Stockholm Torrevieja

Till Torrevieja och på plats – Och det känns bra

Nu har vi lämnat det vackra Sommarsverige för en tur söderut. Till Torrevieja och den spanska Sommarstugan. Och det blev ett kärt återseende efter dryga 15 månader för den 21/2-2020 reste vi hem till Stockholm.   En del papper var det nu att ordna med innan vi kom iväg med. Lite ovant men i lördags bar det av.

Arlanda flygplats och vi är på väg till Torrevieja- Lördag eftermiddag på Arlanda och vi är på väg till Torrevieja. Trots att all flygtrafik på Arlanda nu avgår från terminal 5 var det väldigt gott om plats. Men så många avgångar är det ännu inte per dag- 

 Innan avresan till Torrevieja

När maken och jag nu hade fått vår andra dos Covid – 19 vaccinationen bestämde vi oss för att ta en tur till den spanska ”stugan”. Men det var en del att ordna med innan vi satt på planet. För att kunna resa in i Spanien måste man fylla i en hälsodeklaration hemma via internet. Och hälsodeklarationen från ”Spain Travel Helath”  kan man bara fylla i ett par dagar innan. Här ska det anges det mesta och även vilken plats man sitter på i planet.

Man skickar hälsodeklarationen  med passuppgifter, flygtider m.m. och även hälsostatus. Genast det är gjort får man en QR kod till sin e-post och den scannas sedan vid ankomsten. Sedan ska ett negativt PCR test uppvisas på flygplatsen i Sverige innan man ens kan gå ombord på planet. Testet får inte  vara äldre än 72 timmar när man visar det i Spanien. (Intyget visar om man har en pågående Covid-19 infektion)  Detta kommer med största sannolikhet att upphöra när man är vaccinerad med 2 doser och det finns ett ”Covid pass”. Läste idag att Spanien skulle godta de som var fullt vaccinerade utan PCR-test. Men undrar hur logistiken ska gå till. Å andra sidan behöver jag ju inte fundera på det. Är ju redan på plats.

Mängden företag som utför PCR-tester är stor men vi valde ”Vaccina”  och fick svar samma dag via mail och sms. Här kan man också ta ”antigentest”.

Vi brukar checka in via internet men nu fick vi göra det via automat på Arlanda. Här var det många frågor om hälsan som vi skulle svara på innan vi fick boardingkorten. Även intyga att vi hade nödvändiga dokument. De som valde incheckningsdiskarna fick sina dokument kollade där . För vår del blev det gjort vid gaten. Har man inte pappren i ordning kommer man inte med planet. Munskydd obligatoriska för alla. (Små barn undantagna)

Arlanda. Häär just lyft och är äntligen på väg mot TorreviejaHar just lämnat Arlanda och är nu på väg till Torrevieja. Och ansiktsmask är obligatoriskt ombord.

Torrevieja – Fint att ses igen

Vi landade på flygplatsen i Alicante och här var det ny genomgång av våra dokument och en apparat i taket kontrollerade att man var feberfri. Det hela gick snabbt och var välorganiserat

Spanien. Alicante flygplats- Dokument och feberkontroll- Sedan taxi till TorreviejaFlygplatsen i Alicante. Här hade vi bokat en taxi som tog oss till Torrevieja och det lilla radhuset.  En resa söderut längs kusten  som tog 40 minuter.

På vår gata, ”Solskensgatan”, välkomnade oss grannarnas vackra bougainvillea

Och hos oss i rabatten var det en hibiskus som var utslagen.

Maken var här i Torrevieja en vända i september och efter det har vänner tittat till vårt boende. Något vi verklige uppskattat och är tacksamma över. Allt här var i gott skick.

Söndagen kom och efter viss uppfräschning av terrassen, avlägsna en del röd sant som regnat ner, gav vi oss av ut för träff med vänner. Så roligt att ses igen. Ami och Patrik mötte vi upp utanför deras port och övriga anslöt på plats.

Promenad längs havet och vi hade ett mål –

-Serveringen Coffee & Tapas. Tur hade vi som fick bord i skuggan under parasoller. Verkligen roligt att se ”alla” igen. Jodå, några saknades.

Här i Spanien är det än så länge obligatoriskt med munskydd, inga rekommendationer alltså, och dryga böter om man fuskar. (Om man sitter still behövs de inte.) Jag har ju inte tränat så mycket på att ha munskydd hemma. Men jag har alltid haft det om jag åkt kommunalt.

Hur gör man här då? Kanske är sugrör ett alternativ. Nej, då. Mask behöver man inte ha vid bordet. Men ska man gå på t.ex. toaletten så ska den på. 

44 svar på ”Till Torrevieja och på plats – Och det känns bra”

 1. Så trevligt för er att kunna njuta av sol och värme vid sommarstugan. Dessutom så måste det kännas bra att titta till den även om ni har haft hjälpsamma vänner. Det är ändå en annan sak att finnas på plats och alla hus behöver lite kärlek.
  På fredag åker sonen till Marbella för att efter helgen fortsätta till Sevilla och se Sverige spela fotboll mot Spanien. Det blev ett hastigt beslut och han övertog biljetten från en kompis vars sambo tyvärr drabbats av allvarlig sjukdom. Hoppas att det ska gå bra fastän han inte är vaccinerad.

  Kram och njut nu av sommarvärmen!

  1. Jag hade gärna stannat hemma i Sverige för vi brukar ju inte vara här sommartid. Men i år fick det bli ett undantag. Kändes viktigt att vara på plats och ge den lite extra omvårdnad.
   Är nog inga problem. Kul för honom att komma iväg- Vi får nog se matchen på tv- Här är ju munskydd är ju obligatoriskt och troligen PCR test för sonen plus den spanska hälsodeklarationen-
   Vi har det bra här också. Absolut och hinner med vår svenska sommar också. För egen del är jag ju bara i skuggan.
   Kram och trevlig eftermiddag och kväll.

    1. Tack! Det är fint att vara här och se till stugan och växterna. Hoppas på att passionsblomman också snart blommar. Fint med hibiskusen som blommar och har många knoppar på gång.
     Vi brukar inte vara här sommartid men i år blev ett undantag eftersom pandemin begränsat oss en hel del- Men den svenska sommaren hinner jag också med-

 2. Det var en sommarstuga som man inte använder som målet för dagsturer! Förstår att det är vinterperioden som lockar mest. Skulle gärna kunna bo i södra Europa från oktober /november till mars…
  Problemet är väl att jag skulle sakna barnbarnen…
  Kan känna den speciella doften från växter, sol och stad i Medelhavsmiljö…
  Ser fram emot de vandringar du kommer att delge oss från Torrevieja !
  Tar väl bortåt fyra timmar med flyg till södra Spanien från Arlanda? Vet inte om jag skulle stå ut med munskydd så länge. Men man vänjer sig kanske!
  Kram!

  1. Kanske är vinterstuga mer passande. Vi är ju sällan här sommartid för då vill jag helst vara hemma och jag ska heller inte vara i solen. Men vi pendlar annars från oktober till april- maj.
   Vet inte hur många och långa vandringar det blir här nu eftersom jag dels har knepigt med ryggen och dels inte direkt ska vara i solen- Och munskydden begränsar. Men visst kommer vi att ge oss ut och troligen på mornar och kvällar-
   Munskyddet på planet var inget problem men däremot har jag nu tyckt att det är svettigt och varmt att ha det på här så fort jag går utanför grinden. Men det är bara att ordna in sig i ledet.
   Kram

 3. Jag både blev överraskad och inte, för jag hade ändå på känn att ni ville titta till sommarstugan när det var så länge sen. Men, så omständligt med alla kontroller!
  Njut på nu för fulla muggar 😀 och kul att träffa alla vänner också, de som är där.
  Jag packar en pytteliten resväska här i kväll och ska prova att åka buss.
  Trevlig kväll, stor kram!

  1. Visst ville vi både hit och titta till ”stugan” och nu när vi är vaccinerade så kändes det helt ok att ta en tur. Under mer vanliga tider är vi ju inte här på sommaren men så är det ju inga vanliga tider heller-
   Bra att man är noga med hälsokontrollerna till Spanien och det fungerade ändå helt ok- Smidigt på flygplatsen i Alicante.
   Trevligt för dig också med lite miljöombyte och buss fungerar säkert bra.
   På planet visste vi ju att alla var PCR testade och med munskydd så det kändes väldigt säkert- Här är det ju obligatoriskt med munskydd bara vi ska ut med soporna. Munskydden ska vara på.
   Trevlig resa och stor kram

 4. Å jag tycker det verkar så himla härligt att byta miljö ett tag, det var så länge sen! Förvisso har vi just nu fantastiskt sommarväder, men det är ju inte bara vädret det hänger på, det hänger på ”hänget” också eller hur … Önskar er en jätteskön vistelse på solkusten.

  1. Tack!Vi brukar inte vara här sommartid men i år blev det annorlunda. Men vi hinner ta del av den svenska sommaren när vi kommer hem. Vi har inte varit här på så länge så det blev bra att ta en tur nu när vi är vaccinerade. Vänner har varit vänliga och tittat till det och det är vi så tacksamma för. Jag är ju bara i skuggan men visst är det skönt att byta miljö- Absolut-
   Vi är inte så långt söderut, utan i mitten av den spanska Medelhavskusten, Costa Blanca.

 5. Gissar att det var ett kärt återseende med sommarstugan efter så lång tid. Hoppas ni har det riktigt, riktigt trevligt i värmen i Torrevieja. Mycket ”byråkrati” är det runt resandet såklart, men jag tycker det är bra att reglerna finns och efterlevs. Njut av semestern:-)

  1. Det var det! Fint att vara här. Vi har ju haft god hjälp av vänner att se till den men fint att nu själva vara på plats. Allt såg bar ut men den röda sanden som kommit från Sahara med regnet tog ett tag att skura bort.
   Visst är det bra med regler och att man vet att alla som kliver på planet har negativa PCR test och fyllt i den spanska hälsodeklarationen- Munskydd är obligatoriska på planet. Även här måste det på så fort vi går utanför grinden. Alltså ingen rekommendation.
   Vi brukar ju inte vara här sommartid men nu blir det några veckor och vi lär även hinna ta del av den svenska sommaren.
   Och visst är det lite semester att vara här. Absolut.

 6. Så härligt att vara på plats där, trots att det är lite omständigt att komma iväg, men allt gick ju bra och nu är ni på plats.
  Njut av er tillvaro där nere, trots munskydd och allt!
  Ha det så gott!
  Kram

  1. Så skönt att vara här och när byråkratin väl var gjord så var det en lättnad
   Munskydd är obligatoriskt och ingen rekommendation men kanske är den tiden här snart över. Varmt är det med munskyddet på och öfr mig med trasslig hy efter cytostatikasalva känns det genast och blir sår av värmen. Men jag lyfter på munskyddet och luftar i smyg.
   Ha det fint du också.
   Kram

   1. Åh, så härligt för er att äntligen vara tillbaka. Det är bra att vännerna ser till huset när ni är frånvarande.
    Ha det nu riktigt gott i värmen 😎

    1. Tack!Blev bra att ta en tur nu när vi har fått båda sprutorna. Och fint att se till vår lilla stuga. Så tacksam över vänner som sett till huset för visst har vi undrat hur det stått till- Men allt var bara bra.
     Väl varmt tycker jag det är att ha munskydd på men är det ett ”måste” så är det .
     Ha det fint du också.

 7. Skål och så roligt för er ,-)) Så längesen! Härligt, Så glad jag blir!
  Det var mycket som skulle ordnas, t.o.m vilken plats ni sitter på, är det för smittspårning om det skulle vara nåt.
  Härligt att ni är fullvaccinerade och kom iväg!
  Förstår att känslan var stor och känslosam att komma fram till erat sommarparadis! Ett hem som väntade. Vilken bougainvillea!
  Underbar hibiskus! Promenad längs havet som jag kommer ihåg att ni älskar det skulle jag också gjort ,-))
  Goda tapas. ,-) NJUT på nu, så himla glad för eran skull!
  KRAM KRAM Primrose ,-)

  1. Ja, nu är vi på plats. Lite bökigt med papper och PCR test men också väldigt bra. Ingen kom på planet utan detta och munskydd var obligatoriska så det kändes tryggt. Här ska munskydden på så fort jag går utanför grinden- Känns bra att ha fått båda vaccinationssprutorna.
   Nu njuter vi av detta. Lite synd att lämna den svenska sommaren men vi hinner med den också.
   Kram!

 8. Vilka vackra blommor, bouganvillean och hibiskusen.
  Vill gärna ut och resa igen men avvaktar ett tag till……
  Munskydd lockar inte.
  Är ok i butiker t.ex. men utomhus i värmen känns det inte optimalt kan jag tänka mig.
  Känns inte som munskydd fyller så stor funktion utomhus där man kan hålla bra avstånd oftast.
  Men obligatoriska regler måste följas förstås, så länge de finns.

  1. Det var så vackert med all grönska i Sverige men fint också här men inte direkt ängsblommor- Vi ville gärna se till ”stugan” och nu var det ju en bra tid att åka. Här har alla munskydd och det är dryga böter om man inte har det. Jag har ju inte haft munskydd hemma under hela tiden annat än när jag åkt kommunalt så det är ovant. Och visst är det varmt. Men sitter man ner på en restaurang behöver man inte ha det. Håller med om att det utomhus inte fyller någon större funktion men en del har ju svårt att hålla avstånd.
   Vi vet ju om hur det är så bara att följa vad som gäller.
   Skönt att veta att alla på planet var PCR testade och där var munskydd också obligatoriskt.

 9. Trevligt med lite omväxling och jag förstår att det var kul att träffa gamla vänner. Skönt att det ändå så smått går att resa lite nu. Kram och ha det så skönt.

  1. Vi är båda vaccinerade så det kändes helt ok att nu ta en sväng- Lite synd att lämna Sverige nu men vi hinner ändå njuta av sommaren när vi är hemma igen. Kändes tryggt att resa eftersom alla hade negativa PCR test på planet och munskydd är obligatoriska. Även här måste man ha munskydd så fort vi går utanför grinden. Varmt är det med dem på. Men här är de obligatoriska och det vet man ju om.
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram

 10. Hej Ditte!
  Så härligt med bilder från Spanien, förstår att ni ville iväg och se om er bostad😎 och skönt att byta miljö. Jag har inte träffat mina vänner som bor i Torrevieja sedan mars 2019 när jag var där senast 🥺 men kanske 2022, hoppas😊

  1. Hej Eva!
   Nu när vi är vaccinerade kändes det ok att åka. Och en viss trygghet alla på planet var också PCR-testade och bar munskydd.Jag har inte varit här sedan februari 2020 me maken var en vända i september 2020 men stugan tyckte det var trevligt att vi kom. Fina vänner har varit här och sett till det och det är vi tacksamma för.
   Kanske kan du ta en tur nästa år. Hoppas.

 11. Måste ju erkänna att jag ändå är en smula avundsjuk då jag själv inte ens lämnat Stockholm på hela 2021, haha! Men förhoppningsvis kommer det vara möjligt att resa i Sverige i sommar och får man göra det är jag mer än nöjd 🙂 Njut ordentligt av att äntligen få vara tillbaka!

  1. Vi brukar inte vara här sommartid men nu när vi är vaccinerade kändes det fint att kunna ta en sväng och titta till vårt lilla hus.Jag hoppas också kunna ta mig runt en del i Sverige i sommar och har också en del planerade resejobb. Men tiden och ”läget” får ju visa hur det blir.
   Varmt har vi och det är väldigt ovant att bära munskydd så fort man går utanför grinden- Svettigt också med munskydd på.
   Ha det fint och njut av den vackra grönska hemma. Jag hoppas göra det när jag är hemma igen.

 12. Hej Ditte!
  Fick tårar i ögonen när jag såg bougainvillean…Nostalgi på hög nivå. Bästa tiden för blommor nu innan hettan. Nostalgi är även Coffe & Tapa…Javier (ägaren) som är så gullig, gammal bekant sen 15 år, hans pappa var kompis med Ignacio. Ha en bra vistelse! Avis men som man bäddar får man ligga som det heter 🙂
  Kram till er! P ♥♥

  1. Tänkte extra på dig här- Den här bougainvillean är verkligen vacker och så stor. Coffee&Tapas är trevligt och välbesökt. Kul att du känner ägaren-
   Tack! Känns bra att vara här men himla varmt men munskydd så det blir till att röra sig sakta och i skuggan.
   Kramar från oss.

 13. Så skönt för er att komma ner en vända till stugan. Jag dristade ju mig att åka ner en vända i september. Hade ju tänkt att åka ner nu i maj, men med all krångel med tester och dåliga flygtider så blev det ingen resa. Nu funderar jag på att åka i september och hoppas då att jag förhoppningsvis har ett vaccinpass. Fick spruta 2 igår och det känns bra.
  Ha det så skönt och ta en GT för mig också.
  Många kramar/A-K

  1. Visst underlättar det för dig att resa med att du nu både fått vccindos nr 2 och att ett Covidpass är på gång- uNdrar hur länderna ska kunna enas om detta. Kanske är munskyddsanvändandet också borta då. Jag tycker nu det är svettig och varmt att ha det på-
   Vi tar en GT för dig också.
   Vi hörs.
   kram!

 14. Vad kul att ni äntligen kommit ner igen. Intressant att läsa hur olika det är bland länderna.
  I Grekland skulle det vara obligatoriskt med munskydd enligt UD och risk för böter om man inte hade det. Men på plats insåg jag att knappt hälften bar munskydd och inte ens alla poliser hade ett på sig.

  1. Oj då! Vet ju att smittspridningen i Grekland också okat väldigt mycket men det kan ju ha många orsaker. Antar att PCR test var obligatoriskt. Såg nu att Grekland ändrat sina regler till lite striktare från den 7/6.
   Här i Spanien är det munskydd som gäller och folk har det. Stränga böter annars.
   Skönt att komma hit och se till ”stugan” för det var länge sedan. Jag vill ju helst vara i Sverige sommartid men i år är vi här nu några veckor och antar att sommaren pågår även i juli och augusti.

 15. Förstår att ni längtat ner och få ta hand om boendet. Att det är mycket papper, kontroller, munskydd osv är ju bara för allas bästa. Själv tyckte jag det var ren lycka att cykla in till stan hahaha. Njut nu och ha det riktigt fint och sommaren finns kvar här hemma.

  1. Vi är ju vanligtvis inte här sommartid men i år blev det annorlunda. Vi har fått våra två vaccinationer så det kändes bra med en tur hit. Och att det är noggranna kontroller uppskattar vi. Fint att veta att alla på planet hade negativa covid-test och att munskydd var obligatoriska. Så är det även här nu.
   Vi hinner med den vackra svenska sommaren för den vill jag inte missa.
   Ha det fint du också

 16. Härligt att ni äntligen fick komma iväg till ert andra hem! Men dessa munskydd! Grejen har ju hela tiden varit att effekten av dem är obefintlig om man petar på dem, tar dem av och på osv. alltså väldigt viktigt att man byter ofta och att man inte kontaminerar skydden med händerna. Och jag kan inte låta bli att fundera över hur många som använder skydden på rätt sätt? Om man nu sitter vid ett bord o tar av sig skyddet och sedan ska det på igen och sen av igen…hur effektivt är det då? Jaja, bara något jag funderat på…
  Flytten har gått bra, stortrivs och det känns helt rätt i själ och hjärta. Det ska bli en rolig och spännande sommar i nya pörtet. Njut av sommar och sol, det gör jag i mitt lilla hörn av världen. Kram

  1. Fint att det nu blev möjligt med en tur till ”sommarstugan”. Vi har ju fått båda sprutorna och det känns bra. Dessutom PCR-test som alla på planet hade tagit och som var negativt. Plus munskydd. Inte för att jag tror på dem. Inte alls. Och absolut inte dessa tunna blå. De vita vi hade i Stockholm är betydligt bättre och skyddar både mig och andra. Jag hade den när jag åkte kommunalt- Du har exakt de funderingar som jag har. Vi använder blå här men för oss är de en gångs- Men jag ser många här och även i Stockholm som använde dem flera gånger. petar på den osv. Här i Torrevieja är det bara att inordna sig i ledet. Annars blir det dryga böter.
   Så skönt att din flytt gått bra och att du redan känner att du trivs.Säkert får du en jättefin sommar i ditt nya ”pörte”. Ska in och se om du hunnit skriva något.
   Vi brukar ju inte vara här sommartid för då vill jag vara hemma men det fick bli ett undantag i år. Men nog ska jag hinna med den svenska sommaren också.
   Stor kram och många tankar

 17. Grattis till att vara tillbaka i sommarstugan, jag förstår att ni längtat! Det dröjer ett tag till innan vi åker ner, men nu är resan i alla fall bokad.
  Kramar från oss!

  1. Känns fint att vara här. För mig var det 15 månader sedan jag var här med Bosse var ju här i september. Vad roligt att ni bokat resa men kanske ses vi här i höst-
   Kramar från oss

 18. Oh, vad skönt att ni kommit ner!
  Mycket att stå i innan resan. Vi har inte riktigt samma regler för när man kommer från UK, men regler finns.
  Hoppas kunna åka till Marbella om ett tag.
  Ha det helt underbart!

  1. Ja, det känns fin att vara på plats och se till den lilla stugan. Men en hel del pappersexercis var det innan. Nu med de kommande Covid passen för EU blir det ju lättare för de som fått två doser vaccin. Många länder kommer nog fortsätta att kräva PCR test om man inte är fullt vaccinerad.
   Hoppas ni också snart kan åka-
   Varmt är det och riktigt varmt med munskydden som i mitt tycke verkar helt onödiga. Alla har dem men de används inte so engångs så mycket hamnar ju i dem-
   Ha det fint du också

 19. Åh, så härligt för er att vara på plats igen även om det var många procedurer att genomgå! Förstår att det måste vara ett kärt återseende av både sommarstuga och vänner. För att inte tala om den underbara känslan att uppleva ett annat land igen! Ja, i ert fall ett extra ”hemma” men ändå.

  Önskar er en helt underbar vistelse!

  Kramar

  1. Nu är vi här och det är väldigt trevligt. Och bra att det är noggranna kontroller. I vanliga fall är vi inte på plats sommartid men i år fick det nu bli så. Det lila huset var i gott skick och fina vänner har sett till det åt oss. Men lite extra omvårdnad ska det få och lite färg och annat- För mig är det egentligen för varmt nu men vi måste inte ge oss ut mitt på dagen om det inte är något speciell och då letar jag skugga.Morgon och kväll är behagliga så då tar vi långa rundor vid havet.
   Skugga finns alltid på terrassen under markisen och här fläktar det oftast och böcker har jag att läsa.
   Och vi träffar vänner och hittar på saker så tiden och dagarna går. Förbereder också lite resejobb för somaren och hoppas resorna blir av.
   Kramar

  1. Fint att vara här nu för det var länge sen senast. Vi är ju annars inte här sommartid men i år fick det bli annorlunda. Men vi ska nog även hinna med att njuta av vår svenska sommar-
   Får tills vi är hemma igen titta in hos dig och ta del av den svenska sommaren.
   Ha det fint du också.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *