Stockholm Trevligheter

Uppdatering i praktiken – en rejäl sådan

Jag har en längre tid funderat på en uppdatering av mig själv. Men genom att bara fundera så händer inte mycket rent praktiskt. Har insett att jag allt oftare har hamnat i situationer där de plagg jag trodde jag haft lämnats till “Myrorna eller Stadsmissionen.  Den gamla garderoben har tunnats ut allt mer och galgarna gapade tomma. I och för sig är det inte så mycket som verkligen behövs. Men jag har gjort vissa inköp av mer eller mindre lyckad karaktär, inte alltid genomtänkta. Så nu var det då dags då för något radikalt.

Drottninggatan igår strax före klockan 10. Ganska tomt.

Uppdatering i praktiken

Nu var dagen här och dags  för något jag aldrig gjort men länge har hört talas om. Ta hjälp av en “personal shopper”. Olika varuhus erbjuder tjänsten och för mig kändes det viktigt att det skall finnas många olika klädmärken och fabrikat och till slut föll valet på Åhléns i Stockholm city. (Har flera vänner som varit här och “köpt” den här tjänsten.) Här finns också många av mina de favoritmärken i klädväg.

Varuhuset är tämligen tomt när jag är på plats klockan 10 och jag får ett trevligt välkomnande i receptionen. I en separat “lounge” med frukt och olika drycker möter jag Isabelle som ska vara min personlige shoppare/rådgivare denna förmiddag.  Jag hade fått mail om klädfrågor att fundera över inför mitt besök och tillsammans går vi noga igenom de önskemål jag har. Och det var en del. Överst på listan fanns blusar, tunnnare tröjor och  byxor av olika slag, plagg som kan användas både till vardags och lite fest. (För mer “fest” är jag fortfarande välekiperad efter allt jag skräddarsytt i Peking.) Efter denna intervju var det dags för mig med rast och Isabelle gick ut i varuhuset för att plocka ihop kläder.

 Uppdatering i praktiken, en rejäl sådan, skulle det bli på Åhléns med hjälp av "personal shopping"

En trevlig lounge där vi pratade igenom vad i klädväg jag var intresserad av och vad jag saknade i min garderob.

Många plagg blev det och några plockade vi genast bort. Ett stort och trevligt provrum med behaglig belysning var till mitt förfogande och så var provningen igång. Jag var förvånad och glatt överraskad att både modeller och storlekar passade så bra. Och Isabelle var kritisk. Vissa plagg åkte bort direkt och andra var helt självskrivna. Jag hade önskat plagg som till stor del kunde kombineras färgmässigt och så blev det.

Här har det bara grovgallrats. Men kavajen/jackan av linne och ull föll jag för direkt och den blev min.

Blus och jättesköna jeans hängdes på den sidan av ställningen där det jag ville ha fanns.

PÅ Åhléns med en "personal shopper" en uppdatering, en rejäl sådan i praktiken. Här har det gallrats ordentligt, men plaggen speglar sig så de ser ut att vara fler. 

Resultatet?

Några klänningar blev det inte för min del.  Inte ens från “prisbelönta designers”. Med hem kom plagg från några av mina favoritmärken, men jag provade förutsättningslöst och visste då inte om vare sig klädmärke eller pris. När jag efter tre timmar lämnade Åhléns och min “personal shopper” var jag väldigt nöjd och kände att en rejäl uppdatering hade skett. Och följande kom med hem; en kavaj, tre par byxor, sex blusar, två tunnare tröjor och en tjockare tröja. Perfekt! Med detta i hamn så kan jag lugnt “lägga till vid bryggan” och inte  behöva findera mer över kläder förrän i vår.

PS Att sedan klädmärket “Boomerang” (köpte flera plagg därifrån) har döpt en långbyxa efter mig gillades högt.

 

36 svar på ”Uppdatering i praktiken – en rejäl sådan”

 1. Bra att du slog till med en “personal makeover”! Lite Trinny and Susannah (Stilpoliserna) över “sessionen”, och det programmet gillar jag skarpt!
  Har många gånger funderat över att “förnya” mig, eller åtminstone få förslag på annat än vad jag har på mig nu. Man har ju sin egen “stil”, men jag är helt övertygad om att en oberoende person med fräscha, nya ögon skulle komma med bra “ändringsförslag”.

  Så GRATTIS till den framgångsrika uppdateringen!!! Bra jobbat där!

  PS. Vilka är dina favoritmärken förutom Boomerang? Klart du köpte det märket som döpt ett par byxor efter dig:-) DS.

  1. Jag är glad att jag nu förvandlade tanken till gärning. En uppdatering behövdes verkligen. Och roligt att ta hem lite plagg som jag kanske inte tänkt på själv. Kul just att någon som inte känner mig hittar så bar plagg. Och hon var dessutom mycket kritisk, vilket jag gillade. Så en del ändringsförslag blev det.
   Desigual tycker jag har mycket fint och därifrån har jag ett par blusar och klänningar men skulle gärna tänka mig mer. Butiken på Alicantes flygplats tycker jag om och även den på Hamngatan i Stockholm tittar jag gärna in i.
   Filippa K har jag några plagg från och nu blev det också byxor därifrån. “Part two” och Esprit gillas också. Nu blev det även ett par tröjor och blusar från Boomerang. Och med tanke på “Dittebyxorna” borde jag kanske fråga om rabatt.
   Vad gäller märken är jag flexibel. Bra kvalité och passform och att att det inte är “för trist” är viktigt. Men rosa är jag ju inte…
   Tack för fin support!

 2. Oj. Vilken rolig dag det måste ha varit. Vilken lyx att ha en personlig rådgivare ?
  Själv har jag varit till Lisen i dag och inhandlat present till sonhustrun . Det blev en katt i plåt.
  Tror den kommer att gillas.
  Jag ska dit i kväll på middag, men presenten får stanna hemma en vecka till.
  Många kramar med en önskan om en trevlig helg/A-K

  1. Det var jättetrevligt och givande att bli uppdaterad i klädväg. Behövligt! Och visst kändes det lyxigt och var det också. Jag är i alla fall jättenöjd med det som kom med mig hem.
   Vad trevligt med ett besök hos Lisen och jag öfrstår att du hittade en fin present. Mysigt med middag med “de dina” i kväll-
   Stor kram i sena kvällen och trevlig helg önskar jag dig också.

 3. Så himla smart! Grattis till en lyckad uppdatering 🙂 Skulle kanske vara nåt för mig som verkligen ogillar att köpa kläder och bara ser rött (i dubbel bemärkelse) när jag ska ut och handla…

  Ha en skön fredagskväll!

  1. Jag är väldigt nöjd med mina inköp och det var både roligt och spännande att se vad som skulle komma till provrummet. En del gick bort direkt, vi var båda överens om att en del inte passade mig. Men toppen att få rätt storlekar och olika förslag på kombinationer. Och jag skulle ju ha plagg som kan användas när som. Ja, här hemma alltså. Men en del blusar passar även för varmare breddgrader som Torrevieja t.ex.

   Hoppas ni haft en fin kväll.

 4. Låter bekvämt att slippa trängas med folkmassorna i butiken,
  och trevligt med någon som letar storlekar och sådant.

  Ibland är det riktigt kul att shoppa loss 🙂
  Hoppas att du är nöjd med dina inköp!

  Och att du får en fin helg!
  Kram Christina

  1. Jag känner mig väldigt nöjd med det jag fick med mig hem och det blev en del plagg jag inte hittat själv, elle rkommit på att jag skulle kunna ha. Extra roligt! Och toppen med någon som hittar bra kombinationer. Viktigt också att det känns “bekvämt” både till kropp och själ.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram i sena kvällen.

  1. Det var spännande och roligt och jag är supernöjd med det jag fick med mig. Man väljer ju själv vad man vill ha/köpa. I Göteborg tror jag att NK har något liknande, kanske Åhléns också.

 5. Men så otroligt roligt att ha en personal shopper! ,-))
  Var det dyrt?
  låter himla spännande måste jag säga, för visst är det problem att hitta kläder och som passar ihop.
  Bara att hitta en tröja tycker jag är svårt, oftast så ser ju en annan person om man passar i plagget.
  De ser ju en utifrån! ,-)))
  Låter som en himla bra ide ,-)

  Om det inte är för dyrt så kanske………,.)
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Detta blev bra och roligt var det. Jag känner mig nöjd med alla plagg och det är kläder som kan användas när som och det var sådant jag behövde. Bra tycker jag var att få tips och gå lite utanför det som jag vanligen handlar. Roligt med någon utifrån som ser och hittar alternativ som jag säkert inte hittat.
   Det finns ju olika alternativ i det hela så man kan också själv bestämma hur mycket man vill handla för och vad man behöver eller önskar sig.
   Ha det bar du också-
   Kram i sena kvällen

 6. Så intressant. Den tjänsten har jag aldrig hört talas om, men skulle gilla den skarpt. Jag menar någon som ser vad jag passar i och som kan kombinera í hop olika klädesplagg. Nu blir det ju inte att jag tar tjänsten i anspråk, men blotta tanken på den är trevlig.
  Jag tycker att du fick med dig hem många fina plagg och du låter nöjd, så förhoppningsvis är du nöjd efter det att du använt dom också.
  Nätt liten kavaj, gillar jag skarpt, samt dom ljusa långbyxorna. De andra är säkert också bra, men det är svårt att se på bilderna. Du får vara mannekäng någon gång.
  För mig brukar det vara så att jag går in i en affär, provar lite, som jag orkar, köper hem det jag tycker passar och ibland blir dom bara hängande i garderoben. Inte så lyckat hemma hos mig som i provhytten, konstigt.
  Ha det bra och varm kram till dig.

  1. Jag hade av vänner hört talas om detta om funderat, men nu blev det av. Riktigt nöjd blev jag och roligt med lite nya tankar. Vet att jag kommer att använda allt och det är plagg som kan användas när som helst. Jag brukar ju inte direkt visa vad jag köper men en liten glimt blev det. Att få kläderna framplockade och prova i mycket lugn och ro i ett stort provrum med bra spegar och bra belysning gör ju mycket till.
   Detta att göra felköp har hänt många gånger och nu känns det som om allt blev rätt.
   Kram till dig i sena kvällen.

 7. Vilket bra sätt att skaffa nytt och komplettera garderoben. Så skall man ju göra. Nu behöver du inte springa runt och jaga nya kläder. Jag gillar inte heller att handla kläder. Underkläder, stödstrumpor och långbyxor köper jag på nätet och sen blir det Gudrun Sjöden när jag är i Stockholm. Då brukar Johanna vara min personal shopper, i synnerhet när vi far till outletbutiken… då står jag i provrummet och hon kommer med förslag på vad jag ska prova. 🙂
  Ha en skön helg !
  Kram!

  1. Detta blev väldigt bra och jag är supernöjd. Skönt att ha någon som kan komma med lite nya input för det blir lätt så att man hamnari de gamla hjulspåren. Och allt jag köpte går fint att kombinera.
   Bra att du har Johanna med dig för visst är det bra att få goda råd.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram i sena kvällen.

 8. Men åh, så smidigt!!! Gissa om jag funderat på detta, en personlig shopper! Vet ju att det kostar en del, men så bra med lite proffs hjälp! Kavajen i linne är så snygg, liksom Ditte byxorna! Var det lång väntetid för att boka en dag?
  Kram och trevlig helg!

  1. Det här var jättebra och jag blev väldigt nöjd. Jag tyckte det blev bra plagg som jag kommer att använda och jag hade nog inte alls hittat alla själv. Roligt var dte också och jag fick väldigt bra hjälp med att välja vad jag skulle satsa på.
   Jag mailade och blev uppringd och sedan väntade jag mindre än en vecka. DEt finns ju lite olika “paket” man kan välja och man får berätta vad man tänkt sig.
   Kram i sena kvällen.

 9. Vilken bra tjänst … perfekt att få smakråd och få prova i en betydligt trevligare miljö än vanliga provhytter. Snyggt – förstår att du känner dig nöjd 🙂
  Ha en bra lördag!
  Kram

  1. Jag är riktigt nöjd med det som kom med hem och extra bra var att min hjälp hade kritiska ögon och inte alls tyckte jag passade i allt.
   Nu blev det plagg som jag kände blev rätta för mig så jag är uppdaterad för ett bra tag framåt.
   kram och trevlig lördag.

 10. Så roligt! Lugnt, behändigt och special service och vilket provrum! En god personal shopper till ditt förfogande!
  Underbar uppdatering och upplevelsen gjorde gott!
  Toppers!
  Stor kram!

  1. Detta blev väldigt bra och nöjd blev jag med det jag valde och jag var kristisk. Har tidigar ehandlat ibland sådant som jag inte använt men som jag i ett provrum tykcte var bra. Och min “hjälp” var också kritosk, viket var jättebra.
   Så nu är jag rejält uppdaterad. Känns riktigt bra.
   Stor kram !

 11. Vilken bra idé, skulle passa mig perfekt.
  Kul med uppdatering, ser fram emot att få se den nya versionen av Ditte, inte för att det var nåt fel på den förra.

  1. Det här blev väldigt bra och min “personliga rådgivare” var duktig på att hitta bra plagg och hon var även kritisk. Vet inte om jag böir så ny direkt men i varje fall rejält uppdaterad. Och tänk att ett par byxor fått mitt namn. Givetvis fick de följa med hem. Sitter jttebra och är också sköna.

  1. Tack! DEt kändes väldigt bra och nu är jag klart”uppdaterad”.
   Kram och jag önskar er en fin lördag. Hälsa “dina trupper”.

 12. Härligt Ditte, detta får jag fundera på?!
  Trevlig helg, här flyger dagarna iväg, har fullt upp med att njuta!

  1. Jag blev supernöjd och skönt att få hjälp att hitta det” rätta”. Jag hade lämnat önskemål om vad jag ville ha och min shoppingmedhjälpare var jätteduktig på att hitta rätt, men hon var också kritisk, vilket jag gillade.

   Förstår att dagarna flyger iväg. Njut och ha det allra bäst-
   Trevlig lördag!

 13. Grattis till riktigt lyckade inköp! Jag har aldrig testat denna tjänst men jag kan tänka mig att den är bra. Personalen har oftast öga för vad man kan passa i och vet vilka plagg som går att kombinera. Åhléns har ett väldigt bra utbud tycker jag även om butikerna i Malmö inte är lika välsorterade i huvudstaden.

  God servis är alltid trevligt och därför gillar jag MQ i lilla grannhålan. Trevlig och hjälpsam personal som ändå inte är påträngande.

  Kram och trevlig lördag!

  1. Tack! Jag blev väldigt nöjd med allt jag fick med mig och ändå sovrade vi rejält. Min “shoppingmedhjälpare” var kritisk och det tycker jag var superbra.
   Åhléns här har ju mycket av det mesta vad gäller märken och det var fint att få hjälp att hitta plagg som jag annars nog inte hittat på egen hand.
   MQ tycker jag också är bra och har handlat en hel del där. Men visst beror det på personalen hur man upplever det hela-

   Önskar dig en fin lördag.
   Kram!

 14. Intressant, man borde prova det där med personal shopper. Inte så att jag behöver några nya kläder precis, men för att få nya synvinklar.

  1. Jag blev väldigt nöjd med mina inköp- Jag behövde verkligen uppdateras på klädfronten. Och min “personal shopper” var väldigt bra och det innebär också att hon var kritsk till vad jag skulle ha.
   Fint att få nya impulser och att uppdatera mig klädmässigt.

 15. Jag har också länge hört talas om tjänsten personal shopper på Åhléns så det var roligt att få se bilder därifrån. Jag har också gjort detta men inte i Stockholm. Det var roligt och det ingick även ett besök hos en frisör så det blev ny frisyr och färg. Jag kan tänka mig att göra om detta men då med en personal shopper som följer med på en shoppingrunda. Frisören har jag “behållit” för hon gjorde ett bra jobb. 🙂

  1. Vad roligt att även få håret fixat! Det hade jag gärna gjort.
   Men jag är supernöjd med min shopping. Jag fick plagg som jag känner att jag kommer att trivas i och med. Min “personliga shoppare” var väldigt bra och kritisk så en del gick bort direkt. Kul att du också provat på personal shopper och an tänka dig göra det igen. Det kan jag också.

 16. Svar: Då har vi ungefär samma “klädsmak” du och jag:-) Undantag Filippa K som jag (konstigt nog) aldrig köpt. Å i måndags blev jag riktigt ledsen när jag såg att Esprit butiken i Täby Centrum slagit igen… Iofs säljer Joy nu Esprit, men inte alls samma sortiment som den “riktiga” Esprit butiken…

  1. Jag har heller inte så mcket från Filippa K, men ett par blusar och nu ett par byxor. Esperit i Nacka Forum är verkligt bra. Och Åhléns City ska få in dem igen. Kunde tänka mig att vi har liknande klädsmak, men du är nog lite mer färgstark än vad jag är. Jag är ju ljus och i mig själv ganska blek. Ja, inte tempramentet…

   Och visst är de riktiga Espritbutikerna bättre än Joy vad gäller sortimentet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *