Spanien Torrevieja

Tur med variation

Regnet hängde i luften och den blå himlen var för dagen utbytt mot en mer grå variant. Men inte gjorde det oss så mycket. En tur kombinerad med lunch och promenad hos vännerna Katrin och Lennart i grannorten Punta Prima, några kilometer söder om Torrevieja,  stod på söndagens program. En promenad dit, längs med havet, hade vi tänkt oss men med de olika nyanserna av grått och regnvarning blev det i stället en busstur. Gick bra det också. Och här i stan är en tur med buss ofta kombinerad med en sightseeing.

Dagens mål var Punta Prima, ett område några kilometer söder om Torrevieja.

Tur

-Ett av de ord som har flera olika betydelser. Man kan ta sig en tur, resa, utflykt. Kanske vänta på sin tur och man kan “ha tur” – kanske en lyckoträff eller slump. (Sen kan man ju förstås också ha otur.) Och igår blev det för oss en kombo av detta.

Från de år vi bodde i Peking  var det mycket vi tog med oss hem i bagaget. Både synligt och mer osynligt och där resor, vänner, (olika nationaliteter) kultur, språk, (i alla fall lite) minnen och upplevelser av skilda slag  ständigt är närvarande. Och all glädje! Roligt är också att flera av oss som möttes i Peking fortfarande träffas och det trots att vi är spridda både inom och utanför  Sveriges gränser.

En tur till fots längs stränderna i Punta Prima. Promenad söderut längs de karga klipporna i Punta Prima.

Kallt var det inte, men något dopp i poolen kändes inte direkt lockande. Lockade gjorde däremot trädgården runtom med vackra växter och kryddor.  Och vad gällde kryddorna så var det fritt fram för de boende att plocka

Ett inbjudande område med mycket grönska.

Tur måste jag verkligen säga att Lennart och Katrin haft som hittat denna rymliga lägenhet. Spanska lägenheter är ju ofta tämligen små. Men inte denna! Rymd och åter rymd är vad som råder.

Lång och läcker bardisk in mot köket. Bara att slå sig ner…..

Dags för lunch. Promenaden hade gett oss aptit.

“Var så goda”! Tack!

Och vi serverades en orientalisk räkgryta som både doftade och smakade himmelskt.

En riktig långlunch med goda vänner. Katrin, Lennart och Bosse. Och visst blev det en del kinaprat också…

 

 

30 svar på ”Tur med variation”

 1. Ja, igår blev vi snuvade på regnet….men det kan vi väl stå ut med 😀
  Förstår att ni hade en trevlig dag med era vänner. Och fint såg de ut att ha det och även maten såg väldigt god ut!
  Stor kram!

  1. Nej, regnet kom inte. bra så! Men att ge sig ut på en långpromenad till Punta Prima kändes väl osäkert. Men bussen fungerade bra.
   De bor så fint och roligt att titta närmare på deras närområde. En fin dag blev det.
   Stor kram!

 2. Jag tycker att havet och himlen är blå i alla fall. För att inte tala om poolen, tjusigt blått.
  Så fint och luftigt era vänner har det hemma hos sig.
  Långlunch med goda vänner, det kan kallas tur också, men det är ju så mycket mer. Vi behöver träffa andra, byta åsikter och umgås. God mat därtill, säger man inte nej till. Fast, jag skulle ju förstås säga nej till, vad som synes, en läcker anrättning, där på bordet. Djur ifrån havet går inte ihop med mig, tråkigt nog.
  Ha det bra och njut.
  Varm kram!

  1. Jodå, lite blått skymtar. Om inte annat blågrått! Och visst är det roligt att ses och turen gjorde även att vi träffas här i Spanien även om det var i Peking vi lärde känna varandra.
   Nej, räkor är ju inte din maträtt. Och allt kan ju inte passa alla. Jag vet fler som itnte går ihop med skaldjur.
   Vi njuter på ettt tag till. Lika bra att passa på. Och viktigt att ta till vara dagarna vare sig det är borta eller hemma.
   Stor kram och många tankar.

 3. Men vilken bra dag det var även om vädret inte var det bästa. Skönt att ni slapp regnet i alla fall men buss var nog ett klokt alternativ. Man vet ju aldrig säkert… Maten såg dessutom väldigt god ut så den söndagen kan man knappast klaga på.

  Nu önskar jag dig en härlig måndag!

  Kram

  1. Visst blev det en bra dag och en fin tur på alla sätt. Men idag är himlen åter blå så vi har gjort vårt bästa att blåsa bort det grå.
   En fin promenad längs med havet blev det och lunchen var så god. Vacker dessutom.
   Önskar dig också en fin måndag!

 4. Ser ut som det blev ännu en bra dag! Bra att kunna ta bussen om regnet hotar … nu blev det ju inget regn, men ni fick god mat! 🙂
  Önskar dig en fin fortsättning på denna måndag!
  Kram

  1. Visst blev det en bra dag på alla sätt. Väldigt trevligt att ses och det blev en läcker långlunch. En promenad längs havet fick vi på plats och utan regn.

   Idag har det varit strålande sol. Regn visade prognosen, men icke. Önskar dig en fin fortsatt måndag.
   Kram!

 5. Räkgrytan ser lockande ut. Liksaså lägenheten och vilken förmån att få ta färska kryddor.
  Hade ni inte tagit bussen hade det säkert börjat ösregna. Från bussfönstret kan åtskilligt njutas av. En kombination av buss och promenad är kanske att föredrar. Helst en promenad efter långt sittande och ätande.
  Kul att läsa att ni håller kontakterna med varanda efter åren som trillar iväg. Om några bor kvar gissar jag att ni kommer att kontakta dem.
  Kram städande Bosse

  1. Räkgrytan var verkligen god och färgerna så läckra. Har fått receptet så jag ska snarast provlaga den. Hela området här är fint och visst är det fint med en stor trädgård i området (flera trädgårdar) där det ockås odlas färska kryddor. Blommor i mängder finns också.
   Regnet uteblev men hängde i luften och som du skriver hafe vi börjat promenera hade det säkert också börjat regna.
   Visst är det roligt med dessa kontakter som består och i Sverige bor vi i olika delar men här är det bara 8km mellan oss så enklare att få till att träffas. Jag är så glad för den tur jag hade att ha haft förmånen att jobba i Peking med allt vad det innebär- och där ingår förstås alla fina vänner som vi träffat där och fortfarande träffar på olika platser.
   Och visst kommer vi i mars när vi åker att ta kontakt med de vänner vi har som fortfarande är kvar i Peking. Dock har de flesta flyttat hem. Och många till Skåne.
   kram!

  1. Maten var verkligen jättegod! Och så vacker i sin färgrgkombination.
   Den öppna spisen fastnade jag också för, ja hela lägenheten är otroligt fin och rymlig, och med ett perfekt läge ett par hundra meter från havet. En jättetrevlig söndag med både vänner, långlunch och promenad längs havet. Perfekt!

 6. Låter som en perfekt njutflykt när vädret inte är på topp. Vacker omgivning och en suverän lägenhet, för att inte tala om maten:-)
  Kul såklart också att prata minnen:-)

  1. Något regn blev det inte turligt nog. Så en promenad längs havet och en långlunch blev perfekt.
   Räkrätten var försvinnande god så det blir till att testa vid tillfälle. Och det gör jag gärna.

 7. Den där räkgrytan ser verkligen mumsig ut.
  Ska vännerna följa med på Kinaresan? Antar att du längtar nu, inte så långt kvar till avresan.

  1. Räkor är jag väldigt öfrtjust i så att bli bjuden på denna “orientaliska räkgryta” gjorde mig extra glad.
   Nej, vännerna ska inte med till Kina men vi har ju det och mycket annat gemensamt.
   Och visst ska det bli roligt att resa till Peking. Väldigt roligt.

  1. Här fick du till det….
   Det blev en jättetrevlig tur och visst hade vi tur med allt.
   Önskar er också en fin kväll.

  1. Vad roligt att du är så väl igenkänt här. Kan tänka mig att du bodde alldeles i närheten för till stranden från lägenheten som våra vänner har var det bara ett par hundra meter.
   Vi njuter på här några dagar till.
   Kram!

 8. Det där var ju verkligen en njutflykt! Vilken vacker lägenhet och vilken läcker mat! Trevligt sällskap, ja vad kan man önska mer?
  Jag tycker himlen såg rätt så blå ut, men man kan aldrig veta, fint att kunna ta bussen.
  Stor kram och nu godnatt!

  1. Det blev en “turfylld”, varierad och god dag. Lunchen var så läcker. Och visst är kombon med goda vänner, god mat och dryck perfekt. är det även trevlig miljö bler det än bättre. Och det vara det. Regnet höll sig borta men det såg stundtals hotfullt ut.
   Varm kram och natti.

  1. Vi hade en jättetrevlig dag och här är det inte med så vanligt med stora och rymliga lägenheter kombinerat med fint havsläge. Och dne orientaliska räkgrytan var verkligen supergod.
   kram!

  1. Jag har fått receptet så jag ska laga den och kan sedan dela med mig på bloggen. Blir i slutet av veckan. Men den heter “orientalisk räkgryta” så receptet går säkert att hitta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *