Stockholm

Hemma i Stockholm igen – Och det känns riktigt bra

Hemma i Stockholm igen! Och det känns riktigt bra. Visserligen är inte vädret så mycket att jubla över vare sig när vi landade på Arlanda i torsdags kväll eller idag – Regn, grått och kraftig blåst idag också. Lockar verkligen inte alls till någon långpromenad. Inte ens till en kort variant. Tursamt nog bjöd gårdagen däremot på  promenadvänligt väder. Så i sällskap av en blekblå himmel och “bitig”vind  gav jag mig ut på en runda.

Fint att vara hemma i Stockholm igen. Här på kahen hos oss på Söder. Norra HammarbyhamnenFint att vara hemma i Stockholm igen. Här hemma hos oss på kajen i Norra Hammarbyhamnen

Att vara  hemma i Stockholm igen

känns alltid bra. Lika trevligt som det är att resa iväg är det att komma hem hit igen. För det är Stockholm och Söder som är hemma för mig. I dryga fem veckor har vi varit i Torrevieja och vårt spanska lilla hus så det var helt klart dags att växla  till några veckor i Stockholm.

Intressant är också att se om det hänt något vad gäller byggnationer eller annat i närområdet/grannskapet när man varit borta ett tag.

Restaurang Thaiboat ligger kvar och kvar finns också där sandstranden brukar vara dessa igloon i plast. Det är populärt att sitta där ute och det finns värme.

Förvisso är februari en vintermånad.Men i år har vintern, i alla fall i Stockholmstrakten,inte varit direkt så närvarande. Snarare verkar en alltför tidig vår ge sig till känna. Noterade att på vår innergård var många buskar buskar i knopp och gräsmattorna var gröna. Snödroppar var framme och påskliljorna hade kommit upp en bit.

Hemma i Stockholm var gräsmattan på vår innergård grön. Hemma i Stockholm, på vår innergård, var gräsmattan grön.

Snödroppar.

Påskliljor på väg upp.

En bit bort längs kajen,

närmare Skansbron och Hammarbyslussen hade bygget av den nya hissen kommit långt. Här har man byggt en inglasad hiss som ska gå från Skansbron och ner till torget och kajen i det nybyggda Fredriksdalsområdet. Hissen är tänkt att sammankoppla det södersidan med kajen i Södra Hammarbyhamnen som ligger på andra sidan Hammarbykanalen. Hissen ska ha plats för 26 personer och kommer att invigas nu i februari.

En del har hänt här hemma i Stockholm när vi varit borta. hissen från Skansbron till kajen i Södra Hammarbyhamnen är nästan klar. En del har hänt i närområdet  här hemma i Stockholm. Hissen ner till kajen på Sjöstadssidan är nästan klar.

Södra Hammarbyhamnen och kajen där sedd från Södersidan. 

Jag har gått mina 5 km. Det har börjat skymma och jag är hemma på vår kaj igen.

Jodå, de vanliga husbåtarna ligger kvar. (Alla husbåtar här måste vara flyttbara av egen kraft)

Hemma på balkongen ser jag två solar som sänker sig i vattnet. Riktigt vackert.

Vacker skymningsbild över kanalen och Hammarbyslussen. Och två solar känns fint att se.

50 svar på ”Hemma i Stockholm igen – Och det känns riktigt bra”

 1. Ja, tänk om två solar värmde lite mer 😀
  Välkommen hem igen, får jag säga och det är väl förträffligt att kunna växla så.
  Här har spöregnat och blåst idag men nu tittar solen fram och blåsten fortsätter. Jag ska iväg 16.15 idag och får skjuts både dit och hem och det tackar jag för. Promenader är nyttiga men blåsten kan jag undvara, särskilt som jag är gåbortsfin då.
  Vackra båtbilder och från kanalen!
  Önskar dig en fortsatt trevlig lördag! Stor kram!

  1. Tack! Känns väldigt bra att vara hemma också. Stockholm har ju alltid mycket att erbjuda.
   Vädret rår en ju inte på men vi har haft många fina dagar i Spanien så vi är nöjda. Och återvända kan vi ju göra när andan faller på. Men jag ska först en vända till fjällen för skidåkning med döttrar och barnbarn. Ser fram emot det.
   Fint att du får skjuts för blåsten är kämpig. Önskar dig en trevlig eftermiddag och kväll.
   Stor kram!

 2. Välkomna hem igen. Härlig slutbild med 2 solar. Här lyser den med sin frånvaro och det blåser rejält.
  Känner absolut inte någon lust att gå ut och promenera. Räckte turen runt tomten med Baloo😻.
  Önskar er en trevlig helg ock många kramar/A-K

  1. Tack! Visst är sista bilden fin! Och två solar är det inte så ofta man ser.
   Idag blåser det rejält även här så någon längre utevistelse blir det inte. Kul att Baloo och du tog en sväng. Hoppas han höll sig i kopplet.
   Önskar er också en fin helg.
   Kramar

 3. Du är otrolig!
  Vilken bloggkvinna du är. Växlar bara ställe och från dag till dag så är du alltid på hugget.
  Vilken energi, vilket driv du har.
  Undrar vilket bränsle du använder dig av ? 😉
  Tack för Stockholm en stund, skönt att veta att det börjar mojna.
  Jag har nära o kära som är på väg till Alicante och en annan som kommer från Cypern och
  givetvis finns tankarna runt Arlanda.
  Ha en fin fortsättning på dagen!

  1. Bloggen blir ju lite som en dagbok även om jag sällan skriver direkt så privat. (Ibland gör jag ju det förstås.)
   Energin finns och det ligger något i det som Tove myntade “”vila i rörelse” eller “rörelse i vila””.
   Här har det blåst rejält idag och stundtals så att jag knappast kunde öppna balkongdörren för att vinden låg på- Har funderat på flyg och båttrafiken idag. Det har mojnat lite nu i kväll och ska göra det än mer under natten. Hoppas de dina kommer iväg till Alicante och att de som kommer från Cypern har kunnat landa.
   Tankar till er.
   Ha det gott.

 4. De där igloo-grejerna, jag förstår att de är populära! Säkert helmysigt att sitta där och ta sig ett glas, måste vara som att sitta i ett växthus. Det är mysigt det!

  Oj så det växer! Snödropparna är verkligen näpna.

  Ha en härlig lördagskväll!

  1. Igloo-hyddorna är verkligt populära och nu var ett par av dem upptagna. Man kan inte boka dem utan finns det plats så finns det. I restaurangen inne på Thaiboat kan man däremot boka bord och bör nog göra det om man vill dit på helgerna. Väldigt populärt och så hela året om.
   Här är gräsmattorna både på innergårdar och i parker gröna och träd och buskar har knoppar. Även påskliljorna hade ju kommit en bra bit upp. Men en märklig vinter har det ju varit i stora delar av Sverige.
   Önskar dig också en fin kväll.

 5. Hej Ditte!
  Välkommen hem till Sverige!
  Tittar in och kollar läget hos dig 🙂
  Fortsatt trevlig helg!
  Stor kram

  1. God kväll, Tove!
   Ja, nu är vi hemma för ett tag. Och det är fint att variera vistelseort efter tycke och smak. Men hemma är ju här på Söder.
   Hoppas du har det bra i ditt nya residens. Är så nyfiken.
   Önskar dig också en fin helg.
   Stor kram från oss.

 6. Ser till och med tre solar i din sista bild. Den röda “ufon” alltså som även du får med på bild. Då är jag inte ensam om att få små extra solar i motljusbilder;-)
  Som Gerd säger så skulle jag också önska att solarna skulle värma lite mera. Okej, det var visserligen åtta grader ute idag, men vem vill frivilligt blåsa bort, inte jag i alla fall.
  Igloon på Thai båten är ju så läckra, himla smart av ägaren att bygga upp dom under vintern. Lite som en kulturkrock.
  Kul att den nya hissen är snart klart, den behövdes verkligen för alla flanörer men mest för dom som bor där. Hissen är förresten en kopia på den vi har vid Roslags Näsbys Station. Kanske samma arkitekt.

  1. Ja, jag såg också den där extra varianten av sol. Men den kom med på “köpet”. Det var speglingen i kanalen som varade ett kort tag som jag ville åt.Nej, idag var det sannerligen inget uteväder. Jag fick knappast upp balkongdörren när blåsten låg på-
   Dessa igloon på Thaiboat verkar populära och många sitter där med en drink före maten. Tänkte också på “kulturkrock” men ett bra sätt att nu använda sandstranden på. (Sanden är på semester)
   Hissen gör ju att kajen blir nåbar för de flesta.Och planerna på att iordningställa kajen här är ju i gång. Ska provåka hissen när den öppnar. Ska ske i februari så kanske dags i nästa vecka för en provtur.( Nu när du skriver det så minns jag att den i Roslags Näsby ser ut så här.)

 7. Kanske inte det perfekta vädret men det kan vara gott att vara hemma ändå. Så fina bilder och numera känner jag ju igen mig rejält.

  Kram och ha en fin lördagskväll!

  1. Nej, men vädret är som det är- Och plusgrader är det. Idag har det blåst väldigt mycket och verkar så ha gjort i stora delar av landet så det har blivit en kortare tur ut. Men jag trivs ju här hemma. Ja, du är ju numer ganska bekant med det du också.
   Önskar dig också en fin kväll.
   kram

 8. Jag kan tro att det är skönt att vara hemma igen och roligt att få följa med på din promenad och se att ni har gröna gräsmattor och snödroppar.

  1. Det är alltid fint att komma hem igen. Men vi har haft en väldigt fin tid i det spanska “nästet”. Och har man varit borta ett tag är det roligt att se om och i så fall vad som har hänt i närområdet. Kunde konstatera att det var märkbart grönt på gräsmattorna både på vår gård och de angränsande och att snödroppar var uppe och påskliljor på gång. Snart kommer ju mars som är en vårmånad så hoppas den vår som verkar vara på gång stannar.

 9. Har sagt det förr och säger det igen – ni bor sååå himla fint till! Stad och natur i ett och fantastiska vyer över Hammarbyhamnen 🙂
  Våren verkar dock vara en anings tidig… Hoppas den inte får en köldchock.

  Ha det gott i Svedala tills vi ses igen!
  Kram

  1. Vi trivs väldigt bra här. Och just att vi bor i stan men med naturen helt inpå. Våren är tidig men snart är ju den första vårmånaden här så vi hoppas den stannar kvar. Idag har det varit en del plusgrader men otroligt kraftiga vindbyar över delar av landet så det är ett märkligt väder- Såg på tv hur allt regn och vatten ställt till det söderut vid sjöar och åar som svämmat över.
   Ha det fint ni också och hoppas att Anders axel/arm läker bra.
   Och vi ses igen här under våren. Ska ägna mig åt lite skidåkning och annat först.
   Kram

 10. Vädret välkomnar er inte precis! Min förkylning hänger i, men jag är i alla fall ute på någon promenad varje dag. Det BLÅSER…. och regnar ibland! Men idag har det inte regnat på mig. Många vatteskador på hus här omkring och jag är glad jag slipper cykla iväg eller för alll del ta bilen. Det har inte varit så många hinder, men de har funnits för trafikanterna.

  I Stockholm har det rört på sig. Kul, antar att det är kul att komma hem och se vad som har hänt sedan sist! Snödroppar har avi också, har inte kollat så många rabatter än, det blir nog mer av det nästa vecka.

  Välkommen hem till Sverige som omväxling! 🙂

  1. Tack! Känns fint att vara hemma igen också. Och vädret är ju som det är vad en än tycker. Men någon längre promenad blev dit inte idag. Här har dte blåst väldigt ordentligt och träd har fallit ner. Mycket regn också.
   Igår blev det en längre runda och det är alltid roligt att både leta vårtecken och se om något hänt här i närområdet.
   Hoppas din förkylning nu skyndar på att bli bättre.
   Önskar dig en fin söndag.

 11. Det är så givande och intressant att se dina bilder från söder, att uppleva allt som händer och framförallt har hänt, sen jag lämnade stan för drygt tre år sedan. Jag blir glad och även lite förskräckt ibland…allt förändras, men jag känner bara att det inte får gå för långt…vart har söders själ tagit vägen, vart är allt på väg?
  Utveckling på gott och ont överallt…och vi kan inte annat än se på.
  Jaja, hursomhelst så har jag haft en trevlig stund här hos dig och njutit av både bilder och berättelse…Tack!

  1. Hos oss här på kajen ser det ut som vanligt, men däremot har mycket hänt så andra sidan kanalen, som ju inte fysiskt hör till Södermalm. Här har man byggt väldigt mycket och mer lär det bli. Dock inte så mycket bostäder utan mest kontor.Undrar om så mycket kontor verkligen behövs.Men Nackareservatet på andra sidan kanalen finns tack och lov kvar och den fina miljön längs Årstaviken. Men visst förtätar man Södermalm också. Ny tunnelbana håller på att byggas och Slusseneländet tar tid och skapar en massa oordning.
   Och vi kan tyvärr inte göra så mycket åt allt förtätande. Söder har dock sina många och fina parker kvar och även de gamla miljöerna. Tacksam för det.
   Önskar dig fortsatt fina dagar och håller tummarna för att ni kommer iväg på den spännande resan.

 12. Hola och välkomna till Estocolmo!

  Ja, ett märkligt väder är det. Gillar ju inte snö, kyla och vinter så egentligen inte mig emot – men även om graderna har varit milda har det ändå inte känts så varmt eftersom det blåser och småduggar. Buskarna knoppar, körsbärsträd i Stigbergsparken blommar, min Clematis på ballen har knoppar, Eucalyptusträdet likaså och vintergrönan skjuter fart. Nere på gården blommar snödroppar och krokus – och vi har inte ens kommit in i mars. 😱 April-maj-väder MEN slår kylan till så kommer ju alla knoppar att dö. 😢 Å andra sidan – kommer inte kylan så kan vi se fram emot en ovanligt lång och trevlig vår. 😎 Som vi säger i Värmland: Dä ä lite könnstitt… 😉

  Kramar till dig och Mr B! ❤️

  1. Tackar! Fint att vara hemma igen också. Och detta att kunna varva Stockholm och Torrevieja efter behag gillas. Nu tror jag inte, hoppas inte, det kommer någon köldknäpp så förhoppningsvis blir det en lång och fin vår här hemma. En får la tänka positivt. Eller?
   Vi hörs och ses!
   Mr B hälsar till er..
   Kram

 13. Visst är det något speciellt med Stockholm, det är alltid skönt att komma hem, och ni som bor så härligt till med både storstad och nära till natur!
  Välkomna hem!

  1. Tack!Alltid fint att komma hem igen. Jag gillar ju Stockholm . Men sedan är det skönt att ta en tur till det “spanska nästet” igen när andan faller på. Trivs fint där också. Och visst bor vi bra här i huvudstaden med både stadens puls och naturen helt inpå.Bara att välja.
   Kram och trevlig söndag

 14. Man tror nästan att det inte är sant när man ser att våren har kommit en bit p väg reda i februari! Vintern slår väl till med full kraft när vi kommer hem! 🙂 Kram

  1. Grönt är det förvisso och knoppar på träd och buskar finns. Fint med snödroppar och påskliljor på väg upp. Men har vintern hoppat över i år hitintills så kan den hålla sig borta nu när mars snart är här.
   Ha det gott! Och jag ser längtansfullt på dina bilder och läser om livet hos er i Thailand.
   Kram

 15. Tack för att du delar med dig av vad som händer där hos dig … spännande med hissen och de där igloo-bubblorna ser riktigt kul ut.
  Våren är på väg … hoppas vi slipper bakslag! Fina bilder – speciellt den sista med de dubbla solarna – såå vackert!
  Önskar dig en trevlig söndag!
  Kram

  1. Alltid spännande att se vad som hänt när man varit borta ett tag. Men det mesta är sig likt. Och skönt är det. Ja, visst är våren på väg och snart gåt vi in i första vårmånaden. Hos dig verkar dock växtligheten ha kommit längre. Men säkert har det kommit en bit här i koloniområdena längs vattnet. Får ta mig en vända och se.
   Som BP skrev så fick jag ju med en extra som här i motljuset. Dock svår att undvika. DEt var bara några minuter som solen speglade sig i vattnet och fint att se.
   Önskar dig också en fin söndag. Lite mindre blåst här idag . Och sol just nu.
   Kram

 16. Va’ härligt det ser ut på dina bilder, men vi stannar kvar ett tag till i Spanien så vårvärmen hinner komma!

  1. Låter väldigt klokt! Idag är det sol över huvudstaden och mindre vind men termometern har ännu bara orkat upp till +5. Önskar er fortsatt fina dagar. Och vi ses senare i vår. Hälsa världens bästa K.

  1. Visst är det så. Och alltid trevligt att både resa bort och komma hem igen. Ja, någon vinter i direkt mening har det ju inte varit. Och snart är mars, första vårmånaden, på ingång.
   Säkert har våren kommit längre hos er .
   Önskar dig en fin söndag.
   kram

 17. Det ser lite coolt ut med igloo på sand i stället för snö hahaha.
  Såg att Vårgäcken blommade igår när jag gick till jobbet.

  1. Visst gör det! Och de är populära. Men senare i vår kommer det sand och solstolar hit.
   Ska nu ut och leta efter fler vårtecken.
   Önskar dig en fin söndag.

 18. En fin tur i sthlm du tog oss med på här, tackar för den.

  Husbåt har jag haft tankar på halva livet tror jag, lite av en dröm som väl aldrig kommer att gå i uppfyllelse, tur det kanske när jag tänker efter.
  Det är ju lite som en husvagn fast på vatten, tror inte frugan är så intresserad direkt. 😉

  Ja, vyerna i städerna förändras ju med tiden, brukar titta på gamla bilder av Göteborg i olika grupper på facebook, nästan inget är sig väl likt sen gamla tider….utvecklingen går ju framåt på alla områden.

  Ha det bäst nu.

  1. Det blev en liten runda i vårt närområde. Alltid roligt att se om något “hänt” när en varit borta ett tag. Båtarna här längs kajen är kommunala och de har el och avlopp som de betalar för. Många har legat här länge och vi känner flera av ägarna. HUsbptarna här är ganska stora och de måste av brand och säkerhetsskäl kunna flyttas av egen maskin. Så är der ju inte överallt på de mer privata marinorna. Där finns husbåtar men som inte är flyttbara för egen maskin. Vi tittar gärna på båtarna men det räcker bra. Vad gäller båt så har vi haft segelbåt i många år. Men vi sålde den 2013.
   Kan tänka mig att det även i Göteborg är mycket som ständigt händer.
   Önskar dig en fin söndag och en bra start på veckan.

  1. Thaiboat är riktigt trevlig. Men vi brukar mest titta in här sommartid och sitta i sanden på akterdäcket.Dessa igloon är väldigt populära och man kan inte boka dem i förväg.
   Strålande sol idag och det känns skönt. Men bara +5 grader.
   Ha det fint!
   Stor kram

 19. Välkomna hem, förstår att det är skönt att komma hem 🙂 men som man säger borta bra, men hemma bäst ..visst är det så. Du är duktig med alla dina promenader jag skall komma igår så snart ryggen är bättre önskar dig en skön söndag kram

  1. Tack! Fint att vara hemma. För min del har både ortopeden och sjukgymnasten rekommenderat promenader och jag kompletterar dem med olika ryggövningar och det hjälper. Vi har ett bra utegym i närheten och där jobbar jag också på med övningarna. Hoppas du kommer till rätta med din rygg. Men du måste ju få veta var felet ligger. Nog så viktigt. Hoppas du får en tid för magnetröntgen.
   Sol här idag så nu väntar en långpromenad.
   kram och trevlig söndag.

 20. Borta bra, men hemma bäst stämmer bra. Det känns alltid skönt att komma hem efter en tids bortavaro. Så heligt med två solar. Jag ser inte ens en hos mig. Så vacker det är i Stockholm med vattnet så nära hela tiden. Ha det gott

  1. Så känner jag också. Vi varvar gärna med resor till den spanska sommar/vinterstugan. Men sommartid är vi ju alltid hemma i Sverige eller norden. Tycker den tiden är så vacker här hemma.
   Just en kort stund här var det två solar. Och så fint med speglingen i kanalen.
   Vi bor fint här. Och med både naturen och stan helt inpå.
   Ha det gott och trevlig söndag

  1. Jag trivs väldigt bra i Stockholm och är alltid glad över att komma hem hit. Men visst reser jag ockås gärna iväg
   Tror nog att våren kommer att stanna. Snart är ju, mars, den första vårmånaden här, så jag hoppas att snön och minusgrader håller sig borta. Såg blåsippor idag.

 21. Jag förstår faktiskt tjusningen mellan att växla mellan två helt skilda boenden i olika miljöer. Naturligtvis är du nyfiken på vad som hänt och vill ut och kolla läget efter en bortavaro på flera veckor!Gräsmattan var så grön så det nästan gjorde ont i ögonen! I igloon hade jag gärna satt mig och beundrat utsikten, speciellt när vinden ven utanför…
  Enligt min veckoprognos ska det knappt bli några värmegrader denna vecka. Jag tycker det känns bra för jag lider med dom som arrangerar Vasaloppet och får tillkalla brandkåren för att suga upp vatten efter skyfallen i spåren…
  När väl Vasaloppet är kört får våren gärna komma även för mig!
  Kramen

  1. Lika fint som jag tycker det är att komma till Torrevieja lika fint tycker jag det är att komma hem. Och här hemma är det alltid roligt att ge sig ut för att se om och i så fall vad som hänt. Nu var det grönare än när vi åkte i januari och buskar/träd hade knoppar och lite blommor hade kommit fram. Och så hissen ner till kajen på andra sidan kanalen.
   Trist för all längre norrut som missar turister p.g.a. snöbrist. Och vad gäller Vasaloppet ser det ju knepigt ut.
   Kram!

 22. Bästa av två världar verkar ni ha ,-) Vackert på båda ställen.
  Vädret är verkligen hit o dit! Ena dagen blåsigt o regn, nästa varm vårdag, som idag, härligt.
  Förstår att det måste kännas skönt att komma hem också.
  Men så mysigt att sitta i sånna igloon i plast, har aldrig sett något liknande! ,-) ser riktigt mysigt ut!
  Våren har kommit långt, snödroppar har jag sett.
  Fina bilder ,-)
  Ha det fint! KRAM från mig Primrose ,-)

  1. Tack! Fint att kunna varva när vi känner för det. Och inte mycket att släpa på har vi heller. Jag tycker det är fint att ta en tur till Spanien och stanna ett tag och minst lika bra är det att komma hem.
   Igloona här på Thaiboat verkar mysiga men jag har ännu inte testat dem. Men vår och sommar sitter jag gärna här på sandstranden och njuter av en god drink. Men å andra sidan har vi det fint här hemma på balkongen också och med utsikt över kajen.
   Ha det fint du också.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *