julen-
   Kram

 6. Solnedgångar är alltid en upplevelse, ibland är de vackra, ibland är de mindre färgstarka. Oavsett så är det liksom en inkapsling av dagen med löfte om en ny dag när solen återvänder. Sköna temperaturer och gött med längre dagar. Här går solen ner ungefär 17.20 (18.20 svensk tid).

  1. Här har vi haft ljuvliga solnedgångar vrje kväll och så vackert med just nedgången i havet-
   Här blir solnedgången 19.18 svenska tid (18.18) Teneriffatid.
   Men kvällarna bjuder sedan på +23 grader så att sitta utomhus och äta middag är behagligt-
   Nu ska det väl också börja bli lite ljusare dagar hemma i Sverige.
   Önskar dig en god fortsättning.

 7. Vi här uppe i Norden tar för givet att det bara är ut och gå en hugga en gran i skoen. Så är det förstås inte som du säger så övervakas varje steg man tar noggrant. Men, jag tror mycket på att göra sina egna traditioner

  1. Så tror jag också.Och traditioner kan ju ändras och förändras över tid och över var en befinner sig i livet.
   Kram

  1. Tack! Jadå, visst funkar allt, i varje fall det mesta, när det kommer till blogg. VI kom hem nu sent i kväll så jag ska bloggvandra i morgon. SEr fram emot att få ta en till hos er på Madeira.
   God fortsättning och en varm kram

 8. Ja nog var det upplyst alltid, tack för det! Julgranen var maffig och din make passar bra som jultomte! Han träffade kanske inga snälla barn medan han var där på plats…
  Men jisses så varmt ni har det, säger ruggugglan med en varm morgonrock ovanpå kläderna i skrivande stund…
  Kram från pörtet

  1. Jodå! Tänkte på dig här. Du var med.
   Maken gjorde sig bra som tomte på 15 sekunder men några barn träffade han inte på. Han fick dock träffa mig.
   Vi har haft det varmt men skönt. Jag gillar ju inte den “heta” värmen. Här är det sval värme och en nu kan säga så. Atlantens vindar är påtagliga.
   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *