Stockholm

Uppdatering på olika sätt

Igår gjorde jag slag i saken. Ja, i en av punkterna jag har på en “att göra lista.” En uppdatering skulle ske. Jag lämnade Södermalm och promenerade ner till Cityen sträcka på ca. 4 km. Och eftersom Söder ligger på en höjd så blir det ner. Den här sträckan går jag ganska ofta och åt båda håll men varierar den alltefter humör. Ibland tar jag också båten från Barnängsbryggan vid “vår kaj” och in till City. Och andra gånger kan jag ta den hem. Bra alternativ om jag inte vill promenera båda vägarna. (Buss och tunnelbana finns också att tillgå)

Passerade  Kungsträdgården och blommorna är fortfarande vackra. Men lite höstkänsla har även smugit sig in bland dem.

Målet för promenaden och min uppdatering

var dels varuhuset NK och dels  den japanska klädkedjan Uniqlo. Båda ligger i City och i Kungsträdgårdens norra del  (Mitt första möte med Uniqlo skedde i Peking redan 2009 och en del inköp blev gjorda där)   Nu var jag alltså på väg för att köpa en ny cashmererkofta.(Cashmere är en mycket tunn sorts ull som kommer från getter)) En av mina gamla, en riktig trotjänare,  inköpt i Peking 2008, har tagit slut. I varje fall på armbågarna så den är nu väl luftig  så jag  tänkte börja sökandet i dessa butiker.

När jag passerade Grand Hotell och Strömkajen med sina turist och Waxholmsbåtar stannade jag till Jag gör alltid det. Och blir lite nostalgisk. för det var just här i maj 1968, som nybakad student, som min guide och “resejobbskarriär” startade. Grand hotell har sedan en tid tillbaka sin “rätta färg” och den rosaröda är ett minne blott. Grand hotell är ett anrikt hotell med flera mycket bra restauranger och så förstås  den trevliga”Cadierbaren”. Namnet kommer efter den fransman som Jean, François, Régis Cadier som efter Stockholmsutställningen 1866 fick i uppdrag att att skissa på en idé till ett hotell. Stockholm behövde ett bra stort hotell och Grand hotell stod klart 1874. Idag har hotellet 300 rum och sviter i olika angränsande byggnader. (Det är Investor, ett Wallenbergkontrollerat företag, som äger Grand hotell)

Stockholm. Grand Hotell. Här har en uppdatering av färgen gjorts. Sedan 2018 är den ursprungliga beige-gula nyansen tillbaka. En uppdatering av färgen på Grand hotell blev klar 2018 då den rosa-röda varianten byttes mot den mer beige-gula som var den ursprungliga.

Fortfarande grönt och vackert i Kungsträdgården. (I bakgrunden Stockholms slott)

Några mycket väl utslagna rosor hälsade glatt.

Och andra blommor i rabatterna började se lite hängiga ut men fortfarande fina.

Visserligen var det inte alls kyligt men uteserveringarna lockade inte så många.

Uppdatering – Jodå!

Jag började titta på NK och utbudet av cashmerekoftor var stort. Hittade flera jag gärna skulle köpa men förhastade mig inte utan gick vidare till Uniqlo. Även här fanns det en del att välja bland. Men ingen idé att fundera så mycket utan jag slog till. Även om den var dyr så räknade jag snabbt ut att om den höll hälften så länge som min gamla, alltså sex år, skulle årskostnaden bli ca 130 kr. Mycket rimligt.

Butiken Uniqlo. Stockholm. Här blev det en uppdatering av min garderob i form av en ny cashmerekofta. Min uppdatering vad gäller kofta är avklarad. Och jag föll för färgen.  (Den är mer lila i verkligheten.)

Mitt uppdrag var klar och jag började bege mig hemåt. Passerade Sergels torg/”Plattan” på vägen och såg att man även här gjort en uppdatering. Nya stolar som rör sig. Såg riktigt roliga ut och jag hade en tanke på att testa. Får ta det nästa gång.  Men varför måste stolarna vara grå. Här skulle verkligen något mer färgglatt pigga upp. Kanske är den grå färgen mer klotterbeständig.

Stockholm. Sergels torg/Plattan. En uppdatering har skett och nya rörliga stolar är på plats. En uppdatering på Sergels torg/Plattan . Nya stolar som rör sig. Kul! Men varför måste de vara grå. Plattan är ju tillräckligt grå ändå.

46 svar på ”Uppdatering på olika sätt”

 1. Grattis till en snygg kofta i härlig färg och den kommer säkert att hålla länge! De nya stolarna på plattan är kul men en färg som bryter av vore kanske inte helt fel som kontrast. Nu blir det ton i ton vilket också är okej men inte lika roligt om man frågar mig.

  Kram och god torsdag!

  1. Tack! Jag gillade den verkligen så det blev ett bra köp. Stolarna var kul och jag hade gärna testat men det får bli nästa gång jag passerar. Men visst kunde de haft en piggare färg. Och det finns ju färger som står emot klotter-
   Skönt väder här idag men det har blåst rejält mellan varven. Men på på sena em är det lugnare-
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 2. Vilken snygg kofta och helt ok i pris.
  Ser att den finns i webshopen. Hur är den i storlek?
  Var i Stockholm ligger butiken?
  Håller med dig angående stolarna, väl grått!
  Sol men blåsigt i norr, kanske blir det en kort promenad.
  Kasta lite återvinningsskräp.

  1. Tack! Jag gillade verkligen koftan och till ett väldigt bra pris. Hade nog räknat med 1500 kr. Tittade på hemsidan med såg den inte där. Jag köper ju alltid i butik för jag vill prova och känna på kvalitén innan. Jga tog en medium och den var bra i storleken. Uniqlo ligger mitt emot NK , i princip och med en ingång i Kungsan.
   Strålande sol här idag så jag har promenerat 13 km och en stor del ute på Djurgården. “Kändistätheten” var stor idag.
   Hoppas du haft en bra dag.

  1. Fortfarande blommar det fint i parkerna. Och vad gäller min cahhmerekofta är jag supernöjd. Glad att jag slog till.

 3. Vackra bilder! Ja, jag var ute idag också och fick ett par nya foton. Solen har strålat hela dagen.
  Vilken underbar kofta som du har köpt! 😀 Färgen är gudomlig också. Vill ha!
  Bättre lägga till lite pengar och få det man önskar och blir nöjd över.
  Jag har äntligen bestämt mig för kamera också, det kostade det med, men jag tror jag blir nöjd.
  Stor kram!

  1. Tack! Ja,strålande sol här också. Har tillryggalagt 13 km och mest på Djurgården. Och där var kändistätheten riktigt stor idag.
   Jag är så glad för att jag slog till på koftan. Ä så förtjust i färgen. Har ett par cashmerekoftor kvar från Peking och jag använder dem så gärna. Och den här blev ett bra komplement.
   Saker man vill ha måst få kosta och oftast får man ju det man betalar för vad gäller kvalité. Spännande att få se vilken kamera du köpt. Och viktigast att du blir nöjd. Jag är supernöjd med båda som jag har och de kompletterar varandra väldigt bra.Jag har nu tittat en del på systemkameror också men bra objektiv men har inte bestämt mig än. Tittar nästan in en gång i veckan i fotobutiken så urvalet kan jag. Har fått fin hjälp av vänner som är proffsfotografer och det har varit bra. (Nu ska jag ju inte ha den utrustningen men de vet vad som skulle passa mig och mina behov)
   Stor kram och trevlig torsdag.

 4. Vilka minnen jag får när jag läser hos dig. 2008 var dotter och jag i Liverpool, sommar och sol men mycket blåst från havet jag inte var beredd på, så jag köpte en cashmeretröja i grönt, underbar och passade till klädseln, vi skulle träffa en hel del personer och det var välklätt. Men jag behöll tröjan på för jag frös. Tyvärr gav jag den till insamling snart, förstår inte varför men går lite fort ibland när jag rensar. Nu fick jag bra tips hos dig och ser att de öppnat butik i MoS också, en stor. Och kul med “stolarna”, tror grå är bra ändå, färg som röd, grön m m blir mer som vägkoner. Ha det fortsatt bra, idag blåste det väldigt men vi fick väl lite sol därför.

  1. Vad roligt att mitt inlägg kunde framkalla minnen hos dig. Den här koftan jag köpte var på rea så priset var ca 600. Och de brukar ju kosta mycket mer.Kanske ska jag köpa “skinnlappar” till min gamla, trogna, kofta och sätta de på armbågarna. Så snyggt blir det kanske inte, men jag kan ha den hemma.
   Stolarna var roliga och man vänjer sig nog vid det grå- Ja, orange eller gröna hade nog blivit som vägkoner.
   Har varit ute på Djurgården en sväng idag och det blev 13 km. Så jag är mör.
   Trevlig kväll.

 5. Underbar färg på koftan! Bra val! Stolarna där på plattan kunde ha den samma, stiligt till det redan gråa! Men paletten har många möjligheter.
  Härliga bilder och bra marscherat 🙂
  Stor kram

  1. Tack! Ja, jag kände mig nöjd och blev så förtjust i färgen.
   Stolarna tyckte jag var roliga men det blev väl grått här med dem.
   Ha det gott!
   Stor kram

 6. Så fin färg på koftan, va härligt att du hittade en ny!
  Så Grand Hotell har haft en annan färg, det har jag inte tänkt på.
  Fint med blommorna i Kungsan, trots höst i luften.
  Lustiga stolar på Sergels torg, ja visst kunde de ha andra färger som är lite uppiggande!
  Må så gott!
  Kram

  1. Min gamla kofta är ganska mörkt grå och en omlottkofta som jag verkligen varit så förtjust i. Men kanske kan jag (nja, maken….) sätta lappar på armbågarna så kan jag ha den hemma. Fastnade för den här färgen som piggar upp. Och Uniqlo sålde den för ett helt ok pris om jag jämför med NK:
   Jodå Grand hade från början den här färgen men fick senare en röd/rosa variant. När den sedan skulle förbättras blev den inte vacker så då bestämdes att färgen igen skulle bli den ursprungliga.
   Stolarna såg roliga ut så jag hoppas jag kan testa nästa gång. Men visst kunde de varit mer färgglada. Är ju tillräckligt grått där ändå.
   Ha det fint du också.
   Kram

 7. Jag tror att färgen på koftan passar dig utmärkt. När jag tänker efter hade den nog också funkat på snurrstolarna, det hade nog faktiskt också blivit perfekt.

  1. Jag är riktigt glad för koftan och färgen piggar upp. Visst blev det trist med grå stolar här i den redan grå miljön. Nej fram för mer färg.

 8. Kanske dom gråa stolarna skulle matcha den i övrigt gråa plattan? Ingen jättebra idé, men det kan ha varit så.
  Tacka vet jag om dom hade varit röda! Eller nån annan klatschig färg.

  Ha det fint”

  1. Så kan det ju vara. Men ingen “hit” tycker jag. Stolarna hade gjort sig i färg. Men de var roliga och jag ska testa nästa gång.
   Ha det fint du också.

 9. Häftiga solar där på slutet 🙂 NK jag tycker de är en ren utställningslokal. Jag har aldrig funnit något jag velat ha där, eller så har jag inte uppskattat affärerna, inte sett mig redigt omkring. Men din kofta ser gosig ut. Bra när de inte är för tjocka. Bra grejer i god kvalitet kan man ge en bra slant för. Sköna promenader du gör. De gör i och för sig vi också men vi ser bara träd, du ser massa annat kul och de e ju bra för vi får ju följa med om än lite i efterhand 🙂 Tänker ibland på att jag faktiskt sprungit på gatorna i Stockholm, de var en härlig upplevelse. Nu är de några år sedan jag var uppe sist och då bodde vi ganska intill röda mattan. Ett litet gemytligt hotell och så fick jag se Abba museet för första gången. Där sjöng jag live ..haha.
  Kramiz o ta för promenaden

  1. Stolarna var riktigt roliga men trist med det grå. På NK handlar jag ibland och gillar att det är bra service och ett stort utbud. Koftan hittade jag på japanska Uniqlo, en butik jag första gången stötte på i Peking och handlade en del där. Och när den sen dök upp i Stockholm så tittar jag in där då och då. Nu blev det inköp av koftan.Den är väldigt lätt och tunn och jag fastnade verkligen för färgen. Nej, tjocka koftor gillas inte. Är varm ändå.
   Jag varierar gärna mina promenader och lite beroende på. Idag blev det 13 km och stora delar av promenaden gick längs vattnet ute på Djurgården. Så trevligt.
   Men i City rör jag mig mest om jag ska ha något speciellt men inte annars så ofta-
   ABBA museet är trevligt och idag gick jag färbi där när jag skulle ta båten hem till Söder igen.
   Kul att du hängde med.
   Kram

 10. Läcka bilder från huvudstaden, inte minst Grand Hotell som inte längre är gräsligt rosa. Sedan lärde jag mig ett nytt märke. Uniqlo hade jag inte hört talas om. Gillar din kofta som ju är cerise och inte rosa;-)
  De nya stolarna är ju hur roliga som helst, men precis som du säger – grått! Skulle de matcha de gråa plattorna eller hur tänkte man där. Här hade jag velat se fler olika och glada färger, för Plattan är ju inte direkt färgglad om man säger så.

  1. Tackar! Nej, denna rosa färg på Grand blev ju helt fel så tur att den ursprungliga färgen är tillbaka. Koftan är nog mer lila i verkligheten än den är på fotot. Ljuset gjorde den inte rättvis i färgen. Rosa plagg äger jag inga. Är ingen “rosa” person.
   Stolarna var jätteläckra och nästa gång jag passerar ska jag testa. Men grått? Tycker också “Plattan” är grå ändå.

 11. Färg berikar livet och färg är en nödvändighet för välbefinnandet. Färg är också en fråga om personlighet, om valet och om smaken och jag tror, nej jag känner på mig och nästan vet att din ceriselila kofta kommer att pryda dig med den äran!
  Tänk om vi inte hade färger, tänk om allt vore grått och svart, som de i och för sig läckra stolarna…kan knappt tänka tanken, vilket mörker. Kram till dig i nya koftan…du för med dig glädje!

  1. Så tycker jag också men är en ganska blå person. Dock utan att vara uppe i det blå.Fastnade för koftan, både i kvalité och färg.
   Stolarna i sig gillade jag men varför måste de vara grå. “Plattan” i sig är ju så grå och trist. Lite färg på dem skulle pigga upp.
   Idag har jag varit ute på Djurgården och vandrat 13 km och du var med här i tankarna.
   Tack, för uppmuntran. Koftan är på och den känns riktigt bra.
   Kram till dig i den vackra natur där du befinner dig. Stor skillnad från min stadstillvaro.

  1. Jag var/är så förtjust i min gamla cashmerekofta. En favorit i ganska kort omlottmodell. Så lätt, varm och skön. Har ett par till och just cashmere i koftor är så skönt. Man känner inte ens att de är på annat än att de värmer så skönt. Som en andra hud.
   Snurrstolarna ska jag testa nästa gång. Riktigt rolig design. Men förfärligt trista i grått.

 12. Vilken ljuvlig kofta, och jag är säker på att färgen klär dig! Skulle jag inte ha en massa pälsdjur skulle jag satsa på en dyrare variant av tröja, som det är nu är det inte lönt, både hår och klor som härjar här och där…
  Håller med dig om stolarna, varför ska de vara grå, de kunde ha varit i olika färger så de bildat en rejäl färgklick på det trista torget.
  På “min” tid satt en tant (minns inte namnet) o spelade på orgel och sjöng religiösa sånger…
  Kram

  1. Jag är så nöjd med mitt inköp- Men den är inte så rosa som ljuset gjorde den på bilden. Mer lila. Nej, med djur är det inte direkt läge men cahshmere för det är lätt att en tass fastnar i garnet.
   Den här tanten sitter inte här längre. Vad jag förstått så lever hon inte längre. Mne jag minns henne också.
   Stolarna var riktigt roliga men varför i en så trist färg. Tycker “Plattan” är tillräckligt grå ändå- Men nästa gång ska jag testa.
   Kram och natti.
   Trött i kväll efter 13 km promenad på Djurgården. Men hittade inte en svamp…

 13. Hola! Snygg kofta och en färg helt i min smak!😀 En lite rättelse från en sakkunnig som arbetat i en butik på Regent Street i London för drygt 30 år sedan där vi sålde tröjor både av lammull och ”cashmere”. Kashmirullen kommer från getter. De riktigt dyra tröjorna tillverkas av garn som kommer från ullen som växer under getternas haka – är extra mjuk. På den tiden jag sålde tröjor var Pringle och Lyle and Scott varumärken som stod högst i kurs. 😉 Med reservation för att Kashmir-begreppet har vidgats de senaste 30 åren . Har inte googlat. 😉

  Kram ❤️

  1. Tack för rättelsen! Har ändrat i bloggen, men länken gick till det “rätta”. Tittade nämligen på lammullskoftor först, men det var ju inte det jag skulle hå. Är i alla fall supernöjd med koftan. i Verkligheten är den mer åt lila än rosa. Koftan är så skön och blir en bra ersättare. Men jag behåller nog den gamla cashmerekoftan och ber Mr. B sy på skinnlappar på armbågarna så kan jag ha den hemma.
   Kram

 14. Cashmere är underbart. Hade aldrig råd att köpa såna koftor, men vår “rika”
  ungkarlsvän gav mej en i jullklapp ett år. Den var nästan samma färg som din –
  bara lite ljusare. Jag tycker om färger från ljus-rosa till riktigt rött. Rosa hjälper
  mej att se frisk ut; lyser upp kinderna. 🙂 Dessutom går det ihop med de flesta färger –
  svart, blått, brunt, grått …..
  När jag volunterade på Loppis hittade jag några sköna cashmere koftor och
  underbara schalar, som känns som en smekning runt halsen.

  Vilken HÄRLIG promenad !!! –

  1. Cashmere är verkligen ett ljuvligt material. Och nu när en av de cashmerekoftorna jag köpte i Peking,en bråkdel av priset här, sprack på armbågarna så fick det allt bli en ny. Och den kommer nog att vara min livslängd. Så fina minnen du har från din kofta. Kan tänka mig att du var fin i den.
   Och att titta på loppis är ju en väldigt god idé.
   En fin promenad blev det också.
   Igår var jag ute och gick på Djurgården och det var strålande sol . Hela 13 km blev det och kameran var med.
   Ha det gott Ruth!

 15. Grattis till din nya härliga kofta … ser skön ut!
  Kul med de nya stolarna där, men som sagt, varför grå?
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

  1. Är riktigt glad för koftan och den är “lätt som en fjäder”
   Stolarna ska jag pröva men varför ska de vara grå. Tycker “PLattan” är grå nog ändå.
   Kram och trevlig fredag-

 16. Fin färg på koftan, och som du skriver, ju längre man har kläderna ju billigare är det ju om man räknar lite.
  Själv har jag mina kläder i många år, eller åtminstone tills frugan slänger klädesplagget ifråga.
  Jag är för snål, eller ekonomisk hur man nu vill se på det 😉

  Ha en underbar helg nu Ditte.

  1. Koftan gillar jag och färgen piggar upp. Och köper man kvalité så hänger ju plaggen med ett tag. Men ibland vill man kanske inte att de ska göra det.
   Detta med att utrangera makens kläder känner jag igen. I alla fall ibland. Men han är rätt bra på det själv också.
   Att vara ekonomisk gör ju att man kan lägga pengar på det man vill. Är man snål gör man nog kansle inet det heller…
   Strålande sol idag så det blir en vända ut.
   Önskar dig också en fin helg.

  1. Är supernöjd med koftan. Så skön!
   Ska testa stolarna nästa gång. Nu var de ganska upptagna .
   Extra tankar till er idag! Det är ju fredag!
   Stor kram

 17. Cashmere är cashmere, så är det bara och du gjorde en både bra och vacker uppdatering. Tack för promenaden på vägen dit också, där uppdateringen gjordes. Jag borde också uppdatera en hel del, är så länge sedan jag gjorde det.
  Skojiga stolar också!
  Ha en fin fredag ni båda!

  1. Är både glad och nöjd med kofta. Lätt som en “fjäder”och med en pigg färg. En fin promenad blev det och resultatet blev ju bra. KOftan med hem.
   Stolarna var roliga men varför måste de just vara grå.
   Önskar dig en fin fredag.

 18. Det är så tråkigt när älsklingsplaggen tar slut. Skönt att du “fick” en bra ersättare. Snygg är den också! Man kan bli glad för mindre!
  Stolarna på plattan ser ut som något från Liseberg. som snurrar. Typ virvelvinden eller något liknande!
  Kram

  1. Stolarna tyckte jag var roliga och satsar på att testa nästa gång jag passerar. Men så trist färg. Tycker “Plattan” är grå ändå. Men håller med att de kan påminna om något från ett tivoli.
   Är glad för koftan och fastnade både för kvalité och färg.
   Kram och trevlig fredag.

  1. Jag passerar heller inte ofta men nu blev det. Hade gärna testat men det får bi nästa gång. Och nöjd är jag med koftan. Så lätt och skön.
   Kram och trevlig helg.

 19. Gillar din bild från Kungsträdgården mot slottet.
  Roliga stolar på Sergeltorg och de får du testa och berätta hur det var att sitta i dem.
  Kul att du hittade en kofta, och fin är den också.

  1. Lite annorlunda blev den med stråna i förgrunden. Tyckte också den blev bra. Nu var stolarna tämligen upptagna men jag ska passera igen så rapport kommer. Jag tyckte de hade rolig design. Men trist att de är grå.
   Är glad för att jag hittade koftan. Så skön. Den blir superbra och kommer att användas mycket. Gillade färgen som piggar upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *