Torrevieja

Torrevieja dag 3 – Olika nyanser av grått

Onsdag den 30/3, Torrevieja dag 3. En dag där vi kunde ta del av olika nyanser av grått och en hel del regn. Regn även natten till onsdag. Men helt oavsett var man än är kan man inte påverka regnet. Däremot kan man ju ha åsikter. Vi visste att Torrevieja liksom andra delar av Spanien inklusive Kanarieöarna, Frankrike och Portugal haft besök av “Calima”, röd sand eller damm som finns i luften. Partiklar som vid vissa vindar blåser norrut från Sahara i norra Afrika. Calima  och regn är ingen bra kombination. Tänk regn med en massa rött damm i. Så när vi i måndags, tidig kväll, kom hit till den spanska stugan var vi beredda på att ha en hel del att sanera.  Och så var det. Mer regn har kommit men utan den röda sanden inblandad. Tacksam för det.

Torrevieja dag 3. Ännu en passionsblomma har slagit ut och piggar upp. Torrevieja dag 3. Ytterligare en passionsblomma har slagit ut och den har en ny knopp bredvid sig. Observera sanden som finns i blomman. Små röda partiklar. (Passionsblomman är i blom ca. 24 timmar och sedan skrumpnar knoppen och faller av.)

Torrevieja dag 3

En del regn kom under natten och förmiddagen men tursamt nog utan röd sand inblandad. Efter att ytterligare skurat terrassen ett par gånger och regnet byttes ut mot uppehållsväder tog vi en runda ut på stan. En del matinköp behövde vi göra och att kombinera dem med promenad och ett tapas stopp kändes som en lagom aktivitet.

Runt om i Spanien finns en kedja som heter 100 Montadtitos; “100 Små Smörgåsar” och hit går vi då och då. När vi väl var här kom vi på att det är extrapriser på onsdagar och söndagar och deras tapas kostar 1 euro. På många barer här så ingår ofta en tapa, en “munsbit”, om man beställer en dryck till ett pris av mellan 1 euro och 1,50. Kanske har priserna nu höjts. Därom vet jag inget.

Visserligen mulet men vi hade tänkt sätta oss utomhus. Numer, “pandemitider” finns på flera ställen inga menyer vid borden.  (Med tanke på smittspridningen) De är ofta uppsatta så att man inte kan ta i dem. Ofta går det också att scanna dem i mobilen

Munskydd på inomhus i restauranger om man inte sitter och äter. Har hämtat vår beställning. Öl, vin, två tapas med brieost och karamelliserad lök, en minihamburgare och en liten smörgås med tonfisksallad. Chips medföljer.

På bordet finns en QR-kod att scanna så man kan se menyn.

Alltid roligt att se vad som hände runt om. Vig grannbordet hade man lämnat pommes frites och duvorna var benägna att testa. Men personalen var snart på plats och plockade in så festen blev kortvarig.

I Torrevieja liksom i många spanska städer är man mycket för kreativa parkeringar. För egen del tycker jag det är helt ok med kreativiteten om man inte blockerar för andra eller placerar sig på platser avsedda för handikappade.

Utanför banken, mitt emot restaurangen där vi satt, tyckte en Mercedes att det gick bra att parkera på övergångsstället. Och strax bakom tyckte en bilförare att det var helt ok att parkera i gatukorsningen.

Övergångsstället var en populär p-plats och när Mercedesen kört iväg kom nästa bil och parkerade här.

Regn

Just som vi var på väg ner mot havet började det regna. Paraplyer hade vi inga men vi höll oss under balkongerna som finns på många av husen längs strandpromenaden och höll oss hyfsat torra. Och det var inget ösregn

Havet kan ju locka trots regn. I alla fall att titta ut över det.

Vi handlade det vi skulle och kom hem hyfsat torra eftersom balkongerna längs gatorna skyddade mot den värsta vätan. Men lagom tills vi kom hem så började det ösregna.

Torrevieja dag 3, den 30/3 -2022. Rejält med regn denna kväll. Torrevieja dag 3. Klockan är strax efter 20 och det regnar rejält. Bilden är sammansatt av två bilder och det är “Aguamed”, vattenverkets bil som passerar. Tur att vi bor på en liten “höjd” så att vattnet rinner vidare.

Nu en ny dag, torsdag,  som ser ut att gå mer åt det blå hållet.

Dagens frukostutsikt. 

32 svar på ”Torrevieja dag 3 – Olika nyanser av grått”

 1. Godmiddag! Vilket vackert turkost paraply! Sällan lönt att använda paraply då det ofta blåser samtidigt tycker jag.
  Till och med duvorna ser exotiska ut hos dig, helt andra färger än vad ja g är van att se.
  Skulle förmodligen leva på tapas om jag bodde i Spanien, de går ju att variera i det oändliga!
  Kram från pörtet

  1. God tidig kväll från terrassen.
   Jag log när jag såg denna person här på bänken med blicken mot havet i regnet. Nej, paraplyer är ingen hit och absolut inte om det blåser.
   Vad gäller duvor är de inte mina favoriter. Men här försökte de med pommes. Servitrisen var dock snabbt på plats så kalaset blev kortvarigt.
   Så rätt! Det blir en del tapas här och som varieras en massa.
   Kram

 2. Sett 100 Montaditos här på strandpromenaden.
  Dock ej testat.
  QR-kod att scanna på restauranten vi var på igår.
  Lite dålig överblick kändes det som.
  Skönt vädret är båttre.
  Putsat fönstren en gång till! som de såg hemska ut efter blåst o lite regn natten mot igår.
  Fortsatt fin torsdag.

  1. 100 Montaditos finns runt hela Spanien och ibland blir det besök här. Särskilt en onsdag eller söndag då alla tapas kostar 1 euro. Å andra sidan får man här på de flesta ställen tapas som ingår om man köper dryck till och till ett pris av mellan 1 euro och 1,50. Visserligen kan man dp inte välja men det brukar bli bra. Och man lär sig vilka ställen som är bra.
   Här är scannar man de flesta menyer av hygieniska skäl och i övrigt finns de uppsatta bakom “glas och ram”.
   Idag mer sol. Skönt! Och vi träffade många vänner på en tapasträff. Jättetervligt.
   Bra gjort att putsa fönstren men tycker nog att städpersonalen kanske kunde ta sig an sysslan. Å andra sidan vill man ju se ut.
   Önskar dig också en trevlig fortsatt torsdag.

 3. Låter faktiskt riktigt gott med regn. Här har vi ju inte haft nederbörd på en månad.
  Munskydd, tycker jag, låter jättejobbigt. Kan ju inte andas i dem. Här hemma känns covidtiden långt bort, även om jag känner till flera som just nu har corona. Men numera … med vaccinskydd och mutationer… Så är det som en vanlig influensa.
  Hoppas att er himmel blir blå nu! Kram

  1. Här är det munskydd på i butiker, på flygplatsen och inomhus på restauranger om man inte sitte rvid sitt bord. Ja,munskydd ska på i alla allmänna lokaler. Även bussar. Vi vet ju att det är så och har inga problem med det för det är ju ganska korta stunder.
   Jag är inte ett dugg orolig för Covid och har ju hela pandemitiden rört mig fritt i Stockholm och även varit i Spanien ett par gånger.
   Men man får följa reglerna där man är.
   Och idag har himlen varit blå. Hela dagen.
   Blev t.o.m. middag ute på terrassen.
   Kram och trevlig kväll.

 4. Nä vädret kan man inte göra så mycket åt, vare sig här hemma eller i Spanien. Men jag tycker det låter som om ni har det ganska drägligt ändå, trots den röda sanden! Regnet slutar väl förr eller senare!

  1. Absolut! Vädret är ju ganska oväsentligt när man ser hur det är här jämfört med många andra ställen.Visst har vi det helt ok och inte minst nu när den röda sanden är ett minne blott. Men det tog tid att sanera. Till och med passionsblomman hade röd sand i sig.
   Idag sol i princip hela dagen så det tar sig.

 5. Hoppas innerligt att det otroliga dåliga vädret som varit i mars månad ger sig . Läste någonstans att det inte varit en sådan dålig mars månad sedan 1927.
  Sista bilden ser ju lovande ut. Håller tummarna för Er skull.
  Kram/A-K

  1. Tack, idag var det betydligt bättre och fint utomhusväder så det blev en trevlig tapasträff utomhus.
   Och nu håller vi tummarna för mer sol.
   Kram!

 6. Vi gillar readagarna på 100 Momtaditos 🙂 Men vädret får gärna fortsätta att skärpa till sig…

  Eftermiddagen på terrassen var ändå inte helt fel 😀

  Imorgon ser det ut att bli betydligt bättre 🙂

  Ha en skön kväll!

  1. Jadå! Vi också och kom på det när vi var i närheten.
   Skönt idag med mer sol. Piggade upp.
   Och kanske blir det nu bättre och bättre väder dag för dag.
   Hoppas.
   Här blev det en kortare middag ute på terrassen i kväll, med tröja på.Lika bra att passa på.
   Önskar dig också en skön kväll.

 7. Hoppas ni fått trevligare väder nu,parkeringsböter är inget man får i spanien? haha skulle se ut i sverige om vi parkerade såhär,Ser trevligt ut även om det regnar bara skönt att få komma bort o se annat,njuta av god mat o dryck, kram o fortsatt härlig resa

  1. Idag har det varit mer lyckosamt med vädret. Mestadels sol och inget regn. Middag nu på terrassen (med tröja på) och det är +16 . Helt ok.
   Jodå, det finns p-böter, men om man inte direkt hindrar någon så är det inte akut. Tror det varierar från stad till stad här. Men intressant att titta på.
   Idag soligt och trevlig tapasträff med många vänner .
   Nu middag hemma på terrassen, dock med en tröja på; Plus 17.
   Ha det fint du också.
   Kram

 8. Hoppas att dagens frukostväder hållt i sig. Idag var det bara-8 när jag åkte till jobbet. Gick en promenad på lunchen och det var iskallt och rått. Ha en bra kväll!

  1. Tack, vi har haft “tur” idag med sol. Och nu blir det middag ute på terrassen. Men tröja på dock.
   Vi hade i morse +12 och nu är det + 16 . Helt ok.
   Önskar dig en fin kväll och kanske minusgraderna drar vidare.

 9. Utsikten i sista bilden – jamen, jag tackar:-) Visst är det grannens citronträd som ser så “inbjudande” ut.
  Ama hade absolut behövt minst en papperspåse vid åsyn av dessa parkeringar. Det verkar vara ett enkelt och bekvämt sätt att parkera där vid “kortare” besök på banken kan jag tänka mig. Håller med dig, bara man inte står i vägen och/eller på en handikapparkering är det helt okej för mig med.
  Kul med Montaditos. Det verkar vara ett poppis ställe hos fler av er svenskar som bor i Torrevieja.

  PS. Vädret här var INTE bättre än hos er. Snö för en timme sedan. Tur att den inte blev kvar på marken… DS.

  1. Jodå! Idag har det vädermässigt varit riktigt bra. Vi kund et.o.m. sitta ute och äta middag hemma. Dock med en jacka på.
   Kreativa parkeringar finns det gott om och jag har inga problem med dem och parkeringarna inte hindrar andra. Men jag vet ju att Ama brukar ha en papperspåse till hands. Jag tittar bara och konstaterar att man är kreativ.
   Såg att det var minusgrader och snö hemma- Och det slipper vi.
   Blev mycket utevistelse idag i sällskap med solen. Skönt så.

 10. Vädret verkar inte vara det optimala men i dag tog det sig tydligen. Vädret kan vi inte påverka och regnet behövs även i Spanien men den röda sanden förstår jag att ni gärna är utan.

  Önskar en fin torsdagskväll!

  Kram

  1. Här här det visst inte vart en så kall och vädermässigt trist månad sedan 1927. Men idag var solen framme. Hoppas den stannar kvar.
   Nu är den röda sanden sanerad och hos oss ett minne blott. Regnet igår var skönt nog inte rött.
   Satt ute i kväll och åt middag på terrassen med en jacka på. Men skönt ändå.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 11. Ja, dessa parkeringar! Man undra rom de nånsin för p-böter? Trist med regn, men kanske välbehövligt inför den soliga perioden som komma skall? Hoppas ni kan njuta av lite värme också nu framöver, och ingen mer röd sand!
  Ha det gott!
  PS. Viking Glory kan jag varmt rekommendera! DS
  Kram!

  1. P-böter förekommer men mest om man parkerar och hindrar andra. Nu var ju detta inga långtidsparkeringar för då hade säkert bilarna släpats bort.
   Igår blev det inget regn och det ser lovande ut idag så vi hoppas. Men hela mars har varit regnig här och med mycket av “caliman”, den röda sanden.
   Vi har en planerad tur med Flory senare i vår och efter att ha läst ditt inlägg känns det än mer roligt. Men då ska Glory vänta i Åbo över dagen så vi får en dag där också. Så ser det ju vanlige inte ut.
   Kram

 12. Välkommen till Spanien men kanske under bättre omständigheter såsom regnrusk. Skönt att vara tillbaka och titta till ert sommarboende =)
  Dessa sandstormar mixat med regn är aldrig roligt att ta rätt efter. Vi åker hem i helgen och ska städa bort den röda sanden. Sedan åker vi tillbaka till Cordoba för ytterligare ett par veckor till. Hoppas nu att det fina vädret stannar kvar så ni får sol och värme.
  Trevlig helg och 1 april!!
  Kram

  1. Tack, känns helt ok att vara här igen. Mars månad i Stockholm var ju så fin men det kom ett bakslag där när vi åkte. Här i trakten har det varit en trist månad vädermässigt men kanske kan april nu bli bättre.
   Kan nog vara skönt för er att få bort den röda sanden och se om ert hus.
   Önskar dig också en fin fredag. Här är det sol idag och den piggar upp.
   Kram

 13. Så vacker din passionsblomma är!
  Gillar bilförarnas kreativitet, men lite knäppt att parkera på övergångsstället är det allt 🙂
  Hoppas solen återvänt!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  1. Är så glad för passionsblomman och ska ta hem några skott. Den verkar ha klarat sig fint trots rött sandregn. Många nya knoppar.
   Här är det ofta bilisterna som tycker att de i vissa fall kan göra som de vill men det finns ju gränser. Att parkera på ett övergångsställe mer än några minuter ses inte här med blida ögon och risken att bli borttransporterad stor. Men i övrigt om man inte hindrar någon så stör det mig inte. Och absolut inte stå på en parkering för rörelsehindrade om man inte är det.
   Nu verkar regnet ha flyttat sig och det känns skönt.
   Ska nu ägna mig lite åt de få blommor vi har.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Kram

 14. Tråkigt att det är så grått, men soligare väder kommer säkert! Här har det blivit lite kyligt, men som tur är så är det fortfarande (i varje fall till och från) någorlunda soligt. Önskar er fortsatt fina dagar i Spanien!!

  1. Visst är det men det lär bli bättre. Men solen har tränat sig på att komma fram igen och det har blivit en del tapas stopp utomhus. Och men +17 är det ändå ok om det inte regnar.
   Vi har tid på oss här så det blir trevligt att nu ta del av våren här. Mars hemma var ju väldigt fin och våren kom ju en bit på väg.
   Ha det fint ni också.

 15. Läser at det var längesen det var så kallt, hörde i hundrastgården en som hade föräldrar som aldrig varit utomlands och det var hemsk den veckan de var där, tror det var precis innan ni åkte, Passionsblomman ser otroligt vacker ut, inte lik någon annan blomma, kul med en knopp.
  Så de är så försiktiga där att man inte ska ta i samma. Här har de släppt loss helt tydligen.
  Brukar själv att heja på fåglarna om vi går ut nån gång, att de ska hinna ta så mycket som möjligt ,-)
  Ser att ingen är rädd för lapplisorna. Skönt att bo på en höjd, det måste kännas tryggt.
  Härligt att ni är där igen ,-)) Ha det jättefint Kram Primrose ,-)

  1. Här har det varit riktigt kyligt i mars berättade vår vänner. Lär inte ha varit så här kyligt sedan 1927.
   Passionsblomman hade klarat sig bra och piggnade på sig när jag spolade av den röda sanden.
   Här är det fortfarande noga med den hygieniska sidan och jag kan tycka att det är bra.
   Duvor på bordet gillar jag inte.
   Nu har vädret blivit bättre så det är skönt. Men det var mycket att städa efter sandregnet.
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram

  1. Japp, men nu från mitten av veckan bättre. Skönt så. Men såg att mer regn och blåst var i antågande nu i veckan.
   Passionsblomman är så fin och blev än finare när den blev av med den röda sanden som “caliman” haft med sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *