Resor i Sverige Skyltar

Upplevelse – en minnesvärd sådan i veckans Skyltsöndag

Söndag igen! Och dags för ännu en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri. Jag är på jobbresa i Dalarna över helgen så det är en helg  och som fylls av fina upplevesler på alla sätt. Och till detta bidrar i stort  också det vackra sommarvädret. Mer om Dalarna, resan och Dalhalla kommer i veckan.  Vi har bott i Tällberg, strax söder om Rättvik och gårdagens besök på Dalhalla och konserten med Malena Ernman, Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer och Nisse Landgren var en härlig och fartfylld musikalisk upplevelse. Så bra! En minnesvärd konsert och upplevelse. Så temat för dagens skyltning får bli just upplevelse.

Vacker upplevelse att blicka ut från mitt hotellrum i Tällberg. Utsikt från mitt fönster på “First Hotell” i Tällberg. Siljan i bakgrunden.

Minnesvärd upplevelse

Dalhalla, den fantastiska arena är inrymd i ett gammalt kalkbrott och efter att ha byggt ut kalkbrottet så invigdes Dalhalla 1995.

Bussar och bilar parkeras uppe på höjden och man går ner till arenan.

Gångvägen ner går på kanten av kalkbrottet. Jodå, det finns rejäla staket.

En del av kalkbrottets sjö och scenen ligger i själva sjö

Ett besök på Dalhalla och en konsert där är en mäktig upplevelse.

Utsikt från mitt hotellfönster i natt klockan 02.

Klockan 04, vaknade jag till. Och soluppgången tog även mig upp en stund från sängen. En kort stund.

 

Jag gjorde denna resa även förra året och skyltade även då härifrån.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Upplevelse – en minnesvärd sådan i veckans Skyltsöndag”

  1. Tack! Och det var en helt fantastiska kväll både vad gälle artister, miljö och den vackra julikvällen
   Önskar er en fin kväll.

 1. Så fint att kombinera temat med upplevelser du har gjort i dagarna och fortfarande säkert gör. Dalhalla är ett mål att fara till på min önskelista, nu mera än tidigare efter dina inlägg om stället.
  Ha det fortsatt bra på din jobbresa!

  1. Tack! Så fick det bli denna skyltsöndag. Dalhalla rekommenderas verkligen och att vara här på en konsert när det är helt utsålt är speciellt. Vilken stämning! Och vilka artister! En verklig upplevelse!

 2. Så underbart vackert scenen ligger och jag kan tänka mig att akustiken är fantastisk! Förmodar att ingen blev besviken på artisterna heller.

  Kram och god skyltsöndag!

  1. Ordet “magisk” är nästan utslitet vid det här laget. Men denna fantastiska afton här på Dalhalla, inklusive dessa artister och den vackra kvällen, gjorde att det blev just “magiskt”.
   Alla våra gäster var supernöjda både med kvällen ochb med hela resan. Jag också. Vilket toppenjobb jag har. Men intensivt är det…
   Kram och trevlig kväll.

  1. Visst är det! Och jag var så fylld av fina upplevelser att det var svårt att somna och natten var vacker. Att sedan väckas av solen klockan fyra och titta ut var en fröjd det också. Annars är jag ju inte direkt morgon pigg, men jag somnade om ett ar timmar.
   Stor kram!

  1. Mer kommer i morgon. En fantastisk upplevelse och konsert i en helt unik miljö. Vilket jobb jag har som får uppleva allt detta. Så tacksam!

 3. Förstår att konserten var en upplevelse. Litet trögt kanske att knega upp till parkeringen efter det var slut!? Det ser i vart fall ut som en ganska brant promenad…

  Underbara bilder, allra mest gillar jag de båda från kl 02.00 och 0400! Verkligen bilder att njuta av. 🙂

  1. Konserten var verkligen jättebra och dessa artister är ju så bra. Vilket samspel och vilken musikalitet. Det var högtryck. Lite brant är det uppför men det är så mycket folk att det blir en “gåkö”. Men med musiken och underhållningen i öron och ögon gick det öätta tta gå. Och för de som har svårt med sott gående finns busstransport att tillgå-
   För mig var det sedan svårt att somna och natten var så vacker.

 4. Det var minnesvärda och vackra bilder från din resa! Du skulle ju ha haft ljud på dem också här i bloggen *ler* för så vackert var det säkert musikaliskt.
  Vacker skyltning!
  Ha en fin kväll, stor kram!

  1. Tack! Väldigt fint var det! Både musikaliskt och allt annat. Och verklig tur med vädret hade vi. Du får lyssna lite på instagram där finns det ljud med.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram!

 5. Siljanstrakten är helt underbar. Och ljuset, ljuset – natt och dag.
  Såå vackra foton, Ditte!

  1. Tack! Här är så vackert! Förstår att du minns ljuset. Jag kunde nästan inte slita mig och somna.Vacker natt och vacker tidig morgon.

 6. Vilket härligt väder ni hade! Riktigt kul att det är andra året i rad som du skyltar från just Dalhalla. Bilderna av “mitt i natten” är magnifika. Visste inte att du var en sådan nattuggla;-)
  Tusen tack för en fantastiskt fin skyltning. Stort tack för länken också:-)

  1. Vi hade verkligen ett fantastiskt väder och allt blir så mycket bättre då. Jodå, även förra året blev det skyltat härifrån. Vad gäller nattuggleriet så dröjde det igår till närmare 02, innan jag var på mitt rum. Att sedan solen lyste in i en glipa klockan 04 gjorde att jag gick upp och blockad eut över nejden. Men jag somnade om ett par timmar till.
   Har haft en fantastisk resa på precis alla sätt. Så vackert och så många läckra upplevelser.

 7. Jättefina bilder, eftersom jag gillar konserter borde jag kanske kolla upp utbudet där

  Sådär kollade in och får nog kolla nästa år. Nationalteatern låg för nära inpå.

  1. Här finns mycket av det mesta i musikstilar. Men arenan kräver mycket av artisterna och allra mest stämning blir det med ett utsålt Dalhalla. Helt klart värt ett besök här. Miljön är häftig på alla sätt!

 8. Fantastisk väg ner till scenen och publikplatserna …. som en för-upplevelse till själva konserten ju.och sen på uppvägen efter avslut kan en se tillbaka och avsluta först då en är uppe. 🙂
  Härliga bilder!
  Stor kram söstra!

  1. Tack! Här var det verkligen “all inclusive” när den är som allra bäst.
   Stor kram!

 9. Ser helt fantastiskt ut Ditte! Underbart väder och fantastiska artister! Vilken soluppgång! Tur du vaknade och fick vara med! 🙂
  Kram

  1. Det var verkligen fantastiskt att ha förmånen att få vara med om allt detta. Och jag njöt av percis allt. Tänk, ett jobb där man får de och uppleva så mycket på arbetstid. Fantastiskkt! Nåja, jag jobbade inte när solen väckte mig i arla morgonstund…
   Kram!

 10. Härliga bilder, härlig plats. Som ung var jag många somrar just i Tällberg. Passande bra till Skyltsöndag 🙂

  1. Tack! Tällberg är så fint och ett berfekt boende hade vi. Besöket på Dalhalla var verkligen en upplevelse i sig. Vilka artister! En helt suverän föreställning.

  1. Nej! Det var verkligen njutbart! Och jag tänkte på dig här i Tällberg och på Dalhalla. Men du bor ju en bit bort…
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *