Skyltar

Tydliga skyltar – Skyltsöndag med en del gott och blandat

Söndag! Och det innebär att det är dags igen för “Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Väder och upplevelsemässigt har även denna vecka bjudit på  fina och omväxlande dagar.  För vår del har vi även växlat till det med en tur och retur över till Åland. En spontan kryssning från Stockholm som blev väldigt lyckad på alla sätt. Dagens tydliga skyltar är veckofärska och hämtade från det fartyg vi reste med, Viking Cinderella.

Tydliga skyltar

gällde för allt ombord och vi var verkligen imponerade hur väl man här ombord verkligen av och anpassat allt till rådande pandemitider. Vi tar oss en titt.

Vikinglingen Cinderella. Tydliga skyltar i hisssarna om vad som gäller.Tydliga skyltar i hissarna om vad som nu gäller angående passagerarantal. (I vanliga fall tar hissarna 8-10 pesoner)

Vi hade vår hytt högst upp i fartyget. På 11:te våningen. En stor hytt med rejält fönster. Och vi kände oss säkra här. Vägg i vägg med kommandobryggan.

Vår hytt till vänster-

Den mat vi åt ombord var precis som vanligt väldigt god- Och nu under hösten finns även en smak av OS med. Delar av Svenska kocklandslagets tävlingsmeny från ”Culinary Olympics.”  Vi testade och den var riktigt god. (Se gårdagens inlägg. ) Men kanske är man mer sugen på skaldjusrsplateau. Ett gott utbud av havets läckerheter finns också på menyn i à la carterestaurangen Seaview.

 

Bufférestaurangen har nu ett helt annat koncept  och det är personalen som lägger upp maten. Vi testade inte vilt och skaldjursbuffén men däremot åt vi brunch i bufférestaurangen. Mycket gott och lyckat. Och konceptet med personal som lägger upp det man önskar äta finns på alla stationer. (Allt ätbart finns bakom glas så det går inte att ta själv. ) Vad gäller buffékonceptet var det lyckat och inte tillstymmelse till köer- Antalet matgäster var begränsat och så även antalet passagerare. (Vi var ca 300 ombord och fartyget har  kapacitet för ca.  2500)

Skyltar om det nya buffékonceptet fanns förstås också.

Vikinglinjen Cinderella. Tydliga skyltar var gäller handhygien vid bufféborden. Tydliga skyltar även vad gällde handhygien.  Tyvärr en lite suddig bild men budskapet framgår.

Tydlighet även vad som dolde sig vid disken bakom denna griffeltavla. Och det som serverades var snyggt upplagt i små glas.

Det finns också en ”bubbelbar” ombord, ”Bottega” och här finns bubbliga drycker.  Men det är också en restaurang med både mindre och större rätter. Ombord finns också ett stort café så hungrig eller törstig behöver man inte vara ombord. Och någon trängsel såg vi då inte till. Inte någonstans. Inte ens när vi skulle gå land. Personal fanns även där till hands och påminde om avstånd-

 

Kvällen avslutade vi med storbandsjazz i nattklubben Etage. (Den är i två våningar)

Vikinglinjens Cinderella. Nattklubben Etage. Tydliga skyltar här också både vad gäller avstånd och namnet på storbandet. Tydliga skyltar i nattklubben både vad gällde att påminna om avstånd och namnet på bandet-

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

I morgon bjuder jag här på bilder från en vacker höstskärgård.

42 svar på ”Tydliga skyltar – Skyltsöndag med en del gott och blandat”

 1. Inte fel att ha sin hytt längst upp med rejäla fönster….har bara åkte en gång med övernattning på ett fartyg sen Estonia och då med ett minimalt fönster i mitten någonstans….det var kusligt.

  Trevligt med havsutflykter tycker jag…det är något speciellt med ljudet av motorerna och allt runt omkring…mysigt men jag föredrar nog en dagsutflykt iallafall.

  Ha det underbart.

  1. Ska jag åka vill jag bo bra och då ingår det högt upp i fartyget och med stort fönster. Jag åkte med Estonia ett par veckor innan hon sjönk och då låmnt ner. Så aldrig mer.
   Vi har ju gångavstånd till båten så detta är smidigt. Finns dagsturer också men då blir det att åka buss till Kapellskär vid Norrtälje eller till Grisslehamn en bit upp till.
   Och man kan även ta en dagstur från Stockholm med båtbyte i Mariehamn. Men då blir det från 07-19. Väl länge-
   Ha det fint du också.

 2. Såg att du hade åkt med Estonia innan olyckan, det gav mig nästan lite panik….efter den olyckan är jag rädd…speciellt att åka på hösten.
  Men din resa nu ser ju jättefin ut, både med service och mat, så himla trevligt!!
  Hoppas din söndag blir fin också, kram på’re

  1. Om man åker över till Åland är man ju bara ca 90 minuter på öppet hav och vi har efter Estonia alltid bott högt upp i ett fartyg och hytt med stort fönster. Men numer åker jag också till både Helsingfors, Åbo och de Baltiska länderna men alltid högt upp i fartyget och alltid med fönster. För ett par år sedan gjorde vi en lång kryssning i Sydamerika, 18 dagar, där vi nästan kom runt Kap Horn och besökte Falklandsöarna. Ja, en hel del till men det tog många år innan jag vågade.
   Resan nu över till Åland var riktigt trevlig och blev så lyckad. Så väl genomtänkt ombord. Och vi visste att det inte skulle blåsa.
   Har haft barnbarnen här sedan igår och vi har haft det så trevligt.
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram och tankar till dig.

 3. Så passligt att visa skyltarna från Cinderella som absolut behöver all reklam som den bara kan få i tider som dessa.
  Fint plock från din sida, tydligt och informativt som alltid. Tack Ditte!

  1. Tack!Turen blev så lyckad och jag skulle önska att fler tog sig en tur. Väldigt välordnat var det på alla tänkbara sätt och åldersgruppen var denna resa mest 60+. Vet att det är lite yngre publik på fredag och lördag och då lite fler resenärer. Vet att ca 5oo var bokade till i fredags. Men det är ju inte mycket med tanke på att Cinderella kan ta ca 2500. S
   Såg att fler nu var varslade. Illa!
   Så att det på SVT i kväll, i ”Agenda” kommer inslag om Åland och just turismen som inte får/kan komma.
   Önskar er en fin söndag.

 4. Ja, det är klart att man ska ha hytt högt upp och så utsides. Maj 2012 åkte jag själv med Birka Cruise och hade så och ensam hytt. Men det är roligare att vara minst två.
  Fin skyltning från er färd och det såg lovande och gott ut alltihop.
  Att kommentera från mobilen, ja ibland funkar det, ibland inte. Tror det är många komponenter som avgör hur det går. Tror helt enkelt att de olika bloggplattformerna kan störa varandra. Jag har kunnat kommentera till de flesta, förutom Blogg.se. Nu kan jag helt plötsligt blogga FRÅN min mobil, vilket inte varit möjligt med senaste mobilen tidigare.
  Här är en sagolikt vacker höstad.
  Ha det fint och stor kram!

  1. Vi vill gärna bo bra men hytt högt upp och rejält fönster. Birka har vi rest väldigt mycket med men hon är numer ett minne blott. Tyvärr. Roligt att du har ett ifnt minne av den resa du då gjorde. Vi reste ju med Birka förra julen och var då till norra Finland och sedan blev det en nyårsresa och även ett par andra innan stoppet kom med pandemin i våras. Men under åren s lopp har dte blivit många resor med Birka, både längre och över till Åland.
   Vad gäller att kommentera från mobilen så fungerar det med allt annat än när det gäller bloggspot. Men jag vet att man till min wp.se kan kommentera från vilken plattform som helst. Men antar att detta med kommentarer via mobilen inte står att läsa någonstans. Har inte hittat det.
   Aha, har du inte tidigare kunnat blogga från mobilen. Ja, då är ju det ett lyft.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram-

 5. Fina skyltar från båten och fina turen; tydligt och klart. Roligt se att det är så välordnat. Skulle jag hytta så fick det bli högt, helt klart!
  Stor kram

  1. Tack! Turen blev verkligt lyckad.På alla sätt.Så välordnat och med tydliga skyltar och även påminnelser av personalen både i högtalare och på plats.
   En hytt högt upp känns alltid bra. Nu bodde vi vid kaptenens ”brygga” så det kändes väldigt säkert.
   Stor kram!

 6. Det lät som en trevlig resa med god mat.
  Bra skyltat ombord och bra ordnat av rederiet med matserveringen.
  Jag förstår att ni vill ha en hytt högt upp med stort fönster och här var ni ju alldeles bredvid kommandobryggan.
  Åland skulle vara trevligt att besöka någon gång.

  1. Tack! Resan blev verkligen lyckad och rederiet hade verkligen tänkt på allt. Stor eloge för det. Och tydliga skyltar var det. Och bra bodde vi. Tryggt med en kapten på nära håll.
   Maken är från Åland så våra besök här brukar vara många. Men sedan i våras har inte svenska varit välkomna varken Åland/Finland eller Norge. För Ålands del är det ju illa att turisterna uteblir. De är ju i stort behov av dem. Ett besök där vid tillfälle rekommenderas.

 7. Så välordnat det var på Cinderella! Då är det en njutning att åka, förstår jag. Man hade hoppats att det var lika välorganiserat överallt. Kram

  1. Vi visste att man här gjort väldigt mycket för att av och anpassa livet ombord till rådande tider men allt var långt över förväntan.Vi är väldigt nöjda med turen och höstskärgården var också vacker.
   Vad gäller ordning och reda skulle många behöva snegla på detta koncept.

 8. Vad trevligt med kryssning! Känns som en evighet sedan jag var på något sådant. Låter himla trevligt och rymligt med tanke på antal och kapacitet….
  Må gott och ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Christina

  1. Det blev spontant bestämt och väldigt lyckat. Stort säkerhetstänk överallt. Och med tanke på att det car ca 300 passagerare så var utrymmena luftiga.I vanliga fall tar fartyget ca 2500 passagerare. Och en vacker höstskärgård gled vi genom på hemvägen.
   God omväxling.
   Önskar dig också en fin vecka.
   Kram

  1. Tydlighet var det som rådde ombord och allt var mycket väl av och anpassat efter rådande omständigheter. Och god mat och dryck i skön miljö tycker vi om.
   Önskar dig också en bra vecka.

 9. Du ser, du behövde inte ens vänta med del 2 av kryssningen tills imorgon måndag. Skyltsöndagen blev del 2 och imorgon blir det del 3:-)
  Som jag skrev igår så skulle jag uppskatta om den nuvarande serveringen för buffémat skulle bli permanent. Mera hygieniskt och troligen betydligt mindre svinn. Många lastar ju alltför mycket mat på sina tallrikar, sedan orkar dom inte äta upp och maten måste slängas.
  Många skyltar du lägger upp får mig att dregla såklart:-) Jag undrar dock när någon snilleblixt någon gång kommer upp med en mindre tråkig dressing än Rhode Island för en räkcocktail, eller vad tycker du?!
  Tusen tack för denna aptitretande skyltningen och länken:-)

  1. Ja, höstskärgårdsbilderna kommer i morgon. Idag var det ju skyltar som gällde. Ja, höstskärgård i sig kan också vara skyltar förstås…Jag har mailat Viking (till tre olika ställen) och föreslagit att nuvarande buffékoncept behålls. Meddelar om och när svar kommer. Just detta med att folk tar för mycket och att man ”gräver” i maten och ska stå i kö ogillar vi. Men som det var nu blev det riktigt trevligt.
   Vad gäller dressing fanns ytterligare ett antal att välja på och de fanns separat. Så varför just Rhode Island nämndes vet jag inte. Jag tog en variant i ett litet glas som innehöll en dressing med yoghurt, rivet limeskal, limejuice, salt och peppar och en annan smaksatt lätt med pepparrot- Jo, jag tog två stycken glas med räkcocktail.De var små…

  1. Om det känns säkert så rör jag gärna på mig och här var det verkligt an och avpassat för de tider som råder.
   Och höstskärgård på hemvägen blev ett bra komplement. Bilder i morgon.

  1. Vi var supernöjda och man kan ju se på hemsidan vilka artister som är med och när. Torsdagar och söndagar är nog lite lugnare. Men å andra sidan var vi 300 passagerare i torsdags och jag hörde att 500 var bokade i fredags. Men kanske mer livat en fredag och lördag med något yngre publik. Tony Erwing var med och jag blev erbjuden en danskurs Men! Ryggen är inte i form för det och inte min axel som jag opererade i somras heller.
   Kram . Och däck 11 var riktigt bra.
   Kram

 10. Verkar vara en trevlig tripp och med mycket mumsigt att stoppa i sig. Sista bilden är lite ”komisk”. Håll avstånd uppmanas alla timm men det är inga större avstånd mellan musikerna. Asch, de ränkas väl nästan dom familj, antar jag. Eller samlevnadsgrupp, i alla fall. 😜

  1. Musikerna förklarade från början att de räknas som en grupp. (Kan tänka mig att de också testas ganska ofta)
   Konceptet ombord var tydligt och så väl ordnat med allt. Vi var verkligen imponerade. God mat och dryck, en toppenhytt och vacker höstskärgård var ju ytterligare höjdpunkter.

 11. Det var tydliga instruktioner, något som inte följs på dom ställen jag hänger, men dom är ju och andra sidan inte öppna nu.
  Skaldjur och vilt lät som en god kombo.

  1. Verkligen tydliga instruktioner som följdes. Och personal fanns på plats för att påminna om någon tenderade att glömma. Vi var nöjda med allt och att åka genom en vacker höstskärgård är alltid fint.

  1. Tackar! Ja, tydligheten var det inget fel på och absolut inte ordning och reda ombord. Så bra upplägg.
   Önskar dig också en bra start på veckan.
   Kram

 12. Snyggt och bra skyltat där och definitivt ordning och reda på den kryssningen. Det är bra att verksamheten kan fortsätta även om antalet resenärer är begränsat.

  Kram och god måndag!

  1. Vi var imponerade över hur väl allt fungerade. Så genomtänkt. Hoppas bara att rederiet överlever men det är ju en del nyttotrafik till Åbo och Helsingfors. Birka, som rent kryssningsfartyg klarade sig tyvärr inte.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram

 13. Verkligen fint ordnat och tydligt skyltat. Tur du förtydligade, jag trodde det var er hytt som var ”Restricted area” 😉
  Med all den goda maten lagad av OS-kockar måste det ha varit jättesvårt att välja. Ni kanske inte borde ha gått av när båten kom tillbaks till Stockholm utan åkt en sväng till 😀

  Ha en fin start på veckan!

  1. Vi bodde vägg i vägg så kanske räknades vi också in där i ”arean”. Blir nog snart ännu en spontan tur för höstskärgård i kombination med god mat och dryck kan man gärna ta om.
   Önskar er också en fin start på veckan.

 14. Ser helt underbart ut, ja om jag hade åkt så högst upp annars inte, aldrig längst ner …ser fantastiskt ut 🙂 tack för detta Ditte o fin måndag kram

  1. Resan blev verkligen lyckad och fint att kunna vara spontan och snabbt ta sig en tur. Allt var verkligen välordnat. Önskar dig också en fin måndag.
   Kram

 15. Så härligt mysigt det låter med denna lilla tripp.
  Fin skyltning och bra att det påminns om avstånd i dessa tider.
  Mysingen och jag har pratat om att åka till Helsingfors eller Åland på en minikryssning, det skulle vi vilja nu. Men, vi måste ju då ta oss in till sta´n och hur göra detta, riskfritt. Tunnelbanan känns inte bra och inte heller buss.
  Vi får se.
  Roligt att få se dina fina bilder. Förstår att ni njöt av resan och all den goda maten.
  Trevlig måndag och varm kram till dig.

  1. Det blev en så lyckad resa och allt var så välordnat.Vikinglinjens Cinderella ska ha en eloge för sitt gedigna jobb. Och fartyget i sig är ju väldigt trevligt. Just torsdagar och söndagar är det nog ännu lugnare ombord. Tror kanske att fler yngre reser fredag, lördag. Åldersgruppen nu i torsdags var nog alla i riskgrupper. Nej, knepigt att ta sig för er är det ju.
   Vi har gångavstånd så det underlättade ju.
   Önskar dig en fin vecka.
   Varm kram

 16. Haha, jag kan tycka att du borde satt ut en varningstext innan inlägget:
  Observera att många kulinariska bilder ingår, titta inte om du är hungrig!
  För här sitter jag klockan kvart över fyra med knorrande mage och blir hur sugen som helst!
  Annars är jag ganska mycket fatalist vad gäller livet, är inte så himla orolig av mig för att t.ex åka båt, det sker trots allt olyckor väldigt sällan. Då är det större risk att hamna i en kollision på bilvägarna…
  Kram

  1. Bra förslag, Paula. Tack! Ska tänka på det nästa gång.
   Vi hade en väldigt fin tur på alla sätt. Allt ombord var så så an och avpassat ombord och största delen av kundkretsen var helt klart i både en och flera riskgrupper. Jag är inte heller orolig av mig men just nu satsar jag på visst avstånd. Ja, risken för andra olyckor är ju större än att ge sig iväg så här-
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *