Torrevieja

Torrevieja dag 24 – Och ett enklare uppdrag att utföra

Dagarna går utan att man alls behöver anstränga sig på något. I går var det Torrevieja dag 24 och vi hade ett enklare uppdrag att utföra. Snarare ett enklare ärende. Makens klocka hade helt lagt av och även klockarmbandet följde i samma spår- Så ett batteribyte och inköp av nytt armband skulle ske. Och eftersom havet har en magnetisk dragningskraft på mig lockade även  en runda här. Säkert skulle det också finnas någon skön plats i skuggan på en servering som också väntade på oss.

Spanien. Strandpromenaden. Torrevieja dag 24. Strålande sol, ett blått hav och +30 graderTorrevieja dag 24. Strålande sol, palmer,ett skimrande blått hav och +30 grader. I mitt tycke väl varmt för någon större aktivietet men å andra sidan så kan man lätt undvika det.

Torrevieja dag 24

Tillbringade förmiddagen i skuggsängen på terrassen med dels en bok i öronen och även radioprogrammet “Sommar” med Niklas Strömstedt. Maken ägnade sig åt visst målningsarbete så länge det bar skugga och jag hade där en viss bärande roll. Att hålla målarburken när han var uppe på stegen.

Fram på senare delen av eftermiddagen gav vi oss iväg ut och hade räknat ut vilka gator so kunde erbjuda lite högre hus och  troligen också skugga. Här i stan har de flesta mindre butiker och även en del större stängt för “siesta”, lunch och vilopaus, från ca. 13-14 tiden till runt 17. Kan variera en del. Undantagna är de större livsmedelsbutikerna och en del andra större butiker. Å andra sidan har man öppet till runt 20 på kvällen.

Stadens gator är tämligen avslagna under siestatiden,  bortsett från stränderna, Strandpromenaden och restaurangerna där.

Jag har av flera fått fråga om hur det ser ut i Torrevieja och vill du se mer och veta mer om stan finns ett par  inlägg om det här; Stadsvandring i Torrevieja och Vandra vidare i Torrevieja.Båda från 2017 men det ser i stort sett likadant ut nu. (En del restauranger har försvunnit, nya har kommit till och en del nya hus har också kommit till.)

Vi var ute i god tid och befann oss redan 16.30 vid urmakaren. Här på gatan verkade även barerna tagit siesta så vi slog oss ner på dessa stenbänkar.

Klockan 17 var det så dags för urmakaren/ juveleraren att dra upp jalusierna. Maken var först i kön och snart anslöt flera. Och den som kommer senast frågar i vanlig ordning ven som är sist.  Sedan håller man reda på sin plats i kön och kan under tiden sätta sig en stund i skuggan.

På gång att öppna. Och maken fick genast  både batteri till klockan och klockarmband i skinn monterat till det facila priset av 15 euro.

Blått så långt ögat ser

Vi har ett par hundra meter ner till havet och här svalkar det behagligt. Piren “El Digue de Levante” ligger framför oss och vi bestämmer oss för att ta en sväng ut på . Vi går bara en liten bit för solen står fortfarande högt på himlen och någon skugga finns inte just här.

Piren, “El Digue de Levante” är ca 1350 m så går man hela vägen och tillbaka så är i alla fall nästan 3 km avverkade.

Spanien. Torrevieja da 24. Denna dag, den 29/6 skulle Sverige möta Ukraina i fotboll och Tyskland skulle möta England.Torrevieja dag 24 för vår del och tillika den 29/6 innebar fotboll på gång.  Klockan 18 skulle Tyskland möta England och klockan 21 var det Sverige som skulle spela mot Ukraina. Någon vinst blev det inte vare sig för Sverige eller Tyskland.

Här  på restaurangen har några svenska supportrar redan tidigt ha bänkat sig .

Men många väljer ständerna i stället för fotboll.

Här på den lilla stranden “Mini Cura” är det långgrunt och många barnfamiljer söker sig hit. Här såg jag inte att man delat in stranden i rutor som man gjort vid de större stränderna.

Rutsystemet på stränderna är i gång och varje sällskap får en ruta var.  Lättare då att hålla avstånd nu när fler besökare kommer hit till stan. Och mellan rutorna finns gångar så man kan ta sig i och upp från badet och stranden.

Spanien. Torrevieja dag 24. Playa del Cura. Ett turkost Medelhav. Konstaterar att jag ännu inte badat. Får snarats ändra på det.Torrevieja dag 24. Och jag konstaterar att jag ännu inte har badat. Men visst ser det lockande ut. Inte minst med palmen som speglar sig och det vackert turkosfärgade Medelhavet. Får nog endera dan göra slag i saken. 

26 svar på ”Torrevieja dag 24 – Och ett enklare uppdrag att utföra”

 1. Fint pris hos urmakaren.
  Kom på att min klocka, mammas gamla, skulle behöva lagas lite…..ett tag sedan den användes.
  Nu tog jag fram den!
  Rutnät låter bra tycker jag, då vet man var det ska sittas.

  1. Vi passar på här med mycket sådant här. Förr gjorde vi det i Thailand men dit åker vi ju inte så ofta numer.
   Rutnätet på stranden är bra och o någon glömmer av sig finns vakter som påminner. Kan tycka att detta även vore bra i Sverige där jag sett att det är väldans trångt på många stränder-

  1. Jag samlar mig nu för ett dopp. Eftersom jag inte ska vara i solen blir det nog bra en morgon eller sen eftermiddag. Och badplatser finns det gott om
   I dessa trakter är det mesta ganska billigt även växter i handelsträdgårdarna. TYvärr kan vi inte ha mer än penningblomman, ett har stora hibiskusar som är nergrävda och så då passionsblomman. Växter kräver ju vatten.

 2. Snabb och smidig lösning där med klockan. Själv måste jag också komma till skott och byta batterier. Ljuvliga bilder från dagen. Här är det mest regnmoln!

  Kram och god onsdag!

  1. Vi var först i kön när urmakaren öppnade efter siestan så det gick smidigt. Och sedan en behaglig promenad på det innan vi bänkade oss hemma för fotboll.
   Skickar genast lite sol. Har mer än det vi behöver.
   Kram och trevlig onsdag.

 3. Rutnät skulle vara bra lite varstans på stränder. Gillarxintexstranden när detcär för trångt! Tänker på “vår” strand, Östra Stranden i Halmstad. Tror att stranden skulle räcka till alla, även om den vore rutan. Dock skulle man behöva gå en bit från de naturliga nedfarter, det är ju där folk packar sig som sillar.
  30 grader i skuggan. Puh! Fast jag vet ju att 30 grader här hemma känns varmare än 30 grader vid Medelhavet …. eller överhuvudtaget vid ett större vatten.
  Ha det gott i värmen!

  1. Det här med rutsystemet kom till här förra sommaren och nu fortsätter man när det blir fler besökare. Borde vara enkelt att ordna hemma också. Får man ingen ruta så kan man inte vara just här för då blir det för trångt- Gäller att vara på plats i god tid . Men man kan inte reservera rutor.
   Vi rör oss inte så mycket dagtid utan mer morgon och kväll. Men väl varmt är det för mig. Och i år blev det ju ett undantag att vi åkte nu i juni. Annars är vi inte här sommartid.
   Nu väntar en sen eftermiddagsrunda vi havet. Men det är varmt ändå och jag måste tyvärr ha mitt “ryggbälte” på så det blir extra varmt.
   Trevlig kväll.
   kram

 4. Det är bra att de rutat in stränderna igen. Det blir lite mer ordning och reda då. Vi har inte heller kommit i vattnet än, men när det blir riktigt varmt ska vi ta oss ett dopp 😃
  Stor kram

  1. Jag har ju inte tidigare sett detta med rutorna på plats men visst är det bra. Skulle behövas i Sverige också. Nu har jag i all fall badat fötterna så resten ska väl också komma i.
   Badade inte Patrik i söndags?
   Stor kram.

 5. Överlag är det trångt på stränderna när solen gassar. Nä, jag håller mig därifrån. Tanken fanns, men men.
  Jobba lagom, det är A och O när det är varmt. Som att hålla i en målarburk 😉 eller ligga i skuggstolen med bok i öronen.
  Inte så varmt här idag så det passade fint med tvättstugespring.
  Blått är en fräsch färg, en havsfärg.
  Stor kram!

  1. Här är det superbra med rutorna och vakter håller koll på att folk håller sig inom sina rutor. Ett sällskap per ruta gäller. Tycker detta är något Sverige verkligen borde ta efter för där det verkar väldigt trångt på många stränder. Vi är ju inte på stranden men ett bad har jag tänkt mig och då finns det speciella utor på stranden där det inte är rutor och där man går.
   Blått är min favoritfärg och nu njuter jag dagligen av den både i hav, himmel, blommor och annat.
   Stor kram

 6. Måste kolla in dina länkar om Torrevieja, hinner dock inte nu, för nu är det jobbet som kallar strax. Det ser skönt ut i vattnet, kul att få höra av dej så småningom om det var varmt?
  Fint med bra pris hos urmakaren, och smidigt att vara först i kön!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Bad ska det bli men troligen en morgon eller kväll när det inte är så soligt. Rapport kommer. Oj, då – redan jobb ige för dig. Hoppas det blir en lugn natt. I varje fall att den blir ok.
   Här är det ordning på och i köerna och avstånd gäller.
   Kram

 7. Så jag skrattade när jag läste om din “bärande roll” – hahaha! Så rätt i dubbel bemärkelse. Återigen kan jag bara konstatera att det inte bara är öl, vin, drinkar och mat som är billiga i Spanien. Det är batterier och klockarmband också. Ja, allt är ju billigare där förutom elen då…
  Ja, Tyskland i sina svarta sorgdräkter (väldigt passande) rök ju, och så dåligt som de spelade så var sortin helt i sin ordning. Sverige-Ukraina, ja där tyckte jag synd om Sverige som föll ihop efter utvisningen av Danielsson. Men laget kämpade bra i alla matcher. Forsberg var det stora utropstecknet. Han hade verkligen tajmat formen rätt. Å vi är ju inte ensam att åker ur turneringen. Sverige är ju i gott sällskap av stornationer som Frankrike, Tyskland, Portugal och Holland så… Japp, det är en tröst. Nu ska vi väl heja på Danmark som har Tjeckien som motståndare – inte helt omöjligt att de röd/vita laget kanske kan skrälla igen.

  1. Jag bjuder gärna på ett gott skratt. Och det var ju dock viss sanning i det hela. Hade jag målat hade det inte burit hela vägen.
   Visst är mycket billigare här. Vad gäller elen väntar vi på räkningen men inte har vi sparat på den. Tror inte det för vår del kommer att bli mer än 10-15 euro mot annars för denna månad. Och med tanke på priserna överlag så blir det ändå “vinst”. Värre blir det ju för spanjorerna i vinter när det kommer till att värma upp husen.
   Visst hejar vi nu på Danmark. Absolut. Och roligt var det som vanligt att se matchen på spansk tv för kommentatorerna här är ju inte direkt partiska. Visst var Forsberg bra! Men Ukraina fick ju in fler mål och det är ju de som räknas. Sverige tycker jag tappade en del i andra halvlek. Och visst är det många förtippade länder som inte höll måttet. Spännande Danmark – Tjeckien-

 8. I den värmen ni har där, hade jag mer eller mindre bosatt mig i vattnet! Simma är verkligen något jag älskar, trots att jag inte kan dyka eller plaska under vattnet för mina öron har blivit punkterade för många gånger som barn.
  Piren var ju i det närmaste oändlig, jag gick ungefär samma sträcka idag till en större badstrand bara för att läsa skylten INGA HUNDAR ! så det blev att gå hem igen, något klokare…Stenbänkarna såg nog aningens obekväma ut, hade inte velat sitta där o nöta för länge.
  Jag har inte haft en klocka på armen på många år, mobilen har helt fått ersätta även den…men visst kan jag sakna ett armbandsur ibland
  Kramen

  1. Lite så är det vad gäller värmen. Men jag ska ju inte vara i solen så det får bli morgon eller kväll som det blir bad. Skönt att du har flera ställen att bada på men trist att det står en skylt att hundar inte är välkomna.
   Stenbänkarna var svala och med min dåliga rygg så går t.o.m. en gatsten bra att vila på.
   Jag har heller ingen klocka men maken har sällan med sin om vi är ute tillsammans.
   Önskar dig en fin torsdag.
   kram

 9. Nä nu får du allt ta dig ett bad, tom jag har hunnit med flera dopp trots alla bestyr.
  Jag minns att jag, när vi bodde i Thailand, tyckte att Medelhavet var kallt 😂 Det tycker jag inte längre. Helt lagom är numera utlåtandet. Så i med dig nu 😀

  1. Jodå, visst ska jag bada, men det får bli morgon eller kväll eftersom solen är så pass stark. Hade jag haft skugga när jag badat hade det redan blivit av.
   Visst kan Medelhavet kännas kallt o man jämför med baden i Thailand. Och för din del här i närheten av er “casa” kan jag tänka mig att det är svalt i vattnet.
   Ha det fortsatt bra.

 10. Det lät som ni hade en väldigt lagom att-göra-lista där. Man ska inte förta sig i värmen 🙂

  Det är skönt att promenera på piren, men inte under dom varmaste tiderna på dan.

  Härliga bilder!

  Ha ännu en fin dag i Torrevieja 🙂

  1. Lite lagom är nog just det vi hade denna dag. Piren är bäst annan tid än när solen står som högst och det gör den ju länge. Men vi letar skugga och är ganska bra på att hitta den- Nog så viktigt just nu.
   Önskar er också en fin dag.

 11. Lustigt, min mans klocka gick sönder så han fick köpa en ny härom dagen, plus att mitt armband på min klocka hade tjänat ut så vi inhandlade ett nytt. Där var vi lika, men vi åkte iväg redan före 10-tiden och tog bilen, eftersom vi åkte till Bromma. Så ingen promenad och tyvärr ingen strandpromenad heller då.
  Tjusiga bilder. Som sagt, det ser ju mycket folktomt ut, utom vid stranden. Härligt med det blåa havet.
  Hoppas att det går bra för dig med solen. Ibland kan det vara svårt att hitta skugga.
  Sköt om dig väl.
  Varm kram!

  1. Kanske är det nu tid för klockor och armband att ge upp. Lustigt sammanträffande för oss båda. Många är på stranden men här finns ett rutsystem där varje sällskap blir tilldelad en ruta och där får man hålla sig. Bra för då kommer inga sällskap för nära varandra. Vi är ju aldrig på stranden utan föredrar skuggan på en strandservering med havsutsikt. Roligt att titta på folk.
   Vi söker skuggan och är ganska bra på att hitta den. Men mitt på dagen håller vi hos hemma i skuggan.
   Önskar dig det bästa.
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *