Spanien Torrevieja

Underhållande kväll – Första parkett vid havet

Vackra kvällar är som gjorda för att slå sig ner på en uteservering vid havet. Något som alltid blir underhållande.   Folklivet, himlens och havets olika skiftningar och solens förberedelser innan läggdags blir till ett skådespel i olika akter. Och huvudrollsinnehavarna skiftar ständigt.

Playa del Cura är en av stränderna inne i Torevieja och alltid underhållande att se från sidan vad som händer.Playa del Cura, en av stränderna inne i stan, har sina gäster kvar trots att klockan närmar sig 18.30- En skön strandtid. Och lugnt är det också.

Underhållande

är det alltid att vistas längs Torreviejas långa strandpromenad och det är liksom här det mesta händer både dag och kvällstid. Dagtid är det fint att sitta här i skuggan och blicka ut över havet och förhoppningsvis också låta sig svalkas av en skön havsbris. Men mycket att titta på är det även dagtid. Alltid rörelse både på stranden där alla vill trönga ner sig och helst sitta så nära andra bad och solgäster som möjligt. Absolut inte för mig. Men det finns många andra stränder i närheten där man har gott om plats både för bad och strandliv. Eller som för min del sitta i skuggan och vara aktiv därifrån. Alltså att följa med vad som händer.

Några seglar och andra fiskar. Vi stannar och tittar en stund. 

Men kvällens mål för oss är en av sofforna på bar/restaurang Keeper. Vi har tur och det blir en parkettsoffa ledig, dock i andra raden.

Underhållande är det att sitta på Keeper . Mycket som händer. Bra utsiktsläge.

Bänkarna vid havet är en bra mötesplats och här slår man sig ner för en kortare stund eller en hel kväll. Och utsikten är verkligen fin. Men jag grunnar på varför man inte tittar mot havet. Å andra sidan skulle man då missa det som händer på strandpromenaden

Till Keeper är hundar välkomna. Men de måste inte sitta i vagn…TYcker jag ser det alltför ofta här att hundarna inte får gå. Och när de får det så springer de glatt. (Är hundar skadade är det ju en annan sak…)

 

För egen del följer jag förutom folklivet också solens nedgång.

“In action” med både kamera och mobil

Mer rörelse

Klockan är strax efter 20 och solen försvinner nu snabbt ner i öster bakom stadens tivoli. Me vi sitter kvar länge i den fortsatt ljumma kvällen

 

 

36 svar på ”Underhållande kväll – Första parkett vid havet”

 1. Visst är det skönt att sitta på ett mysigt ställe och se aktiviteter från både två och fyrbenta varelser. Jag håller med dig att ligga och trängas på stranden är inget för mig. Det verkar inte många andra tycka.
  Så fin solnedgång!
  Ps. Jag tycker det är fruktansvärt knepigt att placera en hund i en vagn när de bör röra på sig.
  Ha en fortsatt bra dag Ditte/ kram

  1. God underhållninh brukar det vara och med variation. Så även i går kväll. Att trängas på en strand gör jag inte men vi har stränder strax utanför stan som är kulometerlånga och med väldigt gott om plats. Men numer är jag ju aldrig direkt på stranden. Skyggan är ett måste p.g.a. mina solskador. Men bada gör jag.
   Jga öfrstår heller inte detta med hund i vagn och oftast är dte ju inget fel på hundarna. De är ju gjorda för att gå och springa.
   Önskar dig också en fin dag.
   kram!

 2. Det var längesen vi var på Keeper. Men visst sitter man bra där i sofforna. Och mycket att titta på är det också hela tiden.
  Stor kram och trevlig måndag!

  1. Var även länge sedan vi var där. Men perfekt att sitta här på parkett och god underhållning är det.
   Trevlig måndag!
   Stor kram

 3. Sådana härliga och mysiga första parkett-bilder du visar! Jag vill också gå i blus och piratbyxor. Här gäller det att bylta på mig när jag cyklar iväg om ett tag. Men det har varit och är ff en solig dag. 10 plus får duga.
  Stor kram!

  1. Skönt att solen skiner hos dig. Men det är ju höst så sommarvärmen är nog över hemma. Vi har fortsatt fina dagar och kvällar med temperaturer mellan +22 på morgonen som sedan stiger till rint 28 under dagen och går ner en bilt på kvällen. Sommaren fortsätter- Jag tycker det är skönt med lite svalare väder men varmt är det ju ändå.
   Önskar dig en fin måndag.
   Stor kram!

  1. Det var verkligen en vacker solnedgång och att sitta eller vistas nere på paseon i skymningen är så mysigt. Vi gör det ofta.
   Kram och trevlig kväll.

 4. Vilka härliga kvällsbilder så där kan jag tänka mig att ni sitter bra. Ljumma och sköna kvällar är bara så mysiga. Däremot så tycker jag det är beklämmande när hundar körs omkring i vagnar. Även små hundar har spring i benen och är som gjorda för att röra mycket på sig. Handlar det om en sjuk hund så är det en annan sak. Fast då tänker jag som så att om en hund inte kan gå så har den kanske gjort sitt… Som djurägare får man alltid ha djurets bästa för sina ögon.

  Kram och god kväll!

  1. Här sitter vi bra och mycket finns att titta på. Men visst kan man undra varför hundar ska köras i vagn. Känns som om en del inte har förstått att det är hund som de har. (Jag menar nu friska hundar ska gå och springa själva) Har även hemma tycket att trenden med hundvagnar ökat. Och mest är det ju modell mindre som åker vagn. vIsst måste man som djurägare ha djurens bästa i sinnet.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

 5. Här har jag på mig underställ, varma och sköna under kläderna när jag går ut varje dag och jobbar i trädgården.
  9 grader varmt har vi haft hela dagen, solsken, mulet och hela registret men inget regn.
  Ser så skönt ut med sommarvärmen som du har, fastän kanske väl mycket. Men oftast blåser det ju så man inte känner av hettan på samma sätt. Ha det fortsatt fint och underhållande

  1. Skönt att du har sol och bra temperatur att jobba i för jag kan tänka mig att du jobbar dig varm. Jga blir varm av att gå. Men jag försöker hålla liv i blommorna vi har och det ser bra ut. Hibiscusen blommar och idag kom en ny passionsblomma. Båda blommar bar en dag men bra så. Har en bougainvillea som växer så den knakar och den piggar upp. Även några fetbladiga kant/markväxter blommar i rött och trivs .
   Nu är det svalare här och lättare för mig med andningen. Men jag springer ju inte direkt.
   Ha det gott!

 6. Visst är det kul att sitta på Snaps vid Medborgarplatsen och kolla på folk, men det slår absolut inte dina vyer. Jag menar bara att kunna göra det i värmen och njuta av variationen av det som bjuds är fantastiskt både hos dig och för oss i Benidorm. Det roliga är också att man liksom “spanar” efter barer/restauranger som bjuder på den bästa underhållningen. Människor i rörelse eller bara att betrakta olika beteenden samt kunna njuta av vågskvalpet i bakgrunden är ju bingo!

  Å nu fick jag förresten en förklaring till alla dessa stackars hundar som sitter i vagnar. Visste faktiskt inte att restauranger förbjuder hundar. Inomhus förstår jag, men inte utomhus. Har aldrig sett en officiell hundförbudsskylt faktiskt. Tycker synd om dessa stackars varelser. Ofta är det ju dessutom “football dogs” som maken brukar kalla dom.

  1. Snaps är ju ett bra “spanställe”. Helt klart! Och Söder är Söder. Men här vid havet går det också riktigt bra att spana. Lite större variation på åldern är det och priserna här är 1/4 av de på Snaps.Glädjande i sig. Oftast får man inte ta med hundar in på restauranger, men undantag görs. Utomhus kan det variera från bar/restaurang. Har nog inte heller sett en hundförbudsskylt här på en bar. På tapsrundan i lördags såg vi två hundar på ett ställe, modell större. De hade aldrig accepterat en vagn. Och vagnen hade nog inte heller haft bärkraft för dem. Mest är det ju småhundar i vagnarna.

 7. Härliga bilder från paseon i solnedgång! Vigår nästan varje kväll en sväng därnere och njuter av de olika skiftningarna i himmel och hav. De bästa kvällarna är i fullmånens sken!
  Tack för trevligt samtal ikväll!

  1. Förstår att du väl känner igen dig här. Och visst är det mysigt att traska runt här just när solen går ner. Eller gärna sitta på första parkett ett tag. Saknar er här.Jodå, vi var även här nere när det var fullmåne. Jättefint. Tror jag fick till fyra månar på en bild men speglingar och gatlyktor…
   Tack själv!

  1. Skickar lite fortsatt sommar. Och mysigt att se solen gå ner bakom palmerna. Här fick jag vara på alerten.

 8. Vilket lyckat foto på dig! Kanonbra, förstora och skicka till nära och kära! Precis som jag tänker mig dig, alltid i farten, alltid något för händer, fräsch sommarlook!
  Men är det inte du o maken som har huvudrollen varje kväll? Det trodde jag…
  Solen sken här också och jag var optimist och hängde ut tvätten. Tog in den i skymningen, lika våt som när jag hängde den, suck

  1. Här var det maken som var alert! Och ofta är jag i farten, men jag kan också ta det lugnt. Men ser jag något att ta bild på så kan jag studsa upp eller ner. Några huvudroller tror jag inte vi innehar men vi är bra åskådare/publik.
   Synd på din tvätt men sol var det ju. Alltid något.

 9. Så underbart ni har det! Och alltid tillgång till det vackra havet. Men jag tycker synd om hundarna i vagnar… de ska springa omkring och vara glada.
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Vi tar dagarna och kvällarna som de kommer och det känns skönt just nu. Mycket spontant händer. Visst är det trist med hundar i vagn för oftast har de ju inga skador utan kan röra sig fritt själva.
   Önskar dig också en fin vecka.
   Kram!

  1. Här sitter man bar på parkett och scenerna skiftar ständigt. Nu är det i mitt tycke skönare väder, lite svalare, men ändå runt +25. Och vi har det bra ett tag till.

 10. Fina bilder och så härligt sitta utomhus och se på folklivet.
  Känns som några “tunga månader” innan vi beger oss söderut.
  Har fått allt svårare för kylan med åren.
  Oj bäst ta in några blommor från utomhus så inte frosten tar de.

  1. Tack! Ja, sommaren pågår för fullt och nu, med i mitt tykce, behagligare temperaturer. Mysigt att sitta vid havet och bara titta på vad som händer. Aha, ni har ett tag kvar innan det bär av. Ja, kylan och mörkret kryper inpå. Förstår att du vill rädda blommorna undan frosten.
   Önskar dig en bra vecka och kanske blir det lite fint höstväder.

  1. Fint med de fortsatta sköna kvällarna. Hösten känns inte alls närvarande utan behaglig kvällsvärme.Bilden på mig tog maken utan att jag visst det… Så spontan är den.
   Kram och trevlig tisdag

 11. Visst är det trevligt att gå/sitta nere vid havet och studera folklivet. Ett härligt nöje 🙂 Men det där med att knö sig ned bland alla som solar på stranden det lockar inte mig heller.

  Ha en fin dag!

  1. Folklivet är varierande och god underhållning är det. Och dessa fina kvällar är det än mer njutbart. Nä, strandlivet inne i stan är inget för mig heller. Inte strandlivet över huvud taget.
   Trevlig tisdag!

 12. Det låter verkligen som behagliga kvällar. Men jag skulle absolut välja att titta ut mot vattnet, det är rogivande av stora mått, tycker jag.

  God mat, ledig, sitta och kura skymning i vacker miljö. Det måste vara njutmiljö 🙂

  1. Fortfarande är kvällarna väldigt sköna och vi vill ju se ut över havet. Men jag kan förstå att spanjorerna tittar mot händelsernas centrum från sina bänkar. “Man kan ju hitta någon man känner”.
   Och njutmiljö är det.

 13. Men va trevliga tolkningar Ditte, samt roliga bilder o vackra på samma gång 🙂 varit ute o gått 2 gånger o regn o rusk var det här 🙁 nu blir det inne o vila önskar dig en härlig kväll med trevligheter som jag förstår kram

  1. Tack! Ja underhållning här är det lätt att få. Och nere vid strandpromenaden är det som att sitta på en teater.
   Skönt att du kunnat vara ute idag och lite piggare blir man. Om inte annat så rensar man tankar.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *