Spanien Torrevieja

Testa och se kan ge vidgade vyer. I stort och smått.

Att ge sig iväg på “upptäcksfärder” hemma i Stockholm är något vi ofta gör och så även på resande fot. Ibland är målet tämligen tydligt och ibland är det själva transporten, vägen dit som kan vara det där lilla extra. Att testa och se ger nya erfarenheter. Och igår var det en sådan “testa och se – dag” för oss. I liten skala.

Testa och se- det var vad vi gjorde när vi tog bussen från Torrevieja till La Zenia. Shoppingcentrat La Zenia Boulevard

Testa och se

Var vad vi gjorde vi igår. Eftersom vi här i Torrevieja bara hyr bil när vi behöver, vilket är väldigt sällan, är vi bra på att använda de allmänna kommunikationerna. Och här består de av bussar. Bussarna “Autocares Costa Azul”har ett väl utbyggt nät och sedan en tid tillbaka har de också en perfekt “app” som kan laddas ner med tidtabeller, linjesträckningar, var bussarna finns o.s.v. givetvis finns busstidtabeller också att hämta på internet eller direkt i luckan på busstationen. En del av dessa bussar går också utanför kommungränsen.

Vi hade tänkt oss en tur till det stora shoppingcentrat, La Zenia Boulevard, en mil söderut längs kusten och i Orihuela kommun. Och enligt tidtabellen ska det gå fem bussar/dag från busstationen i Torrevieja och direkt till La Zenia. En resa på 17 minuter. (Fler bussar går men då får man ta sig till Torrevieja sjukhus och vidare därifrån och en sighseeingtur i områdena ingår) Från denna stora busstationen/huvudstationen går de bussar som ska utanför kommunen. Man kan ta sig direkt bl.a till Madrid, Bilbao, Murcia, Cartagena, Alicante och förtås söderut längs kusten till grannkommunerna. (Lokalbussarna har andra hållplatser.) Och flera olika bussbolag finns. Även flygbussarna till Alicantes flygplats avgår härifrån-

Och direkt till La Zenia kom vi. Väldigt smidigt.

Busstationen i Torrevieja. Biljett inköptes i luckan för 1,35 euro.

Bussen klar för avgång. Dock gick den fem minuter före angiven tid.

La Zenia

Är ett stort och luftigt shoppingcenter som stod färdigt i slutet av 2012 . Här finns drygt 150 butiker av skilda slag och många av de stora modekedjorna är representerade liksom de mer billiga.  Kommer man hit så är Primark helt klart värt ett besök. Här finns allt av allt (Undantaget bygg och elektronik – i varje fall såg jag ingen direkt sådan avdelning) Detta Primark  i La Zenia är Europas största och det vill inte säga lite. Mångder av olika restauranger kantar de öppna torgen här och det är mysigt att slå sig ner. Högst upp på taket finns en fin terrass och där erbjuds solstolar om man så vill. Öppettiderna är generösa. intertid mellan 1o och 22 och sommartid 10-23. Ofta är det också olika underhållningar och evenemang som pågår.

Fint vattenspel och kanske en dusch. När det är varmt är det mångabåde barn och vuxna som gärna svalkar sig här.

Vårt mål med besöket var inte direkt att strosa runt utan jag hade hoppats att få tag på en ram  med de speciella måtten 35 x 70 cm. Har en poster jag köpte på Lars Lerins permanenta konsthall, Sandgrund, som väntar på en väggplats. Men tyvärr lyckades jag inte.

Mer pråliga och glittrande föremål fanns i denna butik. Men inga ramar.

Sista försöket

Efter att ha kammat igenom många butiker som kunde tänkas sälja ramar, men inte hittat någon i passande storlek, gick vi vidare mot Leroy Merlin. Mitt första besök här. En gigantisk butik som verkade sälja allt som kan tänkas behövas i ett boende och en del därtill. Mängder av ramar fanns förvisso, men ingen i de mått jag skulle ha. (Inser att jag får beställa i en ramaffär) Men en matta hittade vi. Och i rätt storlek till vårt vardagsrum. Tacksam för det.

Även parkeringsgaraget är stort med 5000 gratis platser. Passerade här på vägen tilll Leroy Merlin och höll på att inte hitta ut.

Det är ansträngande med shopping. Jodå, det blev lite mer än mattan… (Butiken Desigual hade rea och 50% på det mesta) En paus före hemresan kändes helt på sin plats. För att resa tar på krafterna och shopping också-

Trodde jag beställt varsin tostada com tomate. Men det hade jag inte. Så det blev till att dela den vi fick. En buss väntade. Eller det hade den ju inte gjort om vi beställt en till-

Lika ska det vara. Och att ha med ett måttband i grundutrsutningen är en god idé. Vet fler som har det…

 

Hemresan gick lika smidigt och bussen kom på utsatt tid. Så denna tur blir det repris av. Säkert flera andra också. Och att testa och se har sina fördelar.

 

36 svar på ”Testa och se kan ge vidgade vyer. I stort och smått.”

 1. Vilken trevlig utflykt och jag hoppas ni inte var alltför hungriga på hemresan. Många ramar finns bara i standardmått så avviker det med bara någon centimeter så får man måttbeställa. Betydligt dyrare men man vill knappast beskära det som ska ramas in. Undrar om Desigual på Emporia också har rea…

  Kram och trevlig fredagskväll!

  1. DEt var verkligen smidigt at ta bussen hit- Busslinjen som går direkt är ganska ny så denna kommer vi att prova fler gånger. Hra förstått att flera Desigualbutiker i Stockholm haft rea så kanske även på Emporia. Kanske info finns på butikens hemsida.
   Vad gäller ran ska jag nu försöka få tillskuret ett glas och sedan kanske B kan få till ramen. Annars har jag hittat en rambutik så jag har ett alternativ. Dock ganska dyrt- Men har jag inga val så…
   Kram och trevlig kväll.
   Här har det ösregnat idag så promenaden blev mycket kort.

 2. Du ser! Ett måttband är alltid bra att ha till hands, och att vara ute i tid är superviktigt, annars kan man bli akterseglad… 😀 (Undrar om jag kanske måste lägga på ytterligare minst fem minuter på min väl tilltagna tid efter att ha läst det här inlägget? 😉 ).

  Efter Media Markt är nog Leroy Merlin Anders favoritaffär där ute på Zenia B, så där har jag varit massor av gånger. Ibland är den himla bra, finns ju mer än skruvar, verktyg och elsladdar där. Speciellt trevlig är den i jultider när jultältet är där mitt över gatan 🙂

  Ha en fin kväll!

  1. Visst är det ett måttband bra att ha och det ingår i vår basutrustning. Oftast har vi var sina. Vi log glatt åt att busssen gick före utsatt tid. Kan inte tillhöra vanligheterna. Kan vara en god idé att lägga på fem minuter vid bussresa. I alla fall hit. När vi skulle hem kom den på exakt tid. Och det är ju inte så många dagliga avgångar till La Zenia, men smidigt med de som finns. Direkt och på 17 minuter.

   Media Markt hoppar jag gärna över både här och i Stockholm. Men visst finns det mycket, dock svårt att reklammera har vi erfarit.
   Leroy Merlin var en ny bekantskap och bara vi hittade dit genom garaget (tog lite tid) så kommer jag helt klart att titta in här många gånger. Och en matta fick vi med hem.
   Jultältet är ju inte min favorit, men på avstånd piggar det säkert upp.

   Önskar er också en fin kväll.

   1. Att Media Markt är så gillad av Anders beror nog mest på avsaknad av andra affärer med den typen av utbud. Det finns i och för sig på Carrefour och AlCampo också, men dom stora kedjorna som finns (fanns?) i Sverige har vi ju inte haft här, som Onoff och Siba och dom andra.
    Reklamationer har vi inte haft några problem med. Har bara varit att lämna igen grejerna som inte har passat. Nåt trasigt har vi inte råkat ut för, då kanske det blir värre.
    Idag har vi en betydligt finare dag än i går, så ha en härlig dag i solen! (Fast lite kallt är det allt, om man nu ska få gnälla lite 😉 )

    1. Utbudet hos Media Markt är verkligen stort, men har haft trassel med kamera och skrivare därifrån. Snorkig personal i Stockholm på det varuhuset och trassel med att få pengarna tillbaka. Men kanske otur. Nej, här finns ju inte så mycket annat i elektronikvägen och har man inget val så är det ju lättare. Hemma går jag oftast till Webhallen för det mer elektroniska (bra hjälp) och till en kamerabutik på Kocksgatan. Men utbudet av liknande butiker är ju större hemma i Stockholm.

     Och visst är det fint väder. Solen är välkommen. Håller med o att värmen verkar vila sig i form ett tag till.
     Trevlig lördag!

 3. Gokväll!
  Så trevligt med en busstur till La Zenia.
  Hoppas att vi kan göra det gemensamt vid något tillfälle
  Jag har bara varit där en gång och då inhandlades det en stekpanna.
  Hoppas att ni får bättre väder i morgon.
  Kramar till er båda/A-K

  1. Gokväll! Tack för trevlig pratstund!
   Regnet har upphört, men det är blött och rått så vi hoppas på upptorkning tills i morgon.
   Smidigt att ta bussen till La Zenia och snabbt gick det. Och visst tar vi en gemensam tur dit. Bara trevligt!
   Kramar från oss och trevlig kväll.

 4. Ja måttbeställa tur att det går ,-)
  Vilken shoppingtur ,-)
  Det sägs ju att det är bra motion att springa runt i butiker,-)) Kul att ni hittade en matta.
  Hoppas alla hann med bussen!
  Måttband till delning LER ,-))
  Bra med humor!
  Härligt att ni njuter, här går vi på knögglig is och hoppas på att hålla sig upprätt ,-))
  Njut på
  KRAM Primrose ,-)

  1. Jag är inte så mycket för shopping om jag inte vet vad jag letar efer eller ska ha. “Bara för att”- är inget för mig. Nu får vi satsa på att få ett glas tillskuret så hoppas jag att maken kan ordna själva ramen. Men det finns en butik som kan hjälpa mig men då blir det ganska dyrt. Men, men.
   Vad gäller måttband så har jag alltid med mig ett. Maken har också ett- Men just här var det på skämt- Bitarna var nästan lika stora. Humor har vi.
   Kram och trevlig helg- Hoppas det är bra med er.

 5. En buss- eller tågtur är aldrig fel. En riktig njutning. Och vad billigt att åka buss
  Här kostar en timmes busstur till Skövde 90 kr. Jag, som åker gratis inom Lidköpings kommun, tjänar 30 kr på det och betalar 60 kr till Skövde.
  Jag kom på att jag har en pyttans liten tumstock som nyckelring, kanske skulle använda den, men ett pappersmåttband är ju smidigare 😉
  God fredagskväll, kram!

  1. Här är det relativt billigt att åka kommunalt och är man skriven här kan man åka gratis som pensionär och annars med rabatt genom ett kort. ( Hemma är det så olika i olika kommuner.) Tänk du som får betala 60 kr till Skövde kommun.Väl mycket! I Stockholm tycker jag också det är tämligen prisvärt och pensionärer har rabatt och har man barnvagn eller rullator med sig är det gratis. Och man har över en timme på sig att åka. I Uppsala däremot finns inga pensionärsbiljetter och även de med barnvagnar och rullatorer betalat fullt pris och går på längst fram.

   Måttbanden är alltid med och ibland kommer de väl till pass. Men att mäta macken var på skoj…

   Kram och natti.

 6. Spännande med en utflykt så där på okänd mark. Synd du inte hittade en ram men så spännande med en poster av Lerin. Tittade på honom och hans program Lerins lärlingar idag. Tycker om honom och hans sätt att bemöta de funktionshindrade. Märkligt sitta och titta på program som mer eller mindre påminner om jobbet när man är ledig. Bra med play så man kan se program man missat. Trevlig helg önskar jag dig! Maria

  1. Jag gillar verkligen att ge mig iväg och ibland är ju resan i sig också en upplevelse. Hit till shoppingcentrat här jag förut varit med bilburna vänner men nu går dte ju ett par gånger om dagen att ta bussen. Jag handlar inte så mycket men när man väl behöver något är utbudet här stort. Men att åka hit bara för att… blir det inte.
   Ska nu försöka få tag i en glassskiva här i industriområdet, be dem skära till en- Och sedan har maken lovat att ordna ramen. Så jag är hoppfull. Jag är väldigt öfrtjust i Lars Lerin som konstnär och har varit på Sandgrund, hans permanenta konsthall i Karlstad, fler gånger i mitt resejobb och även privat. Och denna serie som nu går tycker jag mycket om. Just Lars Lerins sätt att närma sig och bemöta dessa som är med och som har olika funktionshinder tycker jag är så fint. Detta är inte ett program bara för att…
   Jag tittar också gärna på play och så bra att se program när man själv vill.
   Kram och trevlig helg.

 7. Vilken trevlig busstur ni gjorde till ett fantastiskt shoppingcentrum! Å du var in på Desigual, blir nyfiken på om du hittade något? Hoppas nu att du får tag i en ram som passar också!
  Kram och sov så gott!

  1. Det var jättesmidigt att ta sig till La Zenia så det kommer att bli fler turer. Jodå, det blev ett par blusar på Desigual. Hann inte mer…Men mycket fint fanns det.
   Vad gäller ram så ska jag öfrsöka få en glasskiva tillskuren och sedan få maken försöka få till en ram. Envis är jag…
   Kram och natti.

 8. Hahaha! Vilken himla rolig utflykt! Hade kanske varit smartare att ta dem idag, så ni hade pissäder enligt inoch Mamas kommentarer, men ändå;-)

  Ramar i storlek 35-70 finns liksom inte. Inte här heller 40-70 är ganska vanligt med inte ditt mått. Men nu får du chansen/tillfället att testa en riktig spansk ramaffär. Kan berätta att de har suveräna ramar, som inte finns i Sverige. Å de är otroligt prisvärda också.

  Parkeringsgaraget i limegrönt älskades förstås av mig:-) Detsamma gillar din frisyr!!! För visst har du varit hos frissan eller 😉

  PS Så du har ÄNTLIGEN nappat på färgglada Desigual. Det var på tiden kan jag säga!!! Bosse väntade säkert utanför eller kollade nå’t annat;-) DS.

  1. Har insett att mitt mått på ram inte finns. Men det finns glasmästerier och lite annat att tillgå så jag jobbar vidare. Är ju tämligen envis.
   Hade ju kunnat ta en poster i mer lämpliga mått….

   Jag har varit hos frissan och det ordnar nog till sig om ett par veckor. Men min spanska frissa är väldigt bra och det är alltid trevligt att gå hit.

   Desigual gillas verkligen och jag har nästan varje gång handlat i den på flygplatsen i Alicante. Var även i den butiken när vi var i Madrid. Och hemma tittar jag in til den också, Hamngatan. Har ett gäng blusar,två par byxor och några klänningar som jag förra sommaren hittade här i Torrevieja i en “outletbutik”. Och mer kan det bli. Helt klart. Så visst har jag nappat. Bosse väntade utanför i solen…
   Trevlig lördag!

 9. Trevligt med en busstur … och ett smidigt sätt att se sig omkring, vare sig man har ett särskilt mål eller bara är ute och ser sig omkring 🙂 Det verkar vara ett enormt köpcenter detta! Då jag avskyr dylika platser och inte ens gillar att shoppa så är jag för en gång skull inte ens lite sugen på att följa med 🙂 Hoppas du hittar en ram till din poster … den är jag nog lite sugen på i alla fall 🙂
  Här har snöat oavbrutet sedan igår och nu har vi nog ett par dm, vilket inte händer varje vinter. Vackert, men tröttsamt att skotta.
  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Jag är inte heller förtjust i stora shoppingcentra men detta är luftigt och stort och med stora torg så det blir aldrig trångt. Men efetr att ha finkammat Torrevieja på ramar och många öfrsök att hitta en matta så fick det bli en tur.
   Ramen hittades inte här men ska försöka få tag på en glasskiva och sedan får maken snickra ramen. Hoppas på den lösningen.

   Oj, så mycket snö hos dig. Och mycket att skotta förstår jag. Såg en del av snöandet op tv igår.
   Kram och trevlig lördag.

 10. Visst är det speciellt att upptäcka nytt och att så känna igen sig och det gör ju jag här!
  Blir ju spännande att se din posters inramat.
  Stor kram o trevlig helg hälsa B!

  1. Helt klart! Ohc jag kan tänka mig att du kände igen dig här.
   Vad gäller min poster får vi hitta någon glasmästare som kan skära till ett glas och så får Mr B snickra en ram. Bild kommer när det är klart.
   Stor kram!

  1. Jag letar ram till postern. Kan dock lite ångra att jag inte valde en i ett format där det finns ramar. Men nu gjorde jag inte det.
   Har hittat en ramaffär så om jag inte får till en glasskiva så får den lämnas in. Tror jag ska berätta om min omsorg nästa gång jag besöker Sandgrund. Och visst är Lars Lerin en favorit. Gillar verkligen programmet som nu går på tv.

 11. Roligt att strosa runt o att hitta nåt man tycker om, bild när det är klart blir det väl? alltid kul med nya saker o ge sig ut som du ofta gör 🙂 skön lördag kram

  1. Detta shoppingcentrt är så fint men stora öppna torg och många caféer och restauranger förutom de 150 bitikerna. Här finna många “märkesbutiker” likväl som Zara, H&M och Primark. Och det bästa är att det inte alls är trångt.
   Vi ger oss ofta ut på och hamnar på olika platser vare sig det är med buss eller till fots. Bil hyr vi bara ibland när det behövs och det är inte ofta,
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram!

 12. Ja det shoppingcentret gillar vi!
  Vi har också provat på bussen dit, oväntat smidigt.
  Tog en taxi tillbaka till LaMata då busstiderna passade dåligt hem.
  Primark är en favorit, speciellt för mig och ungdomarna.
  Finns något för alla, det är ju så stort!
  Mysigt med små utflykter ?.
  Ni fick ju en rejäl promenad efter er spontana busstur till Punta Prima. Hurtigt!
  Här är det minusgrader, snö i luften och blåsigt.
  Jag tror ni har bättre väder ?
  Ha det gott!
  Kram Linda

  1. Visst är La Zenia trevligt och luftigt är det också. Ingen trängsel och stort utbud av det mesta. Smidigt med bussen direkt dit från busstationen. Men så ofta går den ju inte. Vi visste vad vi letade efter och pasade in mellan ett par bussar. Men taxi tillbaka är helt överkomligt.
   Primark kommer att besökas igen. Har varit på La Zenia flera gånger tidigare men då inte på just Primark.
   Habaneras har vi ju nära med gångavstånd så dit går vi oftare.

   Spontana bussturer tycker vi om och en långpromenad längs havet är extra fint i solsken.

   Igår var det heldagsregn men idag finns inte ett moln , men termometern har ännu bara orkat upp till + 13, men det blir nog ett par grader till under dagen.
   Ha det bra du också.

 13. Så bra att det gick så smidigt att ta bussen. Synd att du inte hittade någon ram. Men en matta blev det ju i alla fall!
  Stor kram och trevlig lördag!

  1. Busse var väldigt smidig att ta och 17 minuters resa är bekvämt och bra. Dock går det inte så många direktturer per dag. Men taxi hem fungerar ju också bra. Är bara drygt en mil. Ingen ram, men en matta. Så det blev bra.
   Stor kram!
   Trevlig kväll.

 14. Vi har bra bussförbindelser här vid Marbella också, men det är ingen idé att titta på tidtabellerna, för de kommer när de kommer och kommer inte när de inte kommer. Bara att vänta och se vad som händer.
  Leroy Merlin är min mans favorit. Där brukar han alltid hitta roliga leksaker såsom skruvar, muttrar, mejslar, maskiner, små verktyg o s v . Jag har ärligt talat fått nog av den butiken, hi,hi!
  Primark gillar jag däremot. Att ni har den största i Europa säjer inte lite. Har besökt många som jag tyckt varit stora, så denna måste var enorm. Kvalitén på varorna är kanske inte alltid den högsta, men tycker de har mycket bra barnkläder, de växer ju ur så fort.
  Tostade con aceit y tomate, min absoluta favorit!
  Ha en fin helg!

  1. Här är det ganska ok med tidtabellerna. Men visst varierar det. Och att en buss avgår före utsatt tid är inte så vanligt. Dock hjorde den det när vi skulle iväg till La Zenia. För mig var dte första gången vi var på Leroy Merlin och för att leta en passande ram och matta. Och det var bara det vi tittade på. Är inte så mycket för att “se vad som finns”….
   Primark är bra och visst skiftar kvalitén, men priserna är väldigt bra och särskilt vad gäller barnkläder. Och de hinner sällan slita ut dem.
   En riktigt god tostada con aciete y tomate tar jag gärna. Så gott.
   Ha det bra!
   Många tankar!

 15. Så underbart att se sol, folk som sitter ute i kortärmat. I Jönköping har vi fått snö nu. Jag var ute och skottade framför min garagedörr idag. Tycker inte om att bara köra ned. Blir det töväder och sedan fryser igen blir det inte alls trevligt att köra upp och ned där eller promenera heller. Gjorde fint framför mitt garage, svettigt då det var tung, Var borta några timmar i em, kom hem och då hade snöplogen kört på trottoaren och gjort vallar på min garageuppfart! Jag som trodde att det skulle vara lugnt, i vart fall idag, då gatan redan var plogad.

  Körde in bilen, började skotta igen. Den här gången var det förstås inte lika mycket, men det räckte till för att jag skulle bli svett – och få känna mig litet duktig efteråt… 🙂 På ett sätt har snön sin charm, men jag föredrar att sitta utomhus på en soffa i kortärmat 🙂

  1. Här varierar vädret lite men det är ju januari. Men i lä är det skönt även när det kan blåsa. Och det är snöfritt.
   Vilket jobb för dig att skotta och få göra det två gånger. Puh! Men kanske får en se det som friskvärd. Otur med plogbilen.

   Visst är snö också trevligt men då vill jag åka skidor och inte som det brukar vara i Stockholm brun snö och halt. NUmer kan jag heller inte gå ut om det är mer än -8 eftersom mitt ansikte numer inte tål kyla. Och blåser det räcker det mer ett par minusgrader. Så bra att vi kan varva mellan Stockholm och den spanska sommarstugan.

  1. Visst är det . Men vädret skiftar och idag har det mest varit i de grå nyansernas tecken. Men så är det…I alla fall ingen snö eller minusgrader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *