Stockholm Trevligheter

Träff i Hagaparken – Och en riktigt lyckad sådan

Att dagarna går i rask takt är jag absolut inte ensam om att tycka. Men att det är en del trevligheter på gång bidrar ju också till den känslan. Förra veckan, precis som den här, innehöll lite av varje och en av höjdpunkterna var en träff i Hagaparken med bloggvännen Susjos.  Verkligen jätteroligt att ses. (Vi sågs som hastigast här i mina kvarter för någon vecka sedan men nu blev det ett längre möte.)

Haga norra. Solna. Träff i Hagaparken och grindarna är en bra mötesplats. Träff i Hagaparken. Här, vid Haga norra,alldeles utanför grindarna hade Susjos och jag bestämt att ses.

En jättetrevlig träff i Hagaparken

blev det. Jag tog buss nr 57 hemifrån mig på Söder och kunde åka med en och samma buss ända till Hagaparken. Bussen är som en “sighteseeingbuss” och kör tvärs över Södermalm, via Slussen, över Skeppsbron/ Gamla stan, förbi Kungsträdgården och vidare  Sveavägen, passerar Norrtull och har slutstation Frösundavik i Solna. (Några hållplatser efter Hagaparken)

Jag har under min uppväxt bott i Solna och då blev det många besök här i Hagaparken och så alla årstider. Men nu när jag bor på Söder blir det inte så ofta.( I maj var jag här senast och berättade då om parken i ett blogginlägg. )

Buss 57 erbjuder en rejäl sightseeingtur genom stan; från Södermalm  till Solna i norr.Sträckan är dryga 8 km och tar ca.45 minuter. 

Susjos mötte mig vid grindarna och vi begav oss mot Koppartälten för att få oss något till livs. Solen strålade från en klarblå himmel och temperaturen höll sig på behagliga +23 .  Gott om plats var det  på uteserveringen så det var bara att välja bord och ett i skuggan blev bra.

Ingen trängsel denna dag på gräsmattorna mer mot Brunnsviken,  men en och annan besökare var det. Mellan träden skymtar Brunnsviken och i maj när jag var här i Hagaparken promenerade vi längs Brunnsviken in till City. En riktigt trevlig runda.

Koppartälten och dags för lunch.

Vi bestämde oss båda för en en rejäl grillad smörgås och slog oss  ner med ett glas vi och väntade på att den skulle bli klar. (Vi fick en “puck” med oss som pep och blinkade när smörgåsen var klar)

Våra stolar var av järn så hårdhetsgraden var rejält tilltagen. Men Sjusos rådde bot på detta och hämtade kuddar.

Här vid Koppartälten blev det en rejäl långsittning. Jättetrevligt!  Tiden försvann snabbt och den hade redan blivit sen eftermiddag innan vi skildes åt och jag på nytt tog “sightseeingbussen” hem.

Solna. Träff i Hagaparken. En riktigt heldag blev det. Härlig träff i Hagaparken med Susjos. Och här blev vi sittandes i flera timmar.

En av anledningarna till att vi sågs, förutom att det var trevligt, var att en gammal  dalahäst jag hade i min garderob skulle få ett nytt hem. Dalahästen har har fört en tynande tillvaro i min garderob i många, många, år och skulle nu omplaceras och få ett nytt hem hos Susjos. (Susjos är ursprungligen från Dalarna och Falun så extra roligt är att den omplacerade dalahästen också har sina rötter  just här.)

Bild som jag fick av Susjos. Här är hennes samling av dalahästar. Här står  den omplacerade hästen längst till höger. Den har sådär en dryga 60 år på nacken så lite blek är den i färgen)

Idag

ska maken och jag ge oss av på en rejäl heldagstur ut i norra havsbandet i Stockholms skärgård. Närmare bestämt till fyren Söderarm. Här har jag aldrig tidigare vari i land men idag ska det alltså bli av. Vi ska via Norrtälje ta en buss till Kapellskär i Roslagen och därifrån vidare med en mindre båt ta oss ut till Söderarm. Sent på eftermiddagen/tidig kväll tar vi oss tillbaka till Kapellskär  och tar där en av skärgårdsbåtarna hela vägen in till Stockholm. En tur på dryga tre timmar som tar oss genom Stockholms norra skärgård. Vädret ser lovande ut och vi håller tummarna för att det förblir så.

 

34 svar på ”Träff i Hagaparken – Och en riktigt lyckad sådan”

  1. Verkligen jättetrevligt att ses och tur med vädret hade vi också.
   Vi har haft en jättefin dag i ytterskärgården och solen var med oss hela tiden.
   Stor kram

 1. Kul att träffa bloggvänner! Man “känner” ju varann så bra att man har mycket att prata om. Tänker ibland att det skulle vara kul att ordna ett möte med bloggande kvinnor, vänner och vänners vänner.
  Men man tänker så mycket….
  Hoppas att ni får fint väder på er resa till ön. Ni brukar ju ha betydligt bättre väder, ni på östkusten, änn vad vi har här på sydsvenska höglandet. Ordentliga regnskurar här idag! Inte kul att vara utomhus när det öser ner.
  Önskar er en god tur! Kram!

  1. Visst är det! Och några har jag träffat genom åren. Alltid trevliga och roliga möten.Susjos och jag stötte veckan innan ihop av en slump här hemma på kajen och bestämde då att ses snart. Och så blev det också.
   Vi har just kommit hem efter en 12 timmars dag. En verkligt lyckad dag och med strålande sol här ute i havsbandet.
   Nu hörde jag att regnet även nått hit och antar att det kanske stannar kvar.
   Hade packat regnkläder till dagens tur men de förblev oanvända
   Hoppas det nu regnat klart hos dig.
   Kram

 2. Mysigt ute vid Hagaparken, jag tror vädret blir bra på båtturen. Skurarna brukar hålla sig borta från ytterskärgården. Dalahästsamling var udda 🙂

  1. Hagaparken är trevlig och ligger bra till för oss båda. Ett jättetrevligt möte och min gamla dalahäst har äntligen fått ett hem. Hos mig bodde den i en garderob.
   Vi har haft en toppendag ute på Söderarm på alla sätt och med strålande sol. Ja, redan i morse när vi lämnade Stockholm med Norrtäljebussen var solen i gång. Och den har hållit igång hela dagen.

 3. Oj jag hoppas innerligt att ni klarar er från ovädret som är på gång uppåt era trakter. Alltid mysigt med träffar när det är fina omgivningar, trevligt sällskap och vackert väder!
  Kram

  1. Jadå, vi klarade oss undan ovädret och mötte Söderarm i strålande sol. Lite vind var det, 12m/sek, så seglarna vi såg hade god fart,.
   En lyckad träff blev det i Hagaparken och även då var vädret gynnsamt.
   Kram

 4. Vilken trevlig och bra dag ni fick tillsammans och så roligt att din dalahäst hamnade i den fina samlingen.
  Nu önskar jag dig en härlig utflyktsdag!

  Kram

  1. En lyckad träff blev det och perfekt att dalahästen nu fått ett nytt och bättre hem. Den har ju en hel del kompisar nu och i in garderob förde den en tynande tillvaro.
   Tack, utflyktsdagen hann övergå i kväll innan vi var hemma. Men dagen blev verkligen lyckad på alla sätt. Strålande väder dessutom.
   Kram

 5. Vilken härlig träff du fick med fina Susjos!
  Läste tidigare att du gett en “dyrgrip”, en gammal dalahäst, till samlaren Susjos, underbart!
  Ser att ni hade ganska blå himmel.
  Mitt besök från Borås är återigen framskjutet, men vi vill se Kinnekulle utan ständiga regnskurar.
  Önskar dig en skön torsdag.
  Stor kram!

  1. Verkligen roligt att ses. Vi sågs som hastigast veckan innan, då helt spontant, och bestämde att vi snart skulle ses igen. Och så blev det.Dalahästen som jag hade har det mycket bättre hos Susjos än vad den hade i min garderob. Roligt att den hamnat hos en “samlare.” Extra roligt är att min pappa fick den av regementet i Falun och Susjos är just därifrån.
   Stockholm har haft många blå dagar och så även idag. Och vår resa ut i havsbandet, till Söderarm, i Ålands hav blev så lyckad. En heldag och kväll.
   Kinnekulle finns ju kvar och visst är det finast där uppe om solen är närvarande.
   Stor kram

 6. Trevligt Dalahästen fått ett nytt hem bland kamrater.
  Har ett gäng sådana på en stringhylla i vardagsrummet.
  Arvegods liksom hyllan.
  Hoppas ni fick en fin dag i skärgården.
  Väldigt varmt hos oss.
  Blev en cykeltur till andra sidan älven och en trevlig Ica-butik.
  Kanske väl långt i värmen….

  1. Jag hade flera Dalahästar men har gett bort de andra tidigare. Nu hade jag den här kvar men i min garderob så nu har den flyttat och fått en mer synlig tillvaro.
   Vi har haft en fantastisk dag här i yttersta havsbandet av Stockholms skärgård och det blev en heldag inklusive kväll. Strålande sol men en del vind. Men är man så långt ute så är ju det något man får räkna med.

 7. Ååp vilket härligt möte och så kul att hästen fick så många nya kompisar… hästar ska ju gå tillsammans, säger de som vet. Jag är absolut ingen hästtjej, men nog klappar mitt hjärta lite extra för dalahästar =) Jag har också en liten samling…..och en Säfsenhäst, som Paula skickat till mig. Hoppas att vädret är med er, här är blandat idag med både, blåst, åska, regn och sol.

  1. Det blev verkligen en lyckad träff. Och visst kändes det bra öfr min gamla dalahäst att få fler att umgås med och inte bo i min garderob.
   Vad roligt med din Säfsenhäst. Har sett sådana på bild och de är jättefina.
   Vi har haft en strålande dag men med en del vind under dagen, ca 12 m/sek. Söderarm ligger ju i Ålands hav och är sista utposten i Stockholms norra skärgård innan Åland.Har så länge velat komma hit men har tidigare bara passerat med båt på vägen över till Finland och Åland. Men nu blev det av.
   Hoppas nu vädret hos dig blir mer stabilt. Här i Stockholm väntas regn i morgon eller i natt.

 8. Så trevligt det låter med en tur till Hagaparken. Det finns ju mycket att se där också, men att sitta tillsammans och umgås med varandra slår ju det mesta. Det brukar ju finnas en hel del att prata om då man träffar sina vänner.
  Roligt med en långtur med bussen, att då kunna se och uppleva staden från bussfönster kan vara trevligt.
  Koppartälten, där har jag också suttit. Fint att få en plats i skuggan, känns behövligt nu då solen är så skarp.
  Dalahästen ser ut precis som en av dom två som min man har. Den är också gammal och lite nött.
  Hoppas du och maken får en skönt tur idag.
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  1. Denna dag var det fokus på att umgås och det gjorde vi verkligen. Av en slump träffades vi här hemma på “vår” kaj veckan innan och bestämde då att vi snart skulle ses. Och så blev det. Perfekt också att min gamla dalahäst fick ett nytt hem och inte längre behövde bo i en garderob.
   Hagaparken är trevlig och jag var här mycket när jag växte upp i Solna. Men numer blir det bara ibland som jag är här- Och denna dag var just “ibland”.
   Vi har många bussar från oss som tar en med på en sightseeingtur och visst är det trevligt. Åker ju utanför rusningstrafik och det har hitintills fungerat väldigt bra.
   Kan tänka mig att du känner igen dig både i Hagaparken och Koppartälten.
   Vi har just kommit hem och det blev en tur på 12 timmar men en fantastisk dag på alla sätt. Och nu har vi också varit i land på Söderarm. Vi har passerat här många gånger på väg över Ålands hav men aldrig varit i land. Men nu så. Inlägg kommer på bloggen.
   Var rädd om dig du också.
   Kram

  1. Det blev verkligen lyckat. Och nu har min gamla dalahäst fått ett nytt hem som inte innebär att bo i en garderob.

 9. Ni har varit på en trevlig träff på ett av de få platser där jag varit de senaste åren. Hagaparken ligger på gångavstånd från Simons (barnbarnets) hem så vi har traskat omkring där fast inte i år.
  Förstår att tiden flög iväg, det är mer regel än undantag att möten mellan bloggkompisar blir lyckade. Man lär ju faktiskt känna varandra även genom bloggarna och kommentarer, och jag har aldrig blivit besviken när jag har träffat bloggvänner.
  Läser idag om hårda vindar på Gotland, hoppas det inte spiller över på Stockholmsområdet med tanke på er dagstur.
  Kram

  1. Som gammal Solnabo så är ju Hagaparken välkända trakter även för mig. Tänkte faktiskt på dig här och vet ju att du har barnbarnet i Solna.
   Det var verkligen jättetrevligt att ses. Vi hade, av en slump, träffats här hemma på kajen veckan innan.Och vi kände genast igen varandra.
   Lunchen blev lång och väldigt trevlig och tiden rann iväg.
   Timmen är sen och vi har just kommit hem efter att ha varit iväg 12 h idag. Och visst blåste det ute på Söderarm men inte så mycket som på Gotland. Och det var ca 12m/sek så ändå helt ok.
   Vi har haft en härlig dag på Söderarm, sista utposten i Stockholms skärgård innan Åland.
   Kram!

 10. Hoppas vädret där utföll till belåtenhet i skärgården, det finaste som finns är ju just skärgården oavsett var den är någonstans. (Tycker ju jag då som gammal Öbo)
  Kul att ni kan träffas sådär tycker jag, känns lite förvirrande att se er på varandras bloggar men jag vänjer mig nog 😉

  Grillad smörgås?
  Jösses va sugen jag blev nu, bland de bästa mellanmålen jag vet.

  Ha det fint nu Ditte.

  1. Jadå! Vi har haft en fantastsik dag i ytterskärgården och det var en upplevelse att komma ut till Söderarm i Ålands hav. Det är ju sista utposten i Stockholms skärgård. En delrapport kommer redan i morgon från turen dit.
   Jätteroligt att träffa Susjos och i samband med det fick ju min gamla dalahäst ett nytt hem hos henne.
   Ha det fint du också.

 11. Läste om er date på Susjos blogg. Så kul! Hagaparken och Brunnsviken är ju Susjos hemmaplan, så härligt med långlunch.
  Å idag är ni på vift igen! Jättekul! Då vet jag att ytterligare bloggfoder är på G.

  PS. 57:an liksom 2:an, 3:an och 4:an är minst lika bra sightseeing bussar än Hop on-Hop off bussarna. Åsså kostar dom en bråkdel. DS.

  1. Det blev verkligen en jättetrevlig träff och nu har min gamla dalahäst kommit till sitt nya hem. Är säker på att den trivs jättebra.
   Perfekt att ses i Hagaparken och det är ju lite av “gamla trakter” för mig sedan uppväxten i Solna.
   En heldag inklusive kväll blev det idag i Stockholms skärgård och Söderarm var det verkligen en upplevelse att komma till. Vi gillar ju verkligen skärgården och inte minst ytterskärgården.
   Visst är dessa bussar bra och vi har dem ju helt mära. Har jag åkt dem en del under pandemiåret men utanför rusningstid. Perfekt att de också går så ofta att man kan hoppa av om det blir trångt. Vi har ju från oss också 76:an som går till Ropsten och som också är en bra sightseeingbuss.

 12. Vilket fint inlägg om vår trevliga träff i Hagaparken, och vädret var ju fantastiskt! Än en gång tusen tack för den fina dalahästen, jag tror den trivs med sina nya kompisar, och tusen tack för länken.
  Vilken tur ni har haft idag med vädret, hoppas det inte blåste för mycket ute till havs, det har blåst en aning här på Rådmansö under dagen, men inte så mycket. Förstår att ni haft en toppendag! Kunde ni ta en båt från Kapellskär in till Stockholm sen, va bra! Ska bli spännande att läsa!
  Ha det så bra!
  Varm Kram

  1. Jätteroligt att ses! Och tur med vädret hade vi ju också. Visst trivs den gamla hästen här bland sina yngre kamrater och extra roligt är det att hästen också har förankring till Falun.
   Visst hade vi en toppendag här ute i havsbandet. En del blåste det, 12-13 m/sek, men ingen fara alls. Vi åkte ut till Söderarm från ångbåtsbryggan i Kapellskär med “Gladan” en chartrad båt som vi var 24 som åkte ut med. Sedan på kvällen tog vi Waxholmsbåten från samma ångbåtsbrygga och hela vägen i till stan.
   Inlägg kommer idag.
   Vinkade till dig när vi passerade i närheten.
   Önskar dig en fin fredag.
   Kram

 13. Vilken trevlig träff ni fick! Kul för din gamla dalahäst att få en sån bra omplacering med celebert sällskap 🙂

  Hoppas ni hade en fin dag på Söderarm!

  1. Jätteroligt att ses! Och jag är så glad för att den gamla dalahästen fick en så bra omplacering. Mycket roligare för den att få sällskaå med andra hästar än att vara instängd i min garderob.
   Vi hade en fantastisk dag på Söderarm. Här har vi passerat många gånger både med egen båt och till och från Åland/Finland men inte tidigare varit i land.
   Önskar dig en fin fredag.

 14. Härliga turer, träffar och dagar för att ladda batterier och njuta av den fortsatta sommaren.
  Ha det gott!
  Varm kram från Mia

  1. Fint att passa på att träffa vänner och kombinera det med en utflykt.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *