Allmänt

Uppe i det blå och med god sikt ner

Hemma i Stockholm igen. Det blev en vacker resa ”uppe i det blå” och det kändes som om jag själv satt och svävade på ett moln. Ett moln som tämligen ljudlöst och snabbt förde mig de 330 milen från Alicante till Stockholm. Den fem veckor långa vistelsen i den spanska sommarstugan byts nu ut mot mot ett par veckor hemma innan det är dags för en längre resa och då till Peking.  För mig/oss blir det tillbaka till Peking. Tillbaka till en stad där en del av mitt hjärta fortfarande finns kvar.

Uppe i det blå. På väg från Alicante till StockholmUppe i det blå. På väg från Alicante till Stockholm, en sträcka på 330 mil som med flyg tar ca fyra timmar. 

Uppe i det blå

Denna eftermiddag kändes det verkligen som att sväva på ett moln uppe i det blå-  Spännande att se vad som fanns under oss. Just här passerar vi Ölands södra udde men tyvärr missade jag en närbild på fyren Långe Jan.

Södra Öland

Lite mer av Öland.

En del av öarna i Stockholms  södra skärgård passeras innan vi kommer in över fastlandet.

Ett ”flygfoto” över delar av sydöstra skärgården. Kanske är det Nynäshamn under oss.

Här är vi nästan hemma på Södermalm. Jag kan t.o.m. se huset där vi bor men hinner inte fånga det på bild förrän vi passerat.  Längst ner i bild syns Globen och Tele2 Arena.

Globen är klädd i blått och det betyder att något evenemang pågår.

Globen i torsdags kväll. Vackert belyst i blått.  Bilden tagen söderut från vår balkong och är inzoomad. (Sträckan till Globen från oss är ca 900 meter fågelvägen.)

Vänder jag huvudet västerut så är det Hammarbykanalen, Hammarbyslussen, Skansbron (längst ner) och Skanstullsbron som önskar mig välkommen hem. Även restaurang Thaiboat med sin höga belysta mast och ”glashuset” som tillhör arkitektkontoret White hjälper till att lysa upp.

Hemma på Söder och här fins det mycket som lyser upp.Njutbar utsikt är det och även om jag här inte svävar på ett moln så går det bra ändå. Överblicken finns.

 

28 svar på ”Uppe i det blå och med god sikt ner”

  1. Muchas gracias! Tack, känns bra att vara hemma i Stockholm också. Och det var verkligen fint flygväder med klar sikt.
   Vi ses och hörs!
   Kram!

 1. Snabba ryck och växling av bostad. Vilken fantastisk resa ni ska göra. 100% nostalgi. Det blir perfekt Hur länge stannar ni i Kina?? Kram

  1. Här är det snabba ryck ibland. Visum till Kina behövs så vi får ordna med det i slutet av kommande vecka. Vill inte bli utan dem…
   Visst blir det nostalgi, absolut, men mycket har också ändrats. Väl medveten om det men sånt får en ta. Mycket kommer vi också att känna igen.
   Vi stannar i 10 dagar denna gång, men mycket är ju väldigt ”hemma” för oss så det räcker. Nu blir det ingen större ryndresa utan Peking med omnejd. Räcker bra dte också.
   Kram!

 2. Skönt att resan gick bra, men vi saknar er redan!
  Kan tänka mig att det ska bli roligt att komma tillbaks till Peking igen!
  Stor kram till er båda!

  1. Vi saknar er också. Sände extra tankar ifår när det var fredag. Var med er i tankarna.
   Resan hem gick galant och sikten var verkligen bra. Kändes som att sitta på ett moln.

   Pekingresan ser vi verkligen fram emot och nu blir det visum som ska ordnas.
   Stor kram till er från oss.

  1. Tack! Öland tycker jag också mycket om. Kul att du varit mycket där. Vi har vänner med sommarhus, mer åretrunthus, där så det har blivit en hel del besök på Öland.
   Nu var det extra roligt att det var så klart flygväder och att man såg Öland så bra. För vår del har inte hänt så många gånger att vi fått just den ”flygkorridoren” mot Arlanda.

  1. Jadå, Stockholm gillas också. Dock är det kallt och mitt ansikte tycker inte om kyla. Men jag får röra mig kortare sträckor ute. Lite synd efetrsom jag gärna promenerar mycket. Får ta igen det i Peking.
   Och visst blir det ett kärt återseenden.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Välkomna hem igen då 🙂 Härliga bilder uppifrån skyn! Så spännande att ha resan till Kina att vänta och längta efter 🙂
  Kram

  1. Tack! Bra flygväder och god sikt var det och jag hängde stundtals nästan ut genom fönstret.
   Och vi ser så fram emot resan till Peking. Det ska bli så roligt.
   Kram och trelvig kväll.

 4. Eftersom jag inte gillar att sitta vid fönstret på flygturerna ser jag inget från ovan. Därför så roligt att se dina bilder därifrån, Öland bl a. Bra tips på likören, Licor 43! En sådan måste jag beställa i stället för Irish coffee. Ha nu sköna dagar hemma i Stockholm! Kram!

  1. Nu har du ju sett lite från ovan via mig och vet hur det kan se ut i bra flygväder. Verkligt god sikt var dte.
   Vad gäller likören så tyckte vi att kaffet med 43:an och grädde smakade väldigt bra. Säkert finns ett spanskt namn också på kaffedrycken.
   Känns bra att var hemma i Stockholm men det är väl kallt för mitt ansikte. Dagens promenad blev en kortpromenad på 3 km. Ansiktet klarade inte mer.
   Kram och vi önskar dig en fin helg.

 5. Välkommen hem till frysen med upp till 10 minusgrader;-) ! Vira in ditt huvud/ansikte rejält! De här dagarna/nätterna är de kallaste vi haft den här vintern. Hoppas innerligt att SMHI har fel med hotet om 11 minusgrader mitt på dagen på tisdag…

  Dina bilder från flygplanet är helt enastående, och jag är impad att du vet vad du tittar på. Okej, Globen och Tele2 hade till och med jag vetat, men inte Öland. Imponerande. Snacka om att ha ett bra lokalsinne:-)
  ”Närbilderna” från din hemmaplan är också riktigt fina.

  1. Tackar! Ja, kallt är det och mitt ansikte reagerade starkt idag när jag försökte mig på en långpromenad. Den blev tämligen kort. Och ansiktet värker fortfarande och är illrött…
   Flygvädret var verkligen klart och det kändes som att sitta på ett moln och följa med. Och kameran var beredd. Flygkorridoren som går över Öland har jag bara någon enstaka gång varit i, men nu blev det så. Tror ju också vi passerade Nynäshamn där. Lokalsinnet är helt ok. Mestadels. Och makens blick är som en höks. (Gammal seglare i dessa trakter)
   Trodde även på en av bilderna att dina områden var med.

 6. Välkommen hem till Stockholm! Härliga bilder där uppe från ovan! Kul att du lyckades få med Öland så tydligt!
  Sent omsider så ser jag ju att du också visste att Sharon och Anders varit med i Mello! Så Grattis till dig också!
  Ikväll tror jag också att Mariette går vidare tillsammans med Rolandz, lite synd att jag jobbar….
  Gokväll kram!

  1. Tack! Och visst känns det bra att vara hemma i Stockholm också. Men det är kallt och halt. Vi hade jättebra flygväder så jag satt ganska länge och tittade ut. kändes som att sitta på ett moln och segla fram.
   Anders berglund har ju länge funnits med i schlagersammanhang. Minns honom med vit smokning. Och Sharon Dyall tyckte jag mig minnas. Har nog bättre koll på hur det var förr. Hoppas också på Mariette och Rolandz. (Rolandz har ju lite distans och humor..)
   Önslar dig en lugn jobbnatt.
   Kram!

 7. Hola! Välkomna till Estocolmo! Vackert är det – men väl ”krispigt” för min smak – har varit minusgrader i typ en månad nu. Saknar verkligen långpromenader utomhus. Funkar inte med min köldastma. Men om en månad är det påsk och då blir det sommarstugepaus i 10 dagar! ?? Jobbigt för dig med ditt ansikte! ?

  Hinner vi sammanstråla för ett byggmöte innan er avfärd österut eller blir det för tight? ? Kanske en fika hos en känd bloggerska norr om stan?

  Kram och hälsa Mr B! ?

  1. Hola! Muchas gracias! och krispigt är det. Mitt ansikte gillar inte kylan. Men det är fint att s eut över kanalen, isen och snön…Men långpromnaderna får anstå. Finta att ni har sommarstugersan att se fran emot. Visst hinner vi sammanstråla för ett byggmöte. Jag har ju all tid i världen. Värre med dig som är en upptagen person. Och träff med och hos en känd bloggerska och vän norr om stan verkar toppen.
   Vi hörs av i veckan.
   Hälsa till Mr J. Mr B hälsar till er.
   kram!

 8. Härliga flygbilder! Verkligen klart och fint flygväder.
  Njut nu av att vara i Stockholm 🙂

  Må väl och ha en fortsatt fin söndag!
  Kram Christina

  1. Tack! Fint flygväder var det och roligt att blicka ner och ha Sverige under sig.
   Och det är trevligt att vara hemma i Stocholm igen. Men ack så kallt. Just nu -10. Men tursant nog strålande sol.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

  1. Tack! Känns bra, men väldigt kallt här hemma. – Just nu söndag förmiddag är det -10. Dock strålande sol. Det var verkligen en fin inflygning över Sverige och inte så vanligt att komma via Öland. Kändes som att sitta gungandes på ett moln.
   Önskar er en fin söndag.

 9. Det blir verkligen klimatskillnad för er. Vi kanske kommer att ha vinterns kallaste vecka, den kommande.

  Hur som helst, spännande med en resa till Kina, jag hänger med så här på litet avstånd 🙂 Hur länge ska ni stanna där?

  1. Klimatskillnaden är påtaglig. Och kylan är jobbig för mitt ansikte. (Mycket behandlat och skört eftersom jag haft en del solskador) Några långa promenader blir det ju inte. Men det är vackert med snö, blå himmel och kyla.
   Kinaresan/Pekingresan ser jag fram emot och trevligt att du hänger med via bloggen. Vi blir inte borta så länge ca 10 dagar. Men vi ska ju inte ge oss ut på några längre rundresor utan håller oss denna gång i trakterna runt Peking.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *