Skyltar Spanien Torrevieja

Under gång i Torrevieja – veckans bidrag till Skyltsöndag.

Söndag och det innebär också ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar.  Skyltarna är fångade i Torrevieja i veckan och under gång. Välkommen att följa med!

Havet är ofta närvarande under gång i Torrevieja.Alltid fint att ha havet som kuliss. Havet är ofta närvarande “under gång”  här i stan.

Veckans skyltar fångade under gång

Ordning och redaa ska gälla ombord på flygplan och denna skylt fanns strategiskt placerad på Alicantes flygplats vid incheckningsdiskarna hos det brittiska lågprisbolaget Jet2.

Tydliga ordningsregler hos flygbolaget Jet2.

Förra söndagens firande av “djurens dag” i La Mata, en grannby till Torrevieja erbjöd förutom mat och dryck också en del dansuppträdande. Och dessa småflickors dans, framför församlingskyrkan, bidrog till den goda stämningen.

Lokalt vin serverades från vintunnor i små 5cl plastmuggar.

Trevligt med “vinprovning” för det var nog närmas så det var. Men man kunde “prova” fler gånger.

Det blev en busstur hem till Torrevieja och när jag tittat på turlistan både i busskuren och på min “app” såg jag att det numer finns en digital turlista uppsatt. Stora framsteg.

Det är två olika busslinjer som gäller. En lite längre väg till Torrevieja och en kortare. 

 En av många “kreativa parkeringar” i stan. Men platsen verkade illa vald. Polis var på plats och så även en bärgningsbil. Så viss ordning råder. Och skyltar i skyltfönstren finns det gott om.

En kreativ parkering som kanske var alltför kreativ. Bilen forslas bort.

100 Montaditos/Euro manía är en kedja som finns på många håll i Spanien som som erbjuder både små smörgåsar, “montaditos”, frukost och en del annat i matväg. Alltid gott, prisvärt och fräscht.  (Under vår resa till Madrid blev dettta vårt frukostställe) Onsdagar och fredagar kostar varje smörgås bara en euro och det finns hundra olika små smörgåsvariantter att välja på. Därav namnet på kedjan.

Svårt att välja men vi fick till det. Två var blev lagom

Ami har kryssat i våra önskemål på ett beställningsark  som sedan lämnas vid disken. Och när mackorna är klara levereras de till bordet.

Gott och väldigt trevligt.

Fler söndagsskyltare finns här. Titta gärna in!

34 svar på ”Under gång i Torrevieja – veckans bidrag till Skyltsöndag.”

 1. Så söta de dansande småflickorna var! Och visst är det bra med bussappen.
  Trevligt också på cien montaditos, de har mycket godsaker där!
  Stor kram

  1. Flickorna var så söta och lockade många att titta.
   Bussappen är toppen och även bra att det nu kommit digital info vid en del busshållplatser.

   Och visst är det både gott och trevligt på Cien Montaditos.
   Stor kram!

 2. Du var tidigt ute med skyltsöndagen idag. Jag har sett vansinniga parkeringar i sydeuropeiska länder, men aldrig att dom transporterat bort bilarna. Dom kanske blivit tuffare.

  1. Måste tillstå att det inte är vanligt här heller att bilar transporteras bort efter kreativa parkeringar. Men jag har sett det några gånger. Och att det blivit lite tuffare kan vara en fördel. Dock inte för bilägarna.

 3. När jag läser din blogg blir jag ofta ressugen. 🙂 Bra eller dåligt? Behöver kanske ut och lufta vingarna emellanåt.

  Oavsett min egen reslust läser jag dina inlägg med stort nöje, småtjejerna verkar duktiga och är förstås supersöta. Önskar dig en finfin söndag!

  1. Jag tycker om att resa men sedan vi skaffade den spanska sommarstugan har jag mer slagit mig till ro. Tittar gärna närmare på Spanien och det som finns här omkring. Och ska jag nu resa vill jag ha tiden och inte jäkta. DEt blir london i vår med döttrar och äldsta barnbarnet och sedan Kina. Men jag reser gärna i Sverige sommartid och trivs också ävldigt bra hemma i Stockholm.

   Tack för fina ord och roligt att du fäljer med mig i svängarna.
   Har haft en trevlig söndag men lite sval, +16. Men en hel del sol.
   Önskar dig en fin kväll.

  1. Skyltarna har jag hittat under veckans promenader. Och det blir många per vecka.
   Flickorna var så bedårande och dansade riktigt fint. Roligt att de ville uppträda och det var en stor publik eftersom det samtidigt var en spansk “fiesta”.

  1. Tack! Så bra om jag kan värma dig lite. Vi har haft en fin vecka men ett par blåsiga dagar. Men jag tar gärna mina promenader längs havet ändå. Har svårt att se mig mätt på det.
   Kram!

 4. Ja, 100 Montaditos finns även här i Cordoba. Dock har jag inte varit där i med det att jag inte äter bröd numer. Annars är det både ett billigt och bra ställe. Trevligt arrangemang som ni hamnade på i La Mata med dansuppvisning och vinprovning. Det är alltid roligt med nya upplevelser ?
  Liksom att studera när bärgningsbilen forslar bort ett fordon. Dock inte lika trevligt för ägaren. Ha en trevlig Söndag// kram
  Här är det vila som gäller?

  1. Om man inte äter bröd så finns det ju andra ställen som passar bättre än 100 Montaditos. Och just “ställen” brukar inte saknas i Spanien.

   Denna årliga fest i La Mata är väldigt trevlig och det kommer mängder av besökare till fiestan från stora delar av kusten här. Verkligt spanskt!

   Många kreatiba parkeringar ser man ju men inte så ofta fordonen blir bortforslade. Men det händer. Och roligt att se på. Bilen får lösas ut till en tämligen häg kostnad av ägaren. Men nästa gång kanske parkeringen blir mindre kreativ.
   Ha det fortsatt bra i Cordoba.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Ja, kreativa parkeringar finns det gott om här. Tror det är så i många länder.

   Och visst är det roligt med olika tolkningar av skyltar och många är det ju som är med.

   Kram!

 5. Fint bidrag till skyltsöndagen.
  Att forsla bort bilar som står felparkerade trodde jag inte förekom i sydligare länder. Jag har besökt Paris några gånger och de parkeringar de gör där är ibland helt otroliga. Har varit med om att åka buss och bussen kunde inte runda ett gathörn så många av passagerarna fick gå ur och handgripligen flytta på en del bilar. Det var riktigt spännande, trots allt.
  Trevligt inslag detta med de små dansande tjejerna.
  Mackorna ser goda ut.
  Trevlig söndagskväll och varm kram till dig.

  1. Tack! Ja, runt om i många länder har jag sett en hel del mycket “kreativa parkeringar” men även sett att bilar forslas bort. DEt finns kanske en gräns för allt- Vilket minne du har från Paris och ni fick hjälpa till. Klart intressant.

   Bidraget denna vecka fick bli från lite av det jag sett under veckan. Och jag går ju mycket och långr.
   Önskar dig också en fin söndagskväll och hoppas du i alla fall mår hyfsat.
   Varm kram och många tankar.

 6. Ja, inte kan jag klaga över det fina varierade skyltinlägget:-) Tjejerna är ju söta! Skrattade gott när jag såg din digitala turlista. I lilla Calpe finns dessa displayer på varenda busshållplats, medan Benidorm kör på som vanligt…
  Kan tänka mig att Ama blir mycket glad över att den felparkeringen beivras. Här behöver hon då ingen papperspåse;-)
  100 Montaditos/Euro manía öppnade i Benidorm ifjol, men vi gick aldrig dit. Men då du gjort så mycket reklam för stället nu ska vi nog testa det nästa gång vi är där. Företaget borde sponsra dig faktiskt;-)
  Tusen tack för en toppen och solig Skyltsöndag. Stort tack för länken också:-)

  1. Skyltar fångade under veckans “gång” fick det bli. Och jag går en hel del. Denna digitala turlista hade jag inte ens sett, verkar vara tämligen ny. Men det finns en bra “app” att tillgå dessutom. Och så de vanliga listorna. Benidorm håller sig till det mer vedertagna , men kanske har en app kommit även där. Minns de digitala skyltana i Calpe när du påminner mig.

   Nejdå, Ama behövde ingen papperspåse här. Men jag tror en sådan precis som ett måttband ingår i hennes basutrustning vid uteviselser.

   100 Momtaditos testade vi även i Madrid och var supernöjda. Även här i Torre är det bra och finns på ett par ställen. Testa gärna i Benidorm. Någon sponsring drabbas jag nog inte av. Tyvärr! Men bra att vi kan tipsa varandra, mycket värt det också.

 7. Skyltsöndag, får mig att tänka på första advent 🙂
  Men kan ju vara så mycket mer 🙂

  Ha en fin fortsatt söndag och kommande vecka!
  Kram Christina

  1. Ja, förr tänkte jag också så. Men nu är det mer skyltar av olika slag som gäller här. Och det är roligt att se vad man kan hitta. En skylt kan ju vara så mycket och man får “tolka” själv.

   Önskar dig också en fin vecka och lycka till med all sömnad.
   Kram!

 8. ang parkeringar så tror jag inte folk i andra länder tar det lika allvarligt som vi här eller? kanske har jag helt fel..fina bilder o mysigt har du det som jag förstår o skulle inte tro annat 🙂 kram

  1. Många kreativa parkeringar ser vi ju här och står man inte direkt i vägen så är det många gånger ok. jga har inga problem med detta. Jag stör mig mest på om man tar handikappplatser. Det är inte ok. Och ibland bogseras bilar bort. Mest öfr att statuera exempel tror jag.
   Kram!

 9. Många goa , söta och finurliga skyltar i ditt söndagsinlägg 😀
  Första bilden ger mig en känsla av en sköldpadda i sten. Och resten är varierande, precis som din vardag, eller rättare sagt, din söndag var.
  Intressant att de verkligen bryr sig om att forsla bort en felparkerad bil!
  Ha det nu så gott och jag ska fortsätta att läka mig.
  Varm kram!.

  1. Vi tar långa promenader varje dag så att visst ser jag mycket under gång-
   Och visst är vardagen varierad. Vi tar den som den kommer. Skönt så.
   Kreativa parkeringar finns det gott om men det är inte så ofta en ser bilar som fraktas bort. Men det händer-

   Önskar dig god bättring.
   Kram!

  1. Vi promenerar ju mycket och då blir dte att fånga skyltar under gång. Stället 100 Montaditos gillar vi . Trevligt, bar priser och gott. Finn här i Torrevieja på två ställen och runt om i Spanien. I Madrid blev det frukost här. Perfekt!
   Natti!
   Kram!

  1. God morgon! Måndag är det förvisso
   Tack! Ja, en del gång blir det under dagarna och lika bra att samla in skyltar då.
   Trevlig måndag önskar jag dig!
   Kram!

 10. Snyggt och underhållande bidrag med en härlig skyltvariation! Härlig bild på de dansande flickorna!
  Önskar dig en fin måndag!
  Kram

  1. Tack! Ja, de dansande flickorna var så fina och visade vad de lärt sig i sin dansskola. Och det var en stor publij denna “fiesta”.
   Trevlig måndag önskar jag dig också.
   Kram!

 11. Jag visste inte att det var möjligt att felparkera här. Har man bara fungerande varningsblinkers, får man parkera precis var som helst, trodde jag. 🙂

  1. Nja, i princip tror jag du har rätt. Men kanske hade inte denna bil fungerande varningsblinkers. De var i varje fall inte påslagna.
   Så kansk evar parkeringen lite väl kreativ.

 12. Åh! Det värmer verkligen hjärtat när man ser att det inte tillåts att parkera precis hur och var som helst! Inte ens om man sätter igång varningsblinkers 😀 Inte ofta man ser det, men plötsligt händer det! 😀

  Perfekt tajmat att gå på 100 montaditos i fredags när det både var extrapris och en dag då man gärna satt inomhus och åt. Vädret var lite upp-och-ned, om man så säger 🙂

  Härlig skyltning!

  1. Tack! Visst lättar det upp andningen när man ser att all kreativ parkering inte tillåts. Bra med vissa begränsningar.
   100 Montaditos är bra och i frdags hade nog mackorna blåst bort om vi suttit ute.

   Men idag ser det hoppfullt ut. Viss vind förvisso, men i övrigt.
   Trevlig måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *