Stockholm

Uppdrag att utföra här hemma på Södermalm

Tyvärr lockade inte gårdagens väder till någon längre utevistelse. I princip så tar jag mig en runda varje dag. Och dessa rundor försöker jag variera. Trots att ryggen trilskas och jag stundtals har svårt att ta mig hem så hör promenaderna till det som gör mig glad.  Men visst är det så att jag somliga dagar inte direkt rusar ut. Blir ibland lite som tjuren Ferdinand och tycker jag har det väldigt bra hemma. Så det kan dröja innan jag ger mig ut. Just så var det igår. Men jag hade tre uppdrag att utföra som i högsta grad var självpåtagna. Så ut i det strilande regnet kom jag sent om sider. Mörkret hade redan lagt sig och det trots att klockan inte var mer än strax efter tre.

Uppdrag att utföra

Ja, inte direkt några tunga varianter. Inte alls, utan det handlade om mat. Några lättare inköp. Så det blev en tur till vår lokala matmarknad,Söderhallarna.  Hit går jag på ca 30 minuter i nuvarande form. Snarare oform. Och här i Söderhallarna har jag ett uppdrag att utföra.

Medborgarplatsen i regn. Söderhallarna har lite olika butiker, restauranger och “Filmstaden Söder, som nu nu stängd, finns också här.  I bakgrunden bostadshuset Haglunds pinne. (Mer om Haglunds pinne och Medborgarplatsen har jag berättat om här.)

Stockholm. Södermalm. Medborgarplatsen. Stannade till en stind innan jag fortsatte mot Söderhallarna för att utföra mitt uppdrag. En originell julgran lyser också upp Medborgarplatsen-  Stannade till ett tag innan jag stegade vidare för att påbörja mitt uppdrag. 

Jag hade inte förväntat mig att jag var enda besökaren. Och så var det ju inte heller. Men personal fanns hela tiden som övervakade att rejäla avstånd hölls till de olika butikerna. (Tydliga skyltar, avgränsade “gångbanor” och bestämda platser där man skulle stå när man handlade  gjorde det hela väldigt smidigt. Stor eloge här!

Jag passerade Melanders fisk. Och kunder fanns det. Även personal i gula västar som ordnade köer och påminde om avstånd.

Fisk eller skaldjur skulle jag inte köpa här så jag gick vidare till “Lulles kött och deli” (Finns ockås en avdelning för fågel och vilt)

Stockholm. Södermalm. Söderhallarna. Lulles kött och deli. Med mitt uppdrag utfört här lämnade jag Söderhallarna. För min del var det färsk, kravmärkt, oxfilé som gällde. Men jag hade lätt kunnat ändrat mig här på plats. Urvalet av bra kött är gott. Så med mitt uppdrag utfört lämnade jag Söderhallarna. 

På hemvägen stannade jag till vid Gunnarssons specialkonditori på Götgatan. Även om jag inte direkt är så förtjust i sötsaker så gillar jag deras skyltning.

Stockholm. Södermalm. Gunnarssons specialkonditori. Tyvärr ingick det inte i dagens uppdrag att köpa en nyårsbakelse. Men det var nära...Bara titta. Och det var vad jag gjorde. I eftermiddagens uppdrag ingick inte att köpa en Nyårsbakelse. Men jag får nog medge att en av dem var snubblande nära att få följa med hem.

Två uppdrag till att utföra

men  egentligen var det ett. Ett besök i fiskaffären Göta fisk som också ligger på Götgatan. Här handlar vi ofta och än mer sedan min fisk försvann.  Visserligen har vår lokala ICA i köpcentret  Ringen också en bra manuell fiskdisk. Men eftersom jag tillhör de “lydigas skara”, i alla fall ibland, så räknade jag med att det var mer folk där. Så jag radade in mig i kön utanför fiskbutiken. (I butiken får endast fem personer samtidigt vistas. Så man tar en nummerlapp, vilket är bra om man inte vill köa)

Göta fisk hade många besökare dan före nyårsafton. Bra med kölappar och bara fem samtidigt i butiken. 

Stockholm. Södermalm. Götas fisk. mitt uppdrag att få tag både på färsk hummer och Kalixlöjrom gick utmärkt. Mitt uppdrag här var att dels köpa färsk hummer och dels lite av den i vårt tycke goda Kalixlöjrommen. Och jag lyckades med båda.

Apoteket “Röda näsan” skulle jag inte besöka. Men det var många som var ute i sista stund. Jag räknade snabbt till att dryga 50 personer köade i dubbla led. Bra initiativ med att det ska vara luftigt i butiken. Och vakter släpper in efter hand.

Jag gick vidare mot hemmet och kajen. Här korsningen Ringvägen och Götgatan. Köpcentret “Ringen” syns till höger, liksom en av nergångarna till tunnelbanestationen Skanstull.

Nästan hemma igen! Och man behöver inte ta vägen längs kajen. Men jag gör det väldigt ofta.  Blir glad av att gå här och är extra  förtjust  i den vackra belysningen så här års.

Hemma på och längs kajen. Och här trivs jag verkligen.

Passar också på att önska er alla ett gott slut och tacka för all uppmuntran och fina kommentarer här på bloggen.  Och visst hoppas vi  nu på ett riktigt bra nytt år .

 

26 svar på ”Uppdrag att utföra här hemma på Södermalm”

  1. Jadå! Uppdraget gick bra! Och en skön promenad blev det också.
   Ja, god mat blir det verkligen och kvällen är lång.
   Önskar dig också ett gott slut och visst hoppas vi på ett bra år 2021.

 1. Här känner jag igen mig.
  Både Gunnarssons och Fiskaffären har besökts en del.
  Så GOD bakelsen ser ut!
  Minns jag köpt nyårspraliner där.
  Fint vitt vinterväder här, varit ute en längre stund.
  GOTT NYTT 2021

  1. Kan tänka mig att du känner igen dig här- Gunnarssons tittade jag bara in i genom skyltfönstret. Vi är inte så där jättemycket för det söta. Men visst såg bakelserna lockande ut. Götas fisk är så bra och vi vill helst handla fisk och skaldjur där. Alltid god kvalité och bra service.
   Någon snö har vi inte men det blev lite, med tonvikt på lite, sol under eftermiddagen.
   Fint med snön hos dig och skönt att komma ut en sväng. Här blev det också en tur men snöfri.
   Önskar dig ett gott slut och ett Gott Nytt År.

 2. Vilka goda inköp det blev och föredömligt ordnat i båda butikerna. Nej, apoteket röda näsan skulle jag inte drömma om att besöka strax innan nyår så det såg vi till att ha ordnar i god tid. Jag är verkligen imponerad av att det inge blev några nyårsbakelser. Jag kan ärligt säga att jag inte hade motstått dem. Hoppas allt ska smaka bra och att ni får en god nyårsafton på alla plan!

  Gott slut och Gott nytt år!

  Kram

  1. Uppdragen genomfördes säkert. Och roligt när butikerna bidrar så bra.
   Någon nyårsbakelse blev det inte. Men det var väldigt nära. Lite annat var planerat…
   Önskar er också ett gott slut på alla sätt och visst önskar vi oss ett bra år 2021.
   Gott Nytt År och trevlig kväll.
   Kram

 3. Tror att vi äter likartad middag i dag! Skaldjur och bubblor! Köttet får ligga till sig till i morgon.
  Har redan sett ett rejält fyrverkeri braka av i mörkret. Och alla butikerna du räknar upp är jag eller har jag varit kund i!

  Gott Nytt År!

  1. Vad roligt med maten! Hummern blir till senare idag. Eller möjligen till brunch i morgon med bubblor till. Om vi inte tar den i samband med 12-slaget. En öppen fråga. Jodå, här är fyrverkerierna också igång. Tror inte folk kan klockan..
   Kan tänka mig att du känner igen butikerna här. Dock är vi sällan hos Gunnarssons…
   Önskar dig ett gott slut och visst hopps vi på ett Gott Nytt År.

 4. Hej min vän, vilka “smaskiga” uppdrag du hade på årets näst sista dag! Allt lät fantastiskt gott, och beskrivningen av nyårsbakelsen var så härlig så även jag nästan smälte. Omsluten, finns det ett vackrare ord?
  Här puttrar kaninen på spisen och ska bli så spännande att smaka. Jag låter den koka minst 1½ timme, vem har bråttom när man är solokvist? Det bidde varken för- eller efterrätt, men väl en aperitif före maten.
  Hoppas ni får en fin kväll, väl mött nästa år bästa vän på Söder! Gott Nytt År-kram

  1. Ja, det var trevliga uppdrag som fick mig ut. Och nu när vi testat inköpen så är vi väldigt nöjda. Men hummern får anstå till morgondagen. Det finns gränser. Nyårsbakelsen kan jag ångra att jag inte köpte. Vi kunde delat på den. Men jag var orolig för att det skulle bli för “tungt” för min mage.
   Spännande med kanin. Har testat det i Spanien men aldrig här hemma.
   Många tankar till dig och tack för ett fint år med dig. Tacksam för din vänskap.
   Vi har det lugnt här hemma med god mat och dryck. Och vis ses nästa år.
   Stor kram! Och jag önskar dig ett gott slut och visst hoppas vi på ett Gott Nytt År.

 5. Riktigt spännande och bra bilder trots det dåliga vädret igår. Tänk om jag varit så smart som du eller inte… Hade ungefär samma uppdrag som du, men resonerade att det skulle vara mera folk i Täby Centrum igår än vad det skulle vara idag. Hade både rätt och fel. Åkte (om jag var lika envis som du skulle jag gått de 300 meter dit och hem, men jag ville inte släpa inköpen…) till centrum idag klockan 13:30. Och det är sällan jag sett så mycket folk i gångarna som idag. Varken vakter eller annan personal som ordnade någonting. Eloge till dina affärer där. I mataffärerna var det också mycket folk, men där var det inga problem med avstånd. Systembolaget som enligt grannen hade en ringlande kö igår var folktom idag. Bolaget hade faktiskt “trängselpersonal” på plats. Enda butiken jag såg som höll “ordning”. Så jag passade på, trots att jag egentligen inte behövde köpa “flytande proviant”.
  Skoj att läsa “grannen” Klimakteriehäxans kommentar. Hon, du och jag verkar ha samma smak vad gäller nyårsmeny:-)
  Gott Nytt År till dig med!

  1. Ja, visst blev det riktigt bra bilder och en promenad fick jag och hade även ett uppdrag. Kan tänka mig att det var många ute idag. Och du hade ju rätt. En hel del. Igår var det kö vid “Apoteket röda näsan” men hur det var idag vet jag inte. Min runda var inte åt det hållet. Maken hade idag lite kompletteringar att göra och det var få ute.
   En behaglig dag och kväll har det varit. Och god mat. Men vi sparar hummer till i morgon. Lite väl optimistiskt att ta den i kväll till 12-slaget.
   Gott Nytt År! Och skål!

 6. Hummer och bubbel blev det för oss här söder om söder. Fyrverkerier var många som vanligt , alltid hopp om det nya året i år mer än vanligt.

  Gott Nytt År önskar vi er 🎉🌅
  Kramar från Annmari och Göran

  1. Känns bra med hummer och bubbel. Gott! Visst hoppas och önskar vi nu oss ett riktigt bra nytt år.
   Vi önskar er också ett riktigt Gott Nytt År!
   Kramar från oss båda-

  1. Gott Nytt År Anki! Ja, det nya året är här och det gjorde snabb entré och en riktigt trevlig nyårsafton blev det här hemma.
   Kram och nu håller vi tummarna för att det blir ett bra år.
   Kram

 7. Det ser ontr kalltoch ruggigt up på dina fiton, snarare tvärtom. Hög stämningsfaktor, många godsaker och glada människor.
  Helt enkelt det vi ser fram emot av detta nya året. Gott NyttÅr, Ditte!

  1. Tack, Emma! Jag önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År! Och visst hoppas och önskar vi. Uppdragen var trevliga att utföra och en fin promenad blev det också trots regnet.God stämning var det ute och människor var glada. Vi hade en trevlig kväll hemma och valen när vi inte kan ses så många blir ju begränsande. Ja, ute kan vi ses men tyvärr regnade det stora delar av kvällen på nyårsafton.
   Hoppas ni hade det trevligt.

 8. Det känns lite konstigt att se att så gott som alla går utan munskydd, speciellt i affärerna. Tänk så fort man vänjer sig vid “det nya normala”.
  Hoppas ni fick en fin nyårsafton och njöt av all den goda maten 🙂

  Ha en bra start på 2021!

  1. Gott Nytt År! Hoppas ni också hade en trevlig nyårsafton.Vi var hemma och det är ju inte tillrådligt att ses så många så det blev ett bra val. Utomhus hade kunnat fungera men det regnade. God mat och dryck och vi hade första parkett på balkongen vad gällde fyrverkerier åt all håll.
   Vad gäller munskydd är man mer inriktad på avstånd men viss finns det de som har munskydd.
   Önskar er också en bra start på 2021

 9. Har precis hittat din blogg . Så kul att se fina bilder och läsa om nästan hemma hos mig. Ser fram mot att läsa nya inlägg

  1. Hej Karin!
   Välkommen hit! Vad roligt! Och inlägg kommer varje dag.
   Önskar dig en god fortsättning på det just nu påbörjade året.

  1. Tack! Önskar dig också en god fortsättning på 2021. Vad gäller bakelsen var det “på håret” att jag köpt den. Men vi hade dessert planerad. Men lite kan jag ångra mig.

 10. Men så mycket folk överallt.
  Härliga matbilder, blir sugen.
  Har inte varit i någon storstad på nästan ett år, så är inte van vid så mycket folk.
  Här är vi i lockdown igen så min stad torde vara öde.
  God fortsättning!

  1. Folk är det men man är väldigt noga med avstånd vilket kanske inte direkt framgår av bilderna- I flera små butiker får ca 3- 5 personer komma in och man har nummerlapp och behöver inte köa. Jag handlar helst i små butiker när det gäller kött, fisk och skaldjur där man kan välja själv vad man vill ha.
   Önskar dig också en god fortsättning. Och visst hoppas vi på ett gott år 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *